annamartyna 28.02.05, 18:08 CZY NALEŻY SZCZEPIĆ DZIECIAKI NA ŻÓŁTACZKĘ TYPU A ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tunhotel Re: PROSZĘ O INFORMACJE DOTYCZĄCE SZCZEPIEŃ DZIEC 28.02.05, 18:33 Fora ci sie pomyliły. Skocz na ZDROWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
eftyse DO TUNHOTEL 28.02.05, 18:55 TUNHOTEL>>WYDAJE MI SIĘ,ŻE TY NIE MASZ NIE TYLKO POJĘCIA O TUNEZJI,ALE RÓWNIEŻ O DODATKOWYCH SZCZEPIENIACH DZIECI WYLATUJĄCYCH DO KRAJÓW TROPIKALNYCH!!! CZŁOWIEKU! OBUDŹ SIĘ - TO NIE CZAT DLA KŁÓTLIWYCH! Odpowiedz Link Zgłoś
rafaella1 Re: do tunhotel 28.02.05, 18:59 Gdybyś był troskliwym ojcem (a przypuszczam,że nim nie jesteś) wiedziłbyś,że przed wylotem do Tunezji trzeba zorientować się na co należy zaszczepić dziecko.Słyszłeś już o chorobach tropikalnych? Chyba nieeee.... Odpowiedz Link Zgłoś
lucah Re: tunhotel 01.03.05, 10:28 oj...wydaje mi się,że to Ty pomyliłeś(aś)fora.Pewnie krótko żyjesz na świecie i nigdy nie słyszałeś o szczepieniach przed wyjazdem do tropików.Polecam zagłębianie się w książkach! Lekarka 4 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kati76 Re: PROSZĘ O INFORMACJE DOTYCZĄCE SZCZEPIEŃ DZIEC 28.02.05, 20:05 tu są sami wariaci, ja dostałam radę żeby zaszczepic dziecko na dur brzuszny i wzw A, przecież to głupota! Żółtaczki pokarmowej dziecko może nabawic się równie dobrze w przedszkolu, a Tunezja to cywilizowany kraj, wystarczy przestrzegać podstawowych zasad higieny. Odpowiedz Link Zgłoś
sluzbazdrowia2 Re: WAŻNE 28.02.05, 20:15 Skontaktuj się z najbliższą Stacją Sanitarno-Epidemiologiczną.Namiary znajdziesz w książce telefonicznej. Powiedzą Ci to samo, co ja piszę.Te szczepienia są wskazane, lecz rodzice z nich rezygnują ze względu na duże koszty. Lecz pomyślmy...czy warto oszczędzać na lekach, jeżeli stać Cię na wakacje w Afryce?! Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla-mama Re: PROSZĘ O INFORMACJE DOTYCZĄCE SZCZEPIEŃ DZIEC 28.02.05, 23:48 Mam ten sam problem.Pod koniec kwietnia lecimy z corcia (rok i 9 mc) do Tunezji i nasza pediatra wlasnie nam polecila to szczepienie. Z pewnoscia nie zaszkodzi i my szczepimy nasze malenstwo na poczatki kwietnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś