Gość: Violetta IP: *.ip.netia.com.pl 13.06.08, 14:42 Nadal opóźnienia, usterki, czy wreszcie się polepszyło? Jeśli ma ktoś najświeższe informacje, niech podzieli się z nami na forum. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_sunny Re: Air Italy - jak się teraz sprawuje? 16.06.08, 12:37 Leciałam z nimi ok 3 tyg. temu. Lot do MIR opóźniony o godzinkę, więc to normalka na lotniskach. Ale gdy wracaliśmy czekaliśmy ok 5h i nikt nas nawet o niczym nie poinformował, no i lecieliśmy samolotem zastępczym linii euroAtlantic, bo samolot AIP nawalił standardowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Air Italy - jak się teraz sprawuje? IP: 83.238.13.* 16.06.08, 15:42 Ja od jakiegoś czasu obserwuję odloty i przyloty Air Italy na stronce lotniska Okęcie (lecę 26.06 do Monastiru) i nie jest źle- bardzo dużo lotów o czasie albo opóźnionych około 1 godz. Ale niestety było i tak, że na pewno było więcej niż 3 godz. opóźnienia (nie wiem dokładnie ile, bo później już loty "wyskakują" tzn. nie widać już ich na tablicy on-line) Mam nadzieję, że mnie nie spotka żadne gigantyczne opóźnienie, bo lecę z dzieckiem... Odpowiedz Link Zgłoś
wlazlamse Re: Air Italy - jak się teraz sprawuje? 16.06.08, 15:46 My też mamy lecieć tymi liniami z dziecmi...i nie tyle one sie boją co ja...to mój pierwszy raz i jak czytam o jakiś usterkach to skóra mi cierpnie na plecach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewatr Re: Air Italy - jak się teraz sprawuje? IP: 83.238.13.* 16.06.08, 16:01 Z tego co się zdążyłam zorientować to większość usterek "wychodzi" na lądzie (chociaż samolot lecący na pocz. maja -chyba na Rodos zawrócił po 10 czy 15 minutach właśnie z powodu zauważonej awarii) Ja nie lecę po raz pierwszy, ale też bardzo się boję (jak rezerwowałam wczasy nie było jeszcze "głośno" o Air Italy). Ale mam nadzieję i WIERZĘ, że wszystko będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlazlamse Re: Air Italy - jak się teraz sprawuje? 16.06.08, 18:43 czy lecąc tymi liniami podają cos do picia...czy moja stała zasada sie sprawdzi - kto ze sobą nosi ten sie nie prosi? Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w Re: Air Italy - jak się teraz sprawuje? 17.06.08, 13:57 wracalismy z nimi z Egpitu...koncowka maja i wg mnie nie ma na co narzekac wylot w miare o czasie, wygodne fotele (duzo wiecej miejsca niz w airbusie-gdzie jest baardzo ciasno), steward daje sluchaweczki, wlaczaja tv, daja kocyki polarowe no i jedzonko bardzo smaczne + oczywiscie kawa/herbata a wczesniej jeszcze zimne napoje naprawde w porownaniu do karthago a tym bardziej do lotus air to jest suuuper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: do b-w-w IP: 83.238.13.* 17.06.08, 14:04 a którym samolotem lecieliście? : Iron Maiden czy którymś z pozostałych ? Odpowiedz Link Zgłoś
e_sunny Re: do b-w-w 17.06.08, 15:01 Iron Maiden nie lata. Maja dwa samoloty. Nie bójcie się. Jeśli nadarzy się jakaś usterka, to dadzą Wam samolot zastępczy, tak jak nam. Wiadomo, że są to tanie linie i luksusów nie ma. Jest ciasno, brudno i śmierdzi, ale da się wytrzymać. W końcu leci się tylko parę godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do e_sunny IP: 83.238.13.* 17.06.08, 15:29 oczywiście, że Ed Force One (Iron Maiden) nadal lata! Pani z Air Italy (rozmowa telefoniczna) powiedziała, że będzie latał do końca sezonu. Usterkę którą miał naprawiono i dopuszczono go do dalszych lotów Odpowiedz Link Zgłoś
e_sunny Re: do e_sunny 17.06.08, 17:16 Hmm...możliwe, ja taką informację otrzymałam od załogi AIP, niecałe 3 tyg. temu. Być może, że to błędna informacja, chociaż nie słyszałam, żeby teraz ktoś nim leciał Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w Re: do b-w-w 17.06.08, 15:23 chyba ktoryms z pozostalych bo chyba poznalabym cos szczegolnego w tym samolocie ;)) nie martw sie...bedzie ok...my wracalismy air italy 30 maja z hurghady do katowic Odpowiedz Link Zgłoś