Dodaj do ulubionych

Robienie kupy po islamsku

07.02.07, 08:45
W jednym z londyńskich zakładów karnych trwa gruntowna przebudowa toalet, której domagali się więźniowie wyznania muzułmańskiego.
W związku z zasadami islamu, które zakazują muzułmanom korzystania z toalety w pozycji odwróconej twarzą lub plecami w kierunku Mekki, nowe toalety więzienia zostaną wybudowane prostopadle do drażliwego kierunku, aby umożliwić więźniom normalne zaspokajanie potrzeb fizjologicznych.

Ja nie mogę! Taki muzułmanin to się nawet spokojnie wysrać nie może, bo cały czas musi myśleć o Allachu!
Obserwuj wątek
    • grgkh Re: Robienie kupy po islamsku 07.02.07, 11:59
      Na tym właśnie to polega. Jesteśmy zbiorem memów. Jeśli sobie odmówimy samodzielnej ich klasyfikacji, jeśli na głównym planie postawimy podporządkowanie, to stajemy się doskonałym odbiorcą i nadawcą takiej grupy memów. Odmowa nadrzędności jakiejś rozsądnej, racjonalnej metody klasyfikacji - niewolnictwo, ta przyjemność posunięta aż do ekstazy. Potem już pożądamy tego. Każdy następny rytuał opanowuje mózg w coraz większym stopniu, a uczestnictwo w przetwarzaniu tych zachowań daje poczucie spełnienia i przynależności do najlepiej wybranych memów. Potem już nie liczy się sens pojedyńczego rytuału, bo sensem nadrzędnym nad wszystkim jest ta "wiara", bycie tym zespołem memów.

Jasne staje się to wtedy, gdy przestajemy widzieć siebie jako byt całkowicie niezależny, centrum Wszechświata, bo przecież nie mamy prawa w ten sposób patrzeć. Bo obok nas są inne byty, podobne nam, a my nie jesteśmy koroną ewolucji , ani bogiem, ku którego kreacji zmierza nasz mózg. On widzi, czuje, że TO jest niemożliwe, ale dąży wciąż w tym kierunku i w efekcie generuje wizję takiego abstrakcyjnego nad-indywiduum w sobie i poza sobą.

Bóg z ludzkiej głowy jest ucieleśnieniem marzeń człowieka o doskonałości, której pożąda, ale sam jej nie dostąpił.
    • grzrzybek :)) 07.02.07, 13:37
      wiem, ze nieladnie wysmiewac sie z cudzych wierzen, czy religii, ale... jak to
      przeczytalam, to prawie spadlam z krzesla big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

0golone_jajka napisał:

> W jednym z londyńskich zakładów karnych trwa gruntowna przebudowa toalet, które
      > j domagali się więźniowie wyznania muzułmańskiego.
      > W związku z zasadami islamu, które zakazują muzułmanom korzystania z toalety w
      > pozycji odwróconej twarzą lub plecami w kierunku Mekki, nowe toalety więzienia
      > zostaną wybudowane prostopadle do drażliwego kierunku, aby umożliwić więźniom n
      > ormalne zaspokajanie potrzeb fizjologicznych.
      >
      > Ja nie mogę! Taki muzułmanin to się nawet spokojnie wysrać nie może, bo cały cz
      > as musi myśleć o Allachu!
      • dagmama Re: :)) 07.02.07, 15:23
        Nie wiedzieliście?
        A podcierać się mogą tylko lewą ręką. Prawą się je. Dlatego człowiek, któremu
        obcięto prawą dłoń (za karadzież) nie tylko nie miał dłoni, on był wykluczony.
        Ponieważ musiał używać jednej ręki do jedzenia i podcierania.
        • seth.destructor A po sikaniu 10.02.07, 16:51
          Myja penisa.
    • facet123 Re: Robienie kupy po islamsku 07.02.07, 16:18
      Oto do czego prowadzi prawna legitymizacja szacunku dla tzw. "uczuć
      religijnych". Zauważcie, że każdy może założyć i zarejestrować związek religijny
      (nazywany czasem sektą, a czasem kościołem) i domagać się sądownie spełniania
      swoich zachcianek choćby były one nie wiem jak absurdalne.

• adam81w Re: Robienie kupy po islamsku 10.02.07, 16:16
      wow smile
    • nelsonek Re: Robienie kupy po islamsku 11.02.07, 10:05
      A co jesli moja religia nakazuje mi to, zebym sral tylem do Mekki? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka