Gość: pittbox IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:55 jesli ktos byl to prosze o opinie bo lece 18 maja i nie wiem na co sie przygotowac:-)no i jaka pogoda bedzie w maju i czy warto jechac na safari Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamapitunia Re: hotel secherezade IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.06, 21:41 Ja też jestem bardzo ciekawa.Lecimy do tego hotelu 9 maja i to z 2 dzieci,więc może ktoś nam cos powie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarka Re: hotel secherezade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:00 ja tez lece 18 maja do scheherezady,na 2 tygodnie.Lecisz z warszawy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pittbox Re: hotel secherezade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:52 my lecimy 18 maja z warszway podobno o 18:15 a wogole to jestesmy z czestochowy Odpowiedz Link Zgłoś
zaraa2 Re: hotel secherezade 14.04.06, 18:00 my tez z warszay, wiec lecimy w tym samym czasie do tego samego hotelu:) nie jestem pewna o ktorej jest odlot, ale sprawdze i napisze. Na ile lecicie??i w ile osob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pittbox Re: hotel secherezade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 19:55 lecimy tylko we dwoje na 14 dni zawsze to troche razniej jak ktos napisze bo my w tunezji jeszcze nie bylismy:-) ale mamy nadzieje ze wczasy beda udane czego wam i sobie zyczymy:-) a was ilu leci i na ile??? no i gdzie mieszkacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
zaraa2 Re: hotel secherezade 17.04.06, 18:31 Mieszkamy w Warszawie i lecimy we 2. Ja i moj chlopak. Lecimy na 2 tygodnie i to tez nasz 1 wyjazd :) Ja juz sie doczekac nie mogę!!! To milo, bedziemy w tym samym czasie! Na pewno spotkamy się na miejscu!! :))) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: hotel secherezade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:07 a ja tez jestem z czewy i w szecherezadzie bylem pod koniec wrzesnia -)nie liczcie na luksusy ale bardzo zle tez nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
zaraa2 Re: hotel secherezade 19.04.06, 17:49 hmmm co masz na mysli piszac nie liczcie na luksusy. Napisz cos o hotelu, obsludze, jedzonku i co warto zobaczyc i zwiedzic w okolicy. Napisz jaki standard pokoi, jaki widok z okna, cooookolwiek wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: hotel secherezade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 07:55 jedzonko jak czesto sie zdaza za mała kase jednakowe do bólu po 3 dniach mozna wy bierac z zamknietymi oczami ale duzo nie ma problemu pokoje takie sobie jak kwatera za 25 zł widok fajny ale zalezy czy bedziecie w czesci na wprost morza czy na "zakręconej" ale ogolnie spoko Zwiedzanie jesli chodzi o Susse to staremiasto i raczej nic wiecej Zakupy w sklepie La Grotte (bez namolnych sprzedawcow i ceny wcale nie gorsze)a zwiedzanie ogolnie to safari na 2 dni warto pozdro jak cos jeszcze to pytajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: hotel secherezade IP: 87.207.5.* 20.04.06, 09:07 Byłam w tym hotelu w październiku zeszłego roku. Super było to że hotel położony był przy samej plaży. Z samego hotelu do centrum Sousse jest jakieś 15- 20 minut spacerkiem. Sam pokoju bez specjalnych luksusów. Jeśli chodzi o jedzenie tzn. śniadania i obiadokolacje były w formie szwedzkiego stołu (dość spory wybór potraw), dla mnie jednak zbyt mało przyprawione.Jeśli chodzi o kradzieże itp. to nie spotkało mnie tam nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
zaraa2 Re: hotel secherezade 20.04.06, 21:17 dziekuje za wszystkie informacje, mam jeszcze jedno pytanie? Jak mijala podroz samolotem?? boje sie bo mam chorobe lokomocyjna, a nigdy wczesniej nie latalam. Mam sie bac?? ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: hotel secherezade IP: 87.207.5.* 21.04.06, 07:19 Sam lot trwał ok 2,5 godziny i przebiegał bez jakiś nieprzyjemnych sytuacji, zawirowań czy "bujania". Nie ma się czego bać. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: hotel secherezade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 07:33 Kasia jak to sie nie ma czego bac a ty taka odwazna jestes?A kto przy starcie trzymał mnie tak mocno za ręke ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: hotel secherezade IP: 87.207.5.* 21.04.06, 10:13 Pawełku ale musisz przyznać,że tylko przez chwilkę się bałam. Dobrze, że prawie zawsze jesteś obok mnie kiedy się boję i że zawsze mogę cię wtedy trzymać za reke.KBB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pittbox Re: hotel secherezade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:36 a mozecie mi powiedziec jak daleko jest z lotniska do hotelu? ile czasu spedzimy w autokarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: hotel secherezade IP: 87.207.5.* 21.04.06, 11:42 To zależy gdzie będziecie lądować. My lądowliśmy w Tunisie, a następnie jakieś 3 godziny autokarem do Sousse. Taka jeszcze moja jedna dobra rada zabierzcie sobie z Polski leki na wszelkie anomalie żołądkowe związane ze zmianą klimatu i flory bakteryjnej. Tam za leki , które u nas kosztują ok 12 zł. zapłaciłam ok. 60zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pittbox Re: hotel secherezade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:14 ok wielkie dzieki!!! aha no a ile waluty proponujesz zabrac na 2 tygodnie na 2 osoby ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: hotel secherezade IP: 87.207.5.* 21.04.06, 23:46 Jeśli chodzi o walutę to trudno jest mi powiedzieć, to zależy jak bardzo będziecie rozrzutni. O ile mnie pamięć nie myli, to my na osobę wydaliśmy ok 200- 220 dolarów ( w tym byliśmy na 2 dwudniowej wycieczce na Saharze. Ceny są porównywalne jak w Polsce w miejscowościach wypoczynkowych. My stosunkowo mało jadaliśmy na mieście, a większość spotkań towarzyskich odbywała się wieczorami przy basenie i przy "zapasach" przywiezionych z Polski. Nie wiem jakie macie nastawienie do nocnego życia itp. ale my byliśmy w okresie ramadanu i kupno jakiegokolwiek alkohalu graniczyło z cudem i podobnie zresztą było ze znalezieniem dyskoteki. Jakieś 10 minut od hotelu znajduje się jedna z większych dyskotek w okolicy ( jak ja byłam to była nieczynna). Jeszcze jedno uważajcie na bagaże, ja kiedy odebrałam moją walizkę na lotnisku w Tunisie to okazało się że mam wyrwany zamek i że ktoś próbował "dobrać" się do zawartości, więc tak moja rada by wszystkie wartościowe rzeczy mieć przy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
zaraa2 Re: hotel secherezade 29.04.06, 17:42 a czy do hotelu mozna wnosic własne napoje?? bo slyszałam ze nie we wszystkich hotelach pozwalaja na to. Odpowiedz Link Zgłoś