Dodaj do ulubionych

plaze w Tunezji i glony

28.08.05, 18:57
Pod koniec wrzesnia jade do Hammamet - Yasmine. Slyszlam, ze o tej porze
(najcieplejsza woda)bywaja glony. Jak jest naprawde?
Obserwuj wątek
    • talencja Re: plaze w Tunezji i glony 28.08.05, 20:46
      hej bylam w tym roku w tunezji w nabeulu obok hammametu i przed wyjazdem duzo
      sie nasluchalam ze woda brudna smierdzi i pelno glonow., to nie ejst zadna
      prawda. plaze sa super ciepla woda i zadnych glonow .
    • gosiaczekfi1 Re: plaze w Tunezji i glony 29.08.05, 09:28
      ja tez jade fo hammamet-yasmine koncem wrzesnia...tez slyszalam o tych glonach
      i o slinym wietrze...ogladalam wczoraj pogode i padalow tunisie przy 33
      stopniach...troche sie martwie o pogode...choc pewnie niepotzrebnie:) podobno
      noce sa zimne!
      • talencja Re: plaze w Tunezji i glony 29.08.05, 09:36
        jak ja przylecialam do tunezji to byl silny wiatr ale dalo sie wytrzymac, w
        gruncie rzeczy fajnie ze byl wiatr bo strasznie bylo goraco i duszno. pod
        wieczor byla burza, same blyskawice zadnych grzmotow i spadl deszczz- dokladnie
        chyba z 10 kropli i przestalo, tak u nich wyglada deszcz. nie trzeba sie
        martwic o pogode. napewno bedzie . ja przez dwa dni mialam ten wiatr ale bylo
        sonce i troszke chmur,dwa dni po przyjezdzie zrobol sie straszny zar na niebie
        z 40 stopni a wiatru juz nie bylo. i wszyscy przeklinali ze go niema. jesli
        chodzi o noce to jest gdziej okolo 20-22 stopni.
    • mkier Re: plaze w Tunezji i glony 29.08.05, 13:42
      Witam, w Hammamet Jasmine byłem w dniach 10.08-24.08 i rzeczywiście plaża była pełna glonów, wodorostów i niewiadomo jeszcze czego. W morzu byłem tylko 4 razy. Plaża była w tym okresie koszmarna. Byłem też w Hammamecie North i tam plaża była super. Dziwne to troche bo to tylko 15 kilometrów dalej.
    • lidiasz1 Re: plaze w Tunezji i glony 01.09.05, 21:16
      Ja byłam w ubiegłym roku na poczatku października i nie było żadnych glonów,
      woda czyściutka i pogoda super. Wiatr w Tunezji to normalka, praktycznie o
      każdej porze roku, ale nie ma sie czego obawiać, bo nie jest uciążliwy.
      • kudson Re: plaze w Tunezji i glony 01.09.05, 21:38
        a czy w związku z tym że jest wiatr mozna liczyc na jakies większe fale na
        morzu? :)
        • talencja Re: plaze w Tunezji i glony 02.09.05, 21:48
          u nas byl przez 2 dni wiatr i dziwne to bo niebylo zadnycg fal!!
    • karola.de Re: plaze w Tunezji i glony 17.09.05, 19:16
      my wrócilismy z Monastiru 15 09 05 Jesli chodzi o glony i smierdzącą wode to
      jak jest silny wiatr i spore fale to wtedy jest ich sporo i woda dziwnie
      pachnie robi się mętna.Jak jest cieplejsza woda to są meduzy raczej przy brzegu.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka