Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, uważajcie :P

22.07.06, 21:50
Chciałabym ostrzeć młode dziewczyny wybierające się do Tunezji przed
tamtejszymy facetami którzy mają kobiety za nic i traktują je jak przedmioty
stworzone po to, żeby spełniać ich zachcianki. W ciągu 2 tygodni pobytu w
Souuse oraz Monastirze miałam styczność z niezliczoną ilością takich
mężczyzn, w tym jeden prawie mnie zgwałcił (jestem 13-latką). Dziewczyny nie
dajcie sie nabrać i nie chodźcie same po plaży i mieście bo prawie na pewno
źle to sie skończy...
Obserwuj wątek
    • karolcia_24 nie psujmy opini Tunezyjczykom....:( 05.10.06, 18:06
      hmmmm no pewnie trzeba byc ostroznym ale troche przesadzilas w kazdym kraju
      samej noca jest niebezpiecznie nie tylko w Tunezji ale rowniez w naszej kochanej
      Polsce jak i w wielu krajach. A co do tego chlopaka co na niego trafilas to byl
      zwykly palant(przepraszam za slowko ale skoro chcial Cie skrzywdzic) nie psujmy
      tak opini Tunezyjczykom!!! w Polsce tez sie slyszy i to coraz czesciej zgwalcil
      15-latek zamordowal itp...i tez jest duzo chlopakow ktorzy trabia,zaczepiaja na
      ulicy na plazy przejsc spokojnie nie mozesz bo sie slinia i pogwizduja(nie mylic
      z wygwizdaniem:P) czy cmokaja...ale tacy juz sa faceci a my juz tak nie
      przesadzajmy ze bardzo nam to przeszkadza kazda kobieta lubi widziec
      zainteresowanie plcia przeciwna. A Tunezyjczycy moze i robia to wszystko troche
      intensywniej ale coz moim skromnym zdaniem to turystki im na to pozwolily!!! A
      skoro Ty masz 13 lat to co robilas tam bez opieki w tej "niezliczonej ilosci
      mezczyzn"?? pozdrawiam....
    • wp2007 Re: niskokaloryczny_cukierek 05.10.06, 19:11
      Wydaje mi się że już czytałem Twoje ostrzezenie , czyżbyś sie ...powtarzała
      wp2007
      • karolcia_24 Re: niskokaloryczny_cukierek 05.10.06, 19:21
        nie powtorzyla sie...tylko ja odpowiedzialam cos na ten temat:P i automatycznie
        odpowiedz wskakuje na pierwsze miejsce:P i tak pewnie na chwilke :P
        • Gość: Ninka Re: niskokaloryczny_cukierek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:45
          Przepraszam Karolcia :)..ale ja tam tez nie amam o nich za dobrego zdania, sa
          zbyt nachalni, pewnie w kazdym kraju zdarzaja sie tacy co gwalca, co bija,
          morduja itp./...ale Tunezyjczycy maja to do siebie ze az za bardzo sie slinia i
          przyczepiaja do turystek.. i mnie to osobiscie sie tez nie podobalo, jak
          wchodzac do wody, nagle dookola mialam ok 10 facetow w przedziale wiekowym od 12
          do 40 lat, gapiacych sie jakby mieli pieciozlotowki zamiast oczu, i usmiechajacy
          sie, z wyrazem miny ktory wyglada tak jakby mieli cie zaraz zjesc wzrokiem...jak
          dla mnie sa zbyt nachalni..:).a co do tego czy w nocy czy w dzien gdzies jest
          bezpiecznie, to sa miejsca gdzie mozna czuc sie w 99% bezpiecznie i takie w
          ktorych strach wyjsc...ale dla porownania jak jezdzilam do chorwacji, do Vodic,
          tam moglam chodizc po ulicy sama nawet o 3 czy 5 w nocy i z tego co zauwazylam
          to jak ktos podchdoizl, zagadal i jak widzial ze nie ma odzewu to rpzepraszal i
          odchodizl dalej, nikt nikogo nie zaczepial aby sie bic, ani po to aby
          wykorzystac kogos..pelna kulturka.. to mi sie tam podobalo, czulam sie
          bezpieczna, natomiast w tunezji, nie peszy ich nawte obecnosc chlopaka, bo nawte
          jak z nim szlam, to potrafili zaczepiac. .
          • karolcia_24 Re: miejscowi w Polsce 05.10.06, 20:02
            Ninka a z Tobą to pogadam na gg!!! hehehe:))) tak jak juz wczesniej napisalam
            zdarza sie to we wszystkich krajach ja sama doswiadczylam tego nad naszym
            polskim morzem:P wystarczylo ze weszlam do sklepu sama bez moich znajomych i bez
            zaczepek sie nie obeszlo nawet gdy sprzedawca zwrocil im uwage(bo to byli
            miejscowi)nie przestali tylko dawaj a co!!!! podobnie jest i w Tunezji...:P
            • Gość: Ania Re: miejscowi w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:38
              mnie z chlopakiem nikt nie zaczepial, ale kiedy gdziekolwiek szlam sama to
              owszem - ale jet na to metoda - jak nie reagujesz na zaczepki to sie zniechecaja
              i rezygnuja z taniej gadki :>
              • Gość: Ninka Re: miejscowi w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:49
                w sousse nie rezygnowali.. potrafili za dziewcyzna chdoizc tak dlugo az ona nie
                wytryzmala i sie odezwlla w koncu. natretni :)..i tyle, zdania nie zmienie.
                trzeba tam jechac i zobaczy sie roznice.. u nas tez zaczzepiaja, ale nie tylu na
                raz, i nie tak mocno.
                • Gość: zyta1977 Re: miejscowi w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 09:34
                  Chyba przesadzacie.
                  Tunezja to inna kultura i inne zwyczaje, ale jakos nie dopatrzylam sie "niecnych celow" ze strony mezczyzn. A same spojrzenia czy usmiechy lub objecie nie oznacza,ze ktos zaraz chce cie zgwalcic.
          • Gość: kondra Re: niskokaloryczny_cukierek IP: *.spray.net.pl 04.03.07, 02:10
            Poprosze o zdjecie "cukierka ... cos tam" i Ninki.. Wydaje mi sie, ze
            wyslaslimy nasze ekportowe dziewczy bez naszej wiedzy., A to szkoda.. Mozna to
            bylo wykorzystac w lepszy sposbo niz oblapianie przez jakis zwyklych :-))))
            Tynezyjczkow.Dziewczyny jedzcie do USA!!!!! Tam to dopiero zrobicie KARIERE
        • Gość: karolina Re: niskokaloryczny_cukierek IP: 62.29.133.* 06.10.06, 18:38
          Ja tez bylam w Soussie 2 tyg no i musze stwierdzic ze chyba troche
          przesadzilas.To prawda ze zaczepiaja na kazdym kroku ale jak nie nie zwraca sie
          na nich uwagi i nie wdaje w gadke to nie jest najgorzej.
    • Gość: aska Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: 83.238.103.* 06.10.06, 11:17
      o boże dziewczyno to miałas strasznego pecha skoro spotykałas takich mężczyzn.
      ja tez byłam w tym roku w sousse i byly to najlepsze wakacje w moim zyciu,
      chodziłysmy z koleznka same...albo z obstawą i nawet przez chwile nie czułysmy
      sie zagrozone. faktycznie...tunezyjczycy sa smiali i zaczepiali nas ale było to
      raczej przyjemne niz denerwujace (nie robli tego w sposób chamski) a juz
      napewno nie bezpieczne. gdyby było tak jak piszesz ,,prawie napewno sie to zle
      skonczy" to ludzie by tam nie jezdzili. ten kraj zyje z turystyki wiec tam musi
      byc bezpiecznie.jasne sa wyjatki ale bez przesady, wiadomo tak czy tak trzeba
      uwazac.
      czy zgłosiłas fakt ,,prawie gwałtu" na policje? powinnas...
      my miałysmy okazje poznac tunezyjczyków, wiadomo to co ci słodza trzeba
      traktowac lightowo i przez palce, ale mamy ze soba kontakt i to jest fajne i
      mile. zycze tego kazdej dziewczynie.
      • Gość: Ania Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:34
        no dokladnie :)) i takie trzeba miec podejscie. A jak ktos sie od razu nastawia
        na najgorsze i szuka swietego spokoju to niech jedzie winne miejsce a nie do
        krajow arabskich :)taka maja kulture
        • Gość: Ninka Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:37
          Ale przeciez kazdy moze miec swoje zdanie i jakies swoje zasady i
          przyzwyczajenia. mnie sie osobiscie bardzo to nie podobalo, bo wiekszosc
          patrzyla sie w taki sposob ze az czlowiekowi niedobrze sie robilo, jakby chieli
          zjesc kogos wzrokiem, jak jakies wyglodniale psy albo i jeszcez gorzej i to nie
          byly wcale przyjemne spojrzenia, bo owszem fajnie ejst ajk ktos zwroci na kogos
          uwage, ale nie w taki mocny sposob. jakos wlosi, czy chorwaci potrafili w o
          wiele przyjemniejszy sposob patrzec na dziewcyzny, nie umiem tego opisac, ale
          jakos delikatniej to robili, a zarazem czlwoiekowi bylo o wiele przyjemniej, a w
          tunezji spotklam sie w wiekszosci z napalonymi, nachalnymi facetami. jednej
          kolezance z hotelu w sklepie spozywczym tak poprostu stanal sobie obok niej
          jakis tunezyjczyk i wlozyl reke w majtki ,inni na miescie potrafili zlapac za
          pupe i robic jakies glupie miny , ze niby im fajnie czy cos.itp..a jeszcez inni
          na plazy szukali sobie lasek na dziwny sposob, a mianowicie chodizli w
          spodenkach, pozniej nakladali recznik, sciagali spodenki i siadali w rozkroku
          (bez majtek) w jakiejs odleglosci od upatrzonej dziewcyzny, nawte pomimo tego ze
          lezala z chlopakiem lub bez, i czekal czy ona sie nim lub jego czescia ciala
          zainteresuje...no paranoja.. halo, i to jest normlane??... nie mowie ze w 100%
          wszyscy tacy sa, ale jakos niestety tak sie zlozylo, ze moje spostrzezenia na
          ich temat sa takie ze conajmniej 3/4 jest zbyt...hmmm. nachalna, to chyba malo
          powiedziane...mozna patzrec na kogos, powiedziec cos jak przechdozi, nawte
          gwizdnac i sie usmiechac i rzucic jakis mily tekst, ale jak to jest jakies takie
          mile, a nie ze czlowiek czuje sie jak w klatce z lwami.bo wtedy to juz jakos nie
          mozna z tego czerpac przyjemnosci.moze to co napisalam komus sie nie spodoba,
          lub oburzy, prosze bardzo, kazdy ma do tego prawo, ale i ja mam prawo miec swoje
          zdanie oparte na wlasnych przezyciach..coz, moze innym razem uda mi sie o nich
          zmienic zdanie.. jak narazie o wiele lepsi sa chorwaci i wlosi :).oni to dopeiro
          potrafia z gracja czarowac dziewczyny, nie sa nachalni i sa romantyczni.:P..
    • Gość: ola Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.sti.net.pl 07.10.06, 10:16
      zastanowcie sie dlaczego tak jest???Polki w kazdym kraju uwazane sa za latwe
      kobiety! i cos w tym jest!!
      • Gość: Ninka Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:34
        Ok uwazane sa za latwe i tez tak uwazam ze mamy popsuta opinie nie tylko w
        tunezji, ale i w innych krajach.gdzie ktos ze znajomych nie pojedzie to tez sie
        na to skarzy ze dochodzily ich sluchy ze Polki sa latwe, bo np z Szwecji
        kumplowi jego kolega szwed sie chwalil ze jak wyjezdza bmw to ma od razu trzy
        panienki, i to polki, na jedna noc...i smial sie ze nasze panny sa latwym
        kąskiem, bo na wszytko poleca...a taka opinie wyrabia nam wieksza polowa ktora
        jezdzi do pracy do szwecji, do anglii, i innych krajow. a teraz wrocmy do
        tunezyjczykow..skad oni moga wiedziec ze ja akurat jestem Polka, tym bardziej ze
        jestem opalona, a jak z nimi nie podejmuje rozmowy to nawte nie wiedza w jakim
        jezyku mowie. a druga sprawa ze oni sami wtedy jak sie czlowiek nie odzywa
        probuja zgadnac skad jestes..no i jakos malo ktory stwierdzil ze Polka, a
        najwiecej ze hiszpanka, pozniej ze czechy i dopiero na koncu kilku ze moze z
        Polski, jak juz nie mogli nic innego wymyslec..
        • Gość: Ania Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 12:45
          mnie ciagle brali za Niemke - mimo ze nie jestem blondynka i nie mam jasnej
          karnacji :)
          a prawda jest taka ze Arabowie dobrze wiedza ze jednak jak beda probowac to
          predzej czy pozniej jakas panna im ulegnie.Ludzie sa rozni.
          • Gość: karmini Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.os1.kn.pl 09.10.06, 17:44
            Az mi sie nie chce wiezyc , ze bylysmy w tym samym panstwie.. Bylam w Nabeulu i
            tam nie bylo takich chamskich zachowan, ze ktos podchodzi i wklada ci reke w
            majtki czy lapie za tylek. Owszem w miescie caly czas mialysmy towarzystwo bo
            co chwile ktos podchodzil ale absolutnie nie byly to chamskie zaczepki - co
            prawda szybko nam sie to znudzilo i zaczelo meczyc... A jak chcieli sie umowic
            a ja powiedzialam, ze mam chlopaka to od razu sie wycofywali... Takze chyba
            faktycznie sa tam jakies 2 swiaty...
            • azaheca Re: Dziewczyny, uważajcie :P 09.10.06, 20:40
              uważam,że autorka wątku ma trafne spostrzeżenia,a do tego jest pewnie
              atrakcyjną dziewczyną,Tunezyjczyków nie powstrzymuje czasem nawet mężczyzna u
              boku,czyhają na chwilę nieuwagi i łapy idą w ruch...bleeee
              • Gość: Karolinka Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.crowley.pl 10.10.06, 12:36
                Byłam w tym roku w Sousse dwa razy... w maju i we wrześniu. Będąc w maju
                poznałam bardzo sympatycznego, grzecznego, kulturalnego, szarmanckiego
                tunezyjczyka, bawilam się z nim dwa tygodnie we wrześniu i planuje kolejny
                wyjazd - ponieważ jestem zszokowana tym jak traktują kobiety (oczywiście w
                dobrym znaczeniu tego słowa!), wogóle nie wiem o czym Wy tu dziewczyny
                piszecie... nie spotkałam się z żadnym chamskim zachowaniem,wręcz przeciwnie
                wszyscy byli mili, nadskakiwali jak tylko mogli, spełniali każdą zachciankę...
                Wiem jedno, mężczyźni są bardzo wrażliwi na punkcie obiecywania im
                czegokolwiek, jeżeli nie chcesz czegos robić - nic nie obiecuj, jeżeli obiecasz
                zareagują baaardzo wybuchowo...
                • Gość: artur Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.sti.net.pl 10.10.06, 13:06
                  A wiesz dlaczego? bo dawalas dupy Karolino!!ha ha
                  • karolcia_24 Arturrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 10.10.06, 15:19
                    widze ze musze stanac w obronie mojej imienniczki:)a wiec Arturze ktos jadac tam
                    bawiac sie wysmienicie nawet dwa tyg w towarzystwie arabow to nie znaczy dawac
                    dupy!!!A gdyby nawet to nie Twoj zasr...y interes!!! Ja nie rozumiem trafi sie
                    taki jeden cwaniaczek ktory potrafi krew zagotowac w zylach(bo chyba mu o to
                    chodzi)nie zastanowisz sie Arturze ze mozesz Karolinie przykrosc zrobic tym co
                    napisales?? Karolina glowa do gory kiedy jedziesz nastepnym razem?
                    • Gość: artur Re: Arturrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.sti.net.pl 10.10.06, 15:42
                      To wasz sposob na zycie dawanie dupy???chyccie tam syfaha ha
                    • Gość: Karolinka Re: Arturrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.crowley.pl 12.10.06, 15:05
                      Dzieki kochana :))
                      Czytam te teksty i sie normalnie zalewam :))) No czytając takie komentarze to
                      mam ochotę już biec na lotnisko i w kulturalnym otoczeniu poprzebywać... A
                      Arturowi pozostaje mi życzyć extra czyszczenia wyciora - bo chłopak jakiś
                      niedoje**ny czy coś....
                      pozdrawiam :)))
                  • Gość: Karolinka Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.crowley.pl 12.10.06, 14:58
                    Ooooostro hahaha
                    Gratuluję błyskotliwego kojarzenia!!!
    • sanpja Re: Dziewczyny, uważajcie :P 10.10.06, 15:31
      Pewnie że trzeba na nich uważać ale jak widzą że dziewczyna jest niedostępna to
      nie podchodzą. Inna sprawa wieczorami na plaży jest faktycznie niebezpiecznie -
      nawet w towarzystwie meża czy rodziców - ale tu nie chodzi tylko o kwestię
      seksu. - W dzień nie ma obawy.
      Muszę przyznać że jak na 13-sto latkę piszesz Cukierku bardzo ale to bardzo
      dojrzale. Hm?.
    • Gość: lutka Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.fut-core.lama.pl 15.10.06, 08:52
      Droga Trzynastolatko, trzeba było nie chodzić samej po plaży czy mieście ale z
      tatą czy mamą za rękę. Wróciłam wczoraj z Tunezji, na plaży hotelowej w Mahdii
      było superbezpiecznie. Jeździłam pociągiem do Sousse czy Monastyru- widziałam
      wiele samotnych kobiet, których nikt nie zaczepiał. A do zadawania czy rozmowy
      z Arabami nikt Cię przecież nie zmusza. Byle zachować trochę rozsądku.
    • Gość: Ala Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.gala.net.pl 05.02.07, 14:07
      Bzdury.JAk chodziłas i gołą dupą szczułaś to sobie jesteś winna. Jedno
      spostrzeżenie nie które turystki zachowuja się jak kurewki a późneij się
      dziwią
      • Gość: powabna Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 10:03
        bzdury bzdury bzdury!!! cukiereczku skoro któryś "niny" pr.óbował cię zgwałcić widocznie sama się o to prosiłaś.... zapewne zaczepki przes starszych meżczyzn cię podjarały, bo watpie żeby jakikolwiek arab czepił się małolaty, która nie reagowała na jego zaczepki!!! Jestem wysoka dosyć szczupła blądynka wiec nie obywało się bez głupich zaczepek, ale jasne i stanowcze postawienie sprawy załatwiało wszystko!!! wiec nie wypisuj jakichś głupot bo jak to czytam to się nie dobrze robi... pojechała guwniara, zapewne reagowała na zaczeopki w taki czy inny sposób i teraz się dziwi!!!
        • pariss1 Re: Dziewczyny, uważajcie :P 04.03.07, 11:34
          Też nie lubię Tunezyjczyków. W Tunezji byłam raz i mi wystarczy. Jest jednak
          sposób i to nie tylko na nich, bo również na Turków czy Egipcjan: Po prostu nie
          reagować na ich zaczepki i nie wdawać się w gadkę, a jak to nie pomoże to
          drwić, lub ostatecznie obrazić. Zawsze pomaga. Zresztą potencjalnego "lovelasa"
          poznaje się od razu.
          Denerwuje mnie to, że oni nie potrafia uszanowac mojego "NIE". Nie mają
          godnosci bo Polak jak uslyszy od dziewczyny "NIE" to ucieka ze wstydu gdzie
          pieprz rosnie. A oni prosza w nieksonczonosc, ponizaja sie. Ble ....nie lubie
          ich. Zdecydowanie Turcy sa milsi.
        • gonia-65 Re: Dziewczyny, uważajcie :P 05.03.07, 09:15
          Chyba pojechałaś tam szukać takiej przygody. Oni czekają na głupie turystki i
          jeszcze głupsze małolaty. Jeżeli widzą , że nie jesteś zainteresowana przygodą
          to zachowują się normalnie. Z wieloma rozmawiałyśmy, żartowałyśmy, ale dostali
          jasno do zrozumienia, że nas nie interesują jako faceci. I byli bardzo w
          porządku. Jeśli ty robiłaś wsztystko, by zwrócić ich uwagę na siebie, to tylko
          twoja wina.
        • gonia-65 Re: Dziewczyny, uważajcie :P 05.03.07, 09:16
          A tak włąsciwie, ty już piszesz o tym od ubiegłych wakacji... Własciwie to nie
          bardzo rozumiem o co ci chodzi?
    • anna436 Re: Dziewczyny, uważajcie :P 05.03.07, 20:14
      uważam że to przesada.. Tunezyjczycy bywają natrętni ale bez przesady.. jest
      wielu miłych i kulturalnych.. Bylam na Djerbie i były to jedne z lepszych
      wakacji w moim życiu pozdrawiam
      • Gość: Sabina Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 17:48
        ja lecę do Tunezji 26 kwietnia i muszę powiedziec, ze po przeczytaniu tego
        troche się nastraszyłam... Byłam już w Turcji i tam faceci wydali mi się bardzo
        nachalni, ale myślę, ze to wynika z całkowicie innej kultury niż nasza. Mam
        starszą siostre w wieku 20 lat (ja mam 18) i obie lubimy wyjsc wieczorem na
        impreze, czy dyskoteke. Czy w Tunezji to bezpieczne?
        • Gość: karina Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 18:14
          W samych dyskotekach jest raczej bezpiecznie ale przygotuj się, że na ulicy
          będziecie miały stado chętnych by was na tą dyskoteke odprowadzić.Będą was
          zagadywać, iść za wami tak więc po przejściu paru metrów utworzycie taki mini
          pochód majowy aż do wejścia. Jest to nie tyle niebezpieczne co bardzo
          denerwujące:)
          • Gość: Sabina Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:43
            O rany... W takim razie Ci goście chyba nie mają tam co robic :D albo są
            strasznie napaleni. Chciałam się jeszcze zapytac o marze w Tunezji. Jest czyste,
            a plaże piaszczyste i posprzatane? :) z góry dziękuje
            • Gość: karina Re: Dziewczyny, uważajcie :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:18
              Faktycznie jest to dla nich jedną z niewielu rozrywek. Do miejscowości
              turystycznych zjeżdżają się z całego kraju i państw sąsiednich by popatrzeć na
              białe dziewczyny. Generalnie zaczepiają bardziej niż w Turcji. Nie martw się
              jednak wystarczy jak nie będziesz miła i nic nie będą robić na siłe.Plaże są
              piaszczyste a morze jeśli nie traficie na pore kwitnięcia glonów czyste. Jeśli
              podejdziecie do wszystkiego na luzie i na wesoło to będzie ok:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka