Dodaj do ulubionych

Tunezja-hotel Garden Beach

IP: *.blokowe.pl 19.05.08, 21:58
Czy był ktoś może w tym hotelu?Proszę o opinie,ponieważ wybieram się
z dzieckiem i czytałam już bardzo różne opinie.Interesuje mnie
również jaka tam jest pogoda w czerwcu,czy woda w morzu i basenie
jest znośna.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 17:04
      a zjakiego miasta się wylatujesz??
      ja wyjeżdzam z mężem i z dwoma synami (19 i 16 lat) ja 40 a mąż 41
      wylatujemy z Poznania 5.06.08 z Alfa Star.
      :)
    • Gość: Oli Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: 81.210.25.* 05.06.08, 12:53
      Witam, jak po wczasach, są godne polecenia?
      Ja je właśnie wykupiłam na sierpień i jestem bardzo ciekawa opinii.
      • Gość: Ewa Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 11:56
        Hotel suuuper bez zastrzeżeń najpelsi są aniatorzy: MOMO, AKMAR I TOM
        • kappa22 Re: Tunezja-hotel Garden Beach 13.06.08, 12:44
          to,ze hotel jest super to bym polemizowala.Owszem jest mily,cichy i
          kameralny,jedzenie ok,przy plazy dosc ladnej.No na 3 gwiazdki bym
          stawiala,a ma niby 3,5.Jest hotelem sezonowym gdyz w okresie zimy
          moze byc za chlodno w pokojach.Pokoje znosne:)smieszne lozka na
          betonowych wylewkach pooklejane kafelkami wkolo.Jak ktos chce moge
          podeslac foty.
          • Gość: Asia Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: 213.17.223.* 19.06.08, 14:56
            Jeżeli możesz to ja poproszę o kilka zdjęć ponieważ również się tam wybieram.
            Mail: asiatko_b@wp.pl
          • Gość: gościówka Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.bsk.vectranet.pl 01.07.08, 20:48
            Heja kappa, właśnie zastanawiamy się ze znajomymi nad wyjazdem,
            biuro podróży zaproponowało nam ten hotel. Będziemy wdzięczni za
            parę fotek z Twojego wyjazdu i kilka słów od siebie.
            Znaleźliśmy kilka zdjęć na jednym z portali, aż oniemiałam z
            wrażenia (negatywnego), zwłaszcza na widok wanny (obskurna, brudna!
            i z odpadającymi kafelkami). Łózko, tak jak mówisz. Podobno 4* to
            nasze 2*, ten wypada na 1* :/

zurcio@wp.pl
          • Gość: MonikaW Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.07.08, 15:15
            Cześć ja wylatuje 31 lipca jeśli możesz prześlij mi zdjęcia na adres
            moniaka19@wp.pl. Z góry dziękuje:)
          • Gość: e.iwanska@carix.co Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: 195.70.177.* 01.07.09, 15:29
            to ja bym poprosiła o fotki i krótki komentarz na maila:
            e.iwanska@carix.co.uk. Wybieram się tam z dwójką dziecki 3 lata i 8
            lat. czy można stamtąd jechać na jakąs wycieczkę?
    • Gość: alibaba Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.vlan15.corcoran.lubman.net.pl 07.07.08, 09:15
      Zastanawiam się nad wyborem tego właśnie hotelu na sierpień. Mam
      kilka wątpliwości dlatego też korzystając z okazji.... chciałabym
      Was trochę podpytać... :)
      Jak wygląda okolica? Czy można wieczorami gdzieś się przejść? Jest w
      pobliżu jakiś sklep, disco, kantor ? Słyszałam że najbliżej jest na
      lotnisko, czy jest to uciążliwe? Poza tym jak daleko jest do Susse i
      ile kosztuje taxi?
      Z góry dziękuję za odpowiedź.
      pozdrawiam :)
      • Gość: Klaudia Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.chello.pl 07.07.08, 13:03
        Właśnie wróciła stamtąd. Muszę powiedzieć, że wakacje były udane,
        poza paroma uwagami, które nie zgadzały się z ofertą. Otóż
        klimatyzacja to wieczna udręka, przez tydzień zamiast chłodzić
        grzała, po kilka razy dziennie naprawiana, w końcu wymieniono nam
        pokój. Hotel bardzo skromny, ale czysty. Ogród bardzo ładny i
        zadbany. Pokoje sprzątane codziennie. Należy zabrać z sobą ręczniki,
        bo hotelowych nie można wynosić na basen i plażę. Jedzenie średnie.
        Najgorsze śniadania, bo poza pomidorami i czasami białym twarogiem
        nie ma nic więcej, no i rogaliki francuskie. Na lanch i diner już
        można było coś znaleźć dla siebie. Z reguły wszystkie potrawy
        (ziemniaki, mięso - jest niedogotowane), ale ogólnie smacznie.
        Podwieczorek składa się z kawałka ciasta i kawy. Owoców też mało -
        arbuz, melon, twarde brzoskwinie i śliwki, więc wybór jak na ten
        region niewielki.
        W ofercie Alfastaru reklamuje się ten hotel jako 3+, a na hotelu
        wyraźnie jest 3, i to temu odpowiada. Nie ma "internet cafe", a było
        w ofercie. Jak można tak pisać i wprowadzać ludzi w błąd. Jest TV
        Sat - śmiechu warte, jeden kanał francuski i okropna "TV Polonia", i
        za to każą sobie płacić 5 dinarów, tj. 9 złotych dziennie (w ofercie
        było 6 złotych), lodówki nawet nie polecam brać, bo też płatna a do
        tego strasznie głośna.
        Ogólnie hotel dla niewymagających. Atmosfera w hotelu jest bardzo
        dobra. Sympatyczni animatorzy, chociaż ostatnio się już zmieniają.
        Do Sousee i Monastiru można dojechać taxi lub mikrobusem za okolo 6
        dinarów, tj.10 zł, więc niedrogo. Uważać na złodziei grasujących na
        bazarach. Inne informacje na gg: 4198447
      • Gość: eMKie Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.limes.com.pl 30.07.08, 15:12
        Własnie wróciłam z wakacji. Hotel jak na moj gust, bardzo dobry. NIe
        miałam kilatyzacji w pokoju bo sie posuła, ale nie zgłaszałam
        usterki i tak w ogóle w nim nie przebywałam, a w nocy dało się spac,
        bo w pokoju jest w miarę chłodno.
        Jedzenie dobre. Obsługa bardzo miła. Pokoje sprzatane codziennie.
        Jeśłi będzie się ze wszytski w zgodzie zyło to pracownicy hotelu sa
        wstanie zapewnic wszytsko. Karta przetargową jest UŚMIECH. Hotel
        połozony między dwoma duzymi miastami, mozna dojechac do nich
        najlepiej taksówką za około 6 dinarów. Trzeba się targować
        (WSZĘDZIE). Warto wziąśc coś na biegunkę, tamta woda rożni się od
        naszej, więc może źle działać na organizm. Basen czyszczony
        codziennie, pokoje czyszczone codziennie, plaża czysta. Kelnerzy
        serwuja mocne drinki. Pieniądze można wymienic w recepcji, nie
        oszukują, wymieniaja zgodnie z obecnym kursem. Kurs w całym kraju
        jest taki sam od 1,07 do 1,08 (euro). Lepiej miec euro, dolar jest
        tańszy.
    • Gość: asia Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 22:30
      polecam;) idealne miejsce dla dzieci
    • Gość: A:) Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 22:01
      Wróciliśmy z Garden Beach wczoraj wieczorem i ja jestem bardzo zadowolona. Hotel kameralny, cichy, położony w pięknym ogrodzie. Pokoje skromne, czyste, codziennie odwiedzane przez pokojówkę. Co do usterek- my zgłosiliśmy problemy z prysznicem u rezydenta i po 15 minutach wszystko grało. Klimatyzacja działała dość dobrze- w jednej sypialni było chłodno, w drugiej troszke cieplej ale spokojnie można było tam odetchnąć od upału. Basen- głęboki- do 2,60m ale za to plaża bardzo przyjemna- parasole, leżaki i materace darmowe, szeroko, ludzie sie nie cisną jak to było w przypadku innych hoteli w tamtych okolicach. Problemem jest zajmowanie leżaków- trzeba to zrobić jak najwcześniej bo już w porze śniadania ich brakuje. Co do posiłków- jedynie śniadania były monotonne chociaż mi się nie znudziły przez 2 tygodnie :) Lunch i kolacja- super, duży wybór, bardzo smaczne i sycące. Bar- all inc troche na wyrost- tylko część alkoholi jest w cenie ale większości to wystarczyło :) Animacje- program przygotowany na jeden tydzień a w drugim sie powtarza (dla nowego turnusu). Po animacjach ok 23 zaczynają się imprezy w hotelowej dyskotece. Obsługa- wszyscy szalenie sympatyczni, pomocni, można się z nimi dogadać w każdej sprawie bez dawania bakszyszu :P Barmani- robią mocne drinki sami z siebie, kelnerzy- trochę niemrawi, szczególnie ci najmłodsi. Animatorzy- Midu i Mika- fantastyczni, zabawni, widać że lubią swoją pracę, rozmawiają z goścmi, bawią się z nimi nie tylko na animacjach- super :D
      Ogólne wrażenia bardzo pozytywne- dla mnie dwa tygodnie to za krótko, ale nie ukrywajmy- bardzo dużo zależy od tego jacy goście są w hotelu- w pierwszym tygodniu naszego pobytu niewiele osób chciało tańczyć Club Dance na animacjach, dlatego może się wydawać że jest nudno. Ale kiedy już zatańczy się pierwszy raz to następnego wieczora już nie będzie się siedziało na krześle podczas animacji :)
      • Gość: Yo Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.09, 20:57
        Może jeszcze jakieś opinie i ciekawostki o tym hotelu?
        • Gość: LiNa Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 11:05
          Witam :) Może ktoś jedzie do tego hotelu na początku sierpnia na 2
          tyg.? Jeśli też ktoś może napisać coś ciekawego na temat tego
          hotelu, to bedę baaaardzo wdzięczna :) Pozdrawiam ;)
          • Gość: gring0s Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.polkomtel.com.pl 01.06.09, 13:29
            Ja jadę z Alfastar 11-18 czerwca i też z chęcią zapoznam się z informacjami o hotelu.
            Daleko od miasta? cisza spokoj? Plaza przy ulicy? Jaka pogoda obecnie w dzien i wieczorem? Jakies problemy z jedzeniem? Slyszalem o malych ilosciach jedzenia w poludnie..
            • Gość: Malenka Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 23:03
              Zazdroszczę. Byliśmy w Garden Beach w ubiegłym roku i było
              fantastycznie. Nie mieliśmy powodów do narzekania absolutnie na nic.
              Zawsze jednak jeśli ktoś będzie chciał narzekać to powód sobie
              znajdzie. Często ludzie narzekają na jedzenie. Fakt, jest to kuchnia
              inna niż europejska i trzeba się liczyć z tym, że szynki i sera
              żółtego nie dostaniesz. O schabowych też raczej należy zapomnieć. Co
              do małych ilości jedzenia - podczas naszego pobytu nie było żadnego
              problemu. Czasem tylko wstyd nam było za rodaków, którzy nakładali
              sobie fury jedzenia na talerze jakby co najmniej parę miesięcy
              głodowali i potem zostawiali to jedzenie, bo przecież żaden człowiek
              nie jest w stanie takiej ilości na raz przejeść.... Zresztą sam to
              na pewno zaobserwujesz. Do miasta jest daleko ale bez problemu
              dojedziesz taksówką, których jeździ mnóstwo. Polecam - czasem jest
              to ekstremalne przeżycie ;)Rezydent o wszystkim Was poinformuje na
              miejscu. Plaża jest hotelowa, daleko od ulicy, idzie się przez
              hotelowy ogród. Dla nas ten hotel był idealny: spokojny, cichy,
              kameralny, wśród przepięknych roślin. Przejeżdżając koło
              kilkunastopiętrowych molochów jakich w Tunezji pełno,
              zastanawialiśmy się jak ludzie mogą w takich miejscach wypoczywać,
              ale oczywiście każdy lubi co innego. Na pewno nie jest to miejsce
              dla osób chcących pogwiazdorzyć - raczej dla tych, którzy chcą
              odpocząć. Zabawy w Garden Beach również nie brakuje a dzięki temu,
              że hotel jest mały ludzie się lepiej integrują. Dużo także zależy od
              tego jacy goście się trafią. My chyba trafiliśmy wspaniale. Parę
              razy zdarzyło mi się popłakać ze śmiechu na wieczornych animacjach.
              Jeśli chcesz to podaj maila - udostępnię Ci zdjęcia z Garden Beach -
              mamy ich całe mnóstwo:)
              Życzę cudownego pobytu - jeśli nie jestes z natury malkontentem na
              pewno będziesz zadowolony.
              • agazaki Re: Tunezja-hotel Garden Beach 26.06.09, 19:53
                mogłabym prosić o przesłanie zdjęć na maila?
                aga.bart@yahoo.com

Z góry dziękuję

AB
              • Gość: Edyta Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: 195.70.177.* 01.07.09, 15:38
                mogę prosić o przesłanie zdjęć na maila e.iwanska@carix.co.uk
              • Gość: meg0103@wp.pl Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.xdsl.centertel.pl 27.04.10, 22:23
                poproszę o zdjecia z Garden Beach. Wybieram sie tam z rodziną i nie wiem czego
                oczekiwać. Z góry dziękuję!!!
            • Gość: kruk68 Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.09, 11:58
              Napisz jak było , bo chyba już jesteś na miejscu w kraju
              • itk13 Re: Tunezja-hotel Garden Beach 10.07.09, 13:16
                Z Garden Beach wróciliśmy dziś w nocy. Hotel jest bardzo, bardzo, bardzo
                skromny. Najlepiej nastawić się na plażowanie, słońce, wodę wtedy wyjazd będzie
                udany.
                Jeżeli ktoś chce poczuć odrobinę luksusu proponuję wybrać inny hotel. Śniadania
                wybitnie ubogie - warzywa i biały ser + pieczywo. Obiad i kolacja składa się z
                kilku dań, można znaleźć coś dla siebie. Podwieczorek wyłącznie jeden rodzaj
                ciasta - jakaś "babka" - która rozchodzi się w niewyobrażalnym tempie - nawet
                nie wiem jak smakuje. Pod każdym względem króluje tam minimalizm.
                Lodówkę zamówiliśmy w pierwszym dniu pobytu i nie doczekaliśmy się na nią z
                uwagi na ograniczoną liczbę sztuk posiadanych przez hotel.
                Leżaki przy basenie są zajmowane bardzo wcześnie. Relaksując się rano na
                balkonie pierwszą osobę rezerwującą leżak widziałam ok. 4.45. Z 11 leżaków
                ostatni poszedł przed 6.00. Bywało tak, że ręczniki leżały przez pół dnia i
                żaden ranny ptaszek nie pojawił się na basenie :(
                Napoje w opcji All są wydawane do 23.00 w barze przy basenie. Panowie barmani
                mają zegarek chodzący o 7 minut do przodu, więc All kończy się ok. 22:53.

Najbliższy sklep znajduje się ok. 4 km od hotelu. Można w nim kupić za
                przyzwoite pieniądze pamiątki - spory wybór już od 1 dinara (ok. 2,6 zł).
                Na terenie Garden Beach znajduje się mały sklepik z zawrotnymi cenami
                nieadekwatnymi do jakości.
                Polecam zakup pamiątek na lotnisku, na parterze jeszcze przed odprawą.

Nie polecam wycieczki statkiem pirackim - kilka godzin nudy w ścisku. Ostatni
                pasażerowie statku nie mają gdzie usiąść. Na środku morza dotransportowano nam
                jeszcze grupę kilkunastu niemieckich turystów, których nie wiadomo dlaczego
                dostarczyła mniejsza łódź.

Z atrakcji - trafiliśmy na ulewny afrykański deszcz, poza tym pogoda dopisała.
                Tydzień można wytrzymać, na dwutygodniowe wyjazdy polecam jednak bardziej
                atrakcyjne miejsca i hotele wyższej klasy. Zdecydowanie Egipt jest bardziej
                bajkowy niż Tunezja, w której wszystkie hotele mają przybrudzony biały kolor
                elewacji.

Pozdrawiam wszystkich byłych i przyszłych turystów z Garden Beach :)))
                • Gość: Wimako Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 13:09
                  Pobyt 2tyg. 02-07-2009 do 16-07-2009
                  Hotel teoretycznie 3 gwiazdkowy!!! Lata świetności ma już dawno za
                  sobą! Wg. mojego rozeznania dał bym mu co najwyżej 2 z dużym
                  minusem. Jednak to nie wina obiektu i jego stanu lecz obsługi i
                  sposobu w jaki jest zarządzany... To jest poprostu skandal i
                  kpina!!!!!!
                  Atmosfere hotelu nie tworzą mury i ich położenie, tylko jakość
                  oferowanych w nim usług.
                  W hotelu Garden Beach luksus godziwej obsługi jest towarem bardzoooo
                  deficytowym!!!!
                  Totalny brak pomysłu na prowadzenie hotelu i stworzenie choć
                  namiastki pozorów, że hotel i obecna w nim obsługa (pisze obecna bo
                  nie mogę napisać pracująca...) jest dla gości i ich dobrego
                  samopoczucia.
                  Daleki jestem od narzekania i krytykanctwa!!!! Jadąc tam wiedziałem,
                  że nie moge się spodziewać ekstra warunków. W ofercie jasno jest
                  zaznaczone, że hotel ma 3 gwiazdki!!!! Tak więc już na lotnisku
                  zacząłem kierować się maksymą " w cenie namiotu nie będziesz miał
                  mariotu"
                  Jednak to co zastałem na miejscu powaliło mnie na kolana!!!
                  Stołówka, czyli miejsce wydawania i spożywania posiłków przy
                  pierwszym z nią kontakcie sprawia wrazenie jakby została
                  przeniesiona żywcem z PRL owskiej przyzakładowej jadłodalni!!!
                  Sztućce, naczynia i plastikowe kubki wielokrotnego użytku wymagają
                  wzmożonej uwagi przed ich użyciem, bo niopatrznie można skosztować
                  zalegających na nich resztkach jedzenia które pozostały po
                  poprzednim użytkowniku. O jakości potraw nie będę się rozpisywał, bo
                  to rzecz gustu i uznania. Napisze tylko tak. Śniadania to
                  TRAGEDIA!!!!!
                  Przejdzmy teraz do obsługi barowej. Jedyny bar przy basenie
                  obsługiwany przez dwie zmiany barmanów. Stale ci sami o tych samych
                  porach. I i tak od rana do godz. 16 można było wytrzymać. Dwóch
                  młodych chłopaków starających się sprostać wyzwaniu opcji All
                  inclusive. Lecz po godzinie 16 do godz 23 nastawał czas łysego
                  tatuśka, który wprowadzał swoje nieakceptowalne przez nikogo
                  obyczaje. Prawie z każdym gościem podczas mojej tam bytności miał
                  słowny zatarg. Gość miał wręcz schizofreniczne projekcje, że jest
                  notorycznie obserwowany przez wyimaginowaną kontrole!!!!
                  Każdy z tych ludzi robił co chciał i jak chciał, bo nadzór w postaci
                  menagera był praktycznie zerowy!!!
                  Pan menager dzień zaczynał około godziny 14 kierując się odrazu do
                  baru, by zmierzyć się z doganiającym go KACEM MORDERCĄ!!! Barmani
                  już z doświadczenia mieli przygotowane dla niego kuracyjne
                  specyfiki, które w ciągu kilku chwil wlewał w siebie. Następnie
                  po "porannej" kawce pan menago zasiadał pod parasolem i rozpoczynał
                  kolejnodniowy proces bicia rekordu w piciu drinków i piwa!!! Wielki
                  szacun dla jego wątroby i możliwości!!! Polacy nawet nie probowali
                  stawać z nim w szranki...
                  Szarość dnia codziennego starała się nam rozjaśniać tzw. grupa
                  animacyjna, która dość szybko zasmakowała w polskich biesiadach
                  stając się z czasem bardzo aktywnymi ich uczestnikami. Czwartek to
                  dzień specjalny!!! Zmiana turnusów!!! Nowi goście i nowy "towar ze
                  strefy wolnocłowej" Okazja do "ostrej jazdy" Bo trzeba się pozegnać
                  no i przywitać nowych... A na drugi dzień trzeba wstać do pracy, bo
                  goście oczekują animacji... Hmmm. Szef zespolu animatorów tak się
                  pewnego razu zapomniał, że wywiozła go z hotelu policja!!! Wszyscy
                  odetchneli!!! Jego miejsce zajał człowiek dzięki któremu życie w
                  hotelu stało się lepsze!!!! Odpowiedni gość na odpowiednim miejscu!!!
                  SALEM!!!! Szacunek i wielkie dzięki!!!!
                  Pełen profesjonalizm, otwartość i wszechobecny uśmiech!!!!
                  Dalszy opis pewnie nie będzie miał sensu, bo byłby to poprostu ciąg
                  znaków opisujących jak było źle...
                  Jak ktoś jest ciekaw dalszego ciągu zapraszam na mail'a
                  wimako@poczta.fm
                  Generalnie!!!! Jeśli jesteś przyzwyczajony do pewnych standartów i
                  zaznałeś już luksusu opcji all inclusive radze dopłacić groszy kilka
                  i omijać ten hotel sporym łukiem, bo w nim jak na razie fajne tam są
                  pogoda, plaża i morze. Ale to nie zasługa hotelu...
                  Pozdrawiam
                  • Gość: a. Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.09, 21:33
                    O matko, jest tak źle? Ja lecę z rodziną w czawrtek rano i po tym co
                    tu przeczytałam jestem przerażona!!! Może jakieś jeszcze (już nie
                    tak krytyczne) opinie z ostatnich pobytów w tym hotelu? Jest tam
                    może bezprzewodowy interenet?
                    • Gość: Turysta Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:50
                      Niestety nie ma internetu... Nawet telewizor to tam jest rarytasem!!
                      Żeby dostać się do netu trzeba iść do sąsiednich hoteli.
                  • Gość: Jerzy Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: 93.176.240.* 26.07.09, 14:34
                    Wspaniały kameralny hotel, pod względem pokoi słabe 3*, pod względem atmosfery i otaczającej zieleni 4*. Polecam osobom nie oczekującym luksusu, chcącym poleniuchować, doskonałe miejsce. Sporo osób powyżej skarży się na śniadania, ja wprost przeciwnie, były bardzo dobre, ciepłe francuskie rogaliki z masełkiem lub marmoladą...mniam...obiady i kolacje smaczne i duży wybór. W barze na basenie bardzo miła obsługa, podawane są napoje, mocne drinki, koktajle, zimne piwo itp. Na plaży tylko napoje bezalkoholowe, zresztą bardzo słusznie, moim zdaniem na basenie alkohol powinien być podawany po 18, może wtedy Polacy dłużej byliby trzeźwi.
                    Jeżeli nie jesteś malkontentem, na pewno Ci się spodoba.
                    Moje fotki z Garden Beach, kliknij na link: foto.onet.pl/6ymgw,zq4czs2v4s8w,u.html?V=1
                    • Gość: a. Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 15:30
                      Witam,
                      właśnie wróciłam z tego hotelu i muszę przyznać, że bardzo miło mnie
                      zaskoczył. Jechałam tam pełna obaw po przeczytaniu niektórych
                      Państwa opinii. Na miejscu okazało się, że były one bezpodstawne.

Hotel położony jest wśród pięknej roślinności. Cała zabudowa obiektu
                      jest bardzo specyficzna, ponieważ stanowią ją pawilony z
                      indywidualnymi wejściami do pokoju. Na terenie można czuć się jak w
                      małym miasteczku. Pokoje są skromne- to fakt, ale nikt nie jedzie do
                      Tunezji aby siedzieć w pomieszczeniu, chociaż trzeba przyznać, że
                      ogromnym atutem jest indywidualna klimatyzacja, która pozwala się
                      zrelcksować w czasie największych upałów. Prosze się nie przerażać
                      murowanym łóżkiem (i większością mebli)- tam tak jest wszędzie.

Jeśli chodzi o jedzenie to bez dwóch zdań było rewelacyjne! Dużo się
                      nasłuchałam o zatruciach w Afryce, ale na szczęście w Garden Beach
                      nie było o tym mowy. NA śniadanie pyszny biały ser i rogaliki
                      francuskie, a na obiady ryże, makarony, ziemniaki i dużo warzyw we
                      wszelkiej postaci. JEdyne na co można narzekać to średnio smaczne
                      mięso.

Basen dość mały jak na taką ilość gości, ale czysty. PRzy basenie
                      znajduje się bar z bardzo miłą obsługą, zimnymi napojami, piwen,
                      drinkami i kawą. Fakt- naczynia myte ręcznie, ale nie spotkałam się
                      nigdy z niedomytą szklanką.
                      Plaża najczystsza w okolicy ( z jednymi śmietnikami w okolicy;)
                      Leżaków nie jest za dużo, ale w czasie naszego pobytu do 7.00 dało
                      się zarezerwować. Sporym minusen są meduzy w morzu...

JEśli chodzi o zespół animacyjny to WIELKIE BRAWA! Stworzyli świetną
                      atmosferę. Bardzo żałuję, że byłam tam tylko tydzień, bo po tym
                      tygodniu czułam się w Garden Beach bardzo dobrze i aż żal było się
                      rozstawać z wodnymi gimnastykami, bingo i tańcami. Animatorzy bardzo
                      przykładają sie do swojej pracy zabawiając zarówno dzieci jak i
                      dorosłych.

Jedyne przejawy nadużywania alkoholu zauważaliśmy tylko u niektórych
                      naszych rodaków, a tak to ja przynajmniej nie spotakałam pijanego
                      menagera ani animatora...

Ogólnie wakacje były bardzo udane:) Polecam ten hotel gorąco!!!!!
                      • Gość: grodzik Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.gdynia.mm.pl 06.08.09, 11:55
                        ja wybieram się do tego hotelu 13 sierpnia. nie nastawiam się na
                        luksusy , gdyż jest to hotel 3,5*. jadę tam wypocząć a nie siedzieć
                        przy komputerze czy telewizorze. ludzie kupcie sobie wakacje w
                        hotelach 5* i to najlepiej w europie i wtedy narzekajcie na to ,że
                        nie było "złotych klamek " w pokojach.za te pieniądze macie hotel 3*
                        a wymagacie warunków 5*. "pozdrawiam' wszystkich malkontentów i
                        niech zbierają pieniążki na droższe hotele
                        • Gość: G Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.chello.pl 19.08.09, 23:32
                          wylatujemy z 6-o letnim synkiem z Wrocławia 27 sierpnia. Czy leci może ktoś z
                          dzieckiem w zbliżonym wieku w tym terminie? Proszę o kontakt na GG: 1171830.
                          Jak się można było spodziewać opinii o hotelu jest tyle, że każdy znajdzie coś
                          dla siebie. Popieram poprzedni post, jeśli ktoś szuka wakacji w wygodnym hotelu
                          to polecam wczasy w Burj Al Arab w Dubaju :)
                          • Gość: miro Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.chello.pl 24.08.09, 22:56
                            Ja właśnie wróciłem z Garden Beach (również z 6 cio letnim synem)
                            Powiem tak, hotel naprawdę fajny i nie ma na co narzekać. Jedzenie
                            b.dobre i do oporu, pokoje całkiem wygodne i bliziutko do plaży.
                            Mam pytanie do tych co tak bardzo narzekają na jedzenie, co oni
                            jedzą w swoich domach???Bo najpierw naładują 2 czubate talerze,
                            zjedzą a pójniej strasznie narzekają jakie to niedobre itp.
                            Tym co się tam wybierają gwarantuję, że nie będą narzekać -
                            oczywiście tym normalnym!!!!Pozdrawiam
                        • itk13 Re: Tunezja-hotel Garden Beach 29.08.09, 20:42
                          Bardzo dobrze robisz nie nastawiając się na luksusy i wcale nie chodzi tu o
                          "złote klamki" :) My też przygotowaliśmy się psychicznie na niski standard i
                          dlatego z Garden Beach wróciliśmy zadowoleni - dostaliśmy to czego
                          oczekiwaliśmy: dużo słońca i ciepłej wody w basenie. W związku z tym, że był to
                          nasz tygodniowy wypad na wygrzanie się w afrykańskim słońcu, skromne 3*
                          wystarczyły.
                          Z dwutygodniowych wczasów w Egipcie wróciliśmy wczoraj - na dłuższy wypoczynek
                          zdecydowanie polecam 5*.
                          Jeżeli wcześniej korzystałeś z hoteli o wyższym standardzie, to w Garden Beach
                          nie jedno Cię zaskoczy. Życzę abyś podobnie jak my podszedł do wszelkich
                          mankamentów z przymrużeniem oka i dużą dawką dobrego humoru.

Garden B. zdecydowanie polecam osobom, które dopiero zaczynają swoją przygodę z
                          Egzotyką - wierzę, że będą zachwycone.

Pozdrawiam serdecznie :)))
                          • Gość: lenka Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.aster.pl 12.09.09, 13:02
                            Witam
                            Wcilam z wakacji w Garden Beach.Bylo extra.Jedzenie inne ale dobre.pokoje w porzadku.czysto i schludnie.basen extra.bliziutko do morza.plaza ladna i czysta.animacje wspaniale.nie trzeba wychodzic z hotelu zeby sie zabawic i miec zajety czas.gimnastyka,areobik wodny,siatkowka.Polecam wszytskim na przyszlosc ten hotel.a tym co marudza i narzekaja polecam hotele 5 gwiazdkowe.Pozdrawiam Miro i itk13 i innych maja racje hotel wart polecenia.
    • 22luty2008 Re: Tunezja-hotel Garden Beach 12.02.10, 09:22
      Witam,
      Byliśmy tam na wakacjach w sierpniu 2009, wczasy rodzinne 2+2.
      Wyjechaliśmy z Alfa Star. Nasze wrażenia - odradzamy!
      Hotel - jedyny plus to taki, że była ciepła woda w basenie
      Pokoje - dostaliśmy pokój rodzinny, czyli złożony z 2 pokoi,
      niestety tylko w jednym z nich działała klimatyzacja, w naszej
      sypialni było koszmarnie gorąco. Przy otwartym oknie w nocy byłoby
      znośnie, gdyby nie dźwięki z dyskoteki, które nie dawały spać do 1 w
      nocy.
      Jedzenie - zdjęcia w katalogu to kompletna ściema - tam w ogóle nie
      ma takiego pomieszczenia, jakie jest pokazane na zdjęciu z pięknie
      nakrytym stołem szwedzkim z mnóstwem sałatek i przekąsek.
      Rzeczywistość była tragiczna - na śniadanie 4 rodzaje francuskich
      rogalików, ewentualnie śmierdzące parówki, jakaś mortadela i jedyne
      co smaczne - jogurt i bułeczki. Na obiad codziennie to samo - kluski
      z baraniną, surówki to głównie pomidory. Czasem dawali kurczaki
      pieczone i frytki, które rozchodziły się w mgnieniu oka.
      Podwieczorek, który miał być serwowany w ciągu dnia przy basenie
      wygladał tak, że przynosili dwie tace ciasta, które momentalnie
      znikało. Jak ktoś siedział po drugij stronie basenu to nie miał
      czasu, żeby dobiec. Raz dali lody. Na kolację zdażały się jajka,
      które też znikały natychmiast. Kubki i sztućce zmywane były ręcznie -
      bez wyparzania i takich tam europejskich fanaberii.
      Animacje i kącik zabaw dla dzieci - w ciągu dnia w ogóle nie było
      animacji, to zdjęcie w katalogu z klubem dla dzieci to totalna
      ściema. Na moje pytanie, dlaczego nie ma animacji rezydent Szymon
      odpowiedział, że animatorzy powinni coś zorganizować, ale nigdy nic
      się nie działo. Codziennie wieczorem było dla dzieci 30 min. mini
      disco.
      Plaża - gdy przyjechaliśmy na plaży było mnóstwo wodorostów,
      sprzątali je przez 3 dni, bo tam podobno nikomu się nie spieszy. Z
      leżakami nie mieliśmy problemu, ponieważ wstawaliśmy wcześnie i
      przed śniadaniem rezerwowaliśmy sobie leżaki i parasol. Woda w morzu
      ciepła, ale za to pełne meduz, które dotkliwie parzyły. Tylko 2 dni
      można było się kąpać bez ryzyka poparzenia. Ponadto ciągle brzegiem
      plaży chodził jakiś koleś z wielbłądami, które załatwiały się na
      naszym brzegu. Niestety nikt tego nie sprzątał - OBRZYDLISTWO.

----
      [url=https://www.suwaczki.com/][img]
      https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3qqmzgu63bpvd.png[/img][/url]
    • foretka A co dla dzieci? 21.04.10, 14:31
      Witam!

Jak oceniacie to miejsce pod wzgledem atrakcji dla dzieci (wiek ok. 6
      lat)?
      Czy jest plac zabaw, jakis klub, animacje?
      Czy w poblizu sa jakies atrakcje dla dzieciakow, polecane miejsca,
      fajne wycieczki nastawione na dzieci (zoo?).

Aha - czy jest problem z otrzymaniem lozeczka dla malego dziecka??

Pozdrawiam ~ foretka ~
      Zakątek Szczecińskich MaM!
      Zaglądnij do Mateusza!
    • Gość: Aśka Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.legnica.vectranet.pl 25.06.10, 20:52
      Hej!! Komentarze co do hotelu jak to zwykle bywa zróżnicowane, ale mi dużo do
      szczęścia nie potrzeba- wystarczy słoneczko, plaża i ciepłe morze :) Wybieram
      się do garden beach 13 sierpnia na tydzień, jest tu może ktoś jeszcze, kto też
      wykupił wczasy w tym terminie?? ;)
      • Gość: nova Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.elomza.pl 25.06.10, 22:17
        ja wlasnie w czwartek wrocilam z tego hotelu, dla mnie to byl cudowny czas, nic
        do zazucenia, ale byc moze dlatego ze nie jestem wymagajaca, polecam!
        • Gość: Aśka Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.legnica.vectranet.pl 25.06.10, 22:30
          A co jeśli chodzi o dyskoteki i miejsca gdzie można się pobawić, są jakieś w
          pobliżu hotelu ?? ;)
          • Gość: nova Re: Tunezja-hotel Garden Beach IP: *.elomza.pl 25.06.10, 22:44
            niestety w poblizu nic nie ma, trzeba by dojechac do susse, ale na wieczornych
            animacjach i po nich mozna sie pobawic o ile jeszcze ma sie sile....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka