Dodaj do ulubionych

Anioł Stróż

15.05.14, 23:11
W TV jakiś ksiądz stwierdził, że każdy człowiek ma swojego Anioła Stróża, czy chce tego, czy nie. Jeśli tak jest, to mój Anioł Stróż jest nielotem, stara się abym nie dostał się do nieba.
Trudno mi jest po kropidle poznać, co się święci.
Obserwuj wątek
    • kolter_mr Re: Anioł Stróż 15.05.14, 23:23
      kociak40 napisał:

> W TV jakiś ksiądz stwierdził, że każdy człowiek ma swojego Anioła Stróża, czy c
      > hce tego, czy nie. Jeśli tak jest, to mój Anioł Stróż jest nielotem, stara się
      > abym nie dostał się do nieba.
      > Trudno mi jest po kropidle poznać, co się święci.

Jak rozumiem z tego kleszego wywodu to w czasie kiedy ksiądz pedofil gwałci ministranta ,to anioł księdza dupczy anioła ministranta ??
      • dunajec1 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 00:35
        O nie kolter, tak aniolki nie robia, oni stoja na czatach czy ktos nie widzi co ksiadz robi z ministrantem, podejrzewam ze anioly sie wkorwily ze one nie moga tego robic to i co rusz slyszymy co to ksieza wyprawiaja, pewnie juz niedlugo te stroze zostana poslane do swoich braci z rodu Lucka czy Mefista.
        • taniarada To jest ciągłe pisanie koltera 16.05.14, 07:53
          Który pisze ,że ma ponad 40 lat.A zachowuje się jak gimnazjalista ,który dopadł do kompa.Już ci pisałem pistoleciku .Zajmij się czymś pożytecznym ,a nie tylko masturbacją na forum.
          • kolter_mr Re: To jest ciągłe pisanie koltera 16.05.14, 08:33
            taniarada napisał(a):

> Który pisze ,że ma ponad 40 lat.A zachowuje się jak gimnazjalista ,który dopadł
            > do kompa.Już ci pisałem pistoleciku .Zajmij się czymś pożytecznym ,a nie tylko
            > masturbacją na forum.

Zasadniczo to panienka w jakiej sprawie ??
          • sclavus Re: To jest ciągłe pisanie koltera 17.05.14, 00:04
            nie mógłbyś coś merytorycznie??
            ... bo jak dotąd, przypenderasz się jedynie
            Spadłeś jak z nieba, kilka dni temu, narobiłeś wpisów z pińdziesiąt, ale ani ćwierć merytorycznego - same przypenderalanie się!!
            uFielbiam tÓmaństFo!!
            • kolter_mr Re: To jest ciągłe pisanie koltera 17.05.14, 00:15
              sclavus napisał:

> nie mógłbyś coś merytorycznie??
              > ... bo jak dotąd, przypenderasz się jedynie
              > Spadłeś jak z nieba, kilka dni temu, narobiłeś wpisów z pińdziesiąt, ale
              > ani ćwierć merytorycznego - same przypenderalanie się!!

Na sto % oklepałem mu zad pod jakimś innym nickiem smile No trudno skoro udaje ze wierzy to cierpi.
              • sclavus Re: To jest ciągłe pisanie koltera 17.05.14, 15:46
                ... on tu z Częstochowy przybył... - może zbyt długo i często, kĄtemplował czarną madonnę i stąd tak ma??
                • kolter_mr Re: To jest ciągłe pisanie koltera 17.05.14, 17:16
                  sclavus napisał:

> ... on tu z Częstochowy przybył... - może zbyt długo i często, kĄtemplował czarną madonnę i stąd tak ma??

Oczadział od kadzidła
            • kociak40 Re: To jest ciągłe pisanie koltera 17.05.14, 16:35
              Wiedza nas ogranicza, bo pozwala nam mówić tylko to, co wiemy. Taniarada nie ma tego ograniczenia.
              • sclavus Re: To jest ciągłe pisanie koltera 18.05.14, 11:46
                pełno takich, którzy mówią, czego nie wiedzą...
                On, myśli to, co mówi... - gdyby jednak myślał, nigdy by tego nie mówił!
                • taniarada Re: To jest ciągłe pisanie koltera 18.05.14, 12:38
                  Zwłaszcza na forum kraj .Tam pełno demagogów i ciągłe przyklejanie mordki do tematów.Które przerastają.
                  • kociak40 Re: To jest ciągłe pisanie koltera 18.05.14, 13:13
                    W temacie - "Religia", każdy może mówić co chce, bo nie można tego sprawdzić ani zweryfikować. Jest to tylko ludzka wyobraźnia, a ta nie ma żadnego ograniczenia.
                  • sclavus Re: To jest ciągłe pisanie koltera 18.05.14, 15:10
                    "... ciągłe przyklejanie mordki do tematów. Które przerastają..."
                    To się poducz/doucz i nie będą cię przerastać...
                    ... póki co, przerasta cię merytoryczne odniesienie się nawet!!
                  • kociak40 Re: To jest ciągłe pisanie koltera 18.05.14, 16:46
                    taniarada napisał(a):

> Zwłaszcza na forum kraj .Tam pełno demagogów i ciągłe przyklejanie mordki do te
                    > matów.Które przerastają.

Jak można z Tobą dyskutować jeśli odpowiadasz nie na temat?
                    Pisze w innym wątku, że modlisz się i stale w kółko czytasz Biblię. Po co? Pomniejszasz tym samym wielkość absolutu. Przecież wierząc w Boga zakłada się, że Bóg jest wszechmocny i wszechwiedzący. Zna ludzkie myśli, zna jego uczucia, pragnienia, zamiary, uczynki itd. Jak modlisz się chcesz uzyskać to, na co nie zasługujesz? Chcesz oszukać Boga? Czy Bóg pragnie modlitw ludzkich do siebie, czy prawych uczynków ludzi? Po co marnujesz czas?
        • kolter_mr Re: Anioł Stróż 16.05.14, 08:37
          dunajec1 napisał:

> O nie kolter, tak aniolki nie robia, oni stoja na czatach czy ktos nie widzi co
          > ksiadz robi z ministrantem, podejrzewam ze anioly sie wkorwily ze one nie moga
          > tego robic to i co rusz slyszymy co to ksieza wyprawiaja, pewnie juz niedlugo
          > te stroze zostana poslane do swoich braci z rodu Lucka czy Mefista.

Jak nie mogą to robić ? a kto trzepał ziemianki tuz przed potopem ? ponoć były z tego tak paskudne dzieci ze Jahwe postanowił potopić je jak kociaki zaraz po okoceniu .

" (1) W miarę jak ludzie rozmnażali się na ziemi, przybywało im także córek. (2) Gdy synowie Boży spostrzegli, że córki ludzkie są piękne, brali je sobie za żony - te wszystkie, które im się podobały. (3) Wtedy to Jahwe powiedział: Duch mój nie może pozostać w człowieku na zawsze, bo człowiek jest istotą cielesną. Będzie żył najwyżej sto dwadzieścia lat. (4) Pojawili się też na ziemi w tym czasie mężczyźni-giganci. Zostali oni zrodzeni, gdy synowie Boży zbliżyli się do córek ludzkich. Byli to dawni mocarze, sławni w owych czasach. (5) Jahwe jednak widział, jak niegodziwie żyli ludzie na ziemi, jak bardzo przewrotne były ich myśli i pragnienia. (6) [Doszło do tego, iż Jahwe] żałował, że stworzył człowieka. Smucił się bardzo (7) i wreszcie powiedział: Ludzi, których stworzyłem, zgładzę z powierzchni ziemi, [zresztą nie tylko] ludzi, [lecz także] zwierzęta pełzające i ptaki, co żyją w powietrzu. Żałuję, że to wszystko stworzyłem. (8) Tylko Noe znajdował upodobanie w oczach Jahwe."
    • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 08:45
      Pragniemy żyć, jak Bóg przykazał, a żyjemy tak, jak diabeł kusi.
      • taniarada Re: Anioł Stróż 16.05.14, 08:55
        Drogi Kociaku diabła masz tu necie.To kolter pistolecik z Brzegu.W jednym poście nie umie się wysłowić.A teraz modlitwa by powodzi w kraju nie było.
        • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 09:21
          Chorej wyobraźni nie wyleczy żaden lekarz. Choroba się rozwija w miarę leczenia.
        • kolter_mr Re: Anioł Stróż 16.05.14, 09:23
          taniarada napisał(a):

> Drogi Kociaku diabła masz tu necie.To kolter pistolecik z Brzegu.

Dzięki za to wspaniałe wyróżnienie smile)

>W jednym poście nie umie się wysłowić.A teraz modlitwa by powodzi w kraju nie było.

Ciekawe w gdzie i kiedy tobą jak ścierą pozamiatałem ze mnie tak nie lubisz smile)
          • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 09:40
            Taniarada ma trudności aby dyskutować z człowiekiem, który umie myśleć.
            • kolter_mr Re: Anioł Stróż 16.05.14, 10:17
              kociak40 napisał:

> Taniarada ma trudności aby dyskutować z człowiekiem, który umie myśleć.

To Fakt .
              • taniarada Re: Anioł Stróż 16.05.14, 14:33
                Nie mam trudności .Mam mdłości.Jak słyszę kaczor to kawał itp.Lub pedały ,zboki .walenie w d......itd.Od razu piszę ,że psychoanalityk tu nie pomoże i szkoda gadki.Gdzie jest jakaś strona gdzie napylają na ateistów?Pistolecik zabija swoimi postami .Tylko by to zobaczyć to musi stanąć z boku.I w jednym się próbować wysłowić.
              • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 15:53
                Kolterze

Ja dochodzę do wniosku, że im człowiek mniej wie, tym jest bardziej wierzący.
                Do wiedzy ścisłej trzeba mieć otwartą głowę. Nie ma wiary bez cudów i cudów bez wiary.
                To widać po wpisach na tym forum.
                • kolter_mr Re: Anioł Stróż 16.05.14, 17:04
                  kociak40 napisał:

> Kolterze
                  >
                  > Ja dochodzę do wniosku, że im człowiek mniej wie, tym jest bardziej wierzący.
                  > Do wiedzy ścisłej trzeba mieć otwartą głowę. Nie ma wiary bez cudów i cudów bez wiary.
                  > To widać po wpisach na tym forum.

Przecież niejaki Jehoszua tak dziękował swojemu Tacie Jahwe/Jehowie

" W owym czasie Jezus przemówił tymi słowami: Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom."

No raczej Jehoszua o fizyce nie wspomniał.
        • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 09:32
          "Drogi Kociaku diabła masz tu necie." - taniarada

Bo każdy chciałby być na wozie, ale nikt nie chce go ciągnąć.
        • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 09:36
          "A teraz modlitwa by powodzi w kraju nie było. " - taniarada

Rzucajmy słowa na wiatr, może je zniesie do właściwego adresata?
    • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 14:39
      "Aniele stróżu mój ,ty zawsze przymnie stój. Nie modliłaś kociak jak byłaś maleńka " - taniarada

W obecności diabła, anioł traci na wartości. Diabeł ma anielską cierpliwość. Ja nie "byłaś" ale "byłeś" (jeszcze raz w tej chwili to sprawdzam). Uczenie się na cudzych błędach jest znacznie tańsze, niż na swoich. Co do twojego twierdzenia - "..by mógł gonić katoli słabego wyznania" nie musisz się obawiać - uciekniesz szybciej z pustą głową.
    • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 15:56
      Każdy ma anioła stróża, który go wpuszcza w maliny.
      • taniarada moderator Anioł Stróż 16.05.14, 20:54
        Wybacz ale musisz sama ze sobą rozmawiać. kolter jak mu nie idzie to woła moderatora .On zabija każde forum .Kto tu rządzi ?ogolone jajka ?Masakra .A mogło być tak pięknie.
        • kolter_mr Re: moderator Anioł Stróż 16.05.14, 20:56
          taniarada napisał(a):

> Wybacz ale musisz sama ze sobą rozmawiać. kolter jak mu nie idzie to woła moder
          > atora .On zabija każde forum .Kto tu rządzi ?ogolone jajka ?Masakra .A mogło by
          > ć tak pięknie.

Musisz wiedzieć ze tylko gnida wzywa w dyskusji czyjąś rodzinę, ja twojej nie tykam nie tykaj mojej .
          • taniarada Mnie to zawsze ciekawi 16.05.14, 21:37
            Jak ktoś tak zażarcie nadaje na czyjąś wiarę.Jak by ci było przyjemnie ,gdyby ciągle robili wklejki o ateistach i pochodzeniu i wykształceniu.Odwracasz kota ogonem nie obrażając kota kiciuni .I wykręcasz się sianem .Ciekawi mnie wtedy pochodzenie rodzinne i ich korzenie.Gdzie ssał i gdzie wypluwał.Nie jesteś ateistą ,ani niewierzącym .Jesteś zagubionym człowiekiem ,który każdego dnia dokopuje drugiemu.I nie może bez tego żyć.Ty nie dosypiasz .Tylko z wypiekami włączasz kompa i odpisujesz lub piszesz .Adieu na razie.
            • kolter_mr Re: Mnie to zawsze ciekawi 16.05.14, 21:47
              taniarada napisał(a):

> Jak ktoś tak zażarcie nadaje na czyjąś wiarę.Jak by ci było przyjemnie ,gdyby c
              > iągle robili wklejki o ateistach i pochodzeniu i wykształceniu.

Problem z takimi jak ty polega na tym ze mówicie o swojej wierze a nawet dekalogu nie znacie , płacicie za swoje nieuctwo tyle i tylko tyle.

> .Ciekawi mnie wtedy pochodzenie rodzinne i ich korzenie.Gdzie ssał i gdzie wypluwał.

Jak na kogoś kto "lata " jest w necie za dużo chciałbyś wiedzieć.
            • kociak40 Re: Mnie to zawsze ciekawi 16.05.14, 22:05
              ".Nie jesteś ateistą ,ani niewierzącym ." - taniarada

Przecież Kolter przysięgał na wszystkie świętości, że jest niewierzący.
              • kolter_mr Re: Mnie to zawsze ciekawi 16.05.14, 22:22
                kociak40 napisał:

> ".Nie jesteś ateistą ,ani niewierzącym ." - taniarada
                >
                > Przecież Kolter przysięgał na wszystkie świętości, że jest niewierzący.

Tak zaklinałem mu się na boga w trójcy jedynego smile)
        • kociak40 Re: moderator Anioł Stróż 16.05.14, 21:18
          "Wybacz ale musisz sama ze sobą rozmawiać." - taniarada

Monolog ma tę zaletę, że możemy go wygłaszać nawet wtedy, kiedy jesteśmy sami.
          Mamy wtedy poczucie, że rozmawiamy z prawdziwie mądrym człowiekiem.
          Pytasz się kto tu rządzi? Administrator tego forum dał mnie prawa usuwania wpisów tz. mnie-kociak40 (pan, nie pani). Jestem jak abstynent - nie pije do nikogo i unikam usuwania wpisów.
          Robię to tylko wyjątkowo jeśli ktoś zagubi się w labiryncie własnego rozumu. I tak jest z Tobą, nic nie wnosisz do forum, rzucasz tylko jakieś kolumnie i to na rodziny forumowiczów.
          Rozumiem, że głupota jest kanonem, z którego trudno się wydostać ale ma swoje granice gdy przechodzi w głupotę bezdenną.
        • kociak40 Re: moderator Anioł Stróż 16.05.14, 21:53
          "A mogło być tak pięknie." - taniarada

I może tak być jeżeli będziemy poruszać sprawy religijne, a nie osobowe. Każdy ma inne wyobrażenia oraz marzenia (to sprawa indywidualna). Żeby spełnić marzenia wierzących, Pan Bóg musiałby ukarać wszystkich dokoła.
    • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 21:33
      Po krótkiej, nie do tematu, wymianie kalumnii między taniarada i kolterem, wróćmy do tych aniołów. Nietolerancja jest atrybutem każdej wiary i to ma popierać Anioł Stróż? Ma tego pilnować aby tak było? To tak, jakby chcieć dostać się do wieczności na wariackich papierach.
      • kolter_mr Re: Anioł Stróż 16.05.14, 21:45
        kociak40 napisał:

> Nietolerancja jest atrybutem każdej wiary i to ma popierać Anioł Stróż?

No tak ,przecież jego pan i bóg mówi " Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą."

Ma tego pilnować aby tak było? To tak, jakby chcieć dostać się do
        > wieczności na wariackich papierach.

No ale to wieczność a nie dziura w ziemi
        • taniarada Re: Anioł Stróż 16.05.14, 21:52
          Nie wrócimy jeszcze do aniołów.Bo przeczytałem post pistolecika nowy i wiem wszystko o gościu zwanym kolterem.A taki grzeczny i wrażliwy. ocena Platformy:
          kolter_mr 16.05.14, 17:26 Odpowiedz
          przeciwnik_klamstwa napisał:

> 70 proc. działaczy PO, aż 14,1 tys. ukończyło tylko podstawówkę
          >
          > może na takich mamy glłosować ?!

Zawsze możesz na Wiplera , razem na dupy jak pochlejecie pójdziecie .
          • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 23:16
            "Nie wrócimy jeszcze do aniołów." - taniarada

Szkoda. Dusza obciążona grzechami nie jest w stanie unieść się do nieba i anioł mógłby pomóc, przecież fruwa.
        • kociak40 Re: Anioł Stróż 16.05.14, 22:02
          To co przytoczyłeś jest zapisem wyobrażenia ludzi sprzed tysięcy lat, którzy wyobrażali sobie Pana Boga jako starszego pana z brodą, który się nie starzeje. Ludzie ówcześni Panu Bogu przypisywali ludzie uczucia, bo sami je mogli zrozumieć. Taki Bóg był im potrzebny.
          Zakładali, że na Sądzie Ostatecznym Pan Bóg będzie prokuratorem, sędzią i adwokatem.
          W ST Bóg jest okrutny, mściwy, zazdrosny, próżny itd. Inny jest w NT.
          • kolter_mr Re: Anioł Stróż 16.05.14, 22:21
            kociak40 napisał:

> To co przytoczyłeś jest zapisem wyobrażenia ludzi sprzed tysięcy lat, którzy wy
            > obrażali sobie Pana Boga jako starszego pana z brodą, który się nie starzeje.

No i tak samo pokazuj jego NT na którym to bazuje np w 10-15 % katolicyzm czy w około 50% protestantyzm .

>Ludzie ówcześni Panu Bogu przypisywali ludzie uczucia, bo sami je mogli zrozumieć. Taki Bóg był im potrzebny.

Tak robili grecy ze swoim panteonem

> Zakładali, że na Sądzie Ostatecznym Pan Bóg będzie prokuratorem, sędzią i adwokatem.

No nie do końca ,to akurat dość nowe zjawisko . Ewangeliczni chrześcijanie wierzyli ze swoim życiem zaświadczą Bogu swojej wierności ,nawet umierając wierzyli w zmartwychwstanie do życia tymczasowego w tzw 1000 letnim królestwie na ziemi ale raj miał też ich wystawić na bolesną próbę to jest tym sądem ostatecznym . Przejście próby ognia .

biblia.deon.pl/rozdzial.php?id=1108

> W ST Bóg jest okrutny, mściwy, zazdrosny, próżny itd. Inny jest w NT.

Taki sam jest w NT ,z tym ze już nie nakazuje zabijać osobiście tu i teraz .Ale nie ukrywa ze zemści się w odpowiednim momencie .
            • taniarada Re: Anioł Stróż 17.05.14, 07:17
              Anioł stróż nie od parady .Po co pisać całą epopeję nie na temat koltera obrońcy wartości moralnej i zgnilizny upadłej Platformy Obywatelskiej.Dlaczego nie oddać się pod opiekę własnego anioła ,jak nas coś przerasta lub przeraża.kolter napsze ,że to jest bajeczka ,bo istnieje inna siła wyższa ,która pomaga nam w niebezpieczeństwie.lol.I tak po każdego przyjdzie orszak anielski.Wcześniej lub później.
              • kolter_mr znasz zasady netykiety nieuku ? 17.05.14, 09:02
                taniarada napisał(a):

> Anioł stróż nie od parady .Po co pisać całą epopeję nie na temat koltera obrońc
                > y wartości moralnej i zgnilizny upadłej Platformy Obywatelskiej.Dlaczego nie od
                > dać się pod opiekę własnego anioła ,jak nas coś przerasta lub przeraża.kolter n
                > apsze ,że to jest bajeczka ,bo istnieje inna siła wyższa ,która pomaga nam w ni
                > ebezpieczeństwie.lol.I tak po każdego przyjdzie orszak anielski.Wcześniej lub później.

Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
                • kociak40 Re: znasz zasady netykiety nieuku ? 17.05.14, 12:26
                  To śmieszne, że nie człowiek jest symbolem mądrości, tylko sowa.
                  • taniarada kolter lepsze szkoły od ciebie kończyłem 17.05.14, 14:51
                    Nie musisz zaraz zachodzić w pałę .To jest twój język miłości .Co było z tymi dupami u Wiplera ?Czyli możemy zrobić tak .Ty wrzucasz na luzik .Nie szargasz dobrym imieniem katolika .I wszystko co z tym jest związane .Czyli Kaczyński ,Rydzyk i reszta.Ja się od ciebie odklejam.I możesz sobie cytaty z biblii wklejać ,gdzie popadnie.
                    • kolter_mr Re: kolter lepsze szkoły od ciebie kończyłem 17.05.14, 17:15
                      taniarada napisał(a):

>To jest twój język miłości .

No a co to za bzdet te język miłości ?? francuzik ?

>Co było z tymi dupami u Wiplera ?

Nie wiesz ?spieprzyły mu karierę polazł podmuchać i na wyrok się załapuje .

>Czyli możemy zrobić tak .Ty wrzucasz na luzik .Nie szargasz dobrym imieniem katolika .

Nic nie mam przeciwko temu ze ktoś lubi mode lale poobracać , nawet to wskazane. Problem w tym ze tylko po pijaku , bo jak trzeźwy to z mszy nie wychodzi .Ot czysta katolicka błazenada.

I wszystko co z tym jest związane .Czyli Kaczyński ,Rydzyk i reszta.Ja się od ciebie odklejam.I możesz sobie cytaty z biblii wklejać ,
                      > gdzie popadnie.

Ze niby twoja strategio pada boś za mało IQ nabył ??
              • kociak40 Re: Anioł Stróż 17.05.14, 11:11
                "I tak po każdego przyjdzie orszak anielski. Wcześniej lub później." - taniarada

Dogmaty doprowadzają do herezji. Pan Bóg kieruje czynami ludzi, a potem ich osądza.
                Gdzie są zaświaty, tego nawet najstarsi górale nie wiedzą.
                Myślenie jest największym wrogiem każdej wiary.
              • kociak40 Re: Anioł Stróż 17.05.14, 12:30
                "Anioł stróż nie od parady ." - taniarada

Już od urodzenia ciągnie człowieka do piasku.
    • chief-denunciator Niemowle wypadło z 10 piętra... w USA... 17.05.14, 08:57
      żyje!

Jak to wytłumaczyć?

Orientuje się kto?

Ot, co...
      • kociak40 Re: Niemowle wypadło z 10 piętra... w USA... 17.05.14, 11:32

Opór powietrza powoduje, że spadający człowiek w polu grawitacyjnym największą prędkość spadania ma ograniczoną do ~ 180 km/h. Taką prędkość może osiągnąć wyskakując z 17 piętra. Tej prędkości nie przekroczy skacząc nawet z samolotu. Jaka siła zadziała na masę spadającego człowieka? F x t = m x V jest to wzór na impuls siły z osiągniętego pędu spadania. Niemowle ma bardzo małą masę ciała więc pęd będzie odpowiedni do tej masy.
        Najistotniejszą sprawą jest na jakie podłoże spadnie czyli jaki czas osiągnie zamieniając energię kinetyczną. Jeżeli podłoże jest dostatecznie miękkie (np. nie ubita ziemia, trawnik itd.) czas (t) będzie odpowiednio większy, to siła jaka zadziała będzie mniejsza (dłużej będzie działać o mniejszej wartości, bo iloczyn F x t jest równy m x V). W tym opisanym wypadku mogło zaistnieć takie ułożenie ciała dziecka przy styku z podłożem, struktura podłoża (miękki trawnik, krzaki itd.), że wielkość siły jaka zadziałała na ciało dziecka mogła nie spowodować jego śmierci.
        • dunajec1 Re: Niemowle wypadło z 10 piętra... w USA... 17.05.14, 20:22
          Ty kociak znowu o fizyce i tlumaczysz co moglo byc, a to byl " cud" , tylko ze zapytam bo nie slyszalem o tym, tego dzieciaka zawiezli do szpitala czy do kosciola na oltarz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka