joasia-ja1974 06.07.12, 18:59 Lecimy z rodzinką do tego hotelu ( ja, mąż, 2 dorosłych dzieciaków i 3latka)...leci ktoś w tym czasie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia-ja1974 Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? 20.07.12, 13:12 Up...może ktoś się odezwie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość/U Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? IP: *.eu 25.07.12, 14:01 Wróciliśmy z Marhaby w Sousse. Mieliśmy rezerwację w Marhaba Club, a pokój dostaliśmy w Neptunie. Sandard o wiele gorszy. Musieliśmy się wykłócić o zamianę. Nikt się nie odzywa na forum, bo w tym hotelu 3/4 to Rosjanie, a pozostali to Anglicy, Czesi, Węgrzy. Polaków bardzo niewielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? IP: *.centertel.pl 30.07.12, 19:12 witam -strasznie nieciekawie wyglada moj wyjazd z rodzina sadzac po wszystkich opiniach o hotelu Marhaba Club, juz sami nie wiemy co mamy robic , wyjezdzamy 5.08.2012 -mozna prosic o jakies szczegoly? Czemu tak zle i jak temu zaradzic, czy nasz rezydent jest w ogole obecny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.07.12, 21:29 gdy byłam w tym hotelu ( Marhraba Club) było OK, żadnych negatywnych opinii nie mogłabym napisać. Dlaczego Neptun taki straszny ? Mnie sę podobał, byłam w nim wielokrotnie podczas spacerów.Stoi w srodku ogrodu obok basenu Marhaby, zreszta cały teren aż po Tour Khalef jest do dyspozycji gości Marhraby, jest ogromny ogród palmowy tuz przy plazy.Jak nie pasuje pokój nie trzeba się wykłócać wystarczy uprzejmie zwrócić się do recepcji z prośbą w wymianę podając jakąś konkretną przyczynę.Nie było nigdy problemów ale pod warunkiem, że są wolne pokoje ( jeżdżę poza głównym sezonem i to własnie jest plus) Ludzie często narzekają, szukaja dziury w całym, czepiają się detali jakby jechali na inspekcję a nie na wakacje.Nie rozumiem też postawy, kiedy to każda nacja przeszkadza...Wolę każdą byle nie ...Polaków :)Życzę miłych wakacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość/U Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? IP: *.eu 02.08.12, 11:15 Ja żadnych negatywnych informacji o Neptunie nie napisałam, nie jest STRASZNY - tyle, że standard gorszy: drzwi do łazienki się nie zamykały, klimatyzacja w holu praktycznie nie istniała, sprzątanie w pokojach po daniu napiwku (bez napiwku- tylko powierzchowne). Pokoje w Marhaba Club są o wiele ładniejsze, trzeba tylko "zapewnić" sobie (napiwek) pokój od strony ogrodu. Obłożenie hotelu w lipcu oceniam na 90%. Dlatego o zamianę pokoju musiałam się wykłócić. Co do nacji - też nic negatywnego nie napisałam, nie przeszkadzają mi np. Rosjanie. Tyle, że Polaków na lekarstwo i obsługa nas lekceważy. Rezydentka z Eximu była zawsze w wyznaczonych terminach osiągalna. Plusy tego hotelu: - duży teren - duży wybór dań (polecam restaurację w Marhaba Hotel a nie w Club) - szeroka plaża - bardzo dobre bary na plaży i przy dwóch basenach (dania obiadowe są tam też serwowane) Ogólnie - miałam udane wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 22:40 Witam! Wybieram się do Mahraba Club 13.09. z Poznania, mam nadzieje, że wszystko będzie ok? Czy może ktoś też leci w tym terminie z biurem Sun Fun? A może ktoś dopiero co wrócił i opisze swoje wrażenia? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-ja1974 Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? 06.08.12, 18:42 Wróciłam dziś z Marhaba Club, postaram się w skrócie opisać wrażenia ( byliśmy z mężem, dwójką dorosłych dzieciaków i 3-latką) podobną opinie mieli ludzie, których tam poznaliśmy. Pierwsze wrażenie po przyjeździe bardzo kiepskie, wręcz nie wierzyliśmy, że to ten sam hotel ze zdjęć, które oglądaliśmy w ofertach i w necie. Na dzieńdobry zakwaterowali nas w 3* marhabie zamiast w marhaba club ...budynek jak z prl-u...pusty, zimny, zniszczony, pokoje koszmar, śmierdziało stęchlizną, zagrzybiała ledwodziałająca klima, odpadające uchwyty od szafy, brak lodówki ...nastepnego dnia wywalczyliśmy zmianę pokoi ( mieliśmy 2) , dostaliśmy w marhaba club na 2 piętrze, zdecydowanie przyjemniej (lodówka, klima działająca ) ale nadal bez rewelacji ...podniszczone i łazienka ciut z pleśnią. Teren hotelu to koszmarek...przy samym budynku marhaba club i marhaby palmy i trochę ładnego trawnika...reszta terenu to palmy a i owszem , ale brudno, syf i śmieci, żwir piach albo błoto...jakieś stare graty, żadnych krzewów czy kwiatków. Teren nie za duży i zaniedbany, pordzewiałe ogrodzenia przy plaży, plac zabaw dla dzieci jest hmmm...bujawka w pełnym słońcu w piachu i to wszystko ( innych atrakcji dla maluchów brak, tylko zjeżdzalnia do brodzika). Plaża ładna, duża tylko co 2-3 dni obok hotelu spuszczali fekalia z kanałku i wsio sobie pływało w pobliżu - znajomy nabawił się aft. Baseny fajne, zjeżdzalnie też spoko. Obsługa niezbyt miła, w restauracjach wręcz bezczelni, stoliki przydzielane i wyznaczane godziny jedzenia - totalny debilizm jak dla mnie, potrafią wyprosić z knajpy jak im coś nie pasuje. Obrusy poplamione, polepione - syfiasto. Barmani przy basenach ok, ale kolejki spore po napoje. Walka o leżaki i parasole, musieliśmy płacić aby mieć leżak i siedzieć w cieniu, brak ręczników plazowych ( czasem dali jakiś stary nie prany 1-2 na 5 osób...) Sprzątanie pokoi katastrofa czy się dało napiwek czy nie ...tylko zaścielone łóżka i umyta umywalka, podłoga bródna, stoliki też, pościeli nie zmienili ani razu !!! Animacje ok, miło i sympatycznie, ale tylko 1 stół do ping ponga i bilarda...nie za dużo rozrywki jednym słowem. W lobby wieczorem 0 klimatyzacji...można paść z gorąca, ludzie na zewnątrz wychodzili bo taka duchota. Jedzenie smaczne ale mało urozmaicone, żadnych soczków dla dzieci, brak napoi puszkowych, które można wziąć do pokoju . Ogólnie nie polecam hotelu ze względu na bród, zaniedbany teren i mało atrakcji i lekceważenie ludzi głównie w restauracjach...ojjj jeszcze by się znalazło trochę tego. Sory za chaotyczny opis ale pisałam co mi się nasunęło, na pytania chętnie odpiszę. Porównując z egiptem czy turcją to porażka ten hotel, najgorszy w jakim byliśmy. [img]https://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0a7ha4xecr.png[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.12, 19:35 Trzy lata marazmu i przemian społeczno-politycznych zrobiło swoje...przecież przez te kilka lat Europejczycy nie jeździli do Tunezji, niemieckie biura nie miały w ogóle ofert. Wszystko niszczało, personel pozwalniali a teraz wzięli pierwszych z brzegu...Cały dorobek opinii jaka mieli diabli wzięli...dziwię sie tylko polskim turoperatorom, którzy wiedzą, w jakich warunkach będa wypoczywać ich klienci.Na pewno cena tunezyjska a cena finalna polska to wielkość Rowu Mariańskiego.Okazja do dobrego zarobku. Znam ten kompleks ( 2009r) ten hotel , były to jedne z najlepszych wakacji i jestem w szoku.Podobne opinie czytałam o innych hotelach , które znane były jako luksusowe **** a teraz ruina i bieda ale za taka sama kasę.Z tego co czytam, generalnie rzadko kto jest zadowolony z wakacji w Tunezji, bywalcy wręcz są zszokowani różnicą.Współczuję :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nita Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? IP: 178.235.33.* 23.08.12, 08:59 Witam Serdecznie ja również wybieram się do Hotelu Marhaba Club 13.09. tylko, że z Gdańska i również z tego samego biura san&fun. Mam mieszane uczucia co do tego hotelu jak decydowaliśmy się na ten hotel miał bardzo dobre opinie, a w tej chwili mocno spadły i jestem załamana nie wiem co dalej robić. Mam nadzieje, że nie wsadzą nas do 3 *** hotelu tak jak innych . POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 16:52 Mam również coraz więcej obaw, mam tylko nadzieję, że będzie wszystko ok! Mogę tylko dodać, że, dostałam informację , ( email ) że .. hotel dalej godny polecenia, może wystąpić problem z pokojami ale klient może wymienić pokój na własną rękę bądź po interwencji Rezydenta. Ogólnie w hotelu nie ma problemów ( dział jakości Sun Fun Holidays ). Nie wiem, czy taka informacja mnie do końca uspokoiła, ale razem ze znajomymi jesteśmy dobrej myśli... do zobaczenia we wrześniu! Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
rutj Re: Marhaba Club 26.07. wybiera się ktoś? 07.08.12, 13:58 NIE POLECAM !!! Byłam z EXIM-em Prawda, kwaterują w NEPTUNIE (stary hotel gorszej katergorii, zapłaciłam za Marhaba Club) Obsługa miła TYLKO ZA NAPIWKI Dookoła brudno (szklane drzwi w Neptunie myją raz na tydzień, dywany zamiatają szczotkami, Nie mają mopów, odkurzaczy. Wszystko się lepi, unosi się kurz i zapach stęchlizny, w restauracji matriałowe serwetki odwracają na drugą stronę) Zaniedbane trawniki pełne gruzu po zeszłorocznym remoncie. Wylot o pierwszej w nocy ale ostatni dzień NA WALIZKACH w recepcji i BEZ JEDZENIA, Więcej z EXIM-EM nie polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema Re: reklamacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 23:07 jest zasada, że jeśli cokolwiek odstaje od oferty przedstawianej przy kupnie oferty od tego co zastajemy na miejscu to od razu reagujemy zdecydowanie u rezydentki. To ona jest waszym opiekunem, adwokatem, osobą, która jest po to, by zapewnić grupie najlepsze warunki, jakie były w umowie i za jakie zapłaciliście.Po drugie robimy zdjęcia wszystkiego, czego nie powinno być - gruzu, brudnych serwet, obrusów, brudnych pokoi, jeśli nie zmienia pościeli 2x w tyg do rezydentki. Niech ona z personelem załatwia a nie wy dinarami.Przydzielanie innego hotelu niż w ofercie napisane i zapłacone to skandal - znów zdjecia. menu w restauracji - zdjecia....itd. Przed wyjazdem krótka notatka ogólnie, by pani rezydentka wiedziała pod czym sie podpisuje. To konieczne.Po powrocie otworzyć OpenOffice i pisać, dołączać zdjęcia. Domagać się rekompensaty i zadośćuczynienia za zmarnowany urlop. Drugi egzemplarz do Urzędu Marszałkowskiego -wydz.turystyki.Jeśli wszyscy oleją takie praktyki nic się nie zmieni.Ludzie będą płacić i płakać...A było tak dobrze.....Eh, co sie porobiło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: tej marhaba ktoś wrócil teraz ? IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.12, 17:38 dawno nikt nic nie napisal ? Odpowiedz Link Zgłoś