Dodaj do ulubionych

Samochód w Tunezji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 08:54
Czy wypożyczacie samochód w Tunezji? Czy zwiedzacie w inny sposób?
A przy okazji, ktos jedzie 01.09 do Sousse ze Scanem?
Obserwuj wątek
    • Gość: AZJA Re: Samochód w Tunezji IP: 158.75.8.* 20.07.06, 13:10
      Można auto bezproblemowo wypożyczyć,skutery też.My pojechaliśmy pociagiem(bierz
      1 klase bo warto,czysto,klima za dwie osoby 15 dinarów)do stolicy Tunisu.A z
      tamtąd do Cartaginy (warto) kolejka TGM i tu też 1 klasa warto wykupić.W
      Kartaginie znaleść taxi i dogadać sie ocene i niech WAs wozi po zabytkach.My tak
      zrobiliśmy i kolo woził nas za 25 dinarów od łebka (4 osoby)i na koniec zawiózł
      do stolicy na dworzec na pociag do Susee.Nie róbcie zdjeć pałacowi pana
      prezydenta Tunezji za to idzie sie do wiezienia,sa problemy.
      • Gość: angus Re: Samochód w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 13:40
        byliśmy dwa tyg. i tylko poruszaliśmy sie taksówkami.A co do auta-to ja bym nie
        ryzykowała-jeżdżą strasznie-na czerwonym,bez kierunkowskazów,środkiem ulicy-a
        jak sie coś stanie-to jak sie dogadacie z arabami-jeszcze was wsadzą do kicia???
        warto pomyśleć o konsekwencjach nawet małej stłuczki-pa!!!
        • Gość: AZJA Re: Samochód w Tunezji IP: 158.75.8.* 20.07.06, 14:05
          Zgadzam sie, koszmar na ulicy,wariaci.Lepiej taksi niz samemu.A całej taksówki
          czyli taka z blachami jak nówka,można policzyć na palcach jednej ręki.
          • Gość: Agata Re: Samochód w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:36
            No właśnie tego się obawiam i chyba dam sobie spokój z samochodem :) A ile
            kosztuje bilet kolejowy z Sousse do Tunisu?
            • Gość: Agata Re: Samochód w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 14:45
              O przepraszam już widze cenę !! :)))
            • Gość: aga-wa Re: Samochód w Tunezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:22
              hmmm a my zaryzykowaliśmy-(bylismy w Tun drugi raz)
              dostalismy za 75 DT (na dwie rodziny) nowa polówke z klima.
              zrobilismy ok 600 km (paliwo jakies 50-60 DT)
              jazda po tunisie, kartaginie , Sidi, przez hammamet nastapnago dnia do El Jem.
              jakbysmy nie byli strasznymi spiochami-zobaczylibysmy wiecej.
              mimo obaw-na drodze uwazali na nas-samochód ma niebieskie tablice-policja
              machala tylko reką.
              uwazam ze baaardzo warto(fajna przygoda)-choc nie zrobilismy nawet ryski-i nie
              wiem co by sie stalo w tym przypadku
              • Gość: Sas Re: Samochód w Tunezji IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 20.07.06, 16:54
                Ja wypożyczylem samochód za 60 din + 30 din benzyna. Byliśmy 4 os na takiej
                objazdówce 1 dzień - Kiroun , El Jem , Monastir. Planowałem jeszcze Tunis -
                kARTAGINĘ ale w drodze powrotnej zaczęła szwankować klima. 20 km przejechałem
                bez i wolałem nie ryzykować więcej Rent Car. Samochód był w miarę nowy Renówka
                Clio Classik. Pozdrawiam Sas
    • jagrys_bdg Re: Samochód w Tunezji 21.07.06, 09:49
      Właśnie wróciłem z El Kantoui, byłem też w Sousse. Powiem jedno - nie jeżdżę u
      nas za wolno, jeżdżę dużo i pewnie się czuję za kierownicą nawet w miastach
      europejskich, w których jestem pierwszy raz (Frankfurt, Berlin, Praga, Amsterdam).

Też chciałem pożyczyć samochód, ale jazda do Sousse i z powrotem w taksówce -
      skutecznie mnie z tego pomysłu wyleczyła.
      Naprawdę - trąbienie, otarte i pogięte na bokach samochody, naprawiane domowymi
      sposobami lusterka, jazda środkiem, nagłe hamowania, kierunki używa tylko nauka
      jazdy. Po prostu prawdopodobieństwo stłuczek, otarć itp jest za duże.

Polubiłem taxi - raz jechaliśmy z gościem jak z reklamy Kit Kata -> muza jakaś
      arabska na ful i śpiewał sobie wesoło, klepiąc w kierownicę i opalając zęby ;-D.
      • Gość: ps Re: Samochód w Tunezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 21:52
        my wypozyczylismy samochod- fiat palio za 85 dinarow za dzien.
        facet wzial w ramach kaucji nasz paszport.
        ogolnie zrobilismy 900 km w jeden dzien - wycieczka na sahare,
        oni wcale nie jezdza tragicznie - najgorzej jest w sousse. ogolnie jezdza w
        miare dobrze, moim zdaniem tak jak polacy.
        nie zrobilismy jednej ryski, wszystko bylo ok.
        polecam ta forme zwiedzania tunezji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka