Dodaj do ulubionych

Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!?!

IP: *.ZiW.osi.pl 19.07.07, 21:33
MAm pytanie odnosnie zwyczajow panujacych w Tunezji.Jak wyglada kwestia zalatwienia sobie lezaka na plazy ile nalezy dac by w koncu dostac lezak na plazy??bo chyba bez bakczyszu to sie nie da:D
Zastanawiamy sie takze ile tzreba dac "napiwku" by dostac dobry pokoj w hotelu?bo wiem ze w hotelu do ktorego jade wazne jest miec dobry pokoj zeby bylo cicho.
A i jesczez kwestia taskowek cene ustala sie przed wyruszeniem w konkretne miejsce czy jak??

licze na wasze cenne uwagi!!!!
Obserwuj wątek
    • moonbeauty Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? 19.07.07, 21:46
      Nie wiem ile dać za leżak bo byłam w hotelu w którym nigdy dla mnie lażaka nie
      zabrakło więc nie pomogę w tej kwestii ;) Co do pokoju - ja nic nie dałam i
      miałam super pokój. Moim zdaniem najpierw warto obejrzeć przydzielony pokój, a
      jesli nam się nie podoba interweniowac w recepcji. Cene za taksówkę uzgadniasz
      z góry.
      • Gość: carla Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? IP: *.ZiW.osi.pl 19.07.07, 21:53
        Wlasnie wiem ze najlepiej dac na poczatku bo pokoje w tym hotelu na 1 pietrze sa ponoc halasliwe wiec chcemy od razu zalatwic sobie pokoj bo ponoc potem bardzo trudno zmienic go na inny francuzi sa faworyzowani ponoc najbardziej w nasyzm hotelu i dostaja co najlepsze pokoje.
        • schade Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? 20.07.07, 11:35
          Zastanów się trochę co robisz, później jada tacy których nie stać na ciągłe
          dawanie napiwków.
          A za lepszy pokój daje się nie w dinarach tylko w dolarach i jest to 20 USD a
          za leżaki na plaży 10 usd za 1 dzień.
          A bakszysz nie ma swojej ceny, bakszysz daje się biednym, a napiwek to co
          innego !
          • Gość: mia Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? IP: *.ZiW.osi.pl 20.07.07, 16:16
            10$ za lezak na plazy?????
            napewno nie bylam w turcji i takich cen nie bylo dlatego napewno w tunezji tez tak nie jest.
            Skad masz wiadomosci ze 10$?
            w zyciu !!!
          • wp2007 Re: do schade 20.07.07, 21:35
            Mam pytańko ? Dlaczego opowiadasz pierdły i wprowadzasz forowiczów w błąd? 20
            dol za pokój albo 10 za leżak . Moze słonko główkę naświetliło? Sas
    • vial Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? 20.07.07, 07:47
      hotel w ktorym byliśmy miał własną plaże więc leżaki były za darmo, można dac
      napiwek panu nz plaży ktory te lezaki przyciąga i czyści z piasku, ale nie
      trzeba - napiwek to 1 dinar
      jak przyjechalismy do hotelu to zakwaterowano nas w pokoju bardzo
      nasłonecznionym i bez balkonu w cześci w której byli polscy turysci, za zamianę
      pokoju daliśmy chyba 5 dolarów, albo 10. Zaprowadził nas do większego pokoju z
      dużym balkonem w części gdzie byli turyści z Francji
      taksówki- mozna ustalic cenę z góry, ale jeśli to jest dalszy wypad to lepiej
      powołac sie na taksometr, czy jak tam to się nazywa
      miłego pobytu
      • Gość: darek Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 13:01
        dowiedz sie czy w twoim hotelu lezaki sa za darmo w moim byly siec iberostar,na
        plazy byl facet i ci je przynosil jak byly jeszcze wolne,czasem ludzie mu
        dawali maly napiwek 1 dinar czasem kelnerom tez sie daje natomiast za dobry
        pokoj to roznie,w tym roku nic nie dalem a dostalem jeden z najlepszych w
        hotelu,to kwestia jakie zostaly wolne lub zarezerwowane przez jakies bioro i
        nawet pare dolcow nic tu nie zmieni a po za tym mozna sie dogadac w biorze
        podrozy i tam doplacic za pokoj z widokiem.
        • Gość: carla Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? IP: *.ZiW.osi.pl 20.07.07, 16:18
          W moim biurze nie ma opcji dopłaty do pokoju z widokiem pytalam.
          U nas plaza jest bez plata ale ponoc liczba lekazkow jest za mala do ilosci gosci hotelowych i zawsze ich brakuje.;/
          • Gość: bywalec Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? IP: *.piekary.net 20.07.07, 20:58
            najlepiej weź leżak i parasol z sobą. wszyscy Francuzi tak robią
            • Gość: carla Re: Ceny bakczyszu w Tunezji-co gdzie i za ile?!? IP: *.ZiW.osi.pl 20.07.07, 21:02
              Jasne jeszcze moze basen dmuchany.
              • wp2007 Re: do carla 20.07.07, 21:39
                Za 5 dol załatwisz pokoj jaki będziesz chciała , lezak za 1 a reszta według
                uznania. Sas
            • wp2007 Re: do bywalec 20.07.07, 21:40
              Francyzi biora ze soba kaske a nie graty. Sas
        • wp2007 Re: do darek 20.07.07, 21:47
          W polskim biurze podróży nic nie załatwisz. Jezeli chcesz pokój który Ci pasi
          to tylko i wyłącznie na miejscu.To ,ze cieć bedzie gadał że hotel jest pełny to
          tylko podbijanie bakszyszu.Najlepszym bakszyszem w Tunezji jest wódka.
          Ichniejszej figówki nawet tubylcy nie trawią. Sas
          • Gość: aga Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 22:09
            a do jakiego hotelu sie wybierasz?? Jesli chodzi o napiwki to zostawiałam
            sprzątaczką dinarka albo pół...zawsze było czyściutko choć osttanio nie
            zostawiałam napiwków i tez było super czysto wiec to chyba nie zależy od
            napiwków czy ktoś sie stara czy też nie;)...chociaż za leżaki płacilam (ale to
            nie był napiwek) tylko koszt leżaczka na plaży 1 dt jednorazowo...można
            zostawić ręcznik n anim i przez cały dzień Ci go nie zabiorą jak już chcesz
            oszczędzac;)...z 10 dt za leżak jeszcze sie nie spotkałam...taksówki...ja
            polegalam na taxometrach i wychodzilam ok (na djerbie ok 2 dt za 6 km traskę)w
            Sousse np. do Portu cena była 5 dt
            • Gość: carla Re: IP: *.ZiW.osi.pl 20.07.07, 23:48
              Jade do hotelu Azur Plaza odalony jest on o 6km od Hammametu i boje sie czy to nie utrudnienie ale slyszalam ze ponoc taksowki kursuja ciagle i sa tanie.
              • Gość: Sas Re: do carla IP: *.net81.citysat.com.pl 21.07.07, 10:16
                To prawda ,że taxi w Tunezji są bardzo tanie. Cenę ustal przed kursem i za
                kurs a nie za ilość osób.To,ze są tanie to nie znaczy ,że nie powinno sie
                targować. Sas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka