Dodaj do ulubionych

Tunezja -Thapsus Mahdia

07.04.13, 14:13
Witam wybieram się w lipcu do tego hotelu, proszę o porady osób które były w hotelu, na jakie wycieczki wybrać się podczas pobytu, czy warto włożyć cosik w paszport aby dostać lepszy pokój ?, czy można plażą dojść bo miasta Mahdia ?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marek.dumle Re: Tunezja -Thapsus Mahdia 07.04.13, 16:35
      Zdaje się ostatni hotel w zonie turystycznej. Byłem obok w Caribbean World.
      W środku nie byłem, ale na oko z zewnątrz, z plaży i z ulicy nic mu nie brakuje.
      Wieczorem dość głośne animacje :)

Wykonalne wycieczki:
      -Tunis
      -Sahara
      -jeżeli nie będziesz na Saharze to Kairuan-ElJem
      -Mahdia we własnym zakresie kolejką lub taksówką
      -Sousse i Monastir we własnym zakresie kolejką lub taksówką

Do Mahdii można dojść plażą, ale to prawie godzina w jedną stronę po plaży (zależy w jakie miejsce Mahdii, bo na cypel i medinę jest jeszcze dalej).
    • 0123magda Re: Tunezja -Thapsus Mahdia 11.04.13, 21:00
      Witam serdecznie :) My także w lipcu wybieramy się w do tego hotelu :) A dokładniej to kiedy i skąd wylatujesz/wylatujecie? My startujemy 25.07 z Poznania :) Odpowiadając na pytanie to podobno lepiej włożyć w paszport prezencik aby nie dostać pokoju w podpiwniczonej części hotelowej bo tam raczej nieciekawie... Dużo czytałam, szukałam, porównywałam i hotelik ma jak na swoje 3 gwiazdki bardzo dobre rekomendacje, polecany przez biura podróży. Hotel położony przy jednej z piękniejszych plaż w Tunezji i w dobrej lokalizacji biorąc pod uwagę podróże do sąsiadujących miast - blisko hotelu znajduje się stacja, z której odjeżdżają pociągi, za niewielkie pieniądze można podróżować po Tunezji... Taxi i busiki ciągle dostępne więc komunikacja bez problemu... Pozdrawiam
      • mliscie Re: Tunezja -Thapsus Mahdia 04.06.13, 20:43
        Szanowni,
        czy w Thapsus Mahida jest sens dopłacać za pokój z widokiem na morze?. Tak sobie myślę, że może i widok jest, ale przy okazji mniej przyjemne widoki?.
        Aha, i czy "idzie żyć" z centralnie sterowaną klimatyzacją?. Wybaczcie, może to głupie pytanie ale jak dotychczas mam doświadczenie tylko ze sterowaną indywidualnie.
        pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź
        • marek.dumle Re: Tunezja -Thapsus Mahdia 04.06.13, 23:34
          To, że jest centralna raczej nie oznacza braku możliwości regulacji.
          • Gość: ania Re: Tunezja -Thapsus Mahdia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 21:31
            Moje doświadczenia z centralną klimatyzacją wyglądały tak, że działała czasowo,zupełnie niezależnie od moich potrzeb. Jak to wygląda w tym hotelu? Czy jest wyłączana? Czy można ją regulować?
            Z góry dziękuję za odpowiedź.
            • Gość: jakub987 Re: Tunezja -Thapsus Mahdia IP: *.gorzow.mm.pl 07.06.13, 07:12
              Klimatyzację u nas naprawiał tzw. "ichni technik".Nie szło mu, ale jak stał na drabinie i dostał sporego kielicha to natychniast go olśniło.Klima zadziałała nawet bezszmerowo.A ponoć muzułmanie nie piją...........................hihihihi.
      • Gość: Pawel Re: Tunezja -Thapsus Mahdia IP: *.rybnik.vectranet.pl 16.07.13, 18:54
        WItam a wylatuję z Żoną i 3 letnim synkiem 28 lipca. :)
    • Gość: ARTUR Re: Tunezja -Thapsus Mahdia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 13:58
      WITAM LECE ZA 2 TYG CHODZI MI O WIFI SŁYSZAŁEM ŻE OBOK W CARRIBEAN HOTEL JEST BEZPŁATNE CZY MOŻNA TAM WEJSC Z LAPTOPEM I CZY MOŻNA ODPLATNIE KORZYSTAĆ ZE ZJEZDZALNI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka