nufolka 22.05.08, 22:27 Mam pytanie może ktoś sie orientuje ile km jest z sousse do tunisu, i jakie są tam połaczenia, jak długo się jedzie ? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewcians Re: Ile km z sousse do tunisu? 23.05.08, 01:09 Co prawda byłam w Sousse bagatela 10 lat temu, ale zaliczyłam podróż do Tunisu na własną rękę (w towarzystwie przemiłego i gościnnego Araba mówiącego po Polsku:)). Jechaliśmy taksówką - taką z niebieskim paskiem na drzwiach - ona porusza się między miastami. Odległość to ok. 180 km o ile mnie pamięć nie myli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trutek Re: Ile km z sousse do tunisu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 08:18 Można też pociągiem pojechać. Nie pamiętam ile dokładnie ale możesz poszukać strony internetowej kolei tunezyjskich i tam jest rozkład i ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzida Re: Ile km z sousse do tunisu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 08:34 Do Tunisu jest jakies 150km. Z sousse mozna sie tam dostac albo taksowka lougge albo pociagiem. my wybralismy pociag. bilet kosztuje 12 dinarow w obie strony, pociag jezdie troszke ponad 2 godziny. Na stacje najlepiej dojechac taksowka-okolo 3 dinarow. W Tunisie stacja jest w samym centrum, takze latwo jest sie wszedzie dostac Powodzenia. W razie jeszcze jakichs pytan prosze pytan Odpowiedz Link Zgłoś