Dodaj do ulubionych

indoktrynacja nastolatkow

10.05.05, 11:39
jest takie liceum fundacji rydzyka - w szczecinku. po kilku latach
ksztalcenia, wychodza stamtad ludzie zindoktrynowani, fanatyczni, a maja
tylko po 18 lat. znam 2 dziewczyny stamtad i musze wyznac tu swoje
przerazenie, ze w wieku 19 lat mozna miec juz taaakie klapki na oczach, jak
70-letni moher po 3 klasach podstawowki. te dziewczyny, ktore znam, studiuja
teraz medycyne. beda kiedys leczyc ludzi... strach pomyslec...

taka mnie refleksja naszla i sie dziele.
moze ktos z Was slyszal cos wiecej o tej szkolce rydzykowej?
Obserwuj wątek
    • marecki997 Re: indoktrynacja nastolatkow 10.05.05, 13:01
      To jeszcze nic. Organizacja Legio Christi chce w Polsce pobudować cały kompleks
      indoktrynacyjny - przedszkole, podstawówkę, gimnazjum, liceum i uczelnię.
      Nadgorliwi rodzice oddadzą trzylatka pod opiekę ojców, i po 20 latach gotowy
      będzie nowy Pospieszalski albo - jeśli dziewczynka - Alicja Grześkowiak.
      • marecki997 Re: indoktrynacja nastolatkow 10.05.05, 13:04
        Więcej szczegółów nt. Legio Christi ujawnił Voltaire (list adwokata ofiar
        księży-pedofili z LCh) na forum Społeczeństwo

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=23344571&v=2&s=0
    • wanda43 Re: indoktrynacja nastolatkow 10.05.05, 18:54
      kształcą kadry dla Opus Dei
    • fehu1 Re: indoktrynacja nastolatkow 10.05.05, 19:49
      wejdzcie na forum w portalu <eduseek.pl>. mial to byc portel dla nauczycieli,
      rodzicow, uczniow. Tymczasem w kazdym watku pojawia sie niejaki Artur, troll
      ktory wszystko sprowadza wlasnie do indokrynacji i mlodziezy i doroslych. Albo
      to sam o.R, albo jakis nawiedzony guru,powiedzialabym ze O.R. to maly przy nim
      pikus, bo chociaz mozna go wylaczyc, a ten sie wpieprza we wszystko. Podobno
      jest katecheta. Zaznaczam, ze moze kogos poniesc, Artur jest wszedzie, nawet
      przy poradach dla rodzicow zmienia wszystko w swoje oszalale teorie.
      • marecki997 Re: indoktrynacja nastolatkow 10.05.05, 22:11
        Byli za komuny aktywiści, są i dzisiaj, niektórzy nawet jeszcze gorliwsi.
    • mistyfikacja13 Re: indoktrynacja nastolatkow 11.05.05, 14:23
      ja słyszałam o tej szkole. raz próbował sie tam dostać dziennikarz faktów i
      mitow. Podobno forteca.

a tak wogóle to rydzykowa indoktrynacja młodzieży to wina rodziców
    • kochanica-francuza przepraszam,nie rozumiem 14.05.05, 15:12
      moher nie moher,ale anginę chyba potrafi wyleczyć?to pod ideologię nie podpada?
      • pochwala_rozsadku Re: przepraszam,nie rozumiem 14.05.05, 18:43
        a co to znaczy "podpadac pod ideologie"? i o jakie "to" ci chodzi? leczenie z
        anginy? czy moze o sama angine? czy tez o bycie czlonkiem nieformalnej a
        licznej grupy moherowych beretow? i jeszcze jedno, co to znaczy, ze "moher, ale
        angine chyba potrafi wyleczyc" ???
        ps. i pragne zauwazyc, ze twoj post jest nie na temat. byc moze nie
        przeczytalas mojego pytania dokladnie, wiec polecam przeczytac raz jeszcze i
        dopiero potem mi tu odpowiadacsmile
        ps2. kochanico-francuza, masz taki nick uroczy, ze podejrzewam cie o to, iz
        nie ukonczylas tego liceum w szczecinku... mam nadzieje jednak, ze jako
        kochanica chodzisz czasem do ginekologa... zycze Ci, zebys trafila kiedys na
        ginekologa - absolwenta liceum szczecineckiegowink wtedy zrozumiesz, o co m.in.
        chodzilo nam w tym watku. pa
        • kochanica-francuza Re: przepraszam,nie rozumiem 14.05.05, 23:22
          pochwala_rozsadku napisała:

> a co to znaczy "podpadac pod ideologie"? i o jakie "to" ci chodzi? leczenie z
          > anginy? czy moze o sama angine? czy tez o bycie czlonkiem nieformalnej a
          > licznej grupy moherowych beretow? i jeszcze jedno, co to znaczy, ze "moher, ale
          >
          > angine chyba potrafi wyleczyc" ???

o,o to:

te dziewczyny, ktore znam, studiuja
          teraz medycyne. beda kiedys leczyc ludzi... strach pomyslec.

Chodzi mi o to,że - w odróżnieniu od antykoncepcji - KK nie ma jakichś
          szczególnych wytycznych co do leczenia anginy - generalnie nie ma wytycznych dla
          internistów,okulistów,laryngologów,chirurgów i całej masy innych specjalności -
          więc czy ktoś moher (absolwent wspomnianego LO),czy ateista,anginę wyleczy i tak.

odejrzewam cie o to, iz
          > nie ukonczylas tego liceum w szczecinku...

nie,jestem rodowitą warszawianką i jako taka ukończyłam jedno z warszawskich

mam nadzieje jednak, ze jako
          > kochanica chodzisz czasem do ginekologa... zycze Ci, zebys trafila kiedys na
          > ginekologa - absolwenta liceum szczecineckiegowink wtedy zrozumiesz, o co m.in.
          > chodzilo nam w tym watku. pa

Hm.Widzę,że masz bliższe info.Podziel się.
    • svintuch Re: indoktrynacja nastolatkow 22.05.05, 01:44
      może będą lepszymi lekarkami niż konowały po laickich uczelniach gotowi zabić
      za pieniądze (nawet abstrahując od "zabiegów" - pamiętajcie o łódzkim pogotowiu)
      • scool Re: indoktrynacja nastolatkow 22.05.05, 02:11
        Widzisz, svintuch jesteś nawet nie abstrachując - to sie nazywa reklama. BRONIMY
        SIę SAMI (bronami)- to chyba coś na kształt. Pomysł autorski (oczywiście nie
        musze przypominać - ale!) - kaska na kontosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka