liszewma 22.09.05, 13:40 Bardzo proszę o krótką informację na temat tego hotelu, nigdzie nikt o nim nie pisze,a może to jest podróż w jedną stronę.....?Pozdrawiam.Eliza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidiasz1 Re: EMIRA *** w Hammamecie, ktoś z Was może tam b 22.09.05, 17:01 Kiedy ja w nim byłam miał 2* i było to kilka lat temu. Hotel położony w sporej odległości od plaży (kursował bus). Plaża hotelowa OK, jedzenie było niezłe, pokoje jak w większości hoteli w Tunezji, raczej czysto. Na terenie hotelu basen. Odpowiedz Link Zgłoś
tu_ona Re: EMIRA *** w Hammamecie, ktoś z Was może tam b 23.09.05, 09:53 Hmm ja kilka dni temu wróciłam z hotelu Emira, kilka informacji hotel faktycznie oddalony jest od plaży jakies 1,2 km, od centrum miasta mysle ze jakies 1,5-2, jedzenie jest okropne i bardzo monotonne, w pokojech od września nie działa klimatyzacja. Moim zdaniem to oferta dla studentów, którym wiele rzeczy nie będzie przeszkadzało. Pokoje są skromne bez radia i telewizora, pokoje są jeszcze jako takie, gorzej z łazienkami. Uwaga w okolicznych sklepach trzeba bardzo uważać, ceny rosną z dnia na dzień, dobrze też porównać. W punkcie z naleśnikami na przeciwko kantują i kasują turystów x 2. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
tu_ona posiłki 23.09.05, 09:59 Jeszcze jedno, choć w ofertach biur podróży jest specyfikacja że obiadokolacja jest podawana w formie szwedzkiego stołu jest to nieprawda. Obiadokolacja jest serwowana z menu. Do wyboru jest 1. sałatka bądź zupa, 2 trzy drugie dania, 3 deser ( owoc, lody, ciasto - do wyboru). Jedzenie nie jest napewno najmocniejszą stroną tego hotelu, jest monotonne i nie zawsze jest z czego wybrać. Obsłudze w restauracji się generalnie nie spieszy. Napoje dodatkowo płatne. O ile dobrze pamietam piwo (0,3) - 2 dniary, coca-cola i fanta 1,5 ( 1 dinar = ok 2,5 pln) Ela Odpowiedz Link Zgłoś
liszewma Re: posiłki 23.09.05, 13:11 witam, bardzo Wam dziękuję, tzn. albo sałatka, albo zupa????Będzie śmiesznie. No cóż, czego się spodziewać za 990 pln?!Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
tu_ona śniadania 02.10.05, 20:48 Śniadania oczywiście są, nie jakaś rewelacja codziennie to samo czyli : bagietki, francuskie pieczywo, buszkopt, jajka, mortadela lub topiony ser, pomidory, cebula, arbuz, masło, dżem, kawa, herbata, kakao, orenżada ( a i jest jeszcze mleko i mustli). No i niby nie wygląda to źlę ale jak sie dostaje to samo przez kilka dni to już ręce opadają. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś