Dodaj do ulubionych

Technologia

10.07.15, 20:25
"Technologia w służbie kościołowi. Od kilku miesięcy księża mogą zainstalować na swoich smartfonach aplikację, dzięki której sprawdzą czy w niedzielę byliśmy obecni w kościele." - możemy przeczytać na portalu Interii.

Oprogramowanie smartfona "lux" daje możliwość większą, sprawdzenie czy daliśmy datek na tacę.

Wynika z tego, że obecnie za dużo pasożytów żyje w symbiozie z polską gospodarką.
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: Technologia 10.07.15, 21:02
      ... aleSZ to jest przydatne bardzo - można wiedzieć... by następnie wytknąć: nie byłeś na mszy zbereźniku!!
      Albo: byłeś na mszy, ale nie dałeś!!
      słudzy pana be muszą się cieszyć bardzo z takiej technologii bo in vitro, na przykład, to ... to wrota piekieł!!
    • kociak40 Re: Technologia 11.07.15, 00:22
      Jak już piszemy o kościelnej "technologii" to mogę podać pewną ciekawostkę z TV Trwam.
      Przerzucając kanały trafiłem na ten kościelny kanał telewizyjny i dowiedziałem się, że są oprócz "normalnych" dwuskrzydłych aniołów jeszcze jacyś Serafini, którzy mają sześć skrzydeł.
      To dopiero technologia. Jak dobrze zrozumiałem, to taki Serafin mając 6 skrzydeł, może poruszać się ruchem wirowym względem własnej osi obrotu jednocześnie poruszając się ruchem postępowym np. do przodu i wznosząc się do góry. Ma 6 stopni swobody.
      • dunajec1 Re: Technologia 11.07.15, 01:28
        Te serafiny to takie ichnie helikoptery?
      • marina0321 Re: Technologia 11.07.15, 11:01
        kociak40 napisał:

>..... i dowiedziałem
        > się, że są oprócz "normalnych" dwuskrzydłych aniołów jeszcze jacyś Serafini, kt
        > órzy mają sześć skrzydeł.

Oni jeszcze o skrzydłach gadają? Już ok. 50 lat temu siostry zakonne na lekcjach religii mówiły dzieciom, że aniołowe w rzeczywistości nie mają żadnych skrzydeł; to malarze je tak malują, żeby odróżnić od ludzi. Jeszcze 50 lat, a Kościół Kat. znajdzie się w czasach Mieszka I.
        • kociak40 Re: Technologia 11.07.15, 11:25
          "Oni jeszcze o skrzydłach gadają? Już ok. 50 lat temu siostry zakonne na lekcjach religii mówiły dzieciom, że aniołowe w rzeczywistości nie mają żadnych skrzydeł" - marina0321

Co to byłby za anioł, który nie może fruwać! Pępka nie może mieć, bo nie jest zrodzony przez kobietę ale anioł bez skrzydeł, to jakiś nonsens.
          • marina0321 Re: Technologia 11.07.15, 12:02
            kociak40 napisał:

> Co to byłby za anioł, który nie może fruwać! Pępka nie może mieć, bo nie jest z
            > rodzony przez kobietę ale anioł bez skrzydeł, to jakiś nonsens.

Też wolę aniołki ze skrzydełkami. Kiedy mój brat po przyjściu z religii mi to powiedział, to byłam rozczarowana.
            • kociak40 Re: Technologia 11.07.15, 18:11
              Anioły, jakieś Serafiny, Cherubiny i tego typu stwory, istnieją tylko w ludzkiej wyobraźni i można sobie je wyobrażać dowolnie jak się chce.
              • pocoo Re: Technologia 11.07.15, 19:55
                A po co aniołom potrzebne są skrzydła? Duchy ze skrzydłami?
                A te z ciałem do zapładniania ziemianek nie fruwały tylko zstępowały z nieba...niebieskiego?
          • pocoo Re: Technologia 11.07.15, 19:59
            kociak40 napisał:

> Co to byłby za anioł, który nie może fruwać! Pępka nie może mieć, bo nie jest z
            > rodzony przez kobietę ,ale anioł bez skrzydeł, to jakiś nonsens.

A to ci niebieskie ptaszki.Widział je kto? Chyba pastuszki.
            A te zbuntowane anioły to gdzie mają skrzydła?W rogach,czy ogonie?
            Masz rację.Diabeł bez rogów i ogona ,to jakiś nonsens.
            • kociak40 Re: Technologia 11.07.15, 21:09
              "Masz rację. Diabeł bez rogów i ogona ,to jakiś nonsens. " - pocoo

Diabeł bez rogów i ogona, to normalny mężczyzna.
              • dunajec1 Re: Technologia 12.07.15, 04:06
                No nie gadaj kociak ze normalny, jak ma rogi i kawalek ogona z przodu to sie nazywa "jelen"a nie.....no mniejsza co bo zrozumie kazdy, no tak, bez rogow i co tam....? aaa, chlop ze tak powiem, Ha.
              • pocoo Re: Technologia 12.07.15, 09:42
                kociak40 napisał:

> Diabeł bez rogów i ogona, to normalny mężczyzna.

Bez rogów i ogona...normalny?
                Przecież to "ni pies ,ni wydra".
                Normalny?
                ...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka