Dodaj do ulubionych

Hotel Kheops

12.07.05, 14:19
Właśnie wróciłem z Tunezji, z Hotelu Kheops z Triady. Jeżeli ktoś ma zamiar
się wybrać do Hotelu Kheops to odradzam. Biuro "Triada" w swoim katalogu
przedstawia ten Hotel jako cztery gwiazdki lux. Niestety nie zasługuje Kheops
nawet na trzy gwiazdki a Triada i jej rezydenci z H. Kheopsa nawet na jedną.
Hotel brudny, pokoje nie sprzątane a pokojówki i cały personel wraz z
kelnerami niechlujny. Ręczniki w pokojach miały chyba po 10 lat. Byłem już w
kilku hotelach w kraju i zagranicą, nie jestem wymagającym turystą ale żeby w
hotelu czterogwiazdkowym lux trzeba było płacić za lodówkę to skandal. Po
wielkiej awanturze z rezydentką udało się włączyć klimatyzację. Karaluchy
które widziałem w swoim pokoju i na stolówce były gigantyczne (szok). Po zatym
Triada próbowała oszukać turystów tzn. wczasy wykupione od 21.06. a w hotelu
znależliśmy się 22.06. o godz. 06.30 rano. W dniu wylotu Triada kazała nam
opuścić pokoje do godz. 12.00 a wylot mieliśmy o 19.40. lub zapłacić dodatkowo
20 DT. Kilka pokoji się postawiło i wygrło na tym, mimo awantury o dopłatę.
Uwaga na personel, zdarzyły się kradzież a rezydenci Triady nawet nie okazali
najmniejszej pomocy dla poszkodowanych (skandal). Podróżowałem już z kilkoma
biurami podróży ale to co pokazała Triada, to chwyt poniżej pasa. Napewno
Triada nie zarobi na mnie złotówki. Jeżeli ktoś ma pytania, chętnie odpowiem.
Obserwuj wątek
    • weasel_82 Re: Hotel Kheops 12.07.05, 14:28
      Uważam że Keaops a Pyramides to wielka różnica z ogromnym + dla Les
      Pyramides***a z rozrywek można korzystać bez ograniczeń w obu hotelach.
      Karaluchy, no cóż, to nie nasz karaluchy tylko ichjejsza odamia takiej muchy
      czy komara -wszędzie ich pełno i nie wygrasz!
      Rezdyentki rzeczywiście "uczynne", rezdyneci jeszcze bardziej :[[[
      A to że na dniach tną to standart i nie dajcie się w rogi robić 15dniami!
      Generalnie ze złego to tyle... o kradziezy słyszałam tylko jednej i to polacy
      rodaką ukradli :|
      Poza tym Tunezja i Naubeu super:) Pyramides także :)
    • repsaj Re: Hotel Kheops 13.07.05, 13:01
      Mam same pytania. O wyborze oferty decydowała hotel 4* a teraz mamy głupie miny
      bo ten hotel to jakas mina. Czy honorują prosbe o pokój z widokiem i tak dalej
      za odpłatnością. W sumie bardzo mało jest na forum informacji z tego hotelu w
      tym roku. Generalnie wszyscy narzekają na TRIADĘ od jakiegoś czasu a ich strona
      jest od dwóch dni nieczynna. Czy możesz napisać ilu było Polaków w tym hotelu a
      ile innych nacji, co z jedzeniem. Czy obsługa nie sprząta wogóle czy codziennie
      tylko byle jak. A te duże karaluchy to pewnie afrykańskie kokrocze koszmar.Czy
      inni też mieli podobne kłopoty?
      • marek662 Re: Hotel Kheops 13.07.05, 14:28
        Możesz dostać pokój z widokiem na miasto lub z widokiem na miasto i kawałek
        morza i taki widok jest ok. bo sam miałem taki pokój. Z widokiem na morze kazali
        nam dopłacać 6 DT za dobę. W trakcie mojego pobytu tj. od 21.06. Polaków była
        większość, byli równiesz Czesi, Rosjanie, Niemcy oraz grupa prawdopodobnie
        skandynawów w większości młodzi ludzie. Jedzenie jak na mój gust nie było
        najgorsze, robione pod smak europejski. Zawsze do wyboru były 3 rodzaje mięsa,
        ziemniaki, makaron, ryż, kilka rodzaji sałatek, ciasteczka, bita śmietana i
        owoce. Na śniadanie zawsze jajecznica, jaka gotowane, płatki, sałatki, herbata,
        kawa, zimne napoje do śniadania gratis. Jeżeli chodzi o smak, to niebędę się
        rozpisywał bo jest to sprawa indywidualna ( ja jadłem). Obsługa sprząta
        codziennie tylko byle jak. Inne osoby w trakcie wymiany swoich wrażeń byli samym
        hotelem i obsługą zawiedzeni. Co niektórzy zapowiadali, że niepopuszczą Triadzie
        i będą pisali skargi oraz rządać rekonpensaty.
        Nie wiem w jakich hotelach mieszkałeś do tej pory ale chciałby podkreślić, ża ja
        naprawdę nie jestem wymagający bo jak dotej pory stać mnie było tylko na hotele
        trzy i cztero gwiazdkowe i mam jakieś porównanie. Niestety taki brud który my
        zastaliśmy w Kheopsie nie może się zdarzyć w cztereh gwiazdkacgch.
        Dużym i chyba jedynym plusem jest ogromny basen o wymiarach olimpijskich i
        bliskość morza ok.200 m. Samo miasteczko jest fajne, ma swój klimat.
        Sama Tunezja jest bardzo ładna. Polecam dwudniowe safari, najlepiej jak
        przewodnikiem jest Mahomet( jest to Tunezyjczk z świetną znajomościa języka
        polskiego)
        Do Tunisu, Kartaginy, Sidi bou Said można się wybrać samemu. Wychodzi o wiele
        taniej i sam dysponujesz swoim czasem.
        Pozdrawiam
        • repsaj Re: Hotel Kheops 13.07.05, 23:40
          Dzięki za odpowiedź.Mamy jeszcze troche pytań.Ile kosztuje lodówka a ile sejf i czy jest w pokoju.Czy można się nastawić na kąpiel w morzu czy tylko w basenie. Czy jest czynny basen kryty rano i czy jest czysty.O tym tunezyjczyku ktory organizuje wyceczki słyszelismy ale czy safari jest z jeepami i czy to atrakcja czy nie bardzo.Czy jeździłeś pociągami?Będziemy wdzięczni za informacje.Twoja druga wypowidź jest bardziej optymistyczna.Pozdrawiamy.
          • marek662 Re: Hotel Kheops 14.07.05, 14:22
            Witam.
            Lodówka kosztuje 5DT za dobę, sejf jak dobrze pamiętam chyba tyle samo. Niestety
            sejf znajduję się przy recepcji w specjalnym pomieszczeniu. Są to niewielkie
            skrytki w których mogą się zmieścić zazwyczaj dokumenty, pieniądze i niewielki
            aparat cyfrowy. W trakcie naszego pobytu basen kryty był nieczynny. Można się
            kąpać w morzu bez zastrzeżeń. Mam tylko nadzięją, że przy plaży hotelowej nie
            będzie już glonów ale zawsze można się przespacerować w jedną lub drugą stronę
            plaży gdzie nie ma glonów. Dwudniowe safari jest super, ale trzeba pamiętać, że
            za wielbłądy i jeepy trzeba dodatkowo zapłacić tj: ok.15 DT - wielblądy i 25
            jeepy bez tych atrakcji safari traci trochę sens. Pociągiem podmiejskim jechałem
            do Sidy buy Side i Kartaginy ten sam kierunek. Najlepiej jest jechać odrazu do
            Sidy buy Side - warto zwiedzić. Następnie wrócić kolejką do Kartagina
            Hanibal(nazwa stacji)
            i tam zwiedzić wzgórze Bursa wraz z muzeum Kartaginy(5DT). Warto też zobaczyć
            nowoczosny hotel "Villa Didon" który znajduje się na wzgórzu po drugiej stronie
            wejścia na ruiny. Jedena doba ok. 1000 zł. Ze wzgórza można się piechotą wybrać
            do term Antoniusza, droga prowadzi obok pałacu prezydenckiego (nie wolno robić
            zdjęć ani się zatrzymywać) Bilet z Tunisu do Sidy buy Side ok 2-3 DT. W
            pociągach może być tłok. Jeżdżą chyba co 15 min. I jeszcze jedno jak będziecie w
            muzeum Kartaginy, może się do was przyczepić przewodnik muzeum, coś wam będzie
            opowiadał trochę po francusku, trochę po angielsku (słaba znajomość) i na koniec
            będzie chciał od was pieniądze. Najlepiej odrazu zrezygnować z jego usług chyba,
            że znacie dobrze j. francuski.
            Mam nadzieję,że Wasz pobyt będzie bardziej udany, czego wam życzę.
            Jeżeli macie jescze jakieś pytania, to chętnie odpowiem.
            Po powrocie możecie opisać Wasze wrażenia.
            Pozdrawim
    • repsaj Re: Hotel Kheops 17.07.05, 11:17
      Bardzo dzękujemy za informacje.Lecimy we wtorek i nastawiamy sie jak na camping, zabieramy środek na te stwory i masę optymizmu co do wycieczki na wielbłądach.Po powrocie napiszemy jak to wyglądało na miejscu. Pozdrawiamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka