stszymon 20.04.06, 17:26 Mam wielkie marzenie dotyczące mojej osoby , nie będę mówił co to jest bo to trochę nie ładnie być tak ambitnym , ale myślicie że mam szanse? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Moje nierealne marzenie 20.04.06, 17:30 A co? na mistera universum chcesz startowac? Odpowiedz Link
stszymon Re: Moje nierealne marzenie 20.04.06, 17:34 Nie nie , coś wiekszego , wpsanialszego , być jednym z nich , być jednym z ogniw tego wielkiego łańcucha,spocząć wśród nich to moje marzenie Odpowiedz Link
adam81w Re: Moje nierealne marzenie 20.04.06, 19:14 szymon widze ze ty masz po prostu porblem ze sobaa wiec po ludzku radze ci idz do psychologa to zaden wstyd . Odpowiedz Link
nelsonek Re: Moje nierealne marzenie 20.04.06, 19:16 I ten lekarz moze rzeczywiscie pomoc... Odpowiedz Link
serhamesar Re: Moje nierealne marzenie 21.04.06, 23:48 adam81w napisał: "szymon widze ze ty masz po prostu porblem ze sobaa wiec po ludzku radze ci idz do psychologa to zaden wstyd ." A mi sie coś wydaje od pewnego czasu, że stszymonek to sobie z nas jaja robi I to bynajmniej nieogolone. Odpowiedz Link
stszymon Nie,nie ! Oto moje marzenie 20.04.06, 19:41 Oto treść mego marzenia Miałem sen , widziałem siebie jako ojca rodziny , jako człowieka który w swoim kraju dostaje godziwe wynagrodzenie , który słucha radia bez obawy ze zostanie nazwany moherem. Ze żyje w kraju bez ateistów których musi wyśmiewać i robić z siebie pajaca by pokazać ich głupotę. Śnił mi się kraj w którym każdy kapłan jest otaczany szacunkiem , w którym najważniejszym prawem jest 10 przykazań , kraj w którym nie ma ludzi biednych i ociemniałych , ludzi bez Boga. Kraj o którym inne narody mogą powiedzieć , „patrzcie , zaprawdę Oni są krajem katolickim „. Kraj bez narkotyków , aborcji , homoseksualistów i rozwodów. Kraj bez niechcianych dzieci. Kraj w którym całuję się każdą okruszynkę chleba która spadła na ziemie. Kraj w którym psa traktuje się lepiej niż człowieka na zachodzie. Kraj w którym Bóg jest na pierwszym miejscu a cała reszta na właściwym. Kraj bez alkoholizmu i prostytucji , kraj w którym od Bałtyku po Tatry słychać ludzi wielbiących Boga. Czy to jest Utopia ? Odpowiedz Link
aktsieta Re: Nie,nie ! Oto moje marzenie 20.04.06, 19:59 stszymon napisał: > > > Oto treść mego marzenia > > Miałem sen , widziałem siebie jako ojca rodziny wyrazy współczucia dla Twojej rodziny.Musieli mocno grzeszyć skoro ich "bóg" pokarał ich takim synem Odpowiedz Link
nelsonek Re: Nie,nie ! Oto moje marzenie 20.04.06, 20:11 A to moje marzenie: Widzialem siebie jako ojca rodziny, jako czlowieka ciezko pracujacego, a nie krzyczacego: nalezy mi sie godziwe wynagrodzenie! Widzialem siebie, jako czlowieka mogacego sluchac radia bez obaw, ze radio owo zostanie oskarzone o "obrazanie uczuc religijnych". Ze zyje w kraju bez katolikow, ktorzy musza nachalnie nawracac wszystkich dookola, ustawiac swiat po swojemu. Swiat w ktorym na prawde ludzie nie tylko glosza, ale zyja wg uniwersalnych (wcale nie chrzescijanskich, tylko uniwersalnych) wartosci. Gdzie te wartosci nie sa tylko gloszone, ale i przestrzegane. Kraj w ktorym nie ma "jedynie slusznej" organizacji, ktora zawlaszcza sobie prawa autorskie do wszelkiego dobra na tym swiecie. Kraj, w ktorym wszyscy wiedza, ze ateista nie jest synonimem zla, kraj w ktorym nie ma klerykow. Kraj w ktorym nie ma kultu jednostki. Kraj w ktorym nie ma boga, a sa najwazniejsze wartosci, kraj w ktorym od Baltyku po Tatry ani homoseksualisci ani lysi, ani cyklisci nie sa przesladowani ze wzgledu na swoj wyglad czy poglady. Czy to jest utopia? stszymon napisał: > > Oto treść mego marzenia > > Miałem sen , widziałem siebie jako ojca rodziny , jako człowieka który w swoim > kraju dostaje godziwe wynagrodzenie , który słucha radia bez obawy ze zostanie > nazwany moherem. > Ze żyje w kraju bez ateistów których musi wyśmiewać i robić z siebie pajaca by > pokazać ich głupotę. Śnił mi się kraj w którym każdy kapłan jest otaczany > szacunkiem , w którym najważniejszym prawem jest 10 przykazań , kraj w którym > nie ma ludzi biednych i ociemniałych , ludzi bez Boga. Kraj o którym inne narod > y > mogą powiedzieć , „patrzcie , zaprawdę Oni są krajem katolickim „. > Kraj bez narkotyków , aborcji , homoseksualistów i rozwodów. Kraj bez > niechcianych dzieci. Kraj w którym całuję się każdą okruszynkę chleba która > spadła na ziemie. Kraj w którym psa traktuje się lepiej niż człowieka na > zachodzie. Kraj w którym Bóg jest na pierwszym miejscu a cała reszta na > właściwym. Kraj bez alkoholizmu i prostytucji , kraj w którym od Bałtyku po > Tatry słychać ludzi wielbiących Boga. > Czy to jest Utopia ? Odpowiedz Link
wanda43 Re: Nie,nie ! Oto moje marzenie 20.04.06, 21:58 Wiesz stszymonie,zaczynam ci wspolczuc.Jestes rozdarty.I to dokladnie.Tobie zwyczajnie potrzeba kobiety,dzieci i normalnej rodziny.Celibat,to jedna z najobrzydliwszych rzeczy w kosciele katolickim,niezgodna z naturalnymi potrzebami czlowieka.Skok na dziwki pozwala tylko rozladowac napiecie seksualne,ale ciepla rodzinnego i kochającej zony nie zastąpi.Dlatego wielu z was ma problemy z alkoholem pitym dla zabicia tesknoty za normalnym zyciem. Odpowiedz Link
mimbla.londyn Re: Nie,nie ! Oto moje marzenie DO NELSONKA 21.04.06, 12:32 Nelsonek! Ty masz fajne marzenia. A zone juz masz?Bo jakby co to moge rozpatrzyc Twoja oferte ;P ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ NIE MA ROZPUSTY WIEKSZEJ NIZ MYSLENIE. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link
nelsonek Re: Nie,nie ! Oto moje marzenie DO NELSONKA 21.04.06, 16:14 No niestety. Nie moge zlozyc oferty, bo zone juz mam. A pomarzyc sobie niczym zlym nie jest Odpowiedz Link
kociak40 Re: Nie, to nie utopia... 21.04.06, 23:38 Proszę forumowiczów o zwrócenie na co innego uwagi. Stszymon ma manię "zaistnienia", zainteresowania swoją osobą i świetnie mu się to udało. Nie mogąc tego zrobić mądrością, może uzyskać to łatwiej, naiwnością i głupotą. Chodzi o skupienie uwagi na sobie. Znana to jest mania od wieków. W starożytności, ubogi, zwykły szewc, Herostrates, chcąc "zaistnieć" podpalił jeden z tz. cudów świata - świątynie Artemidy w Efez. Proszę zajrzeć do encyklopedii, zaistniał, jako szewc byłby nieznany. Odpowiedz Link
stszymon Re: Nie, to nie utopia... 21.04.06, 23:47 Nie ja po prostu mam charyzmę i ludzie się do mnie sami ciągną. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Nie, to nie utopia... 22.04.06, 07:52 Pochlebiasz sobie,ale nic dziwnego,bo dobre mniemanie o sobie to juz 50% sukcesu.Podobno. Odpowiedz Link
serhamesar Re: Nie,nie ! Oto moje marzenie 21.04.06, 23:51 W sumie jakby zaminić "okruszyne chleba" na "mamone", a Bałtyk na Śródziemne to wyjdzie, że Tobie chodzi o Watykan. Odpowiedz Link