daytona2004 01.06.12, 17:01 hotel wygląda bardzo fajnie z aquaparkiem ale nie ma o nim wcale opinii cena tez przyzwoita był ktos?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 12:19 Witam . Ja byłam w tym hotelu ,kiedy był jeszcze pod inną nazwą w 2005 roku . Spędziłam tam super 2 tyg. Hotel ma swoistą atmosferę , super animacje . Nudzic się tam nie będziesz . plaża piękna . Nie wiem co chcesz więcej wiedzic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziunia Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.medicover.pl 06.06.12, 09:12 a jak hotel nazywał się wcześniej może pod starą nazwą bedą jakies opinie, tez jestem zainteresowana wyjazdem w to miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 06.06.12, 13:22 Prima Live Garden Park . Ja wybieram się tam także w tym roku . Jadę 21 czerwca z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka1977 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? 06.06.12, 19:39 a animacje dla dzieci sa jakies ?? i jak wygląda sytuacja wokół hotelu czy jest gdzie się ruszyć czy zjeżdzalnie wyglądają tak fajnie jak na zdjęciach i czy są dostępne cały czas?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.home.aster.pl 07.06.12, 11:03 Wszystko wygląda tak fajnie i w rzeczywistości . Dla dzieci jest klub i animatorzy , bardzo się starają by nasze pociechy się nie nudziły . Co do zjeżdzalni to nie jestem pewna , czy nie ma przerw . Animatorzy jednak są najlepsi na wyspie i właśnie dzieciom głównie umilają czas. Tam nie sposób się nudzic poprostu . Co do okolicy , to niewiele się dzieje . jednak można wybrac się na wycieczki fakultatywne . Blisko z Djerby jest na saharę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 23:07 witam!!! lecę z rodzinką w sierpniu do Minotel djerba resort. Jeżeli ktoś wróci do tego czasu z tego hotelu to bardzo proszę o opinie i relacje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka1977 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? 07.06.12, 12:17 dzięki elfanka za odpowiedź , ale nadal sie wacham ty byłaś 7 lat temu , a przez taki czas dużo może się zmienić może ktoś ma świeższe opnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.home.aster.pl 07.06.12, 20:49 To fakt , byłam tam 7 lat temu . W międzyczasie , hotel został odnowiony i jest więcej zjeżdzalni . Trudno będzie o opinie z tego roku , bo z tego co wiem , to do tej pory nie był on w żadnym polskim katalogu . Przez kilka lat obserwowałam biura podróży i żadne z nich nie miało go w swojej ofercie . W tym czasie byłam , kilka razy w Bousten Club w Hammamecie , bo to mój ulubiony hotel w Tunezji . Mam jednak nadzieję , że może odezwie się ktoś , kto był Minotelu w maju , lub na początku czerwca . Ja tak , czy inaczej nic już nie mogę zmienic , bo mamy z rodziną wykupiony termin 21 czerwiec z Exim tours . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleopatra Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.swidnica.mm.pl 08.06.12, 20:01 Elefka daj znać jak wrócisz. Ja się wycofałam ,miałam lecieć 19 lipca, ale w biurze exim powidziano mi ,że ten hotel to wielka niewiadoma. Był pod inną nazwą , teraz jest remontowany. Otwarcie 15 czerwca.Rezydentka mówi ,że to będzie słabe 3 gwiazdki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 12.06.12, 12:18 Kleopatro , to głównie do ciebie .Ja również dzwoniłam dzisiaj do eximu i nie ma tam ,żadnego remontu !!!! . Hotel , był już niedawno remontowany. Jest tylko 4 wolne pokoje , na 21 czerwca . tak więc ładnie się sprzedały . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 15:02 własnie dostalam informacje z eximu ze hotel jednak nie otwiera 21 i nie wiadomo kiedy sie otworzy wiec musimy wybrać cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 15.06.12, 16:10 Ja jestem z Warszawy i zadzwoniłam do Eximu i nadal twierdzą , że wszystko OK . Nic się nie zmieniło mamy wylot na 21 06 o 22. 30 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 17:03 byc moze biuro klamie bo my rezerwowalismy dzis i moze nie ma miejsc natomiast prawda jest ze na stronie eximu juz nie ma go w ofercie wcale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 15.06.12, 17:12 Madzia , dzięki bo masz rację . Jest remont potwierdzili . Jednak obiecują , że na 21 będzie ok . Wyobraz sobie ,że Ci co polecieli tam wczoraj , dostali zamianę na Club sun . jestem rozgoryczona , bo nie chcą narazie przyjąc mojej reklamacji i oddac całości pieniędzy , bo twierdza ,że na 21 będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 18:31 ciekawe jak to jest ze biuro w chorzowie twierdzi ze dostali info ze nie bedzie czynny na 21 i nie wiadomo kiedy bedzie czynny a warszawa twierdzi ze wszysko ok, babka z biura powiedziala ze dobrze ze dali znac bo mogli by nas do innego przekwaterowac a tego sobie nie wyobrazam, my sie zastanawiamy nad zmiana na sidi monsur choc dla nas z dzieckiem ten jest o 500 zl drozszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: 85.222.18.* 15.06.12, 18:30 Magda na jaki hotel zamieniliście ten minotel ? Ciekawa jestem , co to za remont w środku sezonu ? Czy nie jest to jakiś nagły przypadek np. klima , czy hydraulika ? Jeśli możesz coś więcej się dowiedziec , to będę wdzięczna . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.12, 18:34 bede w poniedzialek rozmawiac z ta babka z biura to dopytam, zadzwon jeszcze na info linie z eximu to dodzwonisz sie do chorzowa zobaczysz co tam ci powiedza a ja jak tylko cos bede wiedziec wiecej dam znac, mam nadzieje ze nie zepsuja nam wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.home.aster.pl 15.06.12, 20:03 Magda , ale nie rozumie ? Ty już opłaciłaś Minotel ? Czy zamieniliście hotel . Z jakiego miasta i w jakim terminie wylatujecie . Pozdrawiam i też mam nadzieję , że nas nie wyrolują na inny niż chcemy hotel . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.home.aster.pl 15.06.12, 20:45 Przepraszam , bo niezbyt uważnie przeczytałam . Ja też jeśli mi kasę zwrócą , chcę zamienic . Prawda jest taka ,że niewiadomo czego ten remont dotyczył . Jak ma na dzień nawet po remoncie funkcjonowac hotel ? Z kąd na biegu zatrudnią personel i animatorów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.home.aster.pl 16.06.12, 16:27 Madziu jak możesz to odpisz . Mam dla ciebie ciekawą propozycje , odnośnie hotelu oczywiście . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 17.06.12, 14:10 witaj! my nie wiemy na co mamy zamienic wiec poprosilismy o zwrot kasy i bedziemy szukac czegos innego, a wy jak tam? masz jakis ciekawy hotel na widoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 17.06.12, 22:04 co to za propozycja hotelowa?? bo my nadal szukamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregg Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.205.3.133.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.06.12, 08:06 witam , mnie rowniez EXIM powiadomil ze Minotel sie remontuje jeszcze i zaproponowal SIDI MONSURE 4gwiazdki ale hotel bez zjezdzalni dla dzieci a jedziemy z 2dzieci ( 10 / 8 lat ) wylot mamy 05.07.2012 z Katowic , sam nie wiem co robic czy wybrac kase i szukac czegos innego czy godzic sie na SIDI MONSURE ... kto jeszcze z was w takiej sytuacji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? 28.06.12, 01:26 Witam, za pośrednictwem @ biuro podróży w którym podpisałam umowę na wczasy do hotelu Minotel Djerba Resort z wylotem 12.07.2012r poinformowało mnie o faktycznym wydłużeniu remontu w tymże hotelu i dlatego zaproponowano mi hotel 4* SIDI MANSOUR bez jakichkolwiek dopłat. Mam dac odpowiedź, może ktoś z Was był w tym hotelu? Pytam bo na wczasy wybieram się z mężem i dwójką dzieci (10 lat i 6 lat) i niewiem czy są tam jakieś atrakcje dla dzieci??? Proszę o odp.... Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? 28.06.12, 01:40 Witam, za pośrednictwem @ skontaktowało się ze mną biuro podróży w którym podpisałam umowę i zarezerwowałam wczasy do hotelu Minotel Djerba Resort. Poinformowali mnie, że faktycznie remont w hotelu się wydłuża i w związku z tym zaproponowali mi inny hotel 4* SIDI MANSOUR bez jakichkolwiek dopł. Mam im dac odpoiedz , póki co się zastanawiam. A może już ktoś z Was tam był? Pytam bo lecę tam z mężem i dwójką dzieci (10 lat i 6 lat), proszę o wasze opinie i spostrzezenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes1313 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: 197.0.187.* 18.06.12, 11:24 Wlasnie jestem na Djerbie. 7.06 przylecielismy z Itaka do hotelu El Muradi Djerba Manzel na miejscu zmieniono na nam hotel i wielu innym osobom na RIU Palm Azur. Zmiana okazala sie na lepsza. Wspaniala obsluga super animatorzy, az szkoda konczyc urlop. Czysto i milo. Zmiana bardzo mnie zaskoczyla, ale jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 18.06.12, 12:00 Magda to była fajna propozycja jednak już nie aktualna . houda golf beacz club z itaki . Przedłużalam rezerwację , ale Ty się niee odzywalaś . hotel super a cena na 21 czerwca była 1199zl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.medicover.pl 18.06.12, 12:04 no szkoda, nie mialam dostepu do neta, my dalej nie mamy nic zarezerwowanego a jak z toba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.home.aster.pl 18.06.12, 15:53 Nam zamienili za naszą zgodą na Club Rimel na DJERBIE oczywiście . Hotel super baseny piękne i przy samej plaży . Jestem zadowolona . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregg Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.30.49.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.06.12, 09:43 witam, cos pisalas o hotelu Houda Golf & Beach Club ??? znasz ten hotel , bo nie wyszlo nam z Minotel i zastanawiam sie z zona i dwojka dzieci 8/10l nad tym hotelem na 2tyg z bIURA SUN&FUN ... Prosze o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 19.06.12, 10:11 Greg nie znam , ale opinie ma dobre i robi fajne wrażenie . Piękne baseny i plaża , co więcej wymagac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.home.aster.pl 19.06.12, 08:31 Te zamiany na Djerbie , na szczęście wychodzą na korzyśc dla klienta . Mnie też wczoraj zmieniono , ale dowiedziałam się o tym przed wylotem . Nie lubię takich niespodzianek za granicą . Minotel wybraliśmy ze względu na sentyment , byliśmy tam kiedyś . Jednak remont popsuł plany . Ciekawa jestem na jakim etapie są w tych pracach i czy zmieni się po tym kategoria hotelu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregg Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.147.199.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.06.12, 08:41 witam , a na jaki hotel wam zamieniono i w jakim terminie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.home.aster.pl 19.06.12, 08:44 Na Club Rimel Diana . Na 21 czerwca z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 19.06.12, 16:05 Chamstwo przed chwilą dostalam tel , że Diana Rimel nie ma miejsc i pozostaje Sun Club na Djerbie !!! coś takiego to tylko u nas w kraju . Trzymali kasę od 1 czerwca i teraz na 2 dni przed wylotem , tak nas załatwilo exim tours . Nigdy więcej z tym biurem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 11:09 Szmatławe biuro exim tours , trzykrotnie od dn 1.06 zmieniano mi rezerwację , ostatni hotel na 2 dni przed wylotem okazał się porażką . Biuro myślało , że się na to zgodzę bo mam na ten tylko termin ustalony urlop . Koszmar jaki przeżyłam przed planowanym wylotem dał mi do myślenia , że trzeba dokładnie sprawdzic każdy szczegół zanim da się pieniądze na wymarzone wakacje . Siedzę teraz zapłakana po nieprzespanej nocy i szukam jakiejś oferty . Jednak ceny niestety są coraz wyższe bo koniec roku się zbliża . Tak więc jestem podwójne oszukana nie lecę tam gdzie zaplanowałam z rodziną miesiąc wcześniej , ale za dużo już większe pieniądze , tam gdzie będzie jeszcze miejsce . Mój syn poszedł do szkoły też bardzo zmartwiony bo jak to dziecko opowiedział kolegom ,że jutro wyjeżdza . Morał niech każdy wyciągnie sam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 23:10 nie martw sie napewno cos znajdziesz, nam exim kase zwracal 3 dni mimo ze wiedzieli ze nam zalezy na czasie bo malo czasu do wylotu, wreszcie zarezerwowalismy egiptz wylotem 22, mam nadzieje ze wylecicie i zycze udanych wakacji bez zadnych takich wrazen juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 10:13 Magda , ja również czekam na pieniądze od nich . Wczoraj musiałam zapłacic za Egipt na 26 czerwca , a od nich zwrotu jeszcze nie mam .My lecimy z sun & fun do wspaniałego hotelu Rehana . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregg Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.183.167.80.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 10:25 My z zoną takze zrezygnowalismy z exima w tym roku wybierajac sun&fun hotel HOUDA GOLF&BEACH RESORT ...mam nadzieje ze wybór trafny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 10:39 Greg my rownież mieliśmy chęc na ten hotel , ale Exim robił nam nadzieję do końca i niebyło już w nim miejsc . Wybraliśmy więc Rehanę Sharm Resort . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 10:50 Dzięki ,że istnieje to forum , bo żylibyśmy w niewiedzy a exim zakwaterował by nas na Djerbie gdzie by chciał i niebyło by już odwrotu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregg Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.183.167.80.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 10:59 taka prawda !!! to przykre co zrobił exim , ale grunt , ze niektórzy juz cos poznajdywali , miejmy nadzieje ze urlop bedzie dla poszkodowanych przez exima bardzo udany i pogoda nam to wynagrodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 11:11 Greg masz rację ja już tylko liczę dni do wylotu . hotel super , dużo zieleni , piękne baseny i all całą dobę .Uśmiech i słońce i tak trzymac . Pozdrawiam Magdę i ciebie oczywiscie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregg Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.183.167.80.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 11:20 Dziekuje za pozdrowienia i takze pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
dormer7 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? 21.06.12, 12:02 Elfanka, Greg czytam Wasze posty i rece mi opadają, że cholerny exim zafundowal Wam taki stres! jak tak mozna traktować klientów?? chora sytuacja :( dzieki Wam, wiem już że to biuro będe unikać szerokim łukiem !!!!!!!!!!!!!! Elfanka i kiedy lecisz z rodzinką do Egiptu? pozdrawiam. dormer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 12:14 Mam nadzieję , że niespodzianek już wystarczy a wylot mamy 26 czerwca o 5-55 z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.12, 14:13 Witam wszystkich poszkodowanych !!! Proszę powiedzcie mi jak tłumaczy sie Wam Exim z tego " niewypału" do Minotel Djerba Resort. Czym tłumaczą to nieotwarcie hotelu na czas i czy są jakieś szanse na wyloty do niego a jeżeli sa to czy hotel będzie dobrze funkcjonował. Ja ma rezerwacje na 09.08.2012r i juz się boję, bo potem może się okazac że nigdzie z dziećmi nie polecę, a tego nie mogę dzieciom zrobic.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 14:37 Aniu , mnie się wogóle nie tłumaczyli . Dzięki forum dowiedziałam się o remoncie !!! Exim takiej wiedzy mówił , że nie ma . Od 1czerwca do 19 wieczorem zwodzili mnie i podpisywałam kolejne umowy a wylot 21 . Skończyło się na trzeciej i powiedziałam dośc . Sama też musiałam z komórki do nich wydzwaniac , bo nieraczyli odpisac na mojego meila . Natłukłam sobie godziny rozmów , bo oni nie poczuwali się do żadnej winy . Dodam jeszcze , że pośrednikiem ich wycieczki były lotniska.pl więc pani , która wzięła prowizję za wszelką cenę chciala abym nie rezygnowała z wycieczki . Mają taktykę wszystkich spędzic do jednego hotelu Sun Club , bo tam mają najwięcej miejsc . Ja zapłaciłam 1 czerwca całą kwotę i zależało nam na Minotelu , który jak pamiętam z przed lat miał fajny klimat , baseny i animacje . Sun Club to betonowe , nieprzyjemne dla oka otoczenie , ale kogo to obchodzi jak kasę mają w ręku . Odpowiedz Link Zgłoś
malwa34 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? 21.06.12, 14:25 witam wszystkich, Ja równiez mam rezerwację z rodziną do hotelu minotel z biura exim(16.08.2012) i po przeczytaniu tych komentarzy jestem w lekkim szoku... mam nadzieję, że do tego czasu hotel się wyremontuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akicja Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.12, 14:52 witam wszystkich,jestem zaskoczona waszą sytuacje bo od kilka lat leciałam z Eximem i raz mi się zdarzyło że miałam wykupiony hotel 3* a na lotnisku zmienili mi na hotel 4* bez dopłaty oczywiście w Djerbie. Sprawdziłam na stronę exima na lipiec i sierpień nie ma takiego hotelu Minotel Djerba Resort. Sprawdźcie sami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 15:02 Tak właśnie oferty hotelu nie ma , ale pieniądze za rezerwację mają w garści ! I kiedy dojdzie do wycieczki zamienią na inny nie koniecznie lepszy . Minotel jest 3 * ale dużo fajniejszy dla dzieci . ma super zjeżdzalnie i ogrod a Sun Club pomimo 3 *z + tego nie posiada . Tak więc *** to nie wszystko . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregg Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.183.167.80.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 15:08 dokladnie , my tez wybierajac Minotel patrzylismy pod dzieci i na zjezdzalnie , zaproponowali nam 4gwiazki SIDI MONSURE ale co z tego jak dla dzieci brak atrakcji , ani jednej zjezdzalni i co takie dzieci w wieku 8/10 lat maja robic w takim hotelu przez 14dni ???exima to nie interesuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 15:24 Greg jeszcze nie dodałeś , że w tym Sidi plaża jest daleko od hotelu i basen marny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.183.167.80.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 15:35 Dokladnie ... :) nic dodac nic ując :) hihi same MINUSY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 15:20 Hotelu nie ma , bo jest wycofany ze sprzedaży , ale pieniądze zaliczkowane są więc Exim ma to gdzieś ! Obraca sobie tą kasą a jak przyjdzie termin wylotu to zamieni na inny niekoniecznie lepszy . Minotel ma 3 * ale ma super zjeżdzalnie i ogrod ! Czego pomimo 3 * z + nie ma Sun Club . Więc *** to nie wszystko i pojęcie względne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 15:35 Nie dajcie się zwodzic , tak jak ja do ostatniej chwili . Jak tacy dowcipni to np. Diana Club Rimel w gwiazdkach jest taka sama a o niebo lepsza od Sun Club . Porównajcie ceny na stronie Lotniska last minute .pl niby tu i tu *** a ceny sprawdzcie sami . Ten Diana rimel zaproponowali mi jako drugi wariant , obejrzeliśmy z synem zdjecia w internecie i bardzo nam się spodobał . podpisaliśmy więc 2 umowę i bardzo zadowoleni czekaliśmy na wakacje . Jednak następnego dnia zadzwoniła pani z Lotnisk .pl i ze smutkiem w głosie oznajmiła nam ,że przkro im ale tam jednak nie ma miejsc . Co Wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 15:43 Tu macie linka www.lotniskalastminute.pl/r,,,,,,,,,,2,,Wszystko-w-cenie,,samolot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 16:08 Ta stronka jest super macie tu lasty z ostatniej chwili i można porownac ceny . Widzę , że pochłaniacie...bo taka cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ??? 21.06.12, 19:29 Witajcie, czytam wasze informacje i jestem przerażona. Do tego hotelu mam wylot 12 lipca z Katowic. dzięki waszym wpisom dowiedziałam się o remoncie w hotelu. W rozmowie z przedstawicielką biura, w którym dokonałam rezerwacji usłyszałm, że remont ma trwac do 5 lipca. Niewiem co mam robic, czekac i nie panikowac, a nóż... czy za wczasu reagowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia0701 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 21.06.12, 19:43 my rezerwujac minotel tez uslyszelismy ze remont bedzie trwal do 15 czerwca wylot mial byc 21 wiec mówia to samo co wam. my czekajac tylko sie potem stresowalismy bo dosc ze proponowali samege gowna w zamian to jeszcze na zwrot kasy czekalismy dlugo, ale decyzja nalezy do ciebie. wszystkim którzy wylatuja zycze udanego urlopu bez niespodzianek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.home.aster.pl 21.06.12, 23:00 Dokładnie tak jak Magda napisała . My zwrot dostaliśmy dzisiaj , ale za hotel Rehana w sun & fun musieliśmy zapłacic wczoraj . Dobrze ,że miałam bo stres jaki zafundował nam exim pamiętała będę długo . Termin też musieliśmy przełożyc z 21 czerwca na 26 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregg Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.204.97.50.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.12, 23:20 Wysokich lotow i miekkiego lądowania ... bedzie dobrze ... musi byc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.home.aster.pl 21.06.12, 23:32 Pewnie Greg siedzę teraz przed laptopem i śmiejemy się z synem ,że za pół godzinki byśmy lądowali na Djerbie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikosz Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.saint-gobain.com 22.06.12, 00:32 My mamy rezerwację od 16.08.2012, 4 - osobowa rodzina, dajcie znać, jeśli będą jakieś szczegóły, co do tego hotelu, wydaje mi się, że to jakiś przekręt biura EXIM, na hotel nie będący w ofercie w tym roku nałapali klientów, czy to jest uczciwe? - niech od razu poinformują, że nic z tego nie będzie a nie odwołują kolejne terminy wylotów i przesuwają remont w hotelu, zamiast się cieszyć wakacjami, człowiek się stresuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 22.06.12, 11:19 Mikosz masz rację . Ja uważam ,że powinno się złożyc reklamację grupową . Sam exim tak mi zaproponował . Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ??? 23.06.12, 10:29 napiszcie proszę jak jest ze zwrotem wpłaconej kasy? czy wypłacona zostanie 100% wartośc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 23.06.12, 13:05 Mnie rąbneli na 40 zł , ale to nie w tym rzecz . Wypłacili mi 22 czerwca a wylot był na 21 . Musiałam wpłacic kolejne 5000 tys w innym biurze zanim dostałam zwrot . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa34 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: 79.162.198.* 25.06.12, 22:39 karasia2 jak Twój wyjazd na Djerbe, kiedy dadzą ci znać co do hotelu , czy kontaktowałaś się z Exim, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ??? 28.06.12, 01:44 Witam, za pośrednictwem @ skontaktowało się ze mną biuro podróży w którym podpisałam umowę i zarezerwowałam wczasy do hotelu Minotel Djerba Resort. Poinformowali mnie, że faktycznie remont w hotelu się wydłuża i w związku z tym zaproponowali mi inny hotel 4* SIDI MANSOUR bez jakichkolwiek dopł. Mam im dac odpoiedz , póki co się zastanawiam. A może już ktoś z Was tam był? Pytam bo lecę tam z mężem i dwójką dzieci (10 lat i 6 lat), proszę o wasze opinie i spostrzezenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 08:41 Witam Cie karasia2. Powiedz mi a na kiedy był Twój planowany wylot do Minotel Djerba Resort? Ile wcześniej biuro dało Ci tą propozycję do Monsur? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ??? 28.06.12, 16:48 Witaj Aniu, wylot miałam planowany na 12.07. Warto zaznaczyc, że o remoncie hotelu dowiedziałam się z tutejszego forum, więc to ja dzwoniąc do biura podróży prosiłam o zajęcie stanowiska. Z biura owszem informację moją potwierdzili po wszelkich kontaktach z Eximem, stąd dośc szybka reakcja odnośnie zamiany hotelu. Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.akselnet.pl 06.08.13, 10:54 Witam, Czy ktoś mogłby podzielic się wrażeniami z pobytu w 'minotel djerba resort"? zależy mi na informacjach z obecnych wakacji ;) mam również prośbę o ewentualne atrakcje na wyspie - co warto zobaczyc, gdzie pojechac, itd. z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa34 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.tktelekom.pl 28.06.12, 11:00 witam wsystkich, nam również zaproponowano zmianę na Sidi Mansour, chociaż wylot do Minotel mieliśmy na 16.08 też nie wiemy czy się decydować, jedziemy z dwójką dzieci a w tym hotelu nie ma aqua parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.wroc.roedl.pl 28.06.12, 11:29 karasia2 my tez mieliśmy ten hotel od 05.07 i biuro zaproponowało nam zamianę na SIDI MANSOUR. Ze względu na dzieci (10 i 8 lat) zrezygnowaliśmy z tego hotelu poniewaz nie ma tam zjeżdzalni i nasze dzieci poprostu by sie tam zanudziły a my zamiast odpoczywac słuchalibysmy ich marudzenia. Zrezygnowalismy z tej zamiany i otrzymalismy zwrot pieniędzy. Na urlop jedziemy do innego hotelu i z innego biura Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ??? 28.06.12, 15:26 Ja planowany wylot miałam na 12 lipca, z mężem podjęliśmy decyzję i pozostajemy przy tym terminie akceptując ich propozycję zmiany na SIDI MANSOUR. Przekonały nas pozytywne opinie o tym hotelu, a biorąc również pod uwagę cenę - nic innego za tę cenę nie wyrwiemy. Mam nadzieję, na wspaniały, udany wypoczynek:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.home.aster.pl 04.07.12, 09:47 Wróciliśmy z rodziną w nocy z hotelu Rehana Sharm resort w Egipcie . Minotel pozostaje już tylko wspomnieniem , dobrze że nasze biuro ma się dobrze bo na dzien dobry słuchając wiadomości dowiedziałam się o plajcie Skay . Pozdrawiam i jak ktoś ciekawy jak było wieczorkiem mogę napisac . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 12:10 Witam!!!" Elfnka " bardzo proszę napisz jak było w Rehana Sharm. Ja tez sie tam wybieram z dziećmi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 21:35 Cześć . Prosze o szczegóły dotyczące hotelu Rehana sharm Resort. Nasz Minotel Djerba nie wypalił więc jedziemy 31.08. do Rehany Z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.centertel.pl 14.07.12, 15:57 Hej. My tez mieliśmy lecieć do Minotela, ale w koncy stanęło na Rehana Sharm Resort. Lecimy 28.08. Więc pewnie sie spotkamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.home.aster.pl 15.07.12, 15:08 Przede wszystkim nastawcie się dziewczyny na niewyobrażalne wprost upały . Temperatura to ponad 40st. Hotel ok , ma przepiękne baseny , są też zjeżdzalnie i wspaniałe łóżka wodne . Jest tam przewaga Polaków i są rosjanie . Plaża taka sobie w zależności , czy jest odpływ , czy przypływ. W wodzie do kolan spacerujesz wśród rybek . Z pomostu można ponurkowac , jest tam przepiękna rafa . My ogólnie zadowoleni , poznaliśmy wiele fajnych osób z którymi teraz wymieniamy się zdjęciami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.12, 16:38 Cześć Elfanka!!! Proszę o kilka szczegółów dotyczących hotelu" Rehana Resort" Jadę za dwa tygodnie i chcę wiedzieć wszystko . Czy trzeba dać $ Zeby dostać lepszy pokój czy nie ma sensu, bo bywa tak że pokoje są wszystkie jednakowe. Jak jest z opcją All, Czy można korzystać z basenów i zjeżdżalni w hotelu Rehana Beach, Napisz swoje sugestie i uwagi ,oraz dobre rady dotyczące Rehany. Jadę z dwójką dzieci. Z góry wielki dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.home.aster.pl 15.07.12, 19:25 Witaj . Odnośnie pokoi , to są bardzo różne , jednak dośc duże i w miarę przestronne . Odnoszę wrażenie , że kaskę jak dasz , czy nie to i tak niewiele zmieni , bo pokoje są przydzielane według biura podróży . I tak np. my byliśmy z Sun &Fun i pokoje mieliśmy w 7 -ce . Oczywiście mam nawyk dawania w recepcji kaski , więc zapytano nas czy chcemy na dole , czy wyżej . Kiedy tylko miałam przyznany numer pokoju poszłam go obejrzec , był już posprzątany więc nie czekając na nic zanieśliśmy swoje bagaże ( byliśmy wcześnie ok 10 a doba zaczyna się o 14 ) . W pokoju sprzątającemu dałam za to dolca a on wycałował mnie dosłownie po rękach . Szok ! Wieczorem poznaliśmy ludzi z Polski , którzy byli z Itaki i mieli międzyinnymi pokoje w 5-tce . Jak się poznaliśmy to nas zaprosili i okazało się , że mieli nieco inaczej , bardziej nowoczesnie urządzony pokój . Jednak równie bardzo czysty i codziennie sprzątany . jest w wyposażeniu telewizor , lodówka i sejf a także telefon . Co do siostrzanej Rehany , to wiem ,że można korzystac , tylko po co ??? Baseny mamy o wiele ładniejsze i wogóle jest przyjemniej niż tam . Rehana beach jest teraz w częściowym remoncie i może przez to mniej atrakcyjna . Dodam jeszcze ,że przed naszym wyjazdem rozbudowywali nasz hotel i za kilka dni miały powstac nowe sklepy , barek a także myślę , że restauracja na wolnym powietrzu i jeszcze jakaś niespodzianka . Wszystko to powoli i nieuciążliwie budowali podczas naszego pobytu . Ogólnie jest kilka zjeżdzalni i super łagodne z każdej strony wejście do basenu co dla dzieci jest bardzo fajne . All również o.k jak się uśmiechniesz i nie będziesz szukała problemów , to tak jak my nawet przed wylotem bez opaseki bez problemu korzystaliśmy z barów . Ogólnie miło , mnie jednak brakowało wieczornych rozrywek do jakich przyzwyczajona byłam w Tunezji .Uwaga na komary , wez coś bo tam drogo a są one uciążliwe ( nie swędzi , ale zostają czerwone krostki jak po ospie bardzo szpecące ) . Pozdrawiam i żałuję , że ja już po wakacjach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa34 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.tktelekom.pl 13.07.12, 12:52 Witaj karasia2, daj znać po powrocie z Djerby i podziel się wrażeniami z hotelu Sidi Mansour:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elfanka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 19.07.12, 12:05 Wrócił ktoś może z Djerby i może napisac wrażenia z tamtych hoteli ? Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ??? 26.07.12, 23:21 Dzisiaj wróciłam własnie z Djerby z Side Monsur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa34 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.tktelekom.pl 27.07.12, 12:52 Witaj karasia2, i jak wrażenia z pobytu w hotelu, bo te opinie co się czyta to trochę przerażają, my wylot mamy 16.08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.12, 15:08 Ja również niedawno wróciłam z hotelu Sidi Mansour na Djerbie. Hotel naprawdę piękny. Pokoje bez zarzutu, obsługa również. Jedzenie dobre, dużo do wyboru, choć trochę monotonne. Ale nie ma czego się przyczepić. Animacje wspaniałe! Dla tych animatorów naprawdę warto tam jechać. Starają się jak mogą, by umilić pobyt turystom. Na plaży mecze siatkówki plażowej. Dużym plusem jest też bar na plaży - w all inclusive napoje, kawa i piwo płatne dodatkowo. Można uprawiać różne sporty za dopłatą na plaży np. jazda motorówką itp :) Do plaży trochę trzeba dojść, ale są dorożki, który czas podwożą na plażę. Jedyny jej minus to to, że jest zagloniona przy brzegu. Ale gdy przejdzie się te glony, morze jest cudowne! :) Bardzo polecam wybrać się na własną rękę - taksówką na LAGUNA BEACH (tak dokładnie powiedzieć taksówkarzowi). Plaża jak na Malediwach! Taksówki są tam naprawdę tanie, więc warto sobie pojeździć i zobaczyć rożne miejsca. Do centrum Midoun też najlepiej dojechać taksówką. Dużo sklepów, fajne ceny, można się potargować. Podsumowując DJERBĘ I HOTEL SIDI MANSOUR POLECAM KAŻDEMU! Mam nadzieję, że wrócę tam za rok! :) Wspaniałe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
karasia2 Re: Minotel Djerba Resort ??? 28.07.12, 00:56 Witaj malwa34, przede wszystkim się nie stresuj czytając opinie. Jak ja je czytałam byłam przerażona. Niewiem skąd Ty lecisz, ja leciałam z Pyrzowic, na dzień dobry na lotnisku zaskoczył mnie fakt, że nie lecimy liniami bingo jak miałam podane, lecz tunezyjskimi liniami Nouvelair. Następnie transfer do hotelu i naprawdę udany wypoczynek. Owszem nie wszystko było tak cudowne np. plaża, która faktycznie jak dla mnie była brzydka poza różnorodnymi muszelkami, bar przy plaży pomimo opcji all inclusive strasznie ubogi - w opcjii bezpłatnej jedynie napoje cola, sprite czy fanta. Moje córki zdecydowanie wolały przebywac na basenie. Basen czysty i duży, brodzik dla dzieci oddzielony jest od częsci pozostałej, z drugiej zaś strony zejście schodkami i powoli się pogłębiający. Posiłki bardzo dobre, (duże ilosci mięsa) choc troszkę monotonne. Pierwszy raz spotkałam się, że przy obiedzie i kolacji były lody. Niekoniecznie tylko dla dzieci,!!! Dorosli tez mieli niejedną chwilę słabości :-) Pokój duży, codziennie sprzątany, wymieniano ręczniki. Wielkim atutem był brak robactwa. Animatorzy dokładali wszelkich starań by umilic gosciom wypoczynek. Jeśli chodzi o gości w dużej mierze byli to polacy, francuzi, czesi, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa34 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.tktelekom.pl 30.07.12, 12:14 Witam karasia2, dziękuję za informację na temat Sidi Mansour, my wylot też mamy z Pyrzowic. Mam nadzieję, że jakoś to będzie i dzieci wytrzymają bez aqua parku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozi Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.204.99.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.13, 22:15 Właśnie wróciłem z tego hotelu. Wakacje uważam za udane. W skali od 1 do 5 dał bym 4,5 Z tego wątku wyłapałem kilka pytań i postaram się na nie odpowiedzieć. Najważniejsze że było czysto, z klimatyzacji nie śmierdziało, nie było obaw przed wejściem do basenu ani na zjeżdżalnie. W okolicy po wyjściu z hotelu życia nie ma. Dla jednych to atut dla drugich minus. Mi to nie przeszkadzało a nawet było autem kiedy porównam sobie hotelową plażę (cichą i spokojną) z plażą z innej części wyspy gdzie było więcej hoteli. Tam nie chciał bym wypoczywać. Dużo turystów to i dużo atrakcji - konie i karawany jeżdżące po plaży, kłady. Bał bym się dziecko puścić na taką plażę aby nie zostało rozjechane. Jedzenie - wg mnie tylko do tego można by się przyczepić. Ja nie narzekałem bo atutem jedzenia było duże urozmaicenie ale dużo ludzi narzekało na to co było podawane. Mi to smakowało ale nie było super, ekstra, czym bym się zachwycał. Trudno czytać i zrozumieć moja opinię na temat jedzenia ponieważ trudno mnie zadowolić (jestem osobą która wie czego oczkuje od jedzenia) ale z drugiej strony zjem różne rzeczy i będą mi smakowały a inni powiedzą że to niesmaczne lub źle wygląda. Osobiście z jedzenie stanowczo i jednoznacznie mogę się doczepić do snakców. Stawiali o 16-ej ze 2 - 3 talerze z naleśnikami, ciastkami i grzankami i to wszystko co było do jedzenia poza śniadaniem, objadem i kolacją. Bardzo polecam hotel dla rodzin z dziećmi bo baseny z zjeżdzalnie super umilają pobyt. Odpowiedz Link Zgłoś
ka122 Re: Minotel Djerba Resort ??? 31.07.13, 18:51 Witam. To jeszcze kilka pyt na temat minotelu:) Czy są reczniki? minibar ew lodowka? Jakie są pokoje? Czy są bungalowy? Co warto zobaczyć na Djerbie? Czy zjezdzalnie są czynne cały czas? Czy duży tłok na stołówce? Jak z animacjami? Czy leżaki parasole na plazy płatne? Z jakiego biura leciałes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EK Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.13, 19:26 Cześć. Wybierasz się tam? założyłam rezerwację i nie wiem czy dobrze zrobiłam. chętnie dowiem się , co w trawie piszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka122 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.free.aero2.net.pl 03.08.13, 19:42 Lecę 15.08 na dwa tyg. Poczytalam, poogladalam i jestem dobrej myśli. Ale mi niedużo do szczęścia potrzeba;) martwi mnie tylko sytuacja polityczna w krajach arabskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TravelManiac Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: 31.133.22.* 06.08.13, 22:25 Też lecimy 15.08, z Katowic :) Nie masz się co obawiać sytuacją polityczną na Djerbie nigdy nie było żadnych problemów a i teraz w całej Tunezji jest spokojnie, to nie Egipt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka122 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.13, 21:08 Itak trzymac:) Grunt to optymizm:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TravelManiac Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: 31.133.22.* 09.08.13, 00:10 W jakim jesteś wieku? Na pewno się spotkamy w hotelu :) My jedziemy wesołą czwórką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insp. Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.13, 08:27 No to lecimy wszyscy. My 2 + 2 dzieci Na pewno się spotkamy przy barze. Marcin z Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartoo Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.13, 15:32 Jest ktoś, kto wybiera się do Minotel Djerba Resort 5 września ? My lecimy z narzeczona na dwa tygodnie z exim tours :) Chętnie kogoś poznamy na wspólne spędzanie czasu, wypady i wycieczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka122 Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 13:49 U mnie również wesołe 2+2. Łącznie mamy ok 100 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insp. Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.13, 14:30 My trochę mniej ale do rzeczy... o której spotykamy się przy barze :) Bo z tego co wiem to zakwaterowanie mamy od 14.00. Coś do tej 14-ej trzeba robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TravelManiac Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: 31.133.22.* 14.08.13, 14:43 No to my mamy chyba łącznie więcej bo 114 lat :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: 78.133.192.* 28.08.13, 13:40 Nie polecam nikomu hotelu. Syf, brud, brakuje jedzenia i picia, wróciłam z mężem 2 tygodnie temu - brak klimatyzacji w całym hotelu, muchy na stołówce, nieczyszczony basem i wiele innych ""atrakcji". Po tygodniu przenoszono naszą ekipę do innego hotelu (nas nie bo byliśmy na tydzień). ODRADZAM wszystkim !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.13, 17:27 My też lecimy 5 z Warszawy, ale do innego hotelu. Ustale w jakiej miejscowości, ale chętnie kogoś poznamy na wspólne wypady miedzy arabów😃 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.ipv4.simtech.pl 09.09.13, 00:50 ja wybieram sie z chlopakiem 12 wrzesnia na ta wysepke ale jeszcze nie zdecydowaismy sie do konca jaki hotel;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.13, 18:52 To miałeś szczęście... Właśnie wróciłam z hotelu z rodziną. Jedna wielka TRAGEDIA. Brak klimatyzacji w całym hotelu, co dzień w różnych godzinach brak wody i prądu.Codzienna walka o stolik+krzesło, zastawę,itd. Jak już się to zdobyło to nie było co jeść... . Codziennie awantury, składanie reklamacji przez wszystkich gości (Polacy, Czesi, Francuzi, Włosi, itd). Brud na stołówce (nie można tego inaczej nazwać), brudne naczynia. Pełno much ze względu na ten brud. Nieczynne część zjeżdżalni (te które są czynne to czasy świetności mają już dawno za sobą). Dużo by pisać na temat tego co tam się działo w terminie 08.08 - 22.08.2013.Ogólnie NIE POLECAM. Po tygodniu przenieśli nas do innego hotelu. Pobyt z Exim. P.S. dlaczego nie ma opinii tych co przylecieli z hotelu 15.08.2013??? Dlaczego nie piszecie co tam się działo??? Aśka? Monika?Piotr?Monika?Łukasz?Marzena?Sylwia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TravelManiac Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: 31.133.22.* 23.08.13, 21:38 Potwierdzam, wszystkich Polaków przeniesiono do innych hoteli dzięki osobom które przyleciały do Minotela 15.08 czyli dzięki nam ;P w Minotelu spędziłem tylko 4 godziny zanim zażądałem przeniesienia ale mogę ze 100% pewnością odradzić ten hotel jak i całą tą przereklamowaną Djerbę :) Na wyspie panuje ogólnie pojęty syf, dużo czyściej jest na kontynencie. Ponadto co chwilę nie ma wody w hotelach a jak już jest to bardzo słabe ciśnienie, oczywiście woda w kranach jest słona, nie mają źródeł wody słodkiej. To co na wyspie nazywają klimatyzacją, nie ma z klimatyzacją nic wspólnego, nawet w tych pseudo pięciogwiazdkowych hotelach :) Jak ktoś był np. w Egipcie w hotelu na poziomie 4* to będzie zawiedziony 5* na Djerbie :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartoo Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.13, 21:59 Bardzo Was proszę o pilny kontakt mailowy : artureeq@tlen.pl w celu przekazania jakiś wskazówek i więcej informacji ! Mam wykupione wczasy w tym hotelu od 05.09 na DWA TYGODNIE ! Jestem zdecydowany jechać do exim tours w celu wyjaśnienia sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TravelManiac Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: 31.133.22.* 24.08.13, 11:09 Jak to możliwe jak hotelu nie ma już w żadnej polskiej ofercie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartoo Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.13, 22:03 Wykupiliśmy jeszcze na początku sierpnia i wtedy były jeszcze niby 3 ostatnie wolne pokoje na termin 05.09. Do tamtego momentu były same w miarę pozytywne opinie. Chciałbym poznać trochę więcej szczegółów , jak to wszystko wyglądało? Jak załatwiliście sprawę zmiany hotelu? Czy jesteście w posiadaniu jakiś zdjęć / filmików? Czy faktycznie większość udogodnień było nieczynnych? Chciałbym wiedzieć jak najwięcej, bo będę jechał w tej sprawie do eximu, żeby się ustosunkowali do tych wszystkich informacji (zaprzeczyli bądź potwierdzili). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TravelManiac Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 24.08.13, 23:33 Do Eximu? Czyli do Warszawy pojedziesz? :) Wystarczy zadzwonić, jeśli oferty nie ma już dla polskich biur podróży to prawdopodobnie Cie tam nie wyślą tylko do hotelu zastępczego tak jak to zrobili z częścią osób które przylecieli za nami... a nawet jak wyślą to sam sobie nagrasz filmik jak Ci wcześniej aparatu nie zabiorą i nie spalą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TravelManiac Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 24.08.13, 23:40 ...a co do ostatnich pokoi to jak się okazało na miejscu, pełny autokar polaków a każdy z nas kupił ostatni pokoik i każdy musiał się szybko decydować, my akurat kupiliśmy ostatnie dwa pokoje :) Widać Exim prowadzi ciekawą politykę sprzedaży ofert :) Na Twoim miejscu zmieniłbym kierunek wyjazdu póki jeszcze jest taka możliwość, bo na Djerbie nie ma nic ciekawego i przyjemnego oprócz ładnych widoków na niektórych z tamtejszych plaż :) tak więc Miłych Wakacji :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartoo Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.13, 08:57 Nie do Warszawy. Jestem z Krakowa i po prostu podjadę do punktu sprzedaży. Czyli mam rozumieć, że wysłali tam więcej osób, niż mieli wolnych pokoi? No nieźle, może mają już dla nas inny hotel a my po prostu o tym nie wiemy? Co do samej Djerby to też jest to bardzo ciekawa sprawa. W internecie można wyczytać pełno pozytywnych opinii nt. wyspy. Owszem, może i za wielu atrakcji nie ma, no ale znowu chyba aż takiej tragedii nie ma, żeby się tam nie wybierać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insp. Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: 41.224.177.* 26.08.13, 16:01 Nie polecam tego pseudo Hotelu. Ja tam spędziłem tylko kilka godzin bo przeniesiono nas do innego hotelu. Minotel jest stary, brudny, woda w basenie to zupa, zjeżdżalnie nie działają, stołówko to jakaś tragedia bo bydło w Polsce w większej czystości je. Klima w pokojach tez nie działa a w pokoju jest ok 40 stopni. Plaża przy hotelu to jakaś żenada. Ogólnie jak ktoś ma możliwość zrezygnować to niech to zrobi bez namysłu. Najważniejsze, jak już tam polecicie to się nie meldujcie tylko żądajcie zmiany hotelu. W momencie gdy się zameldujecie i odbierzecie klucze od pokoju to jest już po herbacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartoo Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.13, 18:49 I tak też zrobimy. Jeśli nam nie zmienią hotelu to na pewno się tam nie zameldujemy. A tak właściwie to na jakiej podstawie Wam zmienili hotel bez meldunku? Bez meldunku dało się ocenić, że ten hotel to aż taki syf?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: insp. Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.play-internet.pl 02.09.13, 17:22 Dzięki Bogu spotkaliśmy trzy rodziny Polskie, które były tam już tydzień i nam opowiedziały jak to wygląda i które przyjęły klucze i miały problem z opuszczeniem hotelu. Nasza cała grupa się nie zameldowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartoo Re: Minotel Djerba Resort ??? IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 21:03 Proponują w zamian hotel El Kantara. Z tego co wiem to część osób przenieśli do tego hotelu? Jest w stanie ktoś coś powiedzieć na temat tego hotelu?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa74555 Re: Minotel Djerba Resort ??? 03.09.13, 09:00 Witam. Dziwię się, że tak niewiele osób zdecydowało się napisać opinię o tym hotelu. Możliwe,że spowodowane to jest chęcią zapomnienia wszystkiego co wiąże się z tym hotelem. Ja wraz z rodziną na szczęście spędziłam w tym hotelu tylko kilka godzin. Po interwencji całej grupy, exim przeniósł nas do Alkantara - niedaleko położonego hotelu. Pojechaliśmy na Djerbę do Minotelu błędnie sugerujac się 2 pozytywnymi opiniami i oczywiście kuszącą ceną. Jednak nikt nas nie poinformował o tym, że w ramach pobytu w Minotelu nie otrzymamy warunków, które exim oferuje w swojej ofercie. Tak więc w hotelu Minotel nie było wody, nie było klimatyzacji, posiłki w brudnej jadalni były wydawane w baardzo skromnych ilościach, basen dla dzieci był naprawdę brudny i strach byłoby dzieci do niego wpuścić, a zjeżdżalnie choć nie działały nadawały się jedynie na złom. Co do all inclusive na plaży, to muszę przyznać, że pierwszy raz spotkaliśmy się z tak ubogą formą. Na plaży stał bowiem młody człowiek, który oferował ciepłą fantę, colę i wodę w plastikowych kubkach. Nie muszę pisać jakie ogromne rozczarowanie spotkało nas w tym hotelu. Na szczęście nasza grupa z 15.08 nie zgodziła się na przyjecie warunków hotelu exim i po kilku godzinach rozmów z osobami , które były już w tym hotelu tydzień oraz po spotkaniu i rozmowach z rezydentką P. Justyną, biuro exim przeniosło nas do Hotelu Alkantara. Dziwię się bardzo , że biuro exim dalej decyduje się wysyłać tam ludzi, którzy łudzą się, tak jak my wcześniej, że opinie negatywne są już nieaktualne i na pewno hotel już wyremontowano. Proszę Państwa, ten hotel nadaje się do zamknięcia i do kapitalnego remontu. Hotel Alkantara może nie zasługuje na 5 gwiazdek, ale spełnił nasze oczekiwania. Basen czysty, duży, plaża czysta, morze brudne i niestety nie za ładnie pachnie. Jedzenie dobre. W pokoju mieliśmy klimatyzację, chociaż z tego co wiem to dwie rodziny skarżyły się, że klima nie dziala. Trzeba uważać na płytki przy basenie, bo niektóre odpadają i widać, ze hotelowi przydałby się remont, jednak po wcześniejszej wizycie w Minotelu, dla mnie Alkantara (w ofercie El Kantara) to był raj. Animacje wg mnie bardzo słabe, ale było się gdzie spotkać wieczorem. Życzę nam na przyszłość lepszych wyborów. Poświęćmy wiecej czasu na wybór dobrego hotelu. Generalnie lepsze hotele są na północy wyspy i plaża ładniejsza. Jeżeli ktoś nastawia się na grę w tenisa, to nie ma szans. Korty tenisowe w Alkatara nadają się do całkowitej odbudowy, zresztą chętnych i tak nie było. Proponuję zabrać ze sobą leki, bo bardzo dużo osób skarżyło sie na bóle uszu. Nam, i nie tylko nam, potrzebny był antybiotyk. Pozdrawiam. Justyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartoo Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.13, 21:04 No i dziś się dowiedziałem, że faktycznie już nikogo nie wyślą do Minotelu. Mamy czekać do końca tygodnia na informację o nowym hotelu do którego to nas wyślą. Mam nadzieję, ze zaoferują nam coś bardziej ludzkiego niż Minotel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jus Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.dg-net.pl 09.09.13, 11:05 witam:) Wybieram się z rodzinką od 19.09 gdzieś na wyspę jeszcze nie wiemy gdzie... Mam takie pytanie do osób, które już tam były: czy jest tam jakaś promenada przy plaży. Taka żeby swobodnie można bylo spacerować z wózkiem wieczorem.? A przy okazji ktoś się wybiera 19.09 z Pyrzowic? Do jakiego hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea6913 Re: Minotel Djerba Resort ktoś był ??? IP: *.opera-mini.net 15.09.13, 20:35 Hej! My byliśmy na Djerbie w hotelu Al Kantara - ogólnie bardzo fajny hotel. dobre jedzonko, wspaniały widok z okna, super animatorzy, niedaleko do Minoun . jedyny mankament to plaża przy hotelu, na której zalega dużo alg - ale jak człowiek się nie spina to nawet tego nie zauważy. Zresztą można przejść około 5 minut pieszo morzem na plażę w rejonie nieczynnej latarni i tam już jest ok!. Jak chcesz więcej info pisz na e-maila bea6913@wp.pl życzę udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś