Gość: gg IP: *.chello.pl 30.07.08, 07:48 nie warto u nich!!!!!!!!! Olewają na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gg Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.chello.pl 30.07.08, 08:34 jest na forum osoba reprezentująca to biuro? Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 30.07.08, 09:58 nie ma problemu. załatwiałam rezerwację 2 tygodnie temu, wczoraj o cos dopytywałam - dostałam odpowiedź, nie natychmiast, po kilku godzinach, ale to chyba nie problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.chello.pl 30.07.08, 10:02 jasne, 2 tygodnie temu może tak ale dzis i wczoraj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 30.07.08, 10:03 owszem, wczoraj o 17.09 dostałam od nich maila, drugiego o 17.43 Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 30.07.08, 10:04 biuro jest czynne codziennie od 10, więc dziś jeszcze nie było czynne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.chello.pl 30.07.08, 10:12 ale wczoraj przez cały dzien dzwoniła, pisałam na gg do Jakiejś karoliny , nie opdpowiadała,, gg paliło się na żółto była. Pisałam sto maili i nic, od rana do wieczora.Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: 92.244.48.* 30.07.08, 10:20 Ja też nie mam problemu z kontaktem z tym biurem. Dziś nawet wysłali mi maila, że zmienili numer telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
jovanka5 Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 30.07.08, 10:23 mail wczorajszy jest własnie od Karoliny, na która się skarżysz, poprzednie miałam do Sebastiana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag-ha Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:25 Zdziwiłam się czytając email. W moim przypadku nie dość , że prowadzili wymiane korespondencji emailową to jeszcze wysyłali smsy. Do znajomych pofatygowali sie dzwoniąc do nich kilkakrotnie z Tunezji do Polski. Mało które biuro tak opiekowało się mną dotychczas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mayday... Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 10:52 Witam organizuje grupe na wycieczkę. Na 7 wrzesień nie spotkąłem się z nie odpisywanie emaili, czy też na gg. Mam wrażenie że to osoby które popsuć opinie biurze, lub po prostu nie potrafią wpisać pprawnie emaila i go wysłac, proszę zwracą uwagę na adres wpisywany wystarczy zamienić kropke na przecinek i już nie dojdzie, a zamiast od razu oskarżać sahela. ja już zebrałem na 7 wrzęsnia 30 osób jakoś nikt nie miał poblemów z kontaktem ze mną a ja z sahelem na moje wiadomości nawet o godz. 23 odpisują niech ktoś mi znajdzie biuro które tak dba o klienta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annak7 Re: Sahel voyages - DO MayDay 30.07.08, 12:38 Witam, będę w Susse w terminie od 28/29.08 - 12,09(Sousse) i równiez bym reflektowała na tą wycieczkę(2 osoby dorosłe)..Prosze o kontakt... Pozdrawiam, Anna K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mayday... Re: Sahel voyages - DO MayDay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:40 Witam Aniu Moge prosić o emaila na adres magik2224@tlen.pl lub na gg 6342348, prosze o nie podawanie swoich danych na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
annak7 Re: Sahel voyages - DO MayDay 30.07.08, 12:47 Witam, dzieki za szybka odp...napisałam ta wiadomość pod drugim postem, ale to nie ma znaczenia na który jest odpowiedz...Pozdrawiam ciepło i zaraz wyślę wiadomośc na emaila.. Anna K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimm Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.piekary.net 30.07.08, 12:09 Nie wciskaj kitu, że nikt się nie odzywa! Ja rezerwacje załatwiłam i z Panią Karoliną normalnie rozmawiałam na gg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayday... Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:39 Zgodze się z kolegą "mimm", kolega sierpień a ja wrzesień i odpowiedzi są natychmiastowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimm(iec) Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.piekary.net 30.07.08, 12:45 bardziej z koleżanką.. ale co tam. Biuro wydaje się być solidne wiec liczę na to, że wszystko będzie ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiskey Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 30.07.08, 14:00 wyjechałem z nimi w marcu 2008 na Saharę. Wycieczka spełniła moje wszystkie oczekiwania. Kontakt bez problemów, zarówno mailowy, jak i telefoniczny. Wycieczkę pilotował Paweł - polecam (przy nim nie można się nudzić). Do tego mają dobre ceny, więc o ssso chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota chyba konkurencja "rusza" do ataku ;) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:38 Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2000 Re: chyba konkurencja "rusza" do ataku ;) n/t 30.07.08, 15:46 dlaczego zaraz konkurencja? nie wszystkim muszą ich usługi odpowiadać. mi w Polsce też wszystko pasowało, dopiero na miejscu okazało się, że nie do końca było OK! Po to jest to forum, żeby o tym pisać pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2000 Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 30.07.08, 15:43 A ja byłam z nimi w lipcu. Załatwiałam rezerwację miesiąc przed wylotem na urlop i zapłaciłam przelewem jeszcze w Polsce. Wydawało mi się, że wszystko jest OK ale tylko do czasu. Najpierw chcieli nas zabrać o tydzień wcześniej ale dałam im wyraźnie do zrozumienia, że interesuje nas jedynie wcześniej ustalony termin. Potem dzień przed wycieczką dostałam sms-a z informacja o której po nas przyjadą. Niestety czekałyśmy przed hotelem ponad 40 min. Dopiero po moim telefonie okazało się, że o nas zapomnieli i przysłali po nas jeepa, który dowiózł nas do autokaru. Przewodnikiem był pan Paweł i faktycznie przewodnik ten ma sporą wiedzę ale nijak nie umie jej odpowiednio przekazać. I jeszcze jedno. Autokar nieciekawy, rozklekotany przez co dosyć głośno było i w ogóle nie było słychać przewodnika. Zaznaczam, że to moja opinia o tym biurze. Jedyną zaletą są dodatkowe atrakcje podczas wycieczki, których inni organizatorzy nie mają. pozdrawiam Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:55 Ja byłam w czerwcu - wyjazd zgodnie z rezerwacją i porą - nawet lekko opózniony z naszej winy :) - autokar napewno nie rozklekotany i dodatkowo z klimatyzacją. Teraz są na wycieczce nasi znajomi - wg sms's jaki od nich dostalam - "wszystko ok i super sprawa" także troche trudno uwierzyc w to co piszesz . Pozdr Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2000 Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 30.07.08, 16:01 ja też byłam i nie pisze historii z palca wyssanych. nie mówię też, że to jest regułą ale w naszym przypadku tak było. nasz autokar też był z klimatyzacją pozdr Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.chello.pl 30.07.08, 17:40 laurka, jakie dodatkowe atrakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
laurka2000 Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 30.07.08, 17:53 z rozmowy z ludźmi z naszego hotelu wiem, że nie wszystkie wycieczki odwiedzają oazę w Nefcie, gdzie jest między innymi pokaz wchodzenia na palmę oraz omijają rezerwat form piaskowych, a tam w pobliżu główną atrakcją są zwierzątka (zwłasza żywy skorpion) więc jeśli chodzi o program Sahela jest godny polecenia pozdr Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: 195.47.201.* 04.08.08, 16:08 na wycieczce z sahela w czewrcu został ominięty rezerwat form piaskowych mimo że w programie było jego zwiedzanie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A;) Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 22:21 Może my mieliśmy szczęście albo to co piszecie to bzdury. Byliśmy z Sahelem na Saharze 31.08/1.09.08 i było rewelacyjnie. Przewodnik- Sebastian- opowiada bardzo ciekawie, mówi o rzeczach o których przewodnik tunezyjski czasem nie wspomni lub nie może powiedzieć. Wszystko jest bardzo dobrze zorganizowane, na czas ale to zależy też od grupy jaka jedzie. Wyprawa zgodnie z planem jaki przewodnik nam przedstawił na początku, kilkanaście dni przed wyjazdem zostaliśmy poinformowani że kolejność zwiedzania troszkę się zmieniła, ale nic nie wypadło. Zobaczyliśmy bardzo dużo, największe wrażenie zrobiła oczywiście przejażdżka jeepami po bezdrożach- kierowcy chcą zadowolic pasażerów więc kierują samochody na największe wydmy, zatrzymują się kiedy chcemy zrobić zdjęcia a potem dopytują się czy jesteśmy zadowoleni :) Jedynym minusem wycieczki była mała ilość czasu wolnego- po 15, 20 minut ale z drugiej strony dwa dni na przejechanie 1300 km to niewiele i trzeba się sprężać. Nawet ilość czasu spędzona w autokarze nie męczy bo widoki za oknem są niezapomniane :) Aha no i oczywiście- po wycieczce można udać się do biura sahela w tunezji i bezpłatnie zgrać zdjęcia z aparatu na płytę. Polecam tą opcję bo my zrobiliśmy w ciągu 2 dni ponad 1000 zdjęć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:44 bylam w Sousse,wlasnie wrocilam. Po pierwsze mitem jest,ze jest duzo taniej -cena taka sama jak u rezydenta Po drugie nie otrzymalam odpowiedzi na smsa,gdy chcialam sie wybrac na Sahare w poniedzialek. Dobrze,ze sie z nimi nie wybralam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Sahel voyages IP: *.piekary.net 30.07.08, 19:19 wyjazdy na Saharę tylko w niedziele (ew. wtorek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sahel voyages IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 19:25 Gość portalu: hm napisał(a): > wyjazdy na Saharę tylko w niedziele (ew. wtorek) nieprawda. wyjazdy sa w soboty i we wtorki, mi chodzilo o o sobote a nie o poniedzialek oczywiscie.Oferta w oasis 2+2 525 dinarow,a w Sahel 525 dinarow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Sahel voyages IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:01 Dzisiaj po poludniu gg z Sahelem -wg info wycieczkę mam 17 sierpnia - czyli w niedziele. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonia Re: Sahel voyages IP: 87.204.242.* 31.07.08, 09:18 to sie spotkamy...mam nadzieję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.piekary.net 30.07.08, 20:07 ja też rozmawiałam z panią z biura i nawet na www pisze, że wyjazdy tylko w niedziele i termin dodatkowy to wtorek :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta... Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.08, 06:33 Witam Osobnik "M" który się wypowiada na tym forum pisze bzdury, po prostu chcę popsuć dobrą opinie biurze sahel. Pisze w wielu postach nie prawdę, nie wiem co on/ona do biura. Polecam poczytanie sobie wypowiedzi tego użytkownika w innych wątkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.chello.pl 31.07.08, 07:44 no dobrze zarezerwowałam mailowo. A skąd wiem ze na 100% pojadę? Telefonu na miejscu moge nie mieć, bo nie wiem czy bede mogła wziaść, czy pożyczę. Więc jaki kontakt? czy ktoś przyjedzie do hotelu kilka dni wczesniej? Jak moge miec 100% pewności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 09:06 >bo nie wiem czy bede mogła wziaść, czy > pożyczę. Więc jaki kontakt? czy ktoś przyjedzie do hotelu kilka dni wczesniej? Tunezja to wbrew pozorom kraj cywilizowany i np budki telefoniczne tez tam są - prawie ze na kazdym rogu. ]Pozdr Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.mnc.pl 31.07.08, 09:10 Znam to biuro bardzo dobrze , sa solidni. A co dokontaktu to zasze mozna zadzwonic z hotelu, popros w recepcji o polaczenie z biurem ( tylko wez nr telefonu do nich ), budki telefoniczne sa wystarczy pol dinara na lokalne polaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.piekary.net 31.07.08, 09:14 Pani S.. miło by było gdyby już nie siała Pani paniki bo to irytujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.chello.pl 31.07.08, 09:40 bez przesady nie sieję paniki, tutaj pisze jeszcze ktoś poza mną. Pytania kazdy może mieć. Tutaj dziewczyna napisała ze nawet kontaktowała sie na miejscu i nie zabraliście ją, doipiero po następnym kontakcie ktoś podjechał. J anie chce na miejscu, zeby się okazało że zostanę na lodzie. I nie pojade na Saharę bo sa wyznaczone dni, a ja będe tylko tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebazax Re: Sahel voyages - potwierdzam zla opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 09:41 A nam pozmieniali daty wycieczek mimo iz rezerwacja była z miesięcznym wyprzedzeniem. ZREZYGNOWALIŚMY, a wycieczki wykupilismy w rodzimym biu, z jeszcze wieksza znizka niz w Sahelu.rze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sahel Voyages Fałszywa turystka z d e m a s k o w a n a! IP: 41.226.163.* 01.08.08, 10:19 Droga Magdo. Będąc pracownią biura konkurencji znów podszywasz się pod naszą RZEKOMĄ klientkę i próbujesz nasz oczerniać. Już raz a dokładnie w styczniu tego roku próbowałaś atakować biuro SAHEL VOYAGES i…. ..próba ta zakończyła się zupełną klapą i OŚMIESZENIEM twojej osoby.. Nie wyciągnęłaś jednak żadnych wniosków i próbujesz szczęścia znowu. Tym razem to już zupełna PORAŻKA i KOMPROMITACJA bo za chwilę wyjaśnię wszystkim jak łatwo można cię zdemaskować... ********************************************** DOWODY Wystarczy wejść na forum i znaleźć wątki według następujących kryteriów: W treści postu słowo „Sahel” oraz w polu autor. „M” Po analizie postów dochodzimy do ciekawych wniosków. W poście „Unikajcie Sahel Voyages ! porażka !!” z 19.08.01 „M” twierdzi że (rzekomo) pojechała z SAHEL VOYAGES na wycieczkę i jak widać z tytułu nie była szczególnie zadowolona. Po lekturze postu z 30.07 „Sahel voyages - potwierdzam zla opinie” Okazuje się wróciła (podobno) z Tunezji i nie udało jej się skontaktować z naszym biurem Co za kuriozalna sytuacja zawiodła się na biurze w styczniu ale mimo wszystko jeszcze raz próbuje zarezerwować wycieczkę. Niestety próby są raczej nieskuteczne. Po pierwsze nie zarezerwowała mailowo z Polski miejsca (nie mamy w bazie danych na ten termin anulowanej rezerwacji 2+2). Po drugie nie ma pojęcia o naszej ofercie: Twierdze że „Po pierwsze mitem jest, ze jest dużo taniej -cena taka sama jak u rezydenta” Gdyby zadała sobie trud przeczytania oferty na naszej stronie wiedziała by że w żadnym momencie NIE OBIECUJEMY niższych cen niż konkurencja. Nie moglibyśmy zresztą tego zrobić biorąc pod uwagę przepisy ONTT (Tunezyjski Urząd do Spraw Turystyki) które wyraźnie określają minimalne ceny wycieczek w danym sezonie nie dając w tej kwestii wyboru organizatorom Ponadto próbuje (podobno) zarezerwować wycieczkę na poniedziałek …. : ”…..nie otrzymałam odpowiedzi na smsa ,gdy chciałam sie wybrać na Saharę w poniedziałek” mimo że W PONIEDZIAŁKI NIE ORGANIZUJEMY WYCIECZEK! 40 minut później Zmienia wersję twierdząc że „wyjazdy sa w soboty i we wtorki, mi chodzilo o o sobote a nie o poniedziałek” Problem polega na tym że dalej nie zadała sobie trudu odwiedzenia naszej strony gdyż nasze wyjazdy są organizowane. w NIEDZIELE i WTORKI! Ale najlepsze jeszcze przed nami: M (nie znając naszego numeru – nie zadała sobie trudu wejścia na stronę ) wysyła sms z rezerwacją wycieczki na nieistniejący termin. Nie dostaje odpowiedzi i na tej podstawie twierdzi ze nasze biuro jest nierzetelne. I na sam koniec Mimo że kilks minut wcześniej twierdzi że właśnie wróciła z Tunezji i była na Saharze ciągle szuka innych ofert. Zaczyna nowy post na forum. „ Inne biuro niz Sahel?”30.07.08, 19:27 Celem ostatniego postu nie jest oczywiście szukanie żadnej oferty ale znów przedstawienie nas w złym świetle. Droga Magdo jeśli uważasz że po napisaniu fałszywych postów na forach zdołasz odciągnąć od nas klientów to GRUBO SIĘ MYLISZ. Pamiętaj też, że każda następna próba zdyskredytowania nas na forum spotka się z naszą natychmiastową reakcją. Fałszywe ataki na forum świadczą jedynie o waszej (twojej i twojego biura) BEZSILNOŚCI nie umiecie bowiem konkurować z nami w uczciwy sposób. PS Bardziej dociekliwi mogą bliżej zapoznać się z aktywnością M na forum i sami wyciągnąć wnioski na temat tego czy jest to turystka czy tez osoba PODSZYWAJĄCA się pod turystkę. Wystarczy znaleźć na forum wszystkie posty autorstwa „M”. Paweł Jadwisieńczak Sahel Voyages Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M M jak M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 12:29 Bardzo zabawne sa te Wasze dowody i dochodzenie.Czyli nie umiecie zadowolic zadnej M. U mnie Sahel ma nadal pale.1 wiec. inna M Odpowiedz Link Zgłoś
mayday2224 Re: Fałszywa turystka z d e m a s k o w a n a 01.08.08, 18:03 Popieram wypowiedź pana Pawła w 100%, a co do panny „M” to powiem tyle zła zagrywka nie oczernia się konkurencji lecz stara się zachęcić klientów własnym ciekawym programem, a nie wypisywania głupot o biurze, które dba o klientów na moje emaile Sahel odpowiada od razu, chodź wiem że mają sporo pracy. Panna M jedynie stworzyła panikę na forum i tyle osoby które nie siedzą dość sporo na tym forum uwierzyła jej, ja się nie nabrałem zapraszam na więcej postów panny M. To sami się przekonacie jak kręci. Pozdrawiam Sahel i do zobaczenia na Saharze, już nie mogę sie doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
sydzia1 Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują 01.08.08, 12:48 przychylam się do postu laurka2000, brałyśmy udział w tej samej wycieczce. Fakt Sahara piękna, widoki cudne, wspomnień nikt nam nie odbierze. Pan Paweł- udzielał mało informacji, mówił nie spójnie itp. Dużym plusem są miejsca godne zobaczenia, których nie oferują inni organizatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.amplico.pl 04.08.08, 11:54 Witam, ja byłam z nimi na wycieczce 22 lipca. Autokar przyjechal punktualnie, klimayzacja działała super. Cała wycieczka odbyła się bez zastrzeżeń. Przewodnik Pan Sebastian przekazaywał swoją wiedzę (olbrzymią)na temat Tunezji - historii i życia obecnego w bardzo przystępny sposób. Rezerwowaliśmy wycieczkę miesiąc przed urlopem w 3 rodziny w tym moja 4 letnia córeczka. Wszyscy jesteśmy zachwyceni. wielkie podziękowania dla Pana Sebastiana za organizację. Było super i każdemu polecam tą wycieczkę. Bez niej pobyt w Tunezji byłaby pusty. pozdr. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarcioB Do Sahel voyages - złóżcie zawiadomienie IP: *.chello.pl 05.08.08, 20:57 Chciałem podpowiedzieć przedstawicielom biura Sahel, że istnieje Ustawa o zwalczniu nieuczciwej konkurencji - i proponowałbym złożenie zawiadomienia do Prokuratury Rej. Warszawa Śródmieście (właściwa prokuratura gdy nie jest znane miejsce przestepstwa (wykroczenia). W ramach postępowania nabywacie uprawnienia strony procesowej a co za tym idzie zapoznania z aktami. Przekonacie się (po ustaleniu właścicieli IP komputerów) czy to prawdziwi niezadowoleni klienci czy pracownicy konkurencji). PS: Byłem w maju br.z żoną z Sahelem na Saharze i wszystko było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turysta... Re: Do Sahel voyages - złóżcie zawiadomienie IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.08, 23:03 Zgodzę się z tobą JarcioB, ale nie wiem czy są jakieś szanse skorzystania z tego rozwiązania w Tunezji, nie znam się na ich prawie. Myślę że jest u nich dużo gorzej wywalczyć sprawiedliwość. Chodź u nas też jest ciężko i trwa latami. Po prostu trzeba ignorować konkurencję ,jeśli nie potrafi w inny sposób pozyskać klientów, tylko obrażać i pisać nie prawdę o Sahelu. A co do wycieczki to już nie długo spotkam się na Saharze z SAHELEM. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anso Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: 83.16.17.* 06.08.08, 08:52 Ja też byłem z Sahelem na Sacharze 23.06.08r z rodziną i mogę powiedzieć że to super przygotowana wycieczka, kontakt z Polski natychmiastowy, przewodnik p. Sebastian - imponuje wiedzą o kraju, historii i zwyczajach tunezyjczyków. Nawet po przylocie do Tunezji kontakt z biurem natychmiastowy (p.Karolina). Nie namawiam nikogo i nie chwalę biura, jednak opinie niektórych osób, które nie miały z nimi kontaktu a się wypowiadają, uważam za krzywdzące dla Sachela.Cała nasza grupa 43 osoby była bardzo zadowolona . Pozdrawiam: Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katia Re: Sahel voyages - nie odpowiada, nie kontaktują IP: *.chello.pl 06.08.08, 06:36 Jezu ludzie!!!! jak to czytam to mi się wydaje jak ten Sahel opanował rynek!! Doniesienie mozna złożyc teżna to biuro ze naciąga wszystkich i nie pozwala konkurencji na propozycje. Ja z takim zakochanym w sobie biurem nie pojechałabym, szok. Ci panowie to myślą ze sa na świecie jedni i tylko na forum najlepisze biuro, najlepiej, najcudowniej, najluksusowsze autokary, najwięcej do zwiedzenia, najtaniej. Opanujcie się faceci , prezentujący to biuro.WSTYD!!!!! Co na to Wasze żony, nie wstydzą się za was? Obyście ich nie mieli... Naprawdę nie da się czytac forum, tylko z Sahel, do Sahela, na Sahelu... Na wymioty bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M SAHEL - autoreklama - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 09:04 w tym biurze chyba rzeczywiście nikt nie pracuje i telefonów nie odbiera, bo niby jak, jak wszyscy siedzą na forum i robią sobie autoreklamę, żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vagabond Re: SAHEL - autoreklama - żenada IP: *.26.227.87.static.upv.siw.siwnet.net 06.08.08, 09:59 Wystarczy popatrzeć na numery IP osób, które piszą te pozytywne opinie. Są to numery z Polski. Posty pisane przez Sahel Voyages są z numerem IP z Tunezji. Poza tym możesz zawsze skontaktować się z tymi osobami, poprosić o adres e-mail, na pewno chętnie prześlą Ci fotki z wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimm brak słów.. IP: *.piekary.net 06.08.08, 10:48 Nadal próbuje oczernić biuro.. to zaczyna już być zabawne. Żenadą jest to co robisz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: brak słów.. IP: 62.61.46.* 10.09.08, 18:48 Ja na kontakt z biurem nei narzekam, ale musze przyznać, że nie ja załatwiałam cała wycieczkę, tylko osoba z tego forum zbierała grupę 12os. to się dołączyliśmy. Natomiast mam WIELKIE zastrzeżenia m.in.do przewodniczki, p. Heleny (nazwiska nie pamiętam, ale wiem, że od 1981 r. mieszka w Tunezji), która mimo, że wiele ciekawych rzeczy nam opowiadała w autobusie, to niestety po wyjsciu z niego nic więcej nie mówiła oprowadzając nas po poszczególnych miejscach. Niestety też pewnie przez tę Panią, nie zobaczyliśmy wschodu słońca na słonym jeziorze- jak to jest zapisane w programie - bo za długo byliśmy w oazie, do której pojechaliśmy bryczkami. Zresztą zachodu słońca też ładnego nie widzieliśmy, ponieważ mieliśmy godzinne opuźnienie i strasznie nas pani przewodnik goniła wszędzie. Dużym minusem pewnie byli sami uczestnicy wycieczki, oczywiście nie wszyscy, ale wiele osób się spóźniało:( pewnie stąd to opóźnienie. Choć było już ono od samego początku. Poza tym cena prawie taka sama jak w innych biurach! A inne miejsca, owszem były (np. formy piaskowe), ALE NIE BYŁO innych ciekawych miejsc, które np. odwiedzili znajomi jadąc z biurem Sun&Fun. Nie żaluję, bo Sahara robi wrażenie. Zwłaszcza przejazd jeepami, ale myślę, że wszystkie biura mają te wycieczki bardzo do siebie podobne. Z tego co opowiadali znajomi z ich wycieczką zobaczyli 3 ciekawsze miejsca, których my nie mieliśmy możliwości zobaczyć:((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqłka Re: brak słów.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 22:58 A dlaczego bryczkami jeździliście rano, w planie wycieczki bryczki są pierwszego dnia. Pewnie dlatego przepadł wschód słońca. Ja bardzo na niego liczę i obym się nie rozczarowała :) A możesz mi napisać ile znajomi zapłacili za wycieczkę z Sun&Fun? Ja lecę z nimi w połowie miesiąca i zastanawiam się nad wykupieniem sahary u sahela a może powinnam wykupić wycieczkę u rezydenta? A jakie to miejsca zobaczyli, których nie ma w ofercie sahela? i czy widzieli wszystko inne co jest w ich ofercie? Odpisz proszę. Dziękuję za wszystkie informacje :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: brak słów.. IP: 62.61.46.* 11.09.08, 20:03 odpowiadam qqłka, według planu jaki my dostaliśmy bryczki i ta oaza były w drugim dniu o godz. 6:15 (myśle, że spokojnie zdążylibyśmy na ten wschód, ale przewodniczka stwierdziła ze i tak są chmury i nic nie będzie widać, z czym się nie zgadzam, bo i tak niebo ma wówczas inne kolory). Zmiany w programie byly spowodowane Ramadanem! Więc jeśli jedziesz jeszcze w tym miesiącu to będą oni mieli taki sam program. Radzę więc jechać z Sun&Fun, gdzie płacisz 180 DT, a w Sahelu zapłaciliśmy 170DT (ale tylko dlatego, że była nas gr. 12-sto osobowa). Znajomi byli np. w pkt widokowym w Matmacie na napisie wielkim Matmata, my też tam bylismy, ale na wzgórze z napisem już nie podjechaliśmy - nie wiem dlaczego. Może to zależy od przedownika? Zobaczyli też inne domy Berberów, ciekawsze wg mnie, ale pewnie bardzo podobne, więc to akurat ok. Widzieli natomiast jeszcze jedno miejsce gdzie Lucas kręcił "Gwiezdne wojny", a my nie: (. To co Sahel mial w planie zobaczyliśmy, ale tak jak piszę, moim zdaniem nie do końca tak jak to pewnie powinno wyglądać. Może faktycznie przewodnik też ma tu coś do powiedzenia odnośnie zwiedzania i jego tempa. Pozdr. i życzę udanyej wycieczki na Sahare. Poczytaj inne opinie, bo wiesz jak jest. Zresztą Ty akurat możesz być bardziej z nich zadowolona niż ja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: brak słów.. IP: 87.204.150.* 11.09.08, 16:32 Mnie bardziej bardziej interesuje jakie znajomi inne ciekawe miejsca zwiedzili na tej wycieczce - możesz podać jakieś szczegóły? (A cena w "Sun&Fun" jest taka sama jak w "Sahelu".) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: brak słów.. IP: 62.61.46.* 11.09.08, 20:09 lelek, napisałam wszystko wyżej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelek Re: brak słów.. IP: *.chello.pl 12.09.08, 00:09 No więc 1. faktycznie miałaś pecha z tym ramadanem skoro mówisz, że przez to bryczki były dopiero drugiego dnia - my wschód słońca zaliczyliśmy elegancko i zgodnie z planem w "rezerwacie form piaskowych". Ale powiedz gdzie Was ten wschód zastał - w oazie? 2. W Matmacie byliśmy na wzgórzu z napisem - nie mam pojęcia czemu Was tam nie zabrano. 3. Faktycznie w Matmacie kręcili inne sceny do "Gwiezdnych Wojen" i nie pokazano nam tych miejsc, ale z kolei w ofercie "Sun&Fun" nie było nic o "Mos Eisley", które my zwiedziliśmy, a którego pominięcia bym sobie nie darował. 4. Oprócz tego "Sun&Fun" w Kairouanie podobno prowadzi ludzi do jakiejś "fabryki dywanów", co ja sobie świadomie odpuściłem, bo z doświadczenia przypuszczam, ze to nic innego jak kolejny punkt zakupowy z prowizją dla biura. 5. Za to chyba tylko "Sahel" oferuje w Douz quady do wyboru z wielbłądami - inne biura milczą na ten temat, pewnie po to, by sprzedawac quady jako osobną imprezę z hotelu. Też sądzę, że b. wiele zależy od przewodnika - my byliśmy z Sebastianem i jestem przekonany, że trafiliśmy najlepiej (do absolutnego ideału brakuje mu tylko obejrzenia "Gwiezdnych Wojen"), a wiem co mówię, bo sam kiedyś byłem przewodnikiem. O Waszej pani Helenie różne rzeczy się czytało, ale swoją drogą co ma zrobić taki przewodnik gdy grupa jest niezdyscyplinowana i wszędzie się spóźnia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: brak słów.. IP: 62.61.46.* 12.09.08, 10:53 Dokładnie, masz rację. Wypytam jeszcze znajomych, czy oni widzieli miasteczko Mos Eisley, ale wydaje mi się, że tak. Wschód słońca zastał nas w oazie, tam gdzie dojechaliśmy bryczkami, ale myślę, że gdybyśmy szybsze tempo tam przybrali, to byśmy zdążyli. Trudno. W Kairouanie byliśmy pod meczetem (bo był już zamknięty), pojechaliśmy tam na sam konieć całej wycieczki z racjo tego, że El Jem, zwiedzaliśmy jako pierwsze, co nam wytłumaczyli tym, że będzie już koloseum zamknięte, gdy będziemy wracać nast. dnia. Znajomi z S&F byli jakoś w innej kolejności i jakoś zdążyli, hmm. Natomiast w Kairouanie, mogliśmy wejść do i na dach sklepu obok meczetu - bardzo fanjny widok na miasto i meczet. Znajomi, byli tam, to sklep był zamknięty. (Spytam ich o ten sklep z dywanami;)) Ale to pewnie wszystko przez ramadan. Też słyszałam, że pan Sebastian jest najlepszy, ale niestety on jechał w drugim autokarze;). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś