marghot 06.07.10, 10:17 w ub. roku hotel przechodził remon czy ktoś był w nim w ostatnim czasie i moze podzielić się wrażeniami? na forach znalazłam opinie o hotelu sprzed remontu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vivien_a Re: LTI Rosa Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 10:52 Tu masz najnowsze opinie o tym hotelu www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_lti+Hotel+Rosa+Beach-hid_103549.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyra Re: LTI Rosa Beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.10, 15:20 Margot, jeśli opinie o hotelu sprzed remontu były OK to tym bardziej będzie super po :)) To świetny hotel, jeden z najlepszych w okolicy. Ciesz się wyjazdem i nie zadręczaj pytaniami i wątpliwościami, bo akurat naprawdę dobrze trafiłaś pod każdym względem.A woda w basenie jest słodka, jeśli to istotne, choć nie wiem do czego. przecież jej nie będziesz piła :(( Słonej za płotem w morzu jest dosyć ;) Proponuję po przyjeździe we wrześniu odezwij się, napisz w tytule hotel i że byłaś i napisz swoje wrażenia - jestem ciekawa, czy będziesz zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta241 Re: LTI Rosa Beach IP: *.net-access.pl 14.07.10, 18:53 To ja jeszcze o tej wodzie pomolestuję - to jaka jest woda jest dość istotne wbrew pozorom kiedy się jedzie z małymi dziećmi, które się lubią chlapać i skakać na bombę do wody... Mój syn do morza dalej jak po kostki nie wchodzi bo jak złapał chaust dwa lata temu w Egipcie i poczuł jaka jest słona to koniec, za nic sie nie da namowić na kąpiel (ma dopiero 4 lata, więc kto ma dzieci ten zrozumie...) Czy byłaś w tym hotelu i stąd wiesz że woda jest slodka? Na holidaycheck ostatnia opinia zawiera informacje że woda jest słona w basenie - pojęcie słona może być subiektywne, bo oni wodę odsalają i zawsze coś zostaje. Jeśli byłaś w hotelu to może orientujesz się czy ma płatne sejfy i czy jest wi-fi. No i jak wygląda kwestia przydzielania pokoju? Wiem, że hotel nowy, ma świetny standard bo to jeden z flagowych "okrętów" niemieckiej sieci LTI... więc inaczej jak dobrze być nie może. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: LTI Rosa Beach 15.07.10, 10:55 Właśnie otrzymałam infomrację od Pani z biura obslugi klienta Itaka: otóz, wg jej infomracji woda w basenie jest słona danych wakacji zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
marghot do danuty 20.07.10, 12:25 tutaj opinie najnowsze: www.holidaycheck.pl/detail-opinie_lti+Hotel+Rosa+Beach+Hotel+bardzo+elegancki+nowoczesny+czysty+ Polecam-ch_hb-id_1885244.html czyli woda w basenach słona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: do danuty IP: *.net-access.pl 07.08.10, 14:04 Ja właśnie wróciłam z tego hotelu - i jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem... - woda w basenach słona jak w morzu ale mojemu synowi to nie przeszkadzało chlapał się cały dzień, chociaż kąpiel średnio przyjemna moim zdaniem, w hotelu jest basen wewnętrzny z wodą słodką - ale kto lecąć na wakacje będzie się kąpał w basenie nie na powietrzu?... - w pokojach jest lodówka - mini - barek uzupełniany codziennie napojami, są gratis nic nie trzeba dopłacać - plaża hotelu - to największa porażka, brudna i śmierdząca - podczas naszego pobytu drugiego dnia wyrzucło z morza tony!!! i to nie przesada glonów i traw, leżały tak przez dwa dni i nikt z tym nic nie robił, potem rzyjechał jakiś gość wychudzoną kobyłką i próbował zebrać to widłami - czyli po tym niby sprzataniu i tak połowa tego została. Hotele sąsiednie sprżatały na bierząco i tego problemu absolutnie nie było! W hotelach sąsiednich plaża też była codziennie grabiona i sprżatana po złożeniu leżaków, a w Rosa Beach nikt absolutnie nic nie robił - w piasku były więc pety, papierki i mnóstwo kawałków gruzu - kawałki cegieł, betonu i kamieni budowlanych pozostałe chyba po remoncie... dużo czyściej jest na publicznej plaży w centrum Monastyru czy Sousse, nawet ta dzika jakieś 300 m na prawo od hotelu gdzie przyjeżdżali tubylcy była dużo, dużo czyściejsza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: do danuty 08.08.10, 19:33 to porażka, zwłaszcza z małym dzieckiem bruudna plaza to wielki minus :/ a pokoje czyste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: do danuty IP: *.net-access.pl 08.08.10, 20:45 Tak pokoje ładne i czyste, jak dla mnie nie było się do czego przyczepić. Nawet przy ogólnym sprzataniu pani pokojowej czystość była ok. Ale plaża to według mnie na prawdę porażka, pierwszy raz - a wierz mi że już zaliczyliśmy wiele miejsc w Tucji, Egipcie i Tunezji, we Włoszech - z dzieckiem byliśmy w sumie po raz siódmy - ta plaża była najgorsza. Byliśmy tym bardziej zdziwieni że Skanes ponoć słynie z pięknych plaz. Poprzednio byliśmy w Port El Kantaoui w hotelu Marhaba Palace - to właściwie centrum a plaża była piękna, czysta i sprzątana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezi Re: do danuty IP: 178.56.34.* 09.08.10, 01:53 Pani Danuto, jade 1 przyszlym tyg do tego hotelu z 2latkiem, ktory lubi ssac kciuk, czy woda w kranie jest ok, tzn. czy po umyciu sie nie ma jakis dziwnych zemst faraona czy cos w tym stylu? Jak drinki z lodem oraz lody - czy dzieci bez problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_glogow Re: do danuty IP: 217.98.103.* 09.08.10, 12:34 witam serdecznie ja również wybieram sie do tego hotelu 26 sierpnia i zaczynam sie troszke martwic tymi opiniami które tu sie przewijają.Słona woda w basenie to dla mnie jakies nie porozumienie napewno kąpiel w takim basene nie jest az tak miła,jeszcze do tego ta plaża wybralismy Tunezje ze wzgledu własnie na piaszczysta plaze bo jedziemy z dzieckiem a tu psikus,no ale naszczescie sa tez i pozytywne opinie ciekaw jestem jaka ja bede mogł wystawic po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: LTI Rosa Beach IP: *.19.165.46.osk.enformatic.pl 09.08.10, 12:34 witam, mam pytanie do Danuty, czy jest w hotelu darmowy dostęp do internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: LTI Rosa Beach IP: *.net-access.pl 09.08.10, 18:02 Internet jest dostępny odpłatnie – karta dostępu kosztuje 5 DN za godzinę – na karcie jest kod i po zdrapaniu pola kod indywidualny użytkownika, w ten sposób można się na nią logować wielokrotnie aż minie czas godziny (proszę pamiętać o wylogowaniu). Można z karty korzystać posiadając swój komputer i łącząc się przez wi-fi lub z komputera stojącego w hotelowym lobby. Jeśli chodzi o wodę to polecam dla dziecka kilka dni przed wyjazdem zacząć podawać Acidolac (to probiotyk rozpuszczalny w herbatce lub soczku) i podczas pobytu tak samo po saszetce dziennie. Mam trzylatka i za każdym razem jak wyjeżdżamy tak robię i nigdy nic nam się nie przydarzyło, a je i pije wszystko z sokami z dystrybutora, wodą w basenie i tą z wanny podczas kąpania włącznie ;-) Jeśli chodzi o wodę w kranie to w krajach afrykańskich ma zwykle dziwny smak bo jest odsalana, nigdy nie korzystaliśmy w konsumpcji bezpośredniej tzn do mycia siebie owszem, ale np. do mycia zębów tylko i wyłącznie butelkowana. W hotelu jedliśmy wszystko z lodami dwa razy dziennie (są podawane do obiadu i kolacji), napojami robionymi w dystrybutorach i lodem do drinków włącznie. Nie słyszałam żeby ktokolwiek miał problemy natury żołądkowej z powodu jedzenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: LTI Rosa Beach IP: *.lublin.mm.pl 09.08.10, 20:10 a czy pokoje są tak ładne na tym filmie, czy jest może część starych pokoi sprzed remontu? www.youtube.com/watch?v=wf4ImQGcgks czy aby dostać ładny pokój trzeba dać w paszporcie ze 30$? gdzie warto pojechać z dzieckiem w Tunezji? Czy blisko hotelu są atrakcje dla dzieci? Jak daleko jest supermarket? z góry dziękuję za odp! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: LTI Rosa Beach IP: *.net-access.pl 09.08.10, 22:07 Przejrzyj ten watek dokładnie wszystko opisałam forum.gazeta.pl/forum/w,21193,114647364,114647364,kto_sie_udaje_do_Rosa_Beach_2_wrzesnia_2010_.html Jeśli chodzi o atrakcje z dzieckiem to w Monastyrze jest wesołe miasteczko - ale chyba wieczorm dopiero otwierają. Mozna się wybrać do Zoo z Itaką - 40DN/20 DN dziecko, to wycieczka do południa, trzeba przed siódmą śniadanko zjeść a na lunch się wraca, ale zoo raczej beznadziejne mało zwierząt, ale dzieci moga się na koniku, kucu lub ośle przejechać za 2DN, lub wszyscy na wielbłądzie karawaną za 3 DN - najciekawszy jest w tym zoo pokaz fok - trwa 30 minut i jak d la nas to te foki uratowały całą imprezę. Można też dopłacić i w zoo wybrać się na pokaz delfinów płatny dodatkowo 20 DN ale te delfiny to ponoć gorsze (ktoś z naszej grupy się skusił i entuzjazmu po nich nie było widać) bo je dopiero uczą i to takie niedopracowane. Wszystkie pokoje ładne i nowe, jak jedziesz z dzieckiem to nie daj sobie wcisnąć dostawki tylko daj ze 20 ERO w recepcji (jak Ci pokój nie będzie odpowiadał) a dostaniesz pokój studio z dużym łóżkiem i dwoma takimi pojedynczymi łóżkami - kanapami po bokach - pokój duży o nieregularnym kształcie, ale bardzo fajny i przestronny. Radzę prosić o pokoje z widokiem na basen, zawsze to jest na czym oko zawiesić zwłaszcza że pewnie dziecko będzie szybciej spać chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś