Dodaj do ulubionych

depozyt w hotelu

25.02.05, 21:14
Niedlugo jade do Tunezji (Thalassa Monastir) i chcialabym wiedziec czy często
zdazają sie kradzieze w hotelach? Czy ktoś z Was wie cos na ten temat w
przypadku tego hotelu lub innych?

Czy oplaca sie skorzystac z platnego depozytu?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yasmina83 Re: depozyt w hotelu 25.02.05, 22:50
      witaj.kradzieże zdarzają się niestety wszędzie.. w hotelu w którym mieszkałam
      znajomym zniknęły pieniążki natomiast mi przy wyjeździe wręczono rachunek za
      telefon a ja nigdzie nie dzwoniłam...na szczęscie nie musiałam go płacić tylko
      napisałam oświadczenie że w tych godzinach nie było mnie w pokoju i mam na to
      świadków itd. ale do dziś nie wiem czy to był tylko błąd w ich systemie czy
      ktoś rzeczywiście był w moim pokoju i dzwonił....
    • wuge Re: depozyt w hotelu 07.03.05, 23:20
      przeżyłam kradzież w hotelu 4* Sousse Palace w ostatnim dniu przed wyjazdem z
      zapakowanej torby,aparat fotograficzny -wiem, wiem -moja wina- ale ani
      właściciel hotelu ani Scan Holiday nie powiedzieli nawet, że im przykro z tego
      powodu.Do ostatniej chwili trzymajcie aparat przy sobie i wszędzie
      zabierajcie.Ukradli z zapakowanej walizki, nie zostawili śladu tylko pusty
      futerał. Podejrzewam, że wszystko jest dokładnie przeryte- a tak miła była
      obsługa i napiwki dostawała.Koniecznie depozyt!!!!!!!!!do ostatniej chwili, my
      wyskoczylismy tylko na małe zakupy przed wyjazdem i stało się- dobrze obserwują.
      • gonia333 Re: depozyt w hotelu 08.03.05, 07:39
        Napisz czy jak będę miała walizkę z kłódką na szyfr to też rozwalą kłódkę i coś
        ukradną?
        Proszę Cię o odpowiedź.
        Gosia
        • wuge Re: depozyt w hotelu 08.03.05, 08:30
          Goniu, sama musisz to rozważyć, - wyciągnij wnioski, po co masz być
          rozczarowana jak ja.
          • gonia333 Re: depozyt w hotelu 08.03.05, 09:37
            Rozważam wszystko ale nigdy nie byłam za granicą i w głowie mi się nie
            mieści,że można komuś coś ukraść. Nie mam doświadczenia, nie bywam w hotelach.
            Dlatego proszę Ci napisz mi czy miałaś zamykaną walizkę i Cię okradli?
            Ja zamierzam kupić kłódeczki na szyfr ale teraz nie wiem czy to dorby pomysł.
            Myślisz że ktoś byłby tak beszczelny żeby mi tą kłódkę rozwalić?
            Czekam na odpowiedż.
            Gosia
            • wuge Re: depozyt w hotelu 09.03.05, 10:35
              Gosieńko, napiszę Tobie jak nam to zrobili. W środę nie planowaliśmy już
              podróży, a tylko małe zakuppy na sukach, a ponieważ o 1-szej w nocy
              wyjeżdżaliśmy na lotnisko, postanowiłam o spakowaniu bagażu.W naiwności do
              walizki włożyłam aparat fotograficzny -nową lustrzankę- w którym zepsuł mi się
              wyzwalacz, spust, czy jak to się nazywa.Uznałam, że tam będzie bezpieczniejszy,
              niż na zakupach, w wielkim tłoku. Na ten aparat ułożyłam mnóstwo ciuchów, bo
              spędziliśmy tam sylwestra, uroczego wręcz wspaniałego.Odstawiłam walizkę do
              szafy, na nią postawiłam drugą nie do końca spakowaną.Walizki, bez żadnych
              zabezpieczeń, ot zamek.I dopiero po rozpakowaniu w domu stwierdziliśmy, że
              futerał od aparatu był pusty.Gosiu, nie wpadaj w panikę, nie ukradną Ci walizki
              całej, a przez szyfr się nie przebiją. To była moja naiwność, nigdy przedtem ,
              a jeździmy bardzo dużo, nic takiego nam się nie przytrafiło.Płacę za
              łatwowierność, że w hotelu 4* to się nie może zdarzyć. Ale obiecałam sobie, że
              wyciągnę z tego wnioski i podzielę się z nimi z całym światem ludzi ufnych,
              niewyciągających ręki po cudze.-Pozdrawiam
              • gonia333 Re: depozyt w hotelu 09.03.05, 16:56
                Bardzo Ci dziękuję za informację. Miałabym jeszcze kilka pytań. Czy mogłabym
                napisać do Ciebie na twój prywatny adres?
                Albo lepiej Ty napisz do mnie jeśli będziesz miała ochotę a ja wtedy napiszę te
                pytania.
                Dziękuję Ci bardzo.
                gonia@neostrada.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka