Dodaj do ulubionych

El olf Las Palmas

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:43
wróciłam z El Olf Las PAlmas.Pytajcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Aniela Re: El olf Las Palmas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:39
      Wybieram się na przełomie września i października. Jak faktycznie jest w tym
      hotelu? Czytałam najróżniejsze opinie, niektóre przerażające. Czy pokoje i
      basen czyste, jedzenie wystarczające, obsługa w porządku? Interesuje mnie też
      odległość od morza i czy płaci się za leżaki. Ogólnie czy warto jechac do tego
      hotelu, czy lepiej szukac innego. Dzięki zawszelkie informacje.
    • Gość: aga72 Re: El olf Las Palmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:22
      witam, ja lecę tam 17.08 i nie ukrywam, że interesuje mnie wszystko:
      - czy leżaki na plaży są płatne
      - jakie są ceny na plaży (coca cola, woda) bo podobno ta serwowana w opcji all
      nie nadaje się do picia
      - czy na plaży są toalety (płatne czy nie)
      - i jak w samym hotelu: pokoje, podawanie posiłków, ceny
      - czy byłaś na wycieczce na saharze, bo my się wybieramy (czyli kogo wybrać)
      i jeżeli dysponujesz zdjęciami, którymi możesz się podzielić to będę wdzięczna
      aik1@op.pl
      gg 526939
    • sylvia_a Re: El olf Las Palmas 09.08.06, 12:43
      Witam

Czy mozna prosic o zdjecia na maila. A oprocz zdjec kilka waznych informacji o
      tym hotelu, bo naczytalam sie juz tego narzekania na forum o tym wlasnie hotelu.

Wszytsko co Ci wpadnie cennego go glowy +zdjecia wyslij, prosze na maila
      sylvia_a@wp.pl

Z gory dziekuje i pozdrawiam
      • Gość: kasia Re: El olf Las Palmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:25
        ja bym tez poprosila zdjecia na maila o ile istnieje taka mozliwosc :)

bro--szka@wp.pl

ja wybieram sie tam na przelomie wrzesnia i pazdziernika :)
        • Gość: lol Re: El olf Las Palmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:47
          up :)
    • Gość: L Re: El olf Las Palmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:04
      Leżaki na plazy są bezpłatne. Oczywiście na plaży, która jest wydzielona dla
      tego hotelu. NA plażę idzie sie spacerkiem koło 5 minut. Aby się tam dostać
      nalezy wyjść z terenu hotelu przy basenie i skręcić w lewo a następnie pierwsza
      w prawo i juz jest plaża. Na plaży są parasole, prysznic i bar. Cen niestety
      nie znam, gdyż nic tam nie kupowałam. Picie zabierałam w butelce swoje z hotelu
      więc nie miałam takiej potrzeby. Bezpłatnie jest tam tylko woda ale podobno
      stoi w słońcu i mało kto z niej korzysta.
      Jeżeli chodzi o pokoje to standard nie jest za wysoki. Cztery * w Tunezji to co
      innego niz np w Egipcie. SAm pokój nie był zły, gorzej z łazienką, bo trochę
      stare kafelki i wanna zamiast prysznica, ale szybko się przyzwyczaiłam.
      Klimatyzacja zalezy od pokoju. U nas działała umiarkowanie ale znajomi na
      parterze mieli w pokoju "lodówkę". Wszystko zalezy na co sie trafi. Pokoje od
      strony basenu mają ten minus ze od rana do wieczora słychać muzykę. Ja miałam
      od strony ulicy i było fajnie. Pozatym w pokoju spędza sie mało czasu i nie ma
      sensu na to narzekać. Cały dzień sie spędza na plaży albo przy basenie. Pokoje
      były czyste. Nasza sprzątaczka sprzątała dobrze i dodatkowo układała nam na
      łóżku śliczne kompozycje. CZasmi aż żal było się kłaść i to niszczyć. Jeżeli
      chodzi o obsługę. Zależy jak na to patrzeć. Jeśli ktoś jedzie po to aby udawac
      tam pana, który zapłacił za wczasy i mają koło niego latać- to nie bedzie
      zadowolony. Jesli natomiast ktoś jedzie optymistycznie nastawiony, rozumie
      cudzą pracę i zmęczenie i może 5-10 minut postać przy barze- to przyjedzie
      bardzo zadowolony. Najwięcej zamieszania robia Polacy i niestety trzeba sie
      czesto wstydzić. Ja nie narzekam, zdarzyło sie ze musiałam czekać na widelec
      czy łyżkę ale nic mi się przecież nie stało. Rozumię, że pracują od świtu do
      nocy i mają prawo pod koniec dnia byc zmęczeni. Dla mnie wszyscy kelnerzy byli
      mili, bo i ja byłam miła.Jedzenia było duzo. Wiadomo że to nie jest nasza
      kuchnia. Ja głodna nie chodziłam. PO dwóch tygodniach nadchodził krysys i już
      nudziło mnie to samo jedzenie ale zawsze coś zjadłam. Codziennie były owoce:
      albo arubzy, melony albo gruszki, jabłka, winogron czy brzoskwinie. Codzień
      były też pyszne ciasta. Rozpisałam się za bardzo. Jeśli macie jeszcze jakieś
      pytania, proszę- wtedy jest łatwiej odpisywać. Pozdrawiam
      • Gość: Aniela Re: El olf Las Palmas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 08:39
        Jak miło przeczytać coś normalnego, a nie same narzekania. Dzieki za informacje.
      • sylvia_a Re: El olf Las Palmas 10.08.06, 11:48
        Witam

A czy mozna prosic o zdjecia??

Z gory dziekuje.
      • Gość: bartek Re: El olf Las Palmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:44
        A jak z wycieczkami organizowanymi na miejscu (Sahara, Tunis i in.)? Jeśli
        korzystałaś, to napisz proszę ile kosztują i czy warto?

• Gość: L Re: El olf Las Palmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 20:51
          witam serdecznie. Ciesze sie Anielu że chociaż troszkę Cię uspokoiłam. Ja też
          przed wyjazdem czytałam różne opinie i obawiałam sie troszkę co to za hotel,
          ale okazało się że wcale nie jest tak źle. Nie jestem osobą aż tak wymagającą i
          nastawiłam się na odpoczynek a nie na stresy, wiec prawie wszystko było ok.
        • Gość: L Re: El olf Las Palmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 21:04
          Witam Cie BArtku.TAk, korzystałam ale tylko z jednej dwu-dniowej wycieczki
          organizowanej przez Sun Fun, bo z tego biura jechałam na wakacje. Byłam na
          Saharze. Koszt tej wycieczki to 170 dinarów tunezyjskich i dodatkowo (dla
          chętnych)15 dinarów za przejażdżkę na wielbłądach oraz 6 dinarów za prejazd
          bryczkami do oazy pustynnej. Wycieczka jest wiec droga bo wychodzi razem ze
          wszystkim ok 450 zł, ale naprawdę warto. Jeśli będzie Cie interesował
          szczegółowy program, to napisz proszę, a chętnie coś opowiem. Pozdrawiam.
          • Gość: bartek Re: El olf Las Palmas IP: *.aster.pl 10.08.06, 22:39
            Rozumiem, że nocleg podczas tej wycieczki jest już zawarty w cenie. A jak z
            wyżywieniem w trakcie takiego wyjazdu? Też w cenie, czy może dodatkowo płatne?

Dzięki za informacje & pozdrawiam.
            • Gość: L Re: El olf Las Palmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 22:39
              witam. TAk, nocleg i posiłki są w cenie, jedynie napoje do obiadu i kolacji sa
              dodatkowo płatne.Noclegi sa w hotelach 3* bardzo blisko pustyni. Jesli masz
              jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka