Gość: sarr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:35 bardzo proszę o pare zdań o tym hoteu na form hotele są dwie,pozytywna i negatywna, która jest bliższa prawdy? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nubijska Re: hotel Dalia 21.01.07, 00:16 spędziłam w Dalii tydzień pod koniec czerwca 2 lata temu. byłam z pobytu bardzo zadowolona. miałam ogromny pokój na parterze, z balkonem, dużą łazienkę i oddzielną toaletę. pokój i łazienka były codziennie sprzątane. cały hotel jest czysty i ma bardzo ciekawie urządzony hol główny. w restauracji jest czysto, kelnerzy są bardzo sympatyczni, jedzenie jest smaczne i nigdy go nie brakowało. teren przy basenie jest zadbany (ładna zieleń) i czysty. basen jest nawet spory jak na hotel 3-gwiazdkowy. jedynym mankamentem jest duża odległość do plaży, ale za to plaża jest szeroka i stuprocentowo piaszczysta, morze jest cieplutkie i nie ma tak dużej fali jak w innych częściach Hammametu. w czasie mojego pobytu parasole i łóżka na plaży były bezpłatne. hotel położony jest blisko przystanku komunikacji lokalnej, co bardzo ułatwia wypady do centru Hammametu, Nabeul, czy Tunisu, Kartaginy i Sidi bou Said. naprzeciwko hotelu jest kilka sklepów spożywczych, a kilka kroków dalej sklepy z pamiątkami i fajne knajpki, w których można zjeść lunch, np. Marco Polo - sprawdziałam polecam - dużo i bardzo smacznie. złe opinie o tym hotelu, wierz mi, biorą sie z polskiego chronicznego malkontenctwa i przeświadczenia, że mimo niskiej ceny i 3-gwiazdek w hotelu zastaniemy standard 5-gwiazdek... jest to z całym przekonaniem hotel w pełni spełniający kryteria 3-gwiazdkowego i jeśli tego oczekujesz, na pewno się nie zawiedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś