Dodaj do ulubionych

JAKIE FILTRY

IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.06.07, 19:16
Jakie kremy z filtrem zabrać bedziemy w tunezji w sierpniu z dwójką dzieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: moonbeauty Re: JAKIE FILTRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:40
      Ja miałam 30 na twarz i 20 - reszta ciała. Wróciłam pięknie opalona, bez
      poparzeń.
    • Gość: ththt Re: JAKIE FILTRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 22:50
      wysokie, minimum 20....obecnie w tunezji temperatura odczuwalna wynosi około 40
      st celsjusza, w sierpniu bedzie jeszcze wiecej...
      • Gość: Annaaaa Re: JAKIE FILTRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:04
        to zależy od karnacji
        dla dzieci wiadomo-wysokie!
        ja miałam 6, ale nigdy nie mam kłopotów ze słońcem
        • Gość: Agata Re: JAKIE FILTRY IP: 80.51.246.* 15.06.07, 09:52
          Dla dzieci to nawet 50 nie zaszkodzi, a dla dorosłych minimum 20.
          6-ka stanowczo za słaba bez wzgledu na to jaką kto ma karnację.
          • Gość: Kariena Re: JAKIE FILTRY IP: *.sds.uw.edu.pl 15.06.07, 10:22
            Właśnie wrócilismy. Mieliśmy filtr 30, a mógł być jeszcze większy. Po pierwszych dniach oparzenia - smarowaliśmy Pantenolem i dlatego jest Ok (chociaż mojemu mężowi w jednym miejscu skóra schodzi dość mocno). Nie wyobrażam sobie mniejszego filtra - tam rzeczywiście słońce operuje bardzo mocno.
            • Gość: moonbeauty Re: JAKIE FILTRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 14:41
              Ja nie mam jasnej karnacji i bardzo szybko się opalam, ale dermatolog wyjaśniła
              mi że stosowanie wyższych filtów (min 20) może zapobiec nie tylko oparzeniom,
              ale wcześniejszym zmarszczkom i rakowi skóry. Tylko w Polsce dobrze sprzedają
              się filtry poniżej 10 (o zgrozo nawet 2!!!) a to dlatego że dla Polaków ciągle
              najwazniejsze jest opalenie się "na Murzyna" bez względu na konsekwencje.
              • Gość: ewcia1971 Re: JAKIE FILTRY IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.06.07, 16:07
                Z tym "murzynem "to się zgadzam.Dlatego postanowiłam zaopatrzyć się w filtry 45
                chodzi mi głównie o dzieciaki teraz pytanie ile tych kremów kupić dodam że
                będziemy dwa tygodnie.Pantenol awaryjnie też wezmę.Dzięki za przydatne rady.
    • Gość: re Re: JAKIE FILTRY IP: *.chello.pl 25.06.07, 20:50
      a mnie rezydent mówił żeby sobie te filtry darować bo wróci się bladym.
      PIerwszy, drugi dzień maksymalnie godzinę na słońcu a potem można już tylko 2 lub 5
      • Gość: moonbeauty Re: JAKIE FILTRY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:35
        Wiesz w którym stuleciu żyjesz??
      • Gość: aga Re: JAKIE FILTRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 21:38
        jak można opalac sie bez filtrów????...masakra
        • Gość: Agata Re: JAKIE FILTRY IP: 80.51.246.* 16.07.07, 13:52
          I jak można słuchać w tej kwestii rezydenta a nie lekarzy??
          • Gość: Ania Re: JAKIE FILTRY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 19:13
            o ludzie!kto taka glupote wymyslil.W Polsce bez filtra moj chlopak ostatnio
            zlapal raczka na plecach bo zapomnial oczywoscie - a co dopiero w Tunezji!!!!!!
            dalej sluchaj rezydenta!tragedia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka