iberia.pl 08.09.08, 09:19 Zeby nie zasmiecac forum watkami zakladam jeden. Jade pierwszy raz i mam kilka pytan: W jakiej walucie placi sie rezydentowi za wycieczki : w dinarach czy moga byc € albo $ ? Ktora walute zabrac ze soba :€ czy $ ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Kilka pytań żółtodzioba IP: *.toya.net.pl 08.09.08, 09:33 W czym wygodnie . ale dla wyjadaczki Egiptu to pytanie jest trochę małostkowe , i myślę , że trochę nie na miejscu . Jak się " wszystko wie najlepiej " to takich pytań się nie pisze . pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Kilka pytań żółtodzioba 08.09.08, 09:56 Gość portalu: gość napisał(a): > W czym wygodnie . ale dla wyjadaczki Egiptu to pytanie jest trochę małostkowe , i myślę , że trochę nie na miejscu . Jak się " wszystko wie najlepiej " to takich pytań się nie pisze . pozdrawiam . ??? no widzisz tak sie sklada, ze nie uwazam sie za eksperta od Egiptu, tylko takie anonimy jak ty tak wlasnie sadza. Poza tym Tunezja to jednak sie rozni od Egiptu a po trzecie kto pyta nie bladzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaw Re: Kilka pytań żółtodzioba 08.09.08, 11:05 Ja zawsze brałam dolary , ale teraz z euro nie powinno być problemów równiez .I tak od razu wymieniasz na dinary i ta waluta się poslugujesz na miejscu. Co do wycieczek - zapytaj rezydenta co woli - myślę, że jednak dinary , ale niekoniecznie. I tak mozesz w kazdej chwili wymienić np. w hotelu. W Tunezji stawka wymiany wszedzie jest praktycznie taka sama , więc nie ma co szukać "tańszych kantorów". Poza tym mozesz kozystać z bankomatów(są takie watki) - po co wymieniać za dużo kasy , zwłaszcza, że kurs jest teraz coraz bardziej ruchomy. Masz inne konkretne pytania - postaram sie pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Kilka pytań żółtodzioba 08.09.08, 11:14 Za wycieczki w dinarach, w euro nie przyjmują (w/g naszej rezydentki jest to nielegalne). Euro czy dolary bez znaczenia, wymienisz w każdym hotelu po oficjalnym kursie. Nie wymieniaj za dużo na raz, dinarów nie wolno wywozić a ceny nie sa wysokie. Bierz kwitek z wymiany, bez niego nie wymienisz z powrotem. Nie polecam bankomatów- bardzo niekorzystny przelicznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Kilka pytań żółtodzioba IP: *.retsat1.com.pl 08.09.08, 13:58 Nie zgadzam się.Przelicznik w PKO BP korzystny. Pod koniec lipca za 1 dt było 1,81zł. Jeno za samą operacje trzeba zapłacić. W PKO BP to 10 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Kilka pytań żółtodzioba 08.09.08, 13:13 deoand napisał: > ale zasmiecasz poniewaz ponizej jest wątek o walucie w > którym JA deoand odpowiadam na to samo pytanie zarówno > pytajacemu jaki i tobie iberio bo pytalas o to samo .. badz laskaw doczytac w tytule tegoz watku : KILKA PYTAN -czyli liczba mnoga, bo jak mi sie za 2 dni przypomni kolejna rzecz to nie bede po raz kolejny watku zakladac, kapujesz? > to ciekawe a jesteś przecież głównym administratorem forum > TWA / co prawda namaszczonym przez derdiego - ale zawsze /- > forum jak sama piszesz eksperckiego o Egipcie ... > Skoro głowny administrator nie jest ekspertem to w takim > razie kto jest ... czyzby mistyfikacja droga iberio ??? znowu sie czepiasz i tradycyjniesz piszesz NIE na temat, tu jest forum Tunezja a nie Egipt A ty jestes ostatnia osoba przed ktora bede sie z czegokolwiek tlumaczyc. > natomiast co do pierwszej czesci pytania to odpowiem ci , > choc bronisz sie rączkami i nóżkami i uszkami aby mnie nie > słuchać , za fakultet do Tunisu płaciłem w Sahelu w > dinarach i tak samo płacili znajomi w Triadzie !!! napisz jeszcze milion wykrzyknikow to moze ci lepiej bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Kilka pytań żółtodzioba 08.09.08, 14:10 deoand napisał: > Oczywiście , że jest to forum - Tunezja - droga iberio i mimo > iż prezentujesz dośc specyficzny sposób pytania sie o cos tam , krytykujac najpierw forum - Tunezja - od A do Z vide > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=84326581 sluchaj no madralo, nie musisz wrzucac linkow bo sklerozy nie mam i wiem co pisalam.Zdania nie zmienilam bo i forum od kilku dni sie nie zmienilo. > to uczestnicy akurat tego forum staraja sie odpowiedziec > każdemu z życzliwościa i na miare swoich doswiadczeń i > posiadanej wiedzy ... daruj sobie te frazesy. > > i ja też staram aby debiutantce nie przytrafiła sie > krzywda jakaś na nieznanym lądzie . jasne..... > Rzeczywiscie jak sobie coś przypomniesz to pytaj > a w zaufaniu podpowiem ci , że gdybyś chciała jeździć po Tunezji sama ,wypożyczonym autem to pytaj śmiało nicka wp- 2007 . ROTFL, czy naprawde do ciebie i kolegi wp nie dociera, ze z waszych rad korzystac nie bede? Na szczescie na tym forum czy jak na GL jest masa ludzi, ktorych wskazowki zapewne wezme pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl hmmm 09.09.08, 11:33 nie przypominam sobie zebym pytala o to KIEDY mam jechac, ani dokad dokladnie ani z jakiego biura.Ale zaspokoje Twoja ciekawosc:jade do Mahdii, hotel Mahdia Palace, organizator:Exim Tours, sprzedawca :Camel travel. O pogode sie nie martwie:ja na urlopie ZAWSZE mam pogode:-P. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Re do wp -czy ktos cie pytal o zdanie? 09.09.08, 12:09 wp-2007 napisał: > Osobiście zawsze kupuje wczasy u żródła. to juz wiemy, ale nigdzie tu nie padlo pytanie GDZIE mam kupic wyjazd, potrafisz to pojac? > Moją dewizą jest - minimalizowac ryzyko.Również bylem na wczasach z Eximem , ale kupilem je w salonie firmowym Eximu. Poprostu wychodze z załozenia ,ze kupowanie u posrednika to w większym lub mniejszym stopniu jakieś ryzyko / rocznie upada ich setki/ no i rzecz oczywista to ..cena. wyobraz sobie, ze cena byla IDENTYCZNA jak w Eximie i co ? Pomijam fakt, ze znow piszesz NIE na temat... >W salonach firmowych zawsze możesz liczyc na > pewna elastycznosć sprzedawcy , natomiast u posrednika , ktory żyje z procentu od sprzedanej imprezy jakikolwiek rabat czy znizke jest utargowac bardzo trudno. skad wiesz skoro NIGDY nie kupowales u posrednika? > No ale zgadzam sie z przedmowczynią ,że > jeżeli ceny są choc ciutke porównywalne - co zdarza sie bardzo > rzadko- należy dać zarobić swoich znajomych. wp2007 litosci....po prostu jest mi lawtiej kupic wyjazd nie wychodzac z domu co dla ciebie brzmi kosmicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Re do wp -czy ktos cie pytal o zdanie? 09.09.08, 12:58 czlowieku nie uzywaj slow znaczenia, ktorych nie rozumiesz.Jak chcesz sobie z deosiem podyskutowac to idz na czat czy maila, piszesz po raz kolejny NIE NA TEMAT.Tak bardzo chcesz zablysnac tylko nie masz zdzisiu czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: litka niesmak... IP: *.retsat1.com.pl 09.09.08, 13:14 Przez te pyskówki i prywatę zaczynacie zniechęcać do tego forum... Przykre, bo na innych wątkach wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałm, które mi pomogły. Wasze komentarze budzą niestety niesmak.Nie ziejcie nienawiscią. Oszczędzcie tego sobie i innym wchodzącym na to formu. Zaczynam się obawiać, co przeczytam na innych wątkach. Mam nadzieję Was tam nie spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl do litki 09.09.08, 14:22 niestety tak jest zawsze gdzie pojawia sie duet wp i deo....ale zaraz pojdzie mail do opiekuna forum z prosba o wyciecie ich wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bann Re: do litki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:41 Tak jest niestety zawsze, gdy na forum pojawia się iberia.pl... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl pokaż kto tu pytał o fakultety??? 09.09.08, 14:26 bo jakos nie moge sie doczytac.... deoand napisał: > iberio a już tak ładnie mówiłaś jak przystoi żółtodziobowi i > chciałem sorry nadal chcę ci napisać co mieści się w szeroko > pojętym haśle " żółtodziób pyta " deos, jak bede miala pytania to je ZADAM, wiec moze nie wychodz przed orkiestre bo nadgroliwosc jest gorsza od faszyzmu. > iz hotel wg opisów jest ok > choć trochę daleko od miasta i trzeba jechać taksówką do > mediny czy na kazbę ... straaaaszne....chlopcze hotele wybieram sobie SAMA od ladnych kilku lat i jakos do tej pory nie zdarzylo mi sie zle wybrac, wiec moze daruj sobie swoje opinie o hotelu, ktory co najwyzej widziales na fotkach w katalogu. > > Hotelu nie widziałem tzn nie byłem ale w Mahdi byłem bo ja zawsze ogladam cały kraj do którego przybywam .. LOL.... > > więc warto zobaczyc i El Jem i Kairuan - niedaleko od > Mahdi i może wybierzesz się na prawdziwą Sahare bo w > Sharmie Sahary raczej nie ma ... zmartwie cie niepomiernie: na Sahare (tym razem) nie pojade.... > > Co do Tunisu i Kartaginy - no nie wiem może Exim > organizuje ... na pewno organizuje Sahel ale Sahel jest w Sousse a to kawałek drogi ... chlopcze kawalek drogi to ja mam z Katowic do Dublina... > > może też zabieraja turystów z Mahdi niestety nie wiem ... to jak nie wiesz to po co te spekulacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kilka pytań żółtodzioba IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.08, 00:14 Ludzie!Wymieńcie miedzy sobą numery gg lub telefonów i tam sie wykłócajcie.Niby nie chcecie zaśmiecać forum, ale cały czs świadomie to robicie w wielu wątkach.Kogo interesują Wasze ciągłe sprzeczki!?W kółko piszecie to samo i to samo ciągle wzajemnie chcecie sobie udowadniać.Idźcie sie dowartościowywać gdzie indziej!Dziecinada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Kilka pytań żółtodzioba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 15:53 Zgadzam się z Andrzejem w 100%. Gorzej jak w przedszkolu.Jednemu sie nie podoba bo "....lista wylotowa", drugiemu..."że pytań było 3 , a nie 4..." To forum naprawdę jest bardzo pomocne dla ludzi, którzy chcą jechać do Tunezji. Nawet gdy jakieś pytanie powtórzy się drugi lub trzeci raz - to co? Jeżeli nie macie nic konkretnego do napisania, to po prostu nie piszcie. A te internetowe pyskówki są naprawdę dziecinne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Gdzie jest IBERIA ? 30.09.08, 20:34 deoand napisał: > Iberio droga - czyżbyś właśnie pojechała do Tunezji bo cos nie moge znależć twoich postów , których mi brakuje . tak tez wlasnie bylo. > > Jeśli jesteś w Tunezji to wypoczywaj w pokoju i odezwij sie > po powrocie i zrób porządek z kotami na swoim forum bo nie > zauważyłem ani w Egipcie ani w libii ani w Tunezji ani w Maroku by koty żłopały piwo ? badz laskaw nie pisac mi co mam robic na naszym forum-nie pasuje ci ono to NIE CZYTAJ.Zaloz swoje i baw sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Gdzie jest IBERIA ? 30.09.08, 22:06 ekspertem nie bylam i nie jestem, chyba ze od tego czym zajmuje sie zawodowo. A tu krotki opis: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=85357094 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kilka pytań żółtodzioba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.08, 08:20 Tydzień temu wrócilam z Tuneszji. Byłam tam z Eximem. Za wycieczki rezydentce można było płacić zarówno w dinarach jak i dolarach i euro. Zawsze stosowała kurs bankowy. Resztę wydawała także w walucie jaką sobie życzyliśmy ( dinaru, euro lub $ ).Jeśli chodzi o wymianę miałam i euro i $. Bez najmniejszego problemu można je było wymienić w hotelowej recepcji na dinary. Kurs jest w hotelu taki sam jak w banku, gdyż hotele mają obowiązek współpracy z bankami. Odpowiedz Link Zgłoś