Dodaj do ulubionych

Sentido Rosa Beach

05.04.14, 14:38
witam :)
w lipcu wylatuję z chłopakiem do Tunezji ( hotel Sentido Rosa Beach ) są to nasze pierwsze wakacje za granicą, dlatego chciałabym poznać jakieś opinie o hotelu w którym będziemy ( jak jest itp. ) , i oczywiście o samym Mieście ( np co ciekawego dzieje się poza hotelem, co warto zobaczyć, gdzie warto pojechać ) :) . wszystkie informacje mile widziane bo nie bardzo orientuję się w tym temacie.
Interesuje mnie też sprawa z zostawianiem w pokojach cenniejszych rzeczy. Obsługa uczciwa ? czy jednak warto opłacić sejf ? bo chyba wszystkiego nie będę zabierała np ze sobą na basen za każdym razem Oo... I jaką walutę wwieźć do kraju żeby wymienić na TND . by było to opłacalne. Euro? Dolar ? pokojówki sprzątają tylko wtedy gdy nas nie ma ?
Będę wdzięczna za wszystkie informacje .
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Sentido Rosa Beach IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.14, 23:40
      Byłam w tym hotelu parę lat temu,hotel jest na przeciwko lotniska,po wyjściu z hotelu jest chodnik i nic poza tym ,żadnych knajp.promenady itd.do centrum Monastiru można podjechać taxi-jest tam ładna Marina,kazba,warto zobaczyć grobowiec 1 prezydenta Tunezji,jest jeden market-słabo zaopatrzony,no i uliczki arabskie i ich sklepiki.Z hotelu byłam zadowolona-jedzenie było dobre,plaża wąska z wodorostami,morze super-długo płytko.Ja rzeczy wartościowe typu aparat,telefon,pieniądze dawałam do walizki i zamykałam-byłam w Tuneji 3 razy i nigdy mi nic nie zginęło.Zawsze miałam euro.Napiwki dawałam w ich miejscowej walucie.Osobiście nie wybrałabym tego miejsca już na wakacje bo zdecydowanie w Tunezji najfajniej jest w Hammamet.Ale ogólnie z hotelu Rosa Beach wróciłam zadowolona
      • Gość: julka Re: Sentido Rosa Beach IP: *.leon.com.pl 08.04.14, 09:11
        Zgadzam się z poprzedniczką. Wróciłam z tego hotelu 2 tyg.temu. Obszerną relację z tego hotelu będę pisać dzisiaj albo jutro na stronie Trip4Cheap.pl
        Nie wróciłabym już do tego hotelu.
    • polak_z_tunezji Re: Sentido Rosa Beach 11.04.14, 05:00
      Hotel zdecydowanie godny polecenia. Czysty dobre jedzenie, położony przy morzu. Wiele firm wysyła tam swoich pracowników w nagrodę za dobre wyniki (tak zwane incentive tours) co samo już świadczy o tym że hotel musi trzymać poziom. Minusem jest położenie na tak zwanym "zadupiu" zero atrakcji a wszędzie trzeba dojechać no chyba że ktoś lubi 10km spacery do miasta. Dojazd jednak niekoniecznie taksówką (dokładniej taksówką w ostateczności np w nocy bo działa tam tak zwana mafia taksówkowa, taksówkarze odmawiają jazdy na licznik i żądają opłat minimum 3x wyższych niż te które wskazałby taksometr) na szczęście bardzo niedaleko jest stacja metro (pociąg podmiejski) którym można podjechać tanio (1TND=ok 2ł) i wygodnie zarówno do Sousse jak i do Monastiru.
      • gosiaczekkk15 Re: Sentido Rosa Beach 17.04.14, 14:43
        czyli z wyborem hotelu nie mam co się obawiać skoro po opiniach w necie i tu tez znalazlam przewage pozytywnych opini... a jak jest z tymi dojazdami do Monastiru ? blisko hotelu stoją jakieś taxówki ? czy cos ? i z powrotem z byle jakiego miejsca gdzie bym była, wsiadam w taxówke mówię nazwe hotelu i to wystarczy ? czy jak ? i ile za taką taxe ? i co takiego mogę w Monastirze zobaczyć ? bo w ogole nic nie mówi mi to miasto .
        • Gość: Visitor Re: Sentido Rosa Beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.14, 09:57
          Co do Monastiru - poczytaj na Wikipedii, ja przed wyjazdem tak zrobiłem i niczym nie byłem zaskoczony. Jeżeli chodzi o hotel: relacja cena do jakości super, ale... przeszkadza zapach kurzu walący z wykładzin na korytarzach, obsługa nie zawsze ma czyste rękawy w koszulach i na starcie pytają "where are you from?" - efektem tego później skaczą koło Niemców i Anglików a Ciebie mają w dupie:-) Wiedzą gdzie sa większe napiwki:-) Taksówką do monastiru nie warto jechać, super rozwiązaniem jest kolejka kursująca do Sousse i Monastiru, bardzo tania:-) ogólnie warto pojechać żeby docenić infrastrukturę w Polsce:-)
      • Gość: & Re: Sentido Rosa Beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.14, 20:01
        przy hotelu zatrzymuje się "państwowy" autobus zarówno do Monastiru w lewo jak i Sousse w prawo za "grosze". Z powrotem najlepiej powiedzieć kierowcy, gdzie ma się zatrzymać - wcześniej stanąć obok niego i wskazać, podać nazwe hotelu. Do miasta stanąć nieco w prawo od wyjścia z hotelu i machać ręką to sie zatrzyma......Pociąg ok 2 km w prawo od hotelu , ok. 300 m od stacji w Monastirze duzy supermarket .Nie przejmuj sie bliskością lotniska - nic nie słychać.Startują i lądują w innym miejscu a nad hotelem sa już wysoko. Hotel OK, dobra kuchnia, ładny ogród.
        • travelmax Re: Sentido Rosa Beach 19.04.14, 09:59
          Byłem w tym hotelu bardzo dawno temu. Zaletą jest bardzo ciepłe i płytkie morze. Można się wylegiwać na leżaku lekko wsuniętym do wody. Polecam wycieczkę do EL Jem bardzo ładne koloseum i sam Monastyr. Pozdrawiam.
    • Gość: max Re: Sentido Rosa Beach IP: *.185-18-140.tkchopin.pl 03.05.14, 11:56
      Witam.Ja tez lece z rodzinka w lipcu do tego hotelu,a dokladnie 17 lipca wylot z gdanska.Moze ktos ma jakies mile lub niemile wspomnienia z tego hotelu i moze cos doradzic?a moze ktos tez leci w tym terminie z gdanska?
    • martajoanna1 Re: Sentido Rosa Beach 09.05.14, 22:21
      Hotel stoi obok chyba dwóch innych i tyle. Do Monety jest chyba 8 km. My byliśmy w hotelu obok. Plaża - piaszczysta ale w morzu pływają czasem jakiś śmieci a i na plaży pomiędzy hotelami bródno. Byliśmy z ludźmi z tego hotelu na wycieczce i bardzo narzekali. Długie kolejki do jedzenia, przy sprzątaniu hotelu długo czekali na czyste ręczniki, słabe jedzenie. Jak jest naprawdę sprawdzisz, ja sądzę że warto wziąć trochę kasy na napiwki - ich 1 dinar to nasze 2 pln. Zostawiliśmy u nas 2 diny pani pokojowej i zawsze 1-2 kelnerów to działa cuda a majątek to nie jest. I dużo można zdziałać uśmiechem.
      • nineczka.o Re: Sentido Rosa Beach 10.05.14, 22:03
        Właśnie wróciliśmy z tego hotelu.Jedzenie bardzo dobre,desery,ciasta lody owoce,wszystkiego do oporu.kolejki niestety na kolacje.Dinar dany kelnerowi działa,zawsze mieliśmy przygotowany stolik.Plaza mała wąska i niestety brudna,ale myślę ze to się poprawi.do Monastyru 3 km warto wybrać się autobusem z pod hotelu nr.52 A lub 53 A fajna wycieczka .Ogólnie hotel dość dobry.Pilnować swoich rzeczy,brać sejf,na tydzień 30 dinarów.nam niestety ukradli z pokoju telefon ,bo córka zapomniała włożyc do sejfu.
        • gosiaczekkk15 Re: Sentido Rosa Beach 13.05.14, 15:04
          czyli sejf mam brać już na miejscu ? jest on w pokoju ?
          • nineczka.o Re: Sentido Rosa Beach 13.05.14, 22:16
            Tak sejf jest w pokoju,w recepcji płacisz i dostajesz klucz.
            • gosiaczekkk15 Re: Sentido Rosa Beach 16.05.14, 14:57
              co w ogóle warto ze sobą zabrać tam ?
    • Gość: Radek Re: Sentido Rosa Beach IP: *.trzebinia.mm.pl 17.05.14, 17:58
      Helooo:) powiem Ci jak wrócę za dwa tygodnie:)
      • gosiaczekkk15 Re: Sentido Rosa Beach 22.05.14, 11:23
        ooo Radek :) super to czekam na jakieś informacje po powrocie :) bo sama nie wiem co jest ważne i niezbędne w takiej podrózy :)
      • Gość: max Re: Sentido Rosa Beach IP: *.185-18-140.tkchopin.pl 01.06.14, 18:49
        i jak wrociles?:)opowiadaj jak tam jest:)
        • gosiaczekkk15 Re: Sentido Rosa Beach 06.06.14, 23:31
          no ja tez nie moge sie doczekac opini ;p i informacji :D
          • 1lenka987 Re: Sentido Rosa Beach 17.08.14, 18:03
            WITAM
            jak po pobytach w tym hotelu , czy może ktoś tam miał być z itaką??
            bo ja niestety nie miałam możliwość gościć w Rosa Beach
            Szanowne biuro zrobiło setki ludzi w konia .Wykupili pobyt w w/m hotelu
            a po przylocie zakwaterowali w tych które były wolne czyt. byle jakich.

• paulinus2001 Re: Sentido Rosa Beach 18.08.14, 14:03
              Wróciłam z tego hotelu w czw. Byłam z Itaką. Wszystko ok. Jedyny minus to straszne długie oczekiwanie na pokój. Z lotniska do hotelu dotarliśmy ok 8 a pokój dostaliśmy o 14. Ten czas oczekiwania raczej mało komfortowy, mimo ze przwebraliśmy się w stroje i nawet miejsce na plaży się znalazło. Jacyś szaleńcy rezerwują leżaki przy basenie już ok 5 rano. O 7 obsługa zbiera ręczniki pozostawione na leżakach, więc ci ludzie śpią od 5 do 7 na leżakach i dopiero po zbiórce ręczników wracają do pokoju a nad basenem są znowu dopiero koło południa. System ten jest dla mnie nienormalny. Na szczęście my woleliśmy plażę a tam nigdy z leżakami nie było problemów. Woda w basenie i brodziku jest również słona. Plaża mała, wąska i niestety przy wejściu do morza glony. Ale poza tym wszystko na plus. Pokoje nowiutkie. My mieliśmy pokój rodzinny, bardzo komfortowy. Jedzonko pyszne, wybór dań duży. Ja nie jem mięsa i głodna nie chodziłam, moja mięsolubna rodzina też nie narzekała:) Są nawet lody do posiłków głównych i świeżo wyciskane soki do śniadania w ramach all. Wybór alkoholi dość duży chyba 5 czy 6 rzeczy. Jakość nie oszukujmy się nie umywa się do naszych europejskich trunków, ale w końcu to Afryka. Generalnie polecam hotel, choć wg mnie cena trochę za wysoka. Ale to już chyba kwestia rynku, który od zeszłego roku trochę się zmienił i ceny znacznie wzrosły. Hotel zasługuje na 4 afrykańskie gwiazdki, choć wiadomo jeśli ktoś się spodziewa jakiegoś luksusu to raczej musi szukać w innej kategorii. My wróciliśmy bardzo zadowoleni:)
            • anulcia57 Re: Sentido Rosa Beach 21.08.14, 08:58
              Czy ktoś leci 28 sierpnia do Sentido Rosa Beach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka