mazria 03.03.07, 16:36 Nazwy miesięcy odmieniaja się przez przypadki, których jest 7 w j. polskim. Pisze się i mówi - np. 25 marca (a nie 25 marzec)!!!! Ludzie, używajcie języka polskiego!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mareks Re: do wszystkich Forumowiczów!!! IP: *.cable.wsm.wielun.pl 03.03.07, 17:25 25-słownie:dwadzieścia pięć. Ale to nie to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mazria Re: do wszystkich Forumowiczów!!! 03.03.07, 17:58 Jeśli chodzi o pisownię liczebników, to zgodnie ze słownikiem poprawnej polszczyzny, używa się zamiennie zapisu słownego i cyfrowego. Odpowiedz Link Zgłoś
schade Re: do wszystkich Forumowiczów!!! 05.03.07, 17:09 a co ci przeszkadza jak ktoś tak napisze? Odpowiedz Link Zgłoś
mazria Re: do wszystkich Forumowiczów!!! 05.03.07, 22:34 Uważam, że należy znać język polski; przynajmniej w podstawowym zakresie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuternoga Re: do wszystkich Forumowiczów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 22:48 a co pani ma do powiedzenia na tematy tunezyjskie, bo chyba o tym jest to forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
mazria Re: do wszystkich Forumowiczów!!! 05.03.07, 22:59 A to zależy, co Pan chce wiedzieć na temat Tunezji :) Byłam :) Uważam, że język polski nie przeszkadza w wyrażaniu swoich opinii na temat Tunezji. A nawet powiedziałabym - pomaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuternoga Re: do wszystkich Forumowiczów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:16 Jest wiele rzeczy związanych z tak miłą Panią, które chciałbym wiedzieć. Obawiam się jednak, że nie spełniam tak ostrych kryteriów polonistycznych by móc pytać...:) Odpowiedz Link Zgłoś
mazria Re: do wszystkich Forumowiczów!!! 06.03.07, 20:44 :-)))))))))))))) Nie jestem sroga, ani złośliwa ;-) Lubię nasz ojczysty język (i Tunezję) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuternoga Re: do wszystkich Forumowiczów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 12:16 Ależ ja nie twierdze, że jest Pani sroga...a przynajmniej mam taką cichą nadzieje jeśli kiedyś ośmielę się już by pytać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: do wszystkich Forumowiczów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 14:55 dlaczego twoja uwaga skierowana jest(do wszystkich Forumowiczów] czy wszyscy żle piszą Odpowiedz Link Zgłoś