alessa22 28.08.05, 18:57 Pod koniec wrzesnia jade do Hammamet - Yasmine. Slyszlam, ze o tej porze (najcieplejsza woda)bywaja glony. Jak jest naprawde? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
talencja Re: plaze w Tunezji i glony 28.08.05, 20:46 hej bylam w tym roku w tunezji w nabeulu obok hammametu i przed wyjazdem duzo sie nasluchalam ze woda brudna smierdzi i pelno glonow., to nie ejst zadna prawda. plaze sa super ciepla woda i zadnych glonow . Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczekfi1 Re: plaze w Tunezji i glony 29.08.05, 09:28 ja tez jade fo hammamet-yasmine koncem wrzesnia...tez slyszalam o tych glonach i o slinym wietrze...ogladalam wczoraj pogode i padalow tunisie przy 33 stopniach...troche sie martwie o pogode...choc pewnie niepotzrebnie:) podobno noce sa zimne! Odpowiedz Link Zgłoś
talencja Re: plaze w Tunezji i glony 29.08.05, 09:36 jak ja przylecialam do tunezji to byl silny wiatr ale dalo sie wytrzymac, w gruncie rzeczy fajnie ze byl wiatr bo strasznie bylo goraco i duszno. pod wieczor byla burza, same blyskawice zadnych grzmotow i spadl deszczz- dokladnie chyba z 10 kropli i przestalo, tak u nich wyglada deszcz. nie trzeba sie martwic o pogode. napewno bedzie . ja przez dwa dni mialam ten wiatr ale bylo sonce i troszke chmur,dwa dni po przyjezdzie zrobol sie straszny zar na niebie z 40 stopni a wiatru juz nie bylo. i wszyscy przeklinali ze go niema. jesli chodzi o noce to jest gdziej okolo 20-22 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
mkier Re: plaze w Tunezji i glony 29.08.05, 13:42 Witam, w Hammamet Jasmine byłem w dniach 10.08-24.08 i rzeczywiście plaża była pełna glonów, wodorostów i niewiadomo jeszcze czego. W morzu byłem tylko 4 razy. Plaża była w tym okresie koszmarna. Byłem też w Hammamecie North i tam plaża była super. Dziwne to troche bo to tylko 15 kilometrów dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiasz1 Re: plaze w Tunezji i glony 01.09.05, 21:16 Ja byłam w ubiegłym roku na poczatku października i nie było żadnych glonów, woda czyściutka i pogoda super. Wiatr w Tunezji to normalka, praktycznie o każdej porze roku, ale nie ma sie czego obawiać, bo nie jest uciążliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kudson Re: plaze w Tunezji i glony 01.09.05, 21:38 a czy w związku z tym że jest wiatr mozna liczyc na jakies większe fale na morzu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
talencja Re: plaze w Tunezji i glony 02.09.05, 21:48 u nas byl przez 2 dni wiatr i dziwne to bo niebylo zadnycg fal!! Odpowiedz Link Zgłoś
karola.de Re: plaze w Tunezji i glony 17.09.05, 19:16 my wrócilismy z Monastiru 15 09 05 Jesli chodzi o glony i smierdzącą wode to jak jest silny wiatr i spore fale to wtedy jest ich sporo i woda dziwnie pachnie robi się mętna.Jak jest cieplejsza woda to są meduzy raczej przy brzegu. Odpowiedz Link Zgłoś