Dodaj do ulubionych

hotel Thalassa sousse-opinie

IP: *.radom.pilickanet.pl 20.01.09, 15:21
czy ktoś był w 2008r. większość opinii na formum o tym hotelu jest
bardzo starych. czekam na info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Katka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 16:25
      Byliśmy we wrześniu i gorąco polecam.
      Wrażenia bardzo, bardzo pozytywne.
      • Gość: Dosia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 195.33.121.* 20.01.09, 16:29
        Ale zbieg okoliczosci. Wlasnie weszlam na forum poszukac opinii o
        tym hotelu. Napisz moze cos wiecej. Ze zdjec hotel wyglada b.
        pozytywnie tj. nowoczesny wystroj. Jak z jedzeniem?
        Aha, i jak wyglada tam oferta spa? Planuje urlop na poczatku marca,
        wiec raczej w morzu sie nie poplawie...
        • Gość: Katka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.01.09, 17:02
          niestety jeżeli chodzi o ofertę spa - zupełnie się nie orientuję,
          jedzenie to już inna sprawa :)- każdy znajdzie coś dla siebie, wybór jest duży i
          wszystko jest taaakie smaczne...(niestety)
          napoje dostępne non stop w barach i restauracjach( w sezonie również po 23-ej
          )na każdy dzień pobytu dostaniesz jeszcze 1,5l butelkę wody mineralnej. Gorąco
          polecam wizytę we wszystkich trzech restauracjach - warto. Obsługa przemiła i
          bardzo przyjazna, animacje super.
          Sam hotel jest bardzo ok- duży zadbany teren, piękna plaża,fajne baseny
          zewnętrzne ( basen wewnętrzny w sezonie był nieczynny), pokoje codziennie
          sprzątane.
          Zasadniczo nie pamiętam ani jednego małego minusika. Wszystko było super.Polecam
          z czystym sumieniem.

• Gość: Dosia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 195.33.121.* 20.01.09, 17:14
            Dziekuje bardzo.
            Czytalam opinie na internecie, ze obsluga oczekuje napiwkow i z
            reguly lepsze traktowanie dostaja Ci dajacy, i ze ludzie czuli sie z
            tym niezrecznie. Czy to prawda? Jakos trudno mi wyobrazic sobie
            urlop i wypoczynek gdy na kazdym kroku ktos ode mnie oczekuje
            napiwku :)
            Czytalam niestety tez opinie o rozwodnionych drinkach i nieciekawym
            jedzeniu. Ale chyba jestem sklonna bardziej uwierzyc w Twoje relacje.
            Czy polecalabys ten hotel dla singielki?
            • Gość: Kasia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 20:49
              Byliśmy w październiku. Czysto, miło, jedzenie ok.
              Jedyny minus - potwornie głośne wieczorne animacje. Mieliśmy niestety pokój w
              bungalowie obok amfiteatru. Jeśli komuś zależy na względnie spokojnym wieczorze
              - niech zdecydowanie tego rejonu unika. Do 22.30 nie zaśnie :-(
              Co do napiwków - dawaliśmy, w Tunezji to dla nas naturalne. Trudno więc
              stwierdzić, czy kelnerzy/pokojówka/leżakowy byliby tak mili i uczynni gdyby tego
              dinara czy dwóch nie dostawali.
              • Gość: ankab99 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 21.01.09, 11:49
                dziekuję za informacje - teraz już mogę spokojnie czekać na czerwiec
                • majda12 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 22.01.09, 10:51
                  ankab99 a kiedy w czerwcu sie wybierasz?bo ja ze swoja rodzina planuje tak ok.
                  18/24-06.br moze sie spotkamy:)hihi
                  • Gość: ankab99 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.radom.pilickanet.pl 23.01.09, 08:49
                    my wylatujemy dokładnie 18.06 z Warszawy. Moja rodzinka to ja,
                    mężuś, córcia 9 lat i synek 6 lat; a wy w jakim składzie?
                    • majda12 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 23.01.09, 12:22
                      tez do tego hotelu?suoer by byo bo my jedziemy we czworke:ja moj maz moj synek
                      adrian /3l/ i moja corka Claudia /teraz ma 10 mies./my lecimy z dusseldorfu bo z
                      niem. buira podrozy..was taniej wynioslo?
                      fajnie by bylo sie spotkac na m-cu...
    • foiegras Re: hotel Thalassa sousse-opinie 29.01.09, 22:32
      jedzenie jak jedzenie, sprawa gustu. Drinki, popros o Coca Cole , sa normalne.
      sokow nie bierz bo sa obrzydliwe (taka woda z cukrem i barwnikiem). moje
      dzieciaki wolaly wode...
      W spa nie bylam, ale pozwolilam sobie na godzinny masaz i jestem rozczarowana.
      Odwalaja robote...a kase rzadaja...
      napiwkow nie dawalam bo nie lubie, maz dal na koniec naszemu kelnerowi.
      Sprzataczkom nic nie dalismy bo nasz bungalow sprzatali na raty. Dokladnie 3 i
      to w czasie drzemki dzieciakow.
      Nie zauwazylam, aby traktowano nas gorzej od tych dajacych.

Reszta bez zarzutow. jesli chcesz opinie o tym hotelu wskocz na TRIPADVISOR,
      znajdziesz moze info czy hotel nadaje sie dla singli.

• Gość: roberto30 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.gb.net.pl 06.02.09, 00:56
      ja wybieram się w czerwcu 18 wylot z katowic do 2 lipca czy
      polecacie bo na zdjeciu w ygląda dość dobrze.dziękuje
      • Gość: basia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.itcomp.pl 12.02.10, 10:15
        chciała się dowiedzieć czy w czerwcu już działają zjeżdżalnie,bo
        córeczka mi nie daruje.wiem że sezon u nich zaczyna się od 15,a ja
        wyjeżdżam 16.06,proszę o odpowiedź..
    • yo_witka Re: hotel Thalassa sousse-opinie 12.02.09, 08:43
      Witam,

Mam pytanie odnośnie opłaty za leżaki i parasole na plaży i przy
      hotelowych basenach, w katalogowym opisie Oasis tweirdzi że
      wszystko oprócz ręczników jest bezpłatne, ale portale wakacje.pl i
      travelzone.pl podają że wszystko jest odpłatne

Czy znacie może wysokość tych opłat jeśli faktycznie są??

• Gość: Katka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.09, 10:16
        W zeszłym roku leżaki,materace i parasole na plaży jak i przy basenach były
        bezpłatne. Mogli z nich korzystać tylko goście hotelowi, pozostali turyści nie
        mieli nawet możliwości wykupienia takiej opcji.
        • yo_witka Re: hotel Thalassa sousse-opinie 12.02.09, 15:32
          Ok klamka zapadła- lecimy do tego hotelu 08.05.09 z dwójką dzieci w
          wieku 4 i 2 latka, wylot z katowic. Czy ktoś leci w tym terminie?
          • Gość: roberto30 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.gb.net.pl 14.02.09, 01:25
            to jak przylecisz to napiszesz jak było bo ja lecę 18.czerwca do 2
            lipca.pozdrawiam.
            • Gość: goś Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.subscribers.sferia.net 20.02.09, 20:36
              ja lece do tego hotelu 1 maja i mam nadzieje ze nie okaze sie niewypalem, jezeli
              ktos tez leci w tym terminie to pisac :D
              • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.09, 22:55
                Hejka! my lecimy 30.05 wlśnie do tego hotelu. Na holidaycheck jest
                dużo zdjec zrobionych przez gości ktorz tam byli, opinie i filmiki.
                Można zobaczyć też gdzie ten hotel się znajduje z satelity. Czytałem
                dużo opini nie tylko na polskich stronach i piszą, że jest oki, choć
                zawsze znajdzie się ktoś komu nic nie pasi... ale pewnie ci ludzie
                za 2000 chcieliby miec prywatnego kelnera... Ja sie ciesze na urlop,
                napiwki to w tunezji norma - trzeba to wliczyć w koszty.
                pozdrawiam
                • Gość: goś Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.subscribers.sferia.net 01.03.09, 00:52
                  mari, a Ty na tydzien czy dluzej>?
                  pyta sie czy ktos jedzie bo wyszl ze ja jade sama z chłopakiem;/
                  • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 11:16
                    My lecimy na tydzień.
          • Gość: bosman Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.09, 22:38
            Mocno się zastanawiamy,to co nas powstrzymuje,to kiepskie opinie na
            forach o Oasis Tours,bo Hotel jest chyba OK. też chcemy lecieć z
            dwójka dzieci z Wrocławia.
    • mirka2009 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 22.02.09, 15:59
      zobacz tu jest duzo opinii
      www.holidaycheck.pl/hotel-Opinie_Hotel+LTI+Thalassa+Sousse-ch_hb-hid_29482.html

• izpat Re: hotel Thalassa sousse-opinie 19.04.09, 21:23
        Witam! Myślę, że hotel jest ok. Wszystko zależy jakie są wasze
        oczekiwania. Ja osobiście byłam zadowolona a wróciłam niedawno.
        Pokoje w wiekszości mieszczą się w bungalowach, skromne, niezbyt
        duże aczkolwiek czyste - codziennie sprzątane. Jak na kwiecień było
        sporo turystów co powodowało czasem zatory w stołówce. Śniadania
        wszyscy mieliśmy razem od 06:00-10:00 natomiast obiady i kolacje
        były podzielone na dwie tury. Dostawało się taki karnecik przy
        zakwaterowaniu na którym było napisane w jakich godzinach jest jego
        pora obiadowa i na kolację. Jedzenie było dobre, duży wybór ale
        raczej ala francuskie i tunezyjskie. Wspaniałe ciasta, ciasteczka,
        desery, owoce. Zupy kremy, makarony na rózne sposoby, ryż,
        kuskus,frytki, rózne rodzaje mięs, sporo warzyw i sałatek. Każdy
        wybrał coś dla siebie. Mnóstwo turystów z Francji z Polski, trochę z
        Niemiec i W. Brytanii. Bardzo duzo dzieci takich w wieku 4-12lat.
        Były organizowane specjlane animacje dla tych dzieci. Ogólnie hotel
        oceniam dobrze. Za to wycieczki fakultatywne z bp Oasis bardzo
        drogie, zdzieraja jak mogą.
    • Gość: kASK_A Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 15:25
      28-05 lecę z W-wy z mężem i synkami: 11 i 2 lata
    • Gość: Kask_a Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 15:28
      nnie moge znaleźć informacji - czy jest płytki brodzik dla maluchów?
      • Gość: Katka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 08:02
        jest
    • princesa30 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 07.03.09, 20:31
      a z jakich biur podróży jedziecie??
      • kask_a Re: hotel Thalassa sousse-opinie 08.03.09, 11:06
        VIP TRAVEL ( wyjazd organizowany przez OASIS)
        • Gość: EM Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.subscribers.sferia.net 13.03.09, 15:36
          ja jade z acapulco travel ale tez organizatorem jest oasis :D
          • Gość: Lukasz Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 195.245.213.* 19.04.09, 17:15
            Znalazłem za 950 zł all incl. 7 dni wycieczkę do tego hotelu... czy
            sądzicie, że taka niska cena jest realna i nie jest to zadne
            oszustwo itp... ?
            • Gość: kask_a Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 20:07
              + opłaty lotniskowe, tak?
              • Gość: Łukasz Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 23:07
                Właśnie wszędzie są te wycieczki po 1369zł... a w jednej ofercie 899 zł + opłąty ( w opłatach piszą:60 zł opłaty jkakiejśtam...) cyzli 959 zł
                • Gość: miki Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.com.pl 30.04.09, 11:16
                  ma ktos moze informacje, czy w lazienkach w tym hotelu jest suszarka? bede
                  bardzo wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam!
                  • Gość: bruno360 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.metrointernet.pl 07.05.09, 21:40
                    Witam !Tak jest suszarka w każdej łazience.Własnie dzisiaj wróciłem.Miłe
                    wrazenia ,obsługa wysmienita ,jedzonko super kazdu zadowoli swoje zachcianki co
                    do menu.Jedna mała wada drinki i piwo mało procentowe ale wiadomo my Polacy ;-))
                    Polecam wszystkim ,było super.
                    • Gość: bb Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 08:15
                      Bruno, napisz coś więcej! Jak plaża? Daleko od fotelu? Jeździłeś na jakieś
                      wycieczki?
    • Gość: kask_a Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.171.235.59.dsl.crowley.pl 07.05.09, 08:51
      może jakieś "świeższe" wrażenia...
      • majda12 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 08.05.09, 10:42
        podbijam watek :)a jak z napiwkami???faktycznie ich oczekuja???wrecz sie je do
        "reki" czy zostawia gdzies na lozkach, stolikach...?
        • jelyfish Re: hotel Thalassa sousse-opinie 08.05.09, 11:54
          Heh, no wiesz... nie byłam co prawda jeszcze w tym hotelu, ale chyba jest tak
          jak wszędzie ;) a w Polsce jak robisz, np. w restauracji? Nie istnieje jakiś
          "kodeks wręczania napiwków" ;)
          • majda12 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 08.05.09, 17:57
            no wlasnie nigdy tego nie robilam bo nie mialam okazji do restauracji nie chodze
            bo maja moi rodzice wiec tam jak juz jadamy...
            • jelyfish Re: hotel Thalassa sousse-opinie 08.05.09, 18:19
              Pokojówkom kładliśmy zawsze na łóżku, reklamacji z tego powodu nie było.
              Kelnerom/barmanom do ręki. Poza tym w restauracjach często są takie pojemniczki
              na napiwki, np. dla kucharzy, wrzucasz i po krzyku :)
              • yo_witka Re: hotel Thalassa sousse-opinie 25.05.09, 15:22
                Wróciłam z Tunezji, wyjazd organizowany przez Oasis. Niestety cała
                nasza grupa która wybrała hotel Thalassa Sousse dowiedziała się na
                lotnisku w Monastirze (wylot mieliśmy 8 maja z Katowic) że biuro
                zmieniło nam hotel na Thalassa Village Skanes.
                Hotel był ok. swoje wrażenia opiszę w osobnym wątku ale bądźcie
                przygotowani na taką "niespodziankę" jeśli jedziecie z Oasis, biuro
                sprawiało wrazenie jakaby nie był to żaden problem i nie rozumieją
                dlaczego ktoś może mieć pretensje o to że nie będzie w tym hotelu
                który sobie wybrał

Druga ważna informacja a propos Thalassa Sousse - podobno
                zjeżdzalnie działają tylko w wysokim sezonie, czyli lipiec,
                sierpień - tej infomacji nie ma w katalogu!!!!
                • jelyfish Re: hotel Thalassa sousse-opinie 25.05.09, 16:40
                  > Hotel był ok. swoje wrażenia opiszę w osobnym wątku ale bądźcie
                  > przygotowani na taką "niespodziankę" jeśli jedziecie z Oasis, biuro
                  > sprawiało wrazenie jakaby nie był to żaden problem i nie rozumieją
                  > dlaczego ktoś może mieć pretensje o to że nie będzie w tym hotelu
                  > który sobie wybrał

Zmienili Ci hotel? Napisz cos więcej!
                  • Gość: pesl Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.com.pl 26.05.09, 08:30
                    potwierdzam, bardzo wielu osobom, które na poczatku maja jechaly do thalassa
                    sousse zmieniono hotel na thalassa village skanes w monastirze. informacje
                    wszyscy otrzymali zaraz po wylądowaniu w tunezji i o jakichkolwiek sensownych
                    wytłumaczeniach ze strony oasis nie bylo mowy. przeniesienie i koniec dyskusji
                    (w zamian oferowali darmowy sejf w czasie pobytu). p.s. składał już może ktoś
                    jakąś reklamację? pozdrawiam
                    • ankab99 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 26.05.09, 09:11
                      też lecimy z oasisa 18.06, szczerze to twoja wiadomość mocno mnie
                      zaniepokoiła, specjalnie wybraliśmy akurat ten hotel ze względu na
                      atrakcje dla dzieci. Czy hotel do którego Was skierowano też miał
                      cztery gwiazdki i podobny standard jak thalassa. Może warto złożyć
                      reklamację. Napisz proszę coś więcej.
                      • Gość: pesl Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.com.pl 26.05.09, 10:10
                        ciezko mi porównac oba hotele, bo na "żywo" widziałam tylko ten w monastirze.
                        Ogólnie nie jest zle, mysle ze standard podobny 4*, jedzenie bardzo dobre, plaza
                        i baseny ok (nie ma zjezdzalni,co ze wzgledu na dzieci jest raczej istotne),
                        duzo ciekawych animacji, mini disco itp.Pokoje (bungalowy) raczej tez ok,
                        chociaz slyszalam, ze niektórzy mieli mrowki i brak cieplej wody.mnie to nie
                        spotkalo.raczej czysto, przyjemnie, rodzinnie. liczy sie jednak fakt,ze to nie
                        byl moj wybor a ja znajac wszystkie oferty wybralam inny hotel, w innym miescie!
                        • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 11:48
                          Super!!! Z oasisem mielismy juz przekopy w Egipcie 2003r gdzie czesc
                          ludzi musialo jedna noc spac w jakis barakach bo nie było miejsca.
                          Napisz jak w tym hotelu wygląda all, do której...
                          Dzieki
                          • yo_witka Re: hotel Thalassa sousse-opinie 26.05.09, 12:19
                            Potwierdzam wszystko co napisała Pesl.

Na lotnisku w Monastirze tuż po wyladowaniu pani rezedentka
                            powiedziała nam " zostajecie państwo przeniesieni do innego
                            hotelu". Zero wytłumaczenia co, jak i dlaczego. Całą winą obarczyła
                            zarząd hotelu thalassa sousse który ponoć te same miejsca spzredał
                            dwa razy dwóm róznym biurom, oczywiście Oasis nie ma na to żadnego
                            wpływu i takie tam.
                            Na nasze pretensje że
                            a) jedziemy do innego miasta - Monastir a nie Sousse
                            b) Hotel jest w zasadzie zaraz za murem lotniska a my nie
                            chcieliśmy non stop słuchać startujących samolotów
                            c) Wakacje kupiliśmy już w lutym specjalnie wybierając hotel ze
                            zjeżdżalniami dla dzieci których w village skanes nie ma
                            pani bezczelnie odpowiedziała że ona nie wie o co nam chodzi
                            przecież to też hotel 4 gwiazdkowy i ma thalassa w nazwie!!!
                            Dalszej dyskusji nie było sensu prowadzić w ramach rekompensaty
                            Oasis zaproponowało Hammam albo sejf do pokoju bezpłatnie
                            Ale tak jak mówię koniec końców okazało się że Thalassa village
                            skanes to bardzo fajny hotel, zmobilizuję się dzisiaj i napiszę
                            osobny wątek na ten temat wkurzające jest tylko to ze okazuje się
                            że wertowanie katalogów w Polsce i wybieranie sobie hotelu takiego
                            a nie innego w zasadzie nie miało sensu.
                            Gdybym chciała mieć na miejscu niespodziankę to kupiłabym ofertę
                            typu "fortuna" za prawie 500 zl mniej od osoby, powiedziałam to
                            rezydentce ale tylko wzruszyła ramionami.....
                          • Gość: pesl Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.com.pl 26.05.09, 12:57
                            all jest od 6 do 24. sniadania do 9.30, dla spóźnionych bułeczki i kawka.
                            Polecam przekąski w barze przy plaży - pizza (szczególnie calzone, hamburgery
                            itp.). Do dyspozycji woda w butelkach, soki, piwko, drinki i oczywiście herbata,
                            kawa (automat w lobby-mozna wybrac równiez czekolade na gorąco).Po południu
                            również lody a do kolacji pyszne ciastka i ciasteczka.tak w skrócie, wszystko
                            mozna przeczytac w opisach hotelu.
                            • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 13:01
                              Dzieki za informacje...
                              Pozdrawiam
                            • Gość: bb Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 13:36
                              A jak obsługa i czystość hotelu? Niektórzy piszą, że to szwankuje. I jeszcze-
                              czy parasole na plaży są płatne? Acha, mam jeszcze pytanko (może głupie;)), czy
                              w pobliżu hotelu jest jakieś miejsce (targ, stragany itp.), na których można
                              kupić ręczniki plażowe? Nie chce mi się targać wielkich ręczników, lecę z
                              dzieciakami i każdy centymetr w walizce jest istotny :)
                              • yo_witka Re: hotel Thalassa sousse-opinie 26.05.09, 14:28
                                własciwie wszystko co tylko chcesz można kupić w hotelowym sklepiku
                                ale pewnie przepłacisz. Targ jest w medinie w Monastirze i w
                                Sousse. Bliżej jest do monastiru (piszemy teraz o hotelu Thalassa
                                village skanes) ale lepszy bazar jest w sousse.

Co do obsługi, są bardzo mili i bardzo się starają ale faktycznie
                                sprawiają czasem wrazenie mało rozgarniętych (zwłaszcza w recepcji)
                                i czasem trudno im wytłumaczyć o co chodzi. U nas często zdarzało
                                się że zamawialiśmy u kelnera podczas kolacji napoje (nie ma
                                samoobsługi w tym zakresie) 5 razy z rzędu i 5 razy z rzędu on
                                zapominał je przynieść. Musieliśmy jeść kolację na sucho i dopiero
                                potem iść do lobby baru i tam wziąć sobie piwko:)
                                Jeśli chodzi o czystość - nam europejczykom faktycznie może się
                                wydawać że jest brudno. Oni o czystość jako taką dbają i naprawdę
                                często wszystko sprzątają, tylko niechujstwo w wykończeniu np.
                                kafli w łazience sprawia że łazienka nawet świeżo posprzątana
                                sprawia wrażenie brudnej. To samo dotyczy restauracji i reszty
                                hotelu, płytki są tak poprzyklejane że każdy przyzwoity kafelkarz
                                polski popełniłby seppuku gdyby miał coś takiego oddać do użytku:)

Na basenie i przy plaży parasole, leżaki i materace są bezpłatne.
                                • Gość: bb Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 14:38
                                  Bardzo dziękuje za odpowiedź :) To, o czym piszesz- niechlujstwo, choć może
                                  lepiej powiedzieć "luźne podejście do tematu", nie przeraża mnie ;) W Turcji
                                  jest podobnie, widziałam w hotelu takie rozwiązania, że w życiu do głowy by mi
                                  nie przyszło, jak coś można zamontować ;) Pozdrawiam!
      • Gość: Arko Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.chello.pl 29.05.09, 01:31
        Dzięki wszystkim za opinie na temat hotelu Thalassa sousse.
        Swoje wrażenia z pobytu opisze po powrocie :)

- Czy leci może ktoś z Poznania 12.06.09
        • Gość: Gośka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.kalisz.mm.pl 17.02.10, 23:07
          Witam, dzięki za opnie. Wybieram się do Tunezji z koleżanką, taki babski
          wypad i w związku z tym mam pytanie czy może ktoś leci w terminie od
          28.04.2010 było by miło.
    • Gość: Agata Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 13:44
      Witam,
      W zeszłym tygodniu wróciłam z Hotelu Thalassa Sousse i postanowiłam
      podzielić się z wszystkimi moimi wrażeniami. W maju było już 30
      stopni. Poniżej również kilka rad.

HOTEL - ŁADNA RECEPCJA, chyba tylko dwa wyższe budynki (2-3
      piętrowe), reszta to bugalowy rozmieszczone na dużej przestrzeni.
      Ładny, duży kompleks wypoczynkowy. Ładne baseny, głębokość od 0,9 do
      1,6m. Również brodzik. W maju zjeżdżalnie były już otwarte.

GOŚCIE - duża grupa turystów francuskojęzycznych. Wielu Francuzów,
      Belgów, Szwajcarów. Grupa Polaków też silna. Na równi z Niemcami i
      Anglikami. Przez tydzień spotkałam tylko jedną rosyjskojęzyczną
      rodzinę. Ponad połowa gości to rodziny z dziećmi oraz starsi ludzie.
      Średnia wieku dość wysoka.

POKOJE - dwójki podobno małe z czymś, co jest połączeniem wanny i
      brodzika - tak słyszałam. W pokojach 3-osobowych spora łazienka z
      dużą wanną. Generalnie ok. Taki turecki standard ;-)
      Są również pokoje rodzinne z 4 łózkami, ale w nich nie byłam.

DZIECI – animacje wieczorne odbywają się amfiteatrze,. Dzieci bardzo
      je lubią. Tańczą, wygłupiają się. Niestety są zbyt głośne, dla
      niektórych siedzenie tam może nie być komfortowe. Głośna muzyka nie
      ułatwia również usypiania mniejszych dzieci w bungalowach w pobliżu
      amfiteatru.
      W ciągu dnia dziećmi zajmują się dwie miłe Panie. Mówią po
      francuską, niemiecku o angielsku. Uczą się polskiego  Jest
      świetlica z zabawkami oraz plac zabaw, który w rzeczywistości jest
      dużą piaskownicą z huśtawką i zjeżdżalnią. Niestety na terenie
      hotelu SA koty, które załatwiają się do piasku.

CZYSTOŚĆ - temat drażliwy. Turyści z Belgii twierdzili, że przez
      tydzień nie umyto im nawet umywalki. Zapomnijcie, że ktoś przetrze
      wam stolik czy tv z kurzu.
      Sprzątanie polega na zmyciu podłogi, posłaniu łóżek i uzupełnieniu
      papieru toaletowego. Uwierzcie mi, wysokość napiwku nie ma nic
      wspólnego z jakością sprzątania. My codziennie zostawialiśmy 1 euro
      i ciągle tak samo. Ani razu nie było kwiatka z ręcznika, jak to bywa
      w Egipcie. Zapoznani Belgowie zostawili 5 euro i też nie wpłynęło to
      na jakość sprzątania. Jedynie za tę kwotę zastali kwiatek z ręcznika.
      Na koniec jeszcze jedno, ręczniki są fatalnej jakości. Kiedyś pewnie
      były białe, ale teraz są szare. Niby codziennie wymieniane.

JEDZENIE - główna restauracja duża. Przy zameldowaniu w hotelu każdy
      dostaje karnet z informacją o godzinach posiłków. Obiady i kolacje
      podzielone są na dwie tury, aby nie było nadmiernego tłoku. Jeśli
      ktoś jest z dzieckiem, nie ma problemu by przyjść o innej godzinie.
      Raz w czasie obiadu mój synek spał i zapytałam czy mogę otrzymać coś
      dla niego. Nie było żadnego problemu, nałożyłam na talerz, co
      trzeba, a kalner przyniósł mi jeszcze folię aluminiową, by nie
      wystygło.
      Przekąski na podwieczorek to naleśniki, ciastka i coś jakby racuchy.
      Jedzenia generalnie jest dużo. Jednak nie jest to kuchnia "pod
      Niemców", jaką wydaje mi się lubią Polacy. Kuchnia jest raczej
      dedykowana Francuzom. Duży wybór sałatek, warzyw, różnego rodzaju
      makaronów. Owoce, ciasta, czasem lody. Niestety jak dla mnie potrawy
      nie miały wyraźnego smaku, choć zdarzały się miłe niespodzianki
      (pulpeciki w orientalnych przyprawach, steki, które przypominały
      karkówkę z grilla, cukinie smażone w cieście).
      W restauracji zdarzają się niesympatyczni kelnerzy, którzy rezerwują
      miejsca dla "swoich Niemieckich gości". Raz miałam niemiłą sytuację:
      Zapytałam z grzeczności kelnerów gdzie mogę usiąść, a oni tylko
      między sobą pogadali i odpowiedzieli, że nie tu, bo są rezerwacje.
      Pokornie usiadłam tam gdzie było miejsce - w przeciągu przy
      drzwiach. Tak się po chwili wkurzyłam, że przesiadłam się z
      dzieckiem do niby zarezerwowanego stolika w kącie, tak by nikomu nie
      przeszkadzał wózek. Po chwili przyszedł kelner zły, że ja mu zajęłam
      stolik a Niemcy właśnie przyszli. Po krótkiej i dość ostrej wymianie
      zdań kelner powiedział, że jutro zarezerwuje dla mnie specjalnie
      inny stolik. My jednak już do tego kelnera nie podeszliśmy. W
      drugiej części sali byli przemili kelnerzy.
      Szanowni Państwo, nie dajmy się traktować jak turyści drugiej
      kategorii. Manager restauracji potwierdził, ze nie ma czegoś takiego
      jak rezerwacja stolika. Każdy siedzi tam, gdzie ma ochotę, a kelner
      jest od tego by nam umilić pobyt podając napoje. Oczywiście mile
      widziane są napiwki dla kelnera. My dawaliśmy zawsze przy kolacji.
      Do posiłków serwowane są: woda, napoje (jak rozwodniony kisiel),
      piwo i wino.
      Kawa na terenie całego hotelu jest kiepska, nie dla prawdziwych
      smakoszy ;-)

PLAŻA - bardzo ładna, szeroka i piaszczysta. Pięciogwiazdkowe hotele
      obok nie mają tak ładnej plaży. Dużo sportów wodnych: banan, narty
      wodne, spadochron (jedna osoba 25 euro, dwie osoby 40).
      Radzę zabrać swoje ręczniki na plażę. Można wypożyczyć za kaucje 20
      dinarów/szt. ale są niskiej jakości. Jest również bar na plaży.
      Leżaki, materace i parasole bezpłatne. Wystarczy wybrać sobie
      miejsce, a obsługa wszystko przyniesie.
      Widać, że dbają o jakość plaży i wybrzeża. Plaża regularnie
      czyszczona. Raz widziałam, że nawet czyścili dno z kamieni. Plaża i
      wybrzeże super dla dzieci. Można robić babki, baseniki. Na długim
      odcinku jest płytka woda, co umożliwia dzieciom bezpieczna kąpiel.

Myślę, że jest to dość wyczerpująca opinia, ale jeśli ktoś ma
      pytania, to odpowiem.
      • Gość: kask_a Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 14:31
        Agato, wylatujemy jutro m.in. z dwulatkiem, który złapał dzisiaj potężny katar
        :( Wiesz może jak na miejscu z opieka lekarską? Czy jest stały dostęp np do
        gorącej wody? Czy znajdę potrawy odpowiednie dla dwulatka? może jakieś rady,
        wskazówki... będę wdzięczna
        • Gość: Agata Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:27
          Ja również leciałam z dwulatkiem, więc bez obaw. Było wiele dzieci,
          które nawet roku nie skonczyły :-)
          1. Zemsty faraona nikt nie doświadczył, a przynajmniej nic o
          tym nie wiem

2. lekarza wzywa się przez recepcję. Trzeba zapłacić 50
          dinarów i koniecznie poprosić o rachunek inaczej nie dostaniemy
          zwrotu pieniędzy w Polsce. należy również zachować rachunki za leki
          zakupione w aptece.
          Jesli korzysta się z usług szpitala jest to załatwiane bezgotówkowo.

3. Mój synek juz pierwszej nocy dostał katar (po klimie w
          samolocie) a potem kaszel. Przed wyjazdem byłam u pediatry, który
          dał mi całą listę leków, które mależy zabrać. Miałam wszystko, tylko
          nie coś do oczyszczania nos. Apteka jest blisko hotelu, dobrze
          zaopatrzona, tam kupiliśmy coś w stylu fridy BebeComfort - lepsza
          niż dostępne w Polsce :-)
          napradę było wiele podziębionych dzieci. W domu nie dałabym tak
          szybko antybiotyku, ale na wakacjach już drugiego dnia podałam
          Hiconcil i było OK. Zabierz coś na katar np. Otrivin , gruszkę lub
          coś w tym rodzaju i nurofen (na gorączkę lub stosować
          przeciwzapalnie, ), jakieś czopki z innej grupy niż nurofen, syrop
          na kaszel i koniecznie termometr, aby nie stresować się czy synek ma
          już gorączkę, czy nie. Miałam coś na biegunkę dla synka, ale nie
          pamiętam nazwy (nie była to smekta, która dzieciom nie smakuje)

4. Jeśli synek jest jeszcze na mleku i kaszce, to radzę
          zabrać więcej niż jedno opakowanie (nam zabrakło i trzeba było
          dokupić w aptece droższe niż w Polsce)

5. Radze podać dziecku przed wylotem Differgan na
          uspokojenie. nie wszystkie dzieci dobrze znoszą podróż samolotem

6. Zabierz swój ręcznik na plażę - wiem, ze się powtarzam,
          ale... sama zobaczysz. warto zabrac wiaderko, łopatki, jakies kółko
          do pływania. Hitem wśród dzieci były wiaderka i konewki :-)

7. Z jedzeniem, nie jest tak źle. Mój dwuletni synek jest
          wychowany na makaronach i ryżu. Było wiele potraw z makaronem
          każdego dnia, zawsze był kurczak. na śniadanie dzieci jadły głównie
          naleśniki z czekoladą. Były świeże truskawki, brzoskwinie, arbuzy,
          daktyle i owoce, których nazw nie znam.
          Mój synek wcinał nawet same rodzynki :-)

8.
          Z goraca wodą nie było żadnych problemów.

9. Staraj się o miejsce z parasolem przy plaży bo ostatniego
          dnia było już nie do zniesienia: wysoka temperatura i zero wiatru!
          Dla dziecka może byz za gorąco. Ja, smarowałam Jasia balsamem 50 a i
          tak się trochę opalił. Myślę, że warto wziąć cienkie, białe koszulki
          T-shirt dla dziecka, żeby go chronic przed słońcem na plaży. Ale to
          już zależy od indywidualnych opinii rodziców.
          Uwaga: tępione są osobu, które rano przychodzą na plaże i zostawiaja
          na nich ręczniki. Uważam, że słusznie :-)

• Gość: kask_a Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:42
            bardzo dziękuję za wiele cennych wskazówek :*
            Dostałam od lekarza Augumentin, mam właczyć, jeśli uznam za stosowne... ale w
            ulotce napisano aby przechowywać w lodówce - czy są w pokojach? Czy byłaś z
            Jasiem na wycieczkach? co warto zobaczyć? Serdecznie pozdrawiamy!
            • Gość: Agata Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:56
              W pokojach nie ma lodówek - w moim nie było.
              Z wycieczek nie korzystaliśmy, mimo, że mieliśmy gratis z Oasisa.
              Jaś jest bardzo energiczny i nawet się nie łudziliśmy, że wytrzyma
              na wycieczce.
              Taxi TukTukiem pojechaliśmy do Portu elKantaoui, tak jest wesołe
              miasteczko i zoo oraz port do zobaczenia. Do Monastiru nie
              pojechaliśmy.
              Wyszliśmy z założenia, że z młodym normalnie nie da się pozwiedzać
              a denerwowac się na wakacjach nie chcemy :-)
              Warto zabrac wózek. Nie jest traktowany jak bagaż w samolocie.

Pilotka twierdziła, że taxi do Portu kosztuje 6 dinarów, ale my bez
              targowania się pojechaliśmy za 4 dinary.
              na plaży będą pewnie sprzedawać husty. cena wyjściowa 30 dinarów.
              Angole kupuja za 22 a Polacy potrafią wytargować sie do ceny 8-12
              dinarów :-)

A na konic jeszcze informacja dla tych, którzy chcą napić się trochę
              alkoholu na wczasach. JEŚLI CHCECIE DRODZY PAŃSTWO WYPIĆ DOBREGO
              DRINKA, ZABIERZCIE ALKOHOL Z POLSKI. MY TAK ZROBILIŚMY. W barach nie
              znaja popularnych na całym świecie nazw drinków, a to co serwują
              jest ostro rozcieńczone. Polecam raczej piwo i Calimocho własnej
              roboty (1:1 czerwone wino + coca cola obie rzeczy mają w każdym
              barze a jest fantastyczne w gorące dni).
              Z oryginalnych napojów, nie z dystrybutora mają tylko tonik
              Schweppes.

• Gość: Agata Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 15:58
                oczywiście CHUSTY, błąd z pospiechu :-(
      • ankab99 Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) 27.05.09, 14:35
        serdeczne dzięki za informacje, wybieram się do tego hotelu już za
        niecały m-c (o ile oasis nie zmieni nam hotelu jak to można było
        przeczytać powyżej) i wszystkie aktualne wieści są na wagę złota.
        Proszę tylko jeszcze o kilka słow na temat sławetnej zemsty faraona,
        jadę z dziecimi i szczerze to najbardziej się obawiam zachorowania,
        czy spotkałaś może kogoś kto korzystał na miejscu z porady lekarza,
        jak to wygląda? Mamy wykupione podstawowe ubezpieczenie w singual.
        • ankab99 Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) 27.05.09, 14:36
          widzę że powtórzyłam pytanie, ale nie przejrzałam całego wątku.
          • ankab99 Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) 27.05.09, 15:04
            ubezpieczenie signal iduna - przepraszam za pomyłkę
            • yo_witka Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) 28.05.09, 09:24
              Dzięki Agato za opinię o hotelu, nam zmieniono hotel na thalassa
              village skanes więc byłam bardzo ciekawa jak wygląda hotel thalassa
              sousse który tak naprawdę sobie wybraliśmy. Zwłaszcza cenna jest
              dla nie informacja że zjeżdżalnie działały, co oznacza że
              rezydentka BP Oasis kłamie jak z nut, gdyż w rozmowie z nami
              zarzekała się na 200% że zjeżdzalnie są czynne dopiero od lipca,
              żebyśmy nie pisali reklamacji do biura bo i tak byśmy z nich nie
              skorzystali.

Ankob99 - Jeśli chodzi o zemstę faraona - ja byłam z 2 dzieci (4 i
              2 latka), jedli wszystko co podawali w hotelu, pili hektolitry ich
              napojów z dystrybutora i jedli na potęgę lody i przez 2 tyg nie
              mieliśmy żadnych problemów żoładkowych ani u siebie ani u dzieci.
              Myślę więc że nie powinno być tak źle, ale oczywiście zabierz ze
              sobą na wszelki wypadek jakiś lek z Polski

Życzę udanych wakacji bez niespodzianek:)
              • ankab99 Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) 28.05.09, 14:12
                Yo_witko potwierdzałam dzisiaj wyjazd w biurze OASIS w Warszawie i
                pytałam czy na pewno będziemy w tym hotelu, który wybraliśmy czyli
                Thalassa Sousse. Pani powtwierdziła, a ponadto dodała, że gdyby
                zmieniono nam hotel, to mamy 100% szansy na odzyskanie piniążków.
                Może warto złozyć reklamację. pozdrawiam.
                • yo_witka Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) 28.05.09, 15:11
                  Mam nadzieję że u was odbędzie się bez niespodzianek:)

My mieliśmy w ramach rekompensaty za zmianę hotelu możliwość
                  skorzystania z Hammamu na koszt Oasis i skorzystaliśmy z tej opcji
                  więc głupio by było teraz pisać reklamację, poza tym tak jak mówię
                  okazało się że Thalassa Village Skanes to bardzo fajny hotel, nic
                  mu nie brakowało także my wrócilismy z urlopu zadowoleni, a do
                  Sousse zawoził nas zaprzyjaźniony taksówkarz za 5 dinarów kiedy
                  tylko chcieliśmy:)
                  • ankab99 Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) 29.05.09, 11:02
                    w sumie to dobrze świadczy o organizatorze, że jednak było coś w
                    zamian. liczę na to że i my wrócimy zadowoleni z urlopu, patrząc
                    dzisiaj prze okno po prostu już marzę o słońcu:)
                    • ankab99 Re: linie Nouvelair 29.05.09, 11:07
                      czy leciceliście tymi liniami, czy kupować dzieciakom jakieś picie i
                      jedzenie na lotnisku, czy dostaniemy coś w samolocie?
                      • yo_witka Re: linie Nouvelair 29.05.09, 13:10
                        My lecieliśmy liniami Karthago AIrlines i dostaliśmy na pokładzie
                        kanapki i napoje. Myśle że w Nouvelair też bedzie catering, te
                        linie są znacznie wyzej notowane niż Karthago.

Ja jednak jestem zdania że jadąc z dziećmi zawsze butelkę Kubusia i
                        jakieś maślane bułeczki, biszkopty czy coś w tym stylu warto mieć
                        ze sobą na pokładzie, dzieci z reguły (przynajmniej moje:)) zawsze
                        dostają wilczego apetytu jak tylko wsiadają do samolotu, samochodu,
                        chociaż pięć minut wcześniej jak proponuję im jedzenie to nie są
                        głodne:))

Słońca strasznie ci zazdroszczę, nie wiem skąd jesteś ale w
                        okolicach Wrocławia jest dziś istnie listopadowo:)
                    • Gość: mar Re: Pobyt 15 - 22 maja 2009 (rodzice z dzieckiem) IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.09, 16:20
                      Wylatujemy dzisiaj i chciałbym się dowiedzieć w jakich godzinach
                      jest all w thalassa sousse?
    • Gość: roberto1979 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.gb.net.pl 02.06.09, 15:27
      witam wszystkch widzę ze lubią zmieniać hotele więc jestem trochę
      zmartwiony bo lecę 18 czerwca z katowic na dwa tygodnie i ciekaw
      jestem czy też nam zmienia.
      • Gość: KUBA Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 212.160.234.* 11.06.09, 11:22
        Nie martw się za wczasu bracik :)Myślę że jest małe
        prawdopodobieństwo zmiany miejsca pobytu hehe to musial by byc
        naprawde pech jakby to na was musialo trafić :) pozdro :)
        • ankab99 Re: miał być thalassa sousse a był thalassa skanes 26.06.09, 20:24
          ponieważ założyłam ten wątek teraz moje wrażenia po powrocie. po
          pierwsze tak jak w temacie wylądowaliśmy w innym hotelu o czym
          dowiedzieliśmy się w autokarze, którym już jechaliśmy do hotelu.
          okazuje sięże nie jest to wina organizatora (oasis) ale hotelu,
          araczej sieci hoteli thalassa, jest ich trzy jeden w Monastirze,
          jeden w Skanes, i jeden w Sousse. Dyrekcja hotelu w zależności od
          obłożenia miejsc zmienia zakwaterowanie, oprócz nas zdarzyło się to
          też jednej parze. Ponieważ standard we wszystkich jest taki sam
          ****, nie robiliśmy problemu, jako rekompensatę zaproponowano nam
          zabiegi upiększające, masaż (nie skorzystaliśmy, bo woleliśmy
          poświęcić więcej czasu na zwiedzanie).
          Hotel w miarę czysty jak na Tunezję, pokój codziennie sprzątany,
          jedzenie dobre i ogromny wybór potraw, plus pyszne słodkości i
          owoce. Alkohole mocno rozcieńczone, soki również, cola fanta z
          dystyrbutorów więc ok. Animatorzy bardzo aktywni, mnóstwo imprez dla
          dzieci i dla dorosłych. Dwa duże baseny i dwa malutkie dla dzieci,
          dla dzieci również pompowane zjeżdżalnie i plac zabaw, plaża duża i
          czysta. Jedyny mankament to zajmowanie leżaków, jeśli chciało się
          mieć miejsce choć częściowo zacienione trzeba było wstać bardzo
          wcześnie, uważam że to bez sensu, bo czasem pół dnia stał pusty
          leżak na którym ktoś rzucił ręcznik.
          Bardzo dużo rodzin z dziećmi. Towrzystwo międzynarodowe Niemcy,
          Frabcuzi, Anglicy, Rosjanie, Czesi, Włosi i najmniejsza grupa
          Polaków. Na terenie hotelu cztery restaruacje, cztery bary, sklepik,
          kantor w recepcji.
          Obsługa raczej miła. Właściwie nie ma się do czego przyczepić.
          Nie polecam nocy beduińskiej, zalatuje cepelią i to w marnym
          wydaniu, nam się nie podobała.
          My zwiedzaliśmy we własnym tempie i na własną rękę, jako że byliśmy
          z dziećmi i nie chcieliśmy ich narażać na długie podróże autokarem,
          bo transfery są marnie zorganizowane.
          Jeździliśmy taksówkami i tuk tukami. Ceny zawsze ustalaliśmy przed
          podróżą i nie było problemów. Zresztą targować trzeba się na każdym
          kroku, mnie to męczyło, ale mojemu mężowi bardzo się to podobało,
          tak że zależy co kto lubi.
          lecieliśmy liniami Nouvelair, punktualnie i miło, przy lądowaniu w
          Warszawie trochę trzęsło, ale były gęste chmury i to podobno dlatego.
          jeśli ktoś chciałby wiedzieć coś więcej chętnie odpowiem.
          • Gość: Nefra Re: miał być thalassa sousse a był thalassa skane IP: *.chello.pl 29.06.09, 19:05
            Byłam w czerwcu i muszę powiedzieć że naprawdę było ok.
            Obsługa miła w pokojach czysto.
    • Gość: Roberto1979 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 217.153.80.* 03.07.09, 00:09
      witam ja wróciłem dzisiaj tj2.07 byłem od 18.o6 i muszę powiedzieć
      że było tak jak powinno być hotel jak w katalogu wszystko się
      zgadzało.leciałem nouvlerem i był nawet przed czasem.
      • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 23:04
        Hotel - fajny (normalny) jedzenie dobre, baseny tez calkiem fajne.
        Jedna rzecz UWAGA!!! Naciągają np. na sejf, czy inne dopłaty.
        Ogólnie plaża, rodziny z dziećmi powinni sie czuć dobrze - dobre
        animacje dla dzieci!!! Mieliśmy maly incydent na jadalni ale to nie
        warte pisania.
        • Gość: Nefra Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.chello.pl 05.07.09, 00:21
          A można wiedzieć konkretnie na co naciągają ?
          Co chodzi o sejf to pan w recepcji poinformował nas grzecznie ze jest możliwość
          wynajęcia sejfu o ile mamy na to ochotę.
          • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 21:29
            Znajomym chcieli wmówić na koniec pobytu, ze mieli wynajety sejf.
            Jednej nocy ok. 3 jak przyjechaliśmy z dyskteki i położyliśmy
            ręczniki na basenie zeby zając sobie miejsca to jak przyszliśmy ok.
            10 nasze ręczniki były w basenie. Wielka wada hotelu - to mało
            leżaków na basenie o 8 juz nie ma miejsc.
            • Gość: Nefra Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.chello.pl 08.07.09, 00:05
              Jak każdy sobie zajmował leżaki o 3 w nocy to co tu się dziwić że miejsc nie było.
              • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 07:41
                Myśmy to zrobili raz. Jeśli chcesz mieć miejsce (jakiekolwiek) to
                musisz iść na basen miedzy 6 a 7 bo potem to tylko możesz pomarzyć.
                Uważam, że hotel powinien miec tyle leżaków ile ma gości.
                • Gość: Nefra Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.chello.pl 08.07.09, 10:35
                  Z leżakami problemu nie było bo mieli dużo wystarczyło poprosić i przynieśli
                  .Problem był właśnie z gośćmi którzy zajmowali jednocześnie miejsca na basenie i
                  na plaży.
                  • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.09, 21:43
                    Chyba bylismy w innym hotelu. Jak poprosilismy to powiedzieli, że
                    sami musimy poszukać. Dlatego kiedyś daliśmy o 3. Uważam, że hotel
                    niezły ale ma pare mankamentów.
    • Gość: Roberto1979 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 217.153.80.* 11.07.09, 14:59
      jeżeli chodzi o sejf to nic nie płaciłem bo sam sobie go
      rozpracowałem i miałem za darmo tak samo zrobił mój szwagier a biorą
      30 dinarów za kaucję ale jej już potem nie zwracają.więc nie ma co
      sie prosić o sejf tylko trochę głową ruszyć i poczytć instrukcję
      sejfu jak sie go programuje.
      • Gość: Gawerski Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.09, 08:47
        A mozna prosić o wskazówki odnosnie sejfu ? Dzieki
        • Gość: KoKo_ Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.chello.pl 30.07.09, 09:47
          W recepcji załatwisz sprawę sejfu . Opłata to chyba 2,5 DT dziennie.
          • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 23:19
            Uważam, że nie warto sejfu breć!
            • Gość: mari Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.09, 21:08
              brać
              • Gość: Sylwia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 12:47
                Czy jedzie ktoś do Tunezji do hoteli thalassa a do ktorego dowie sie po
                przyjezdzie na mniejsce?? w terminie 21 sierpnia??? bo zastanawiam sie jak to
                bedzie czy faktycznie NIBY nie bedzie miejsc w tej sieci hoteli??niech ktoś
                odpisze jeśłi leci w tym terminie co podałam.. Bede wdzieczna za informacje ;)
                • Gość: Janet Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.szczecin.vectranet.pl 08.08.09, 12:27
                  Witam, my bylismy z tej oferty w lipcu i wszystko byo super!
                  Trafilismy do hotelu Thalassa Mahdia w Mahdii i bylo rewelacyjnie!!!
                  Z tego zo wiem, to wszytskie hotele sa w bardzo dobrym standardzie
                  bo jest to siec francuskich hoteli. U nas bylo super, hotel na
                  poziomie 4 gwiazdek, jedzenie bardzo dobre, obsluga przemila, bardzo
                  czysto, codzienne sprzatanie pokoi, bezpiecznie. Codziennie butelka
                  wody ienralnej na pokoj, wiec przy opcji all nie trzeba niczego
                  dodatkowo kupowac. Wspanialych wakacji! Nie trzeba sie nastawiac
                  negatywnie, a wszystko bedzie super:)
                  • Gość: Sylwia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.09, 12:08
                    No to super że wakacje wam sie udały, tyle co się już naczytałam o tym że aż
                    mnie strach ogarnia. a z jakiego biura była ta wycieczka??dziekuje za opinie ;)
                    Jestem troche spokojniejsza ;)
                • Gość: midaa Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.pgd.pl 10.08.09, 16:58
                  my jedziemy prawdopodobnie 27.sierpnia ;)
                  • Gość: mi Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.centertel.pl 10.08.09, 17:05
                    Hotele Thalassa sa bardzo dobre, wystarczy się przejechac taxi
                    wzdłuż wybrzeża i zobazyć inne..:)
                    Ja byłam w thalassa village skanes i było extra - najlepszy z tej
                    sieci jest w mahdii, aczkolwiek na nasz nie mogliśmy narzekać.
                    Karaluchy, jaszczurki były.. nie dało się uniknąć.:(
                    • Gość: Sylwia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 07:57
                      ale to cały czas chodzi wam o ta ofertę która wcześniej opisałam??
                • Gość: anka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.09, 13:22
                  19 wylatujemy do Tunezji do hotelun Thalassa :) na 100 % będziesz
                  zakwaterowana w którymś z 4 tych hoteli w umowie jest napisane, że
                  nie ma opcji zmiany sieci hoteli :) na ile lecisz i z jakiego
                  lotniska ? Jakąs większą ekipą ?
                  • Gość: Sylwia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 13:48
                    Lecimy 20 sierpnia z Krakowa na 2 tyg.. Bede z chłopakiem ;) patrząc po
                    wypowiedziach można miec stracha że sie trafi gdzieś indziej ale myśle że bedzie
                    dobrze ;) a Ty z kim lecisz????
                    • Gość: anka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.09, 14:05
                      lece z kuzynką na tydzien 19 w nocy z Poznania, my stracha nie mamy
                      wcale :) będzie dobrze ! opinie są ok o Thalassie ogólnie !
                      pozdrawiam i byc może do zobaczenia
                      • Gość: Sylwia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 14:23
                        W jakim wieku jesteś i troche się opisz to może sie znajdziemy jakos :) Do
                        zobaczenia ;)
                        • Gość: anka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.09, 14:45
                          moj email a-n-i-a-n@tlen.pl
                          • Gość: Sylwia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.09, 14:56
                            Masz ode mnie wiadomośc na poczcie ;)
                            • natastrz Re: hotel Thalassa sousse-opinie 24.08.09, 11:40
                              hej,czy ktos leci 3.09 z katowic??
                              • Gość: aga Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 16:00
                                Tak lece z mezem 3.09 z katowic
                                • Gość: anka105 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 195.116.34.* 04.09.09, 23:05
                                  hej ktoś moze leci 17 września? z katowic badz warszawy?
                                  • Gość: Sylwia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 18:51
                                    Cześc. Pisałam kiedyś właśnie tutaj odnośnie tunezji i fortuny. Miałam duze
                                    obawy co do tego co przeczytałam tutaj na forum. Doznałam takiego szoku jak
                                    znalazłam sie w Tunezji że to jest nie do opisania. Jalepszy hotel- Shalimar,
                                    super pogoda, super ludzie, Pani Rezydentka extra kobietka no po prostu na nic
                                    nie można bylo narzekac.Nie bylo problemu z miejcami w hotelu, no wszystko
                                    elegancko. Polecam serdecznie hotel Thalassa Shalimar w Hamammecie :)
                                  • Gość: piotr Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.09, 11:57
                                    witam wylatuje z Krakowa z 17 na 18 w nocy
                                  • niusiak22 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 12.09.09, 10:47
                                    my lecimy 17.09 z warszawy popołudniu, mamy wykupioną tą oferte
                                    fortuna thalassa i też obawiamy się że na miejscu okaże się że
                                    zakwaterują nas gdzieindziej
                                • agoosiaa Re: hotel Thalassa sousse-opinie 11.01.10, 19:24
                                  My lecimy 27 maja :)
                                  • Gość: suzuka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 109.243.189.* 09.02.10, 19:15
                                    Hej,
                                    ja lecę 5 maja na tydzień, jak wrócę napiszę jak było :)
                                  • Gość: basia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.itcomp.pl 12.02.10, 10:40
                                    napiszcie po powrocie jak było!!!
                                    • Gość: jonka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.aster.pl 17.02.10, 19:07
                                      lecimy z mężem i 12 letnim synem 1 kwietnia. Mam nadzieję , że będę
                                      mogła po powrocie podtrzymać pozytywne opinie o tym hotelu:)
                                      • Gość: gość Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 16:21
                                        ja mam lecieć z rodziną 14 lipca do thalassa sousse z katowic (biuro
                                        oasis), będę wdzięczna za kilka opini i rad
                                        • Gość: hilda Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.10, 10:37
                                          my lecimy 22.04 na dwa tygodnie. Jak wrocimy to napewno napisze jak
                                          było bo jest wiele sprzecznych informacji na temat tego hotelu i
                                          biura oasis.
                                          A moze ktos jeszcze leci w tym terminie?
                              • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 15.03.10, 19:31
                                Hej. Jade do Tunezji 12 maja :) wylatuje z warszawy może jest ktoś
                                kto leci w tym samym terminie. Lece oczywiście do Hotelu Thalassa :)
                                Pozdrawiam i czekam na wiadomość
                                • srsrsrsrsr Re: hotel Thalassa sousse-opinie 19.03.10, 22:09
                                  My lecimy 20.08 z Gdańska
                                  • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 20.03.10, 10:05
                                    W sierpniu to ja już wróce do Polski :) opowiem jak było. a może
                                    ktoś jednak będzie leciał w maju 12 wylot z warszawy. Pozdrawiam
                                    • Gość: suzuka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.bremultibank.com.pl 23.03.10, 13:30
                                      hej, ja wyjeżdżam 5 maja do Thalassa Sosusse. Czy ktoś w tym
                                      terminie jedzie? Ja jadę ze znanego biura podróży, tylko, że
                                      zmieniono mi już 2 razy godzinę wylotu i miejsce przylotu :/
                                      • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 23.03.10, 16:00
                                        Hej wiesz o godzine wylotu to najlepiej pytac w biurze w którym się
                                        wykupiło impreze na dwa dni przed wylotem. Bo wcześniej jak się
                                        pytasz to bardzo często są właśnie takie zmiany i jakich mowisz.
                                        Możesz mi powiedzieć lecisz na tydzień czy dwa? :)
                                        • Gość: SIP Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.147.183.141.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.03.10, 13:03
                                          Ja wylatuję 8 kwietnia na 2 tyg. z 2 dziećmi i oczywiście z mężem.
                                          Czy ktoś był w tym terminie? Nie wiem jakie ubranka spakować (roczek
                                          i 5 lat)
                                          • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 24.03.10, 15:28
                                            Będzie tak ciepło napewno więc nie ma co brać grubych ubrań. Jeśli
                                            chodzi tylko o wieczór bo spada troszkę temperatura na to się trzeba
                                            przygotować więc wieczorem trzeba mieć jakąś cieplejszą bluze i
                                            długie spodnie to samo tyczy się dzieci :) Pogoda będzie napewno
                                            piękna :) Ale z tymi grubszymi ubraniamy nie przesadzaj bo napewo Ci
                                            się ani Twojej rodzinie zbytnio nie przydadzą a będzie to dodatkowy
                                            balast :) pozdrawiam
                                          • yo_witka Re: hotel Thalassa sousse-opinie 26.03.10, 15:07
                                            Koniecznie weż też ciepłe ubrania dla dzieci!!! Dla siebie zresztą
                                            też - Tunezja to nie tropiki, lato nie trwa tam cały rok, w kwietniu
                                            mają normalną wiosnę - 8.04 ma być w dzień do 21st wieczorem spada
                                            do 13st- może też padać

www.zoover.pl/tunezja/tunezja/sousse/pogoda
                                            - tu można sprawdzić pogodę

Byłam w zeszłym roku początkiem maja (od 8-go) na 2tyg w Monastirze
                                            i miałam dla dzieci po 2 bluzki i 2 pary spodni z długim rękawem-
                                            zdecydowanie zbyt mało - niby było 22-23st ale wiało tak że dzieci
                                            chodziły w krótkich spodniach, ale bluzeczki z długim rękawem.
                                            Natomiast wieczorem szybko spada temp do ok 15st i wtedy przydają
                                            sie też kurteczki/polarki:))

Udanego urlopu!
                                        • Gość: suzuka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.bremultibank.com.pl 25.03.10, 12:19
                                          Hejka, lecę na tydzień z Warszawy. Wiesz ja się nie pytam w biurze
                                          tylko sami do mnie dzwnią, żeby mnie powiadomić. Ja muszę wyrazić
                                          zgodę. Tak jest w ich regulaminie. Biuro Oazis
                                • Gość: asia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 15:27
                                  Hej ja tez jade do Tunezji 14 maja do tego samego hotelu z kim lecisz?ja lece z
                                  kolezanka:)
                                  • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 24.03.10, 15:28
                                    Ja lece z chłopakiem masz może gg to pogadamy??
                                    • Gość: asia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:12
                                      moj numer gg 2027310 :)
                                      • Gość: asia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 16:14
                                        Jakby cos to pisz ja jestem na niewidocznym
                                  • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 24.03.10, 15:37
                                    Super że będzie ktoś z Polski razem ze mna. Ja lece z chłopakiem
                                    wylatuje 12 maja z Warszawy. A ty 14 maja lecisz tak? możesz mi
                                    powiedzieć ska wylatujesz?? A woglę to masz może gg to byśmy
                                    pogadały napewno byłoby łatwiej :) Pozdrawiam serdecznie :)
                                  • Gość: asia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.10, 15:38
                                    Podaje swojego emaila jesli ktos leci w tym samy czasie co my to piszcie moze
                                    sie zgadamy asia_h_1984@tlen.pl
                                    • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.10, 23:01
                                      a czy może ktos cos powiedzieć na temat okolicy? Jaka jest ta miejscowość?
                                      Jest co robic wieczorami? Czy mozna gdzies pujsc, posiedziec, pobawic sie?
                                      Chcemy lecic 28 badz 29 z Wrocławia ;)
                                      • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 25.03.10, 09:57
                                        Miejscowość podobno warta Polecenia sama nie byłam dopiero się
                                        wybieram ale słyszałam dużo pozytywnych epinii na ten temat :) więc
                                        sądzę że warto :) i sądzzę też że nie będe się tam nudzić. Ale
                                        decyzja przecież należy do Ciebie
                                      • Gość: asia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 12:16
                                        Sousse jest super nie bylam tam ale widziałam zdjecia jest chyba 10 dyskotek i
                                        rozne miejsca do zwiedzania poza tym mozesz pojechac sobie na wycieczki ktore
                                        organizuje rezydent wiec nie ma sie co martwic ze nie bedzie co robic.Widziałam
                                        zdjecia od znajomego który tam mieszka i jest jak dla mnie naprwde ładnie i
                                        warto pojechac.Miłego pobytu.
                                  • Gość: suzuka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.bremultibank.com.pl 25.03.10, 12:21
                                    Siemka, ja lecę z moim chłopakiem 5 maja na tydz do 12
                                • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 29.03.10, 13:31
                                  może mi ktoś udzielić informacji czy był z turoperatorem Oasis Turs
                                  gdzieś na wycieczce. i Ogólnie jak sie oni sprawowali?? Lece z nimi
                                  12 maja i mam mieszane uczucia. prosze o jakieś onformację
                                • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 19.04.10, 14:47
                                  niech mi ktoś powie ile mniej wiecej mogą kosztować wycieczki
                                  fakultatywne w Tunezji np, jakieś safari czy coś takiego pozdrawiam
                                • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 11.05.10, 13:09
                                  Ja lece Jutro :) też dam znać i opowiem jak było. Pozdrawiam. Cieszę
                                  się Gosiu że piszesz o tym że było fajnie. mam nadzieje że i mnie
                                  się będzie podobało
                                • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 19.05.10, 23:20
                                  :) i znow w Polsce. Hotel hmmm... powiem tak :) jak dla mnie
                                  myślałam że będzie to coś lepszego.
                                  Pokoje małe żaden szał, Pani która sprzątala WOGLE SIĘ nie
                                  przykładała do pracy. Przez tydzien pobytu umyła raz podłogę i tyle.
                                  Kosmetyków nie układała wogle sprzątanie pokoju to było pościelenie
                                  łóżka i tyle.
                                  Ale ogólnie Hotel nadrabiał innymi rzeczami jedzenie było wyśmienite
                                  każdy mógł znaleść coś dla siebie. Obsługa kelnerzy i ogólnie
                                  wszyscy byli bardzo mili. Nie mogłam narzekać zawszę starali się aby
                                  nie było nudno. Ogolnie wakacje w Thalassa Sousse oceniam na 4 :)
                                  hotel :) za to Miejscowość Sousse jest przepiękna :)
                                  • Gość: elcia22 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 95.175.14.* 21.05.10, 16:59
                                    achula1986 możesz napisać gdzie byłaś zakwaterowana i czy miałas
                                    możliwość porównania czy lepiej w hotelu czy w bungalowach ? My sie
                                    wybieramy 1 lipca więc zaczynam zbierać informacje :) jeśli masz
                                    jakieś cenne rady dotyczące hotelu lub okolic co warto zwiedzić i
                                    gdzie się wybrać na spacery . za info serdeczne dzięki :)
                              • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 25.03.10, 13:27
                                JA LECE 12 MAJA WIĘC SIE MINIEMY :)
                                • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.10, 17:38
                                  dzis zrobiłam wstepna rezerwacje, jutro ide ja potwierdzic, a wiec wylot 28.04
                                  na tydzien z Wrocławia :) już nie moge sie doczekac, leci ktos moze w tym
                                  terminie ??
                                  • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.10, 21:14
                                    własnie mój mąż wrocił z pracy i mówi że klient mu dzis powiedział
                                    że w Tunezji dzieją sie jakies zamieszki, jakieś złe rzeczy itp. A
                                    wy cos słyszeliście na ten temat ?
                                    • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 25.03.10, 22:51
                                      Nic mi o tym nie wiadomo. Ja nic na ten temat nie słyszałam więc
                                      nie wiem. jutro przejde się do zaprzyjaźnionego biura podróży
                                      popytam.. i dam znać Pozdrawiam
                                      • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.10, 23:46
                                        ja jutro musze sie juz zdecydowac no i oczywiscie tez zapytam czy
                                        jest cos w tym prawdy... ale czekam tez na info od ciebie, pozdrawiam
                                  • Gość: Marbest Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 194.246.16.* 02.04.10, 15:19
                                    Witaj. W jakim biurze wykupiłaś wczasy? Ja również planuję wyjazd z
                                    żonką w tym terminie z Wrocławia. Co zadecydowało, że wybrałaś
                                    właśnie ten hotel?
                                    • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.04.10, 17:00
                                      Rozumiem Marbest że to pytanie do mnie, biuro to azymut travel na
                                      ul. Hubskiej, a ten hotel ponieważ nie jest na bezludziu tylko w
                                      miejscowości gdzie cos się dzieje jest przy plaży i dość fajny
                                      standart jak za ta cene :)
                                      • Gość: kejttttttt Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 11:48
                                        Lecimy tam 23-go kwietnia wiec zobacze jak te wszystkie opisy maja
                                        sie co do rzeczywistosci;];] i zdam relacje;]
                                        • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.10, 10:05
                                          a ja wczoraj dostałam meila ze wyjazd z 28.04 jest przesuniety na
                                          29.04 (wylot z Wrocławia) i lecimy do Tunisu a nie Monastiru wiec
                                          transfer bedzie o wiele dłuzszy ;/
                                        • agaszaga Re: hotel Thalassa sousse-opinie 08.04.10, 20:42
                                          a my lecimy 22.04 - do zobaczenia:)
                                          • Gość: kejttttttt Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 20:57
                                            ooo....miło wiedziec ze jednak beda tam tez jacys Polacy bo ostatnio
                                            jak bylismy w Egipcie o tej porze to ciezko bylo z tym
                                            zjawiskiem;];]...w takim razie byc moze do zobaczenia;];]
                                            • Gość: I Wycieczki fakultatywne IP: *.aster.pl 09.04.10, 20:54
                                              Napiszcie opinie o wycieczkach fakultatywnych. Na co warto się wybrać
                                              a na co absolutnie nie. Czy ktoś wykupił wycieczkę w biurze podróży
                                              Sahel a nie u rezydenta? www.sahelvoyages.com/wycieczki.htm
                                              • Gość: goska2110 Re: Wycieczki fakultatywne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.10, 21:51
                                                my się chcemy wybrać z tym biurem na 2 dniowe safari i rejs statkiem
                                                pirackim, będe mogła coś napisać po 6.05 jakie odniosłam wrażenia,
                                                ale opinie są raczej pozytywne.
                                                • achula1986 Re: Wycieczki fakultatywne 10.04.10, 17:31
                                                  :) hallo też miałam o to samo zapytać. co warto zobaczyć w Tunezji
                                                  na jakie wycieczki pojechać bo jakoś nie jestem zorietowana. Czy
                                                  ktoś leci z Oasis Ture? jak to sie przedstawia z wycieczkami u nich.
                                                  pozdrawiam serdecznie
                                      • Gość: gabi Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.10, 21:13
                                        Jak długo jedzie się zTunisu do Sousse
                                        • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.10, 09:07
                                          z tego co się zorientowałam to z Tunisu do Sousse jest 140 km więc
                                          jazda autobusem i powiedzmy wysiadający ludzie do innych hoteli niż
                                          Twoj po drodze to wydaje mi się jakieś 3 h :/
                                          • Gość: gabi Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.10, 17:20
                                            Wielkie dzięki czyli lepiej znaleźć hotel w Hammamet.Pozdrowienia.
                                            • Gość: jacek Re: Oasis odradzam IP: *.chello.pl 13.04.10, 20:09
                                              UWAGA. OASIS TOURS OKŁAMUJE KLIENTÓW. DOSTAŁEM DZIŚ MAILA O ZMIANIE
                                              WYLOTU Z 05.05. NA 06.05 I NIE DO MONASTIRU A DO TUNISU(100 KM DALEJ
                                              DO SOUSSE).LECIMY W 7 OSÓB I CHYBA ODSTĄPIMY OD UMOWY ODRADZAM TO
                                              KŁAMCY I GRAJĄ W JAKIEŚ GIERKI Z LUDZMI
                                              • achula1986 Re: Oasis odradzam 13.04.10, 21:21
                                                Powiedz mi dawno sie o tych zmianach dowiedziałeś?? I powiedz mi kto
                                                Ciebie o tym poinformował?? biuro w którym kupiłeś wycieczkę? czy
                                                może Oasis bezpośrednio do Ciebie zadzwonił?? Z góry dziękuje za
                                                odpowiedz
                                                • Gość: jacek Re: Oasis odradzam IP: *.chello.pl 13.04.10, 21:35
                                                  Wczoraj dopłaciłem do całości ceny a dziś mi przysłali potwierdzenie
                                                  zakupu usługi z inną datą wylotu. Po moim telefonie dosłali mi nowe
                                                  warunki przelotu.Mam 3 dni na odstąpienie od umowy."Uprzejmie
                                                  informujemy, iż ze względu na zmiany rozkładu rejsów po stronie
                                                  przewoźnika, w przypadku niektórych rezerwacji zmianie uległy
                                                  godziny operacji oraz lotnisko przylotu.
                                                  Prosimy o niezwłoczne, lecz nie później niż w ciągu 3 dni od
                                                  uzyskania informacji, powiadomienie Oasis Tours (lub za
                                                  pośrednictwem Agenta) czy przyjmują Państwo zaproponowaną zmianę
                                                  umowy, czy też odstępują Państwo od umowy.
                                                  Przepraszamy za zmiany i ewentualne niedogodności z nią związane.
                                                  Poniżej podajemy aktualny rozkład lotów oraz trasę przelotu:"
                                                  Czytałem złe opinie o tym beznadziejnym biurze ale nie wierzyłem
                                                  teraz mam za swoje.
                                                  • Gość: goska2110 Re: Oasis odradzam IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.10, 22:24
                                                    ja juz wcześniej pisałam że nam tak samo zrobili z 28 na 29 kwietnia
                                                    przesuneli lot i na inne lotnisko,gdzie transfer z niego do naszego
                                                    hotelu w Sousse to jakies 3 h, ale przystalismy na to bo wylot mamy
                                                    z tego samego miasta w którym mieszkamy(wczesniej zawsze gdzies
                                                    musielismy jechac) wiec stwierdziłam że jakąs to przeżyje... ale czy
                                                    ja wiem czy to ich jest wina, otzymalam informacje że to nie jest
                                                    zależne od organizatora tylko od lini lotniczych.
                                                  • achula1986 Re: Oasis odradzam 13.04.10, 22:33
                                                    Ja też przeczytałam sporo nieciekawych opinii na temat oasisa ale
                                                    ryzyk fizyk :) zobaczymy. Mam wylot 12 maja jak narazie nie ma
                                                    żadnych zmian ale jestem puki co na nie przygotowana. tak więc
                                                    powiedz mi będziesz rezygnował czy nie? rezygnacja wiąże się z
                                                    jakimiś kosztami?? jakieś kary za odstąpienie umowy??
                                              • Gość: Despi Re: Oasis odradzam IP: 94.127.109.* 20.04.10, 16:16
                                                My dowiedzieliśmy się na samym początku przy podpisaniu umowy, że na 100%
                                                samolot z Poznania ląduje w Tunisie i trzeba będzie dojechać około 1h do hotelu
                                                (autostradą). Umowę podpisywaliśmy w styczniu a wylot mamy w czerwcu.
                                                • Gość: oasis Re: Oasis odradzam IP: *.chello.pl 09.06.10, 22:25
                                                  ano wlasnie dzis tez szukalam ofert i oasis to jakas porazka ,na diabla
                                                  lot do Tunisu skoro w Monastirze jest lotnisko,no nie mogli wymyslec
                                                  takiego bzdurnego transportu.Bylam juz w Tunezji dwukrotnie,nie wiem jaka
                                                  autostrada sie jedzie z Tunisu ale jak jechalam na fakultet to strasznie
                                                  dlugo trwala podroz ze Skanes/Monastir do Tunisu.W dodatku kolejna bzdura
                                                  z wylotem ,kupuje sie wycieczke do np 2 wrzesnia a wylot jest 3 wrzesnia o
                                                  1.45 w nocy z gdn,niezly przekret,a licza moment zbiorki 2 h przed,stad
                                                  niby wycieczka licozna od 2 wrzesnia,15 min a juz dzien w plecy.Ja
                                                  rozumiem,ze pierwszy i ostatni dzien przeznaczony jest na transport ale
                                                  bez przesady.
                                            • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.04.10, 22:28
                                              jeśli nie chcesz się tyle czasu tłuc to napewno lepiej zneleźć cos
                                              bliżej , ja wybrałam Sousse bo słyszałam że to miejscowosc taka
                                              bardziej rozrywkowa niż np Hammamet :) No ale to już sprawa
                                              inwidualna na czym komu zależy...
                                              • Gość: marioo Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.serczer.pl 22.04.10, 17:54
                                                ktos może leci z Wawy 05.05 o 7.40??
                                                • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 22.04.10, 19:00
                                                  Ja Lece 12 maja. Możesz mi powiedzieć lecisz na tydzień czy dwa?
                                                  Pozdrawiam
                                                  • Gość: marioo Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.serczer.pl 25.04.10, 10:25
                                                    lece na tydzień także się miniemy;p
                              • Gość: Roberto1979 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 87.239.168.* 05.05.10, 16:26
                                byłem w tamtym roku od 18.06 do 2.07.10 moje gg 4270047 poczta
                                roberto_79@vp.pl mam duż zdjęc mogę przesłać ale hotel bardzo fajny
                                blisko baseny i blisko do morza naprawdę ok.
                              • Gość: Roberto1979 polecam IP: 87.239.168.* 05.05.10, 16:49
                                byłem w tamtym roku od 18.06 do 2.07.10 i było super tak jak miało
                                być hotel ładny duży basen największy z hoteli zjeżdżalnie wszystko
                                na miejscu moje gg 4270047 i mam dużo zdjęć z tego hotelu moja poczt
                                roberto_79@vp.pl służe radą i pomocą robert.
                              • 8mati8 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 31.08.10, 19:12
                                witam, chcieliśmy sie dowiedzieć czy lepiej w pokojach hotelowych
                                czy bungalowych? czy ktoś wybiera sie tam 10.09 tego roku?
                                z gory dziekuje za odpowiedz.
                                • Gość: Ola Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.pruszcz.mm.pl 12.09.10, 10:31
                                  Podbijam pytanie my lecimy 17.09 i też zastanawiam się czy lepiej bungalow czy pokój w hotelu.
                                  • Gość: kasia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 212.160.103.* 13.09.10, 12:34
                                    Byłam w tym hotelu w lipcu - powiem tak - w hotelu generalnie są pokoje 2 osobowe wiec jeśli lecicie we dwójke to będziecie w hotelu, mozna włozyc pare euro do portfela i poprosic o bungalow - tak zrobili znajomi z ktorymi bylismy i na drugi dzien mieli bungalow. Ja osobiscie wolę bungalowy - mozna posiedziec na zewnątrz, te dla 4 osob sa bardzo przestronne z duża łazienką, my mielismy niedaleko basenów wiec fajnie, wszedzie blisko. Jak jedziecie z dziecmi to tym bardziej polecam bungalow bo nie ma problemów z bieganiem po schodach.
                                    Generalnie hotel b.fajny, jedyne co mi sie nie podobało to obsługa w knajpce nad morzem - po pierwsze podają tylko ryby i owoce morza - nasz wina nie doczytaliśmy, a po drugie na każde danie czekaliśmy z dobre pół godziny jesli nie dłużej....jedynie widok był b.fajny, jednak jak zrobiło sie już ciemno to kicha.....
    • Gość: GrubaskiDwa Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.aster.pl 25.04.10, 00:15
      Własnie wróciłam z hotelu Thalassa Sousse. Byłam tydzien na last minute all inc (oasis) i jestem zadowolona. Wyjazd za polowe ceny, jedzenie rewelacyjne i zroznicowane, pokoje takie sobie (ale jak wszedzie w Tunezji- niedoróbki), dzieki za info o sejfie- skorzystalam z porady kogos na tym forum (1111) :) do plazy blisko, szeroka, piaszczysta ladna. Reczniki plazowe za kaucja, parasole, lezaki bezplatne. Animatorzy=amatorzy, ale sympatyczni. Lądowalam w Tunisie, do hotelu jechalismy 2h.
      Rezydentka Grazyna J. jest bardzo nieprzyjemna, traktuje turystow z gory jakby byli tam dla niej a nie na odwrot, ciezko o jakies informacje, chce sie tylko pozbyc problemu z glowy i miec spokoj.
      Na plazy dodatkowe atrakcje Paraseiling 70zl lot ok 5min - super, klady, banan, skutery itp. Polecam spacer do Portu El Kantoui i do Mediny w niedziele. Wycieczi fakultatywne to: 2 dniowe safari, El Jam, Tunis, karawana, kłady...
      Pogoda w kwietniu dosyc ladna, bez uciazliwych upalow, wieczorem trzeba ubrac dlugie nogawki i rekawki, czasami dosyc mocno wialo, w jedna noc padal deszcz...
      Podsumowujac: szkoda placic normalnea cene za pobyt, ale polowa juz satysfakcjonuje, najedlismy sie po pachy i ladnie opalilismy przed sezonem :)
      • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.10, 21:19
        no to mnie pocieszyłaś ze transfer z Tinisu do Sousse trwa tylko 2 h
        bo myślałam że będzie gorzej.
        A powiedz mi jeśli mozna zapytać ile płaciłas za tego lasta?
        • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.10, 21:22
          a i co to jest za lot? ,,Paraseiling 70zl lot ok 5min - super'' ?
          • Gość: GrubaskiDwa Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.aster.pl 25.04.10, 21:53
            nasz last kosztowal 1040zl/os/tydzień all inc (normalna cena to
            2000zl)
            wiem, że 2 tygodnie na lasta kosztowaly 1500zl

parasailing - lot ze spadochronem za motorówką, trwa 5-10min i taka
            przyjemnosc kosztuje 35dinarow (ok70zl)(dla mnie bomba!) drugie tyle
            kosztuja zdjecia, ktore robia ci przy starcie i lądowaniu, ale nie
            trzeba ich kupować.
            • achula1986 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 26.04.10, 20:24
              czyli z pewnością się miniemy gdzieś na niebie. Udanej zabawy życzę.
              Pozdrawiam
            • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.10, 23:09
              rzeczywiscie cena korzystna :)
              no to fajnie z tym lotem i rozumiem ze takie cos odbywa sie na plaży
              przy tym własnie hotelu ??
              • Gość: Roberto1979 hotel thalassa sousse IP: 87.239.168.* 06.05.10, 13:34
                witam byłem w tamtym roku od 18.06 do 2.07.10 i muszę powiedzić że
                hotel spełnia wszelkie wymagania bardzo komfortowy jest część
                hotelowa i bungalowy ja byłem właśnie w bungalowie na ternie hotelu
                duży basen i to nie jeden zjeżdżalnie za pobyt dwu tygodniowy
                płaciłem 2800.Jeżeli kogoś interesują zdjęcia to podaję pocztę
                roberto_79@vp.pl oraz moje gg 4270047 pozdrawiam robert.
                • Gość: goska2110 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.10, 23:06
                  Szczerze polecam hotel mi sie bardzo podobało
                  • Gość: Despi Czerwiec w Thalass Souse IP: 94.127.109.* 26.05.10, 10:00
                    Hej, czy ktoś leci do tego hotelu w okresie 17 do 24 czerwca? :)
                    • Gość: danka Re: Czerwiec w Thalass Souse IP: *.chello.pl 28.05.10, 17:35
                      hotel super,milo czysto i kulturalnie.animatorzy zajefajni,cudownie sie
                      bawilam,jedzenie pyszne.nic zlego powiedziec sie nie da.JEDZCIE NIE POZALUJECIE...
                    • Gość: agula Re: Czerwiec w Thalass Souse IP: 195.116.70.* 31.05.10, 13:41
                      tak,
                      lecę z rodzinką od 10 do 24 czerwca z wrocławia
                      • Gość: Despi Re: Czerwiec w Thalass Souse IP: *.icpnet.pl 04.06.10, 00:27
                        Oooo :) To bankowo się widzimy :) w razie czego mój mail: despi(at)icpnet.pl :)
                      • Gość: Despi Re: Czerwiec w Thalass Souse IP: *.icpnet.pl 04.06.10, 00:35
                        Hm. Skasowano moją odpowiedź... W każdym razie spotkamy się bankowo, bo my
                        jesteśmy od 17 do 24, wylot z Poznania.
                        • astrolog-2 Re: Czerwiec w Thalass Souse 09.06.10, 17:47
                          A przyjeżdżają tam geje ? Sami czy w parach ?
    • Gość: adam 32 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.tktelekom.pl 16.06.10, 07:11
      jedzenie kazdego dnia takie same, brudne wanny i plaza, dostepne tylko miejscowe
      alkohole (piwo jest obrzydliwe...), kartki (!!!) na wode (butelka dziennie),
      dyskoteka na ktora nikt nie chodzi, niemila obsluga, ogolna ciasnota, potrawy
      czesto zimne... ogolnie nie polecam
      • Gość: gosc Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.chello.pl 20.06.10, 16:04
        to adam nie wiem w jakim hotelu byles bo ja bylem i nic takiego nie mialo
        miejsca...bzdury piszesz..
    • Gość: żółwik Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 12:28
      POLECAM TEN HOTEL! naprawde mona w nim wypoczac,zrelaksować dobrze
      zjesc,wybawic!:)) naprawde zasluguje na 4 *
      • Gość: Despi Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 94.127.109.* 02.07.10, 16:27
        Byłem od 17 do 24 czerwca w tym hotelu. Odpowiem krótko. Było super. Sam hotel
        mega dobry. Jak znasz język (najlepiej francuski), to otwierają się przed Tobą
        wszystkie drzwi. Na recepcji dajesz 20 dinarów w paszport, uśmiechasz się i
        prosisz grzecznie o fajny pokój... nie robisz ciśnienia - dostajesz najlepszy
        pokój w hotelu :) Przy samej plaży, barze i basenie :) Barmanom w lobby dajesz
        po dinarku wieczorem (można w połowie pobytu dać polską wódkę) i jesteś
        najlepszym kumplem :) Obsługa w hotelu miła na powiedzmy ocenę "dobrą". Czasem
        są opryskliwi, ale jak wcześniej dostajesz opie...od francuza, niemca czy
        tłustego ruska, to odbija się to na reszcie. Baseny - woda kryształ, animacje -
        ciągle coś nowego, mundial - ekran w dyskotece, jedzenie - tu można napisać
        bardzo dużo, i to szczerze - dużo dobrego :) Byłem w siódmym niebie podczas
        obiadów i kolacji. Śniadania, fakt, codziennie to samo, ale dużo do wyboru. A
        teraz kropelka goryczy: biuro Oasis to wielkie dno. Mogę powiedzieć, że jestem w
        czepku urodzony, bo mnie nic złego nie spotkało ze strony tego biura, ale
        wszystkich z którymi rozmawiałem, słowo Oasis doprowadzało do szewskiej pasji.
        Rezydenci? Zapomnij żeby cokolwiek pomogli, załatwili, porozmawiali. Przez 7 dni
        jak byłem przyjechały dwie ekipy turystów z Polski i część z nich nie miała...
        pokoi!!! Spali w hotelu obok. Pomoc medyczna? Wolę o tym nie myśleć. Mojemu
        dziecku poparzonemu przez meduzę pomógł hotelowy znachor (znajomość języka się
        kłania) oraz włoscy goście. I teraz chyba najważniejsze: wszyscy goście hotelowi
        posiadali na nadgarstkach szare opaski (Francuzi, Niemcy, Anglicy, Rosjanie,
        Serbowie, Ukraińcy) natomiast Polacy (i tylko Polacy z Oasis) mieli czerwone...
        dlaczego? Kto inteligentny, to się domyśli :)
        • Gość: pirat Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 10:53
          a wiesz może jakie inne biuro poza oasisem ma w ofercie ten hotel?
          pozdrawiam
          • Gość: paweł Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 01.08.10, 22:03
            Zapytaj w neckermannie. Ja dwa lata temu kupiłem z niemieckiego
            katalogu (Polski neck, nie miał ich wtedy w ofercie - nie wiem jak
            teraz). Bilety i wszystkie papiery przyszły pocztą z niemiec. Jakby
            nie doszły (dotarły 3 dni przed wylotem) polski neck miał wystawić
            duplikaty. I opaski mieliśmy szare. Ale wtedy mało było tam Polaków -
            głównie niemcy i francuzi. Szczerze polecam ten hotel.
            • Gość: siwek Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.pila.vectranet.pl 02.08.10, 17:57
              Witam wszystkich. Mam pytanie: czy ktoś leci z Poznania do Thalassa sousse 26
              sierpnia ?? Albo czy ktoś leci w tym terminie ?? Ale najlepiej z Poznania ??
              Pozdrawiam...
              • Gość: gość Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.08.10, 18:55
                Witam, ja lecę 26.08.2010 z Poznania.
                • Gość: paweł Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.10, 22:18
                  Oby nie z Oasisem. Lepiej z Tui! Widzę że Oasis nadal robi ludzi w
                  h.u.j.a

forum.gazeta.pl/forum/w,21193,115245339,,Oasis_Tours_kolejna_zmiana_hotelu.html?v=2

Mamy powtórke z rozrywki i ponownie z thalassą
                  • Gość: gość Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 17.08.10, 22:46
                    No niestety z Oasisem, już wszystko załatwione
                • muchospatatos Re: hotel Thalassa sousse-opinie 13.08.10, 17:54
                  ja tez chce leciec do Thalassy z Poznania ale we wrzesniu
                  jesli mozesz odezwij sie po powrocie na emaila
                  muchospatatos@gazeta.pl
                • Gość: ADA Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 11:05
                  Ja też lecę z Poznania 26.08 z mężem i 3 letnią córką. ADA
                  • Gość: gość Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 18.08.10, 18:22
                    Ja lecę z dwójką dzieci, córka - 17 lat, syn - 9 lat.
              • Gość: kasia Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:23
                witam, ja lecę z chlopakiem 26.08. ale z katowic
                • Gość: wczasowicz Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 193.16.229.* 18.08.10, 08:08
                  ja z żonką 27.08 z Katowic:)
                • Gość: Slaw Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.compnet.com.pl 22.08.10, 13:38
                  Witaj, ja z zoną tez lece z Katowic. 26 o godz 22. Dozobaczenia w
                  samolocie :)
              • Gość: Slaw Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.compnet.com.pl 22.08.10, 13:36
                Ja z żona lecimy 26 z Katowic. Parka 30-34 lata, pozdrawiam do
                zobaczenia na miejscu.
                • Gość: Kasia thalassa sousse 07.07.2011 IP: 89.174.236.* 14.06.11, 19:35
                  WITAM....LECĘ Z 12 LETNIĄ CÓRKĄ I 4 LETNIM SYNEM na wczasy do Tunezji, HOTEL THALASSA SOUSSE. Lecimy z Krakowa...Acha...ja mam 33 latka :))) będzie ktoś w tym czasie???
                  • Gość: Nina Re: thalassa sousse 07.07.2011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 18:17
                    hej ja będę z koleżanką od 7 lipca.lecimy z pyrzowic.miałyśmy lecieć do tego hotelu ale jednak w samarze bedziemy
                  • Gość: jj Re: thalassa sousse 07.07.2011 IP: *.ip.xcore.pl 04.07.11, 00:46
                    witam lece do thalassa sousse z chłopakiem z krakowa 07.07.2011 opinie biura sa beznadziejne mam nadzieje ze wszytsko bedzie ok!!
        • Gość: aga Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 14:59
          zgadzam się prawie z wszystkim ale niemogę przemilczeć tych opasek!! ich kolor zależał nie tylko od narodowości turysty ale również od biura podróży z jakiego usług korzystał... i owszem czerwone były z "oasis" ale ja rozróżniłam przynajmniej 3 inne ale już nie pamiętam kto jakie nosił:P były na pewno szare z jakimś biało-czerwony małym powtarzjącym się znaczkiem (chyba u Niemców) i prawdopodobnie u francuzów szaro-czerwone dzielone w równych częściach. Hotel fantastyczny!!! wiem bo miałam porównanie z innym podczas tego urlopu (przymusowy nocleg w El Muradi) ale pobyt w Thalassa Susse wynagrodził z nawiązką tę małą wpadkę;P polecam gorąco!!:)))
    • Gość: Karina Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.aster.pl 19.08.10, 19:46
      Lecimy we wrześniu do tego hotelu z dwójką dzieci. Mam nadzieję, że
      będzie fajnie.
      • Gość: gosc Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.chello.pl 27.08.10, 15:32
        na pewno bedzie fajnie ja tam bylam i mam zamiar wrocic.... jest super
        • Gość: GrzeH Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.silesnet.net 13.11.10, 19:01
          A my z rodzinką wykupiliśmy już na czerwiec 2011, chcieliśmy lipiec, ale nie bylo już pokoi na 2 tygodnie do połowy lipca, a różnica w cenie miedzy 15 czerwca, a 15 lipca to 1600 zł.
          • Gość: karl Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 04.12.10, 20:29
            A z jakim biurem? Tui?
    • golen1978 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 26.03.11, 11:43
      Hello!My frends!Dzis moge wypowiedziec sie na temat Tunezji i hotelu Thalasa Sousse skad wrocilem wczoraj 0 19 wieczorem do Katowic.[@]moja ogolna ocena spedzonego tam czasu [@] Bylismy tam od zeszlego piatku ze znajomymi i to byl naprawde udany i mile zapamietany wyjazd !!!opsluga przemila !!!!!!wszystko co trzeba byl!!! Otrzymalismy bez wiekszych problemow !!!JEDZENIE-duzy wybor najprzerozniejszych dan !!!!!probowalismy wiele serwowanych tam potraw ogolnie nie mamy zadnych zastrzezen jak i do kucharzy oraz kelnerow i kelnerki ktora bardzo latwo rozpoznac bo jest jedna super przemila i zawsze usmiechnieta !!!!!::):):):):)Pokoje no tu powiem szczerze ze oczekiwalismy jakis LUKSOSOW
      jak by sie myslalo o 4 ****!!!ale na to tez trzeba spojrzec ze strony ilosci przewijajacych sie ludzi ktorzy potrafia jak i tez nie zachowac sie i szanowac cudza wlasnosc !!!!pokoje ogolnie zadbane Tv w pokoju,sejw,wygodne grobe materace na lozkach,posciel zawsze swieza codzienna obsluga ludzi ktorzy o to dbaja i porzadek jest zachowany!!!!a tak naprawde odwalaja kawal ciezkiego i pracochlonnego kawalka chleba!!!!pozdrowiam tu przemile panie sprzataczki:):):)dla ludzi ktorzy lubia pobawic sie rowniez jest duzo w barze All in clusive gdzie barman wie co i z czym sie pije a zaskakujace pomysly na drinki godne polecenia dostepne 12 godzin na dzien:)Animacje ,gimnastyka,tance,lucznictwo i wiele innych gier i zabaw przy ktorych milo mija czas:)baseny :1-kryty w ktorym naprawde mozna poplywac juz od rana ,2-wiekszy na zewnatrz tak zwane serce hotelu,tam sie relaksuje i w najprzeruzniejszy sposob odpoczywa na sloneczku wiele gosci z naj przerozniejszych czesci swiata.Zjezdzalnie tu musze z przykroscia stwirdzic i przyznac ze nie powinienem sie wypowiadac poniewaz nie trafilismy na pelnie sezonu i niestety byly one nie dostepne chociaz sam ich widok moze juz sklonic do opinni bo napewno tam mozna poszalec jak dziecko :)znakomity dostep do plazy i moza zaledwie 3 min i juz widzimy piekny krajobraz i duza ilosc wody ktora az prosi by sie w niej wykapac:)MIASTO-jak ktos lubi zakupy typu stadion 10-lecia zapewne znajdzie tam cos dla siebie !!!A Napewno NIEJEDNEGO TUNeZyJCZYKA ktory o kazdeg=dinara=o bedzie DO WAS MOWIL MY FRENDS!!!!no chodz!!!no STRES !!!wszystko gratis!!!!!ogladanie zA darmo!!!!!!jak juz tam sie zakrecicie to pamietajcie ze tam targowac sie to naprawde trzeba umiec a szczegolnie orietowac sie w wartosci i DINARA!!!!!najlepiej nie zaczynac handlu w innej walucie bo dopiero jak wrocicie do hotelu to doliczycie sie jak latwo zostaliscie zakreceni a oni zarobieni!!!!:::::)))))TRANSPORT-jak kto lubi pieszo ,taxi,autobus,kolejka tak zwany tramwaj,doroszki sa wszedzie wiec miasto mozna latwo pokonywac i wszedzie sie latwo dostac a kierowca nawet zaczeka grzecznie nie liczac postoju nawet 2 godzinki w tym miejscu gdzie sie umowicie a i pamietajcie ze nawet jak zapomnicie gdzie to bylo i o ktorej to z posrod 1000 ludzi w okol zostaniecie z latwoscia odnalezieni:)rozpisalem sie ale jest to ciekawe miejsce swiata i milo o tym mozna pisac i rozmawiac:)pozniej wstawie kilka fotek ktore sa aktualne bo dopiero co wykonane miedzy18.03.2011-25.03.2011 z tego fajnego i mile nastawionego swiata gdzie turysta czuje sie dobrze !!!!!:):):)pozdrawiam wszystkich ktorzy w tym okresie rowniez spedzali tam wczasy .Krzysztof z Warszawy!!!!!CHINCZYK!!!!!!i remidj@!!!!!a dla wszystkih ktorzy mysla o wyjezdzie tam -SERDECZNIE I SZCZERZE POLECAM!!!!!!BO WARTO !!!!!!!POZDRAWIAMY
      • Gość: aga Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 18:57
        wciąż czekam na te zdjęcia...
        ja z mężem i z dzieckiem lecimy do tego hotelu pod koniec sierpnia z Katowic, może też ktoś wtedy leci? Dużo czytałam o tym hotelu i opinie są różne, ale pocieszam się, ze większość z nich jest ogólnie dobra.
        • Gość: GrzeH Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.silesnet.net 25.04.11, 13:57
          My wylatujemy z 2 dzieci (13,5) 16 czerwca. Mam nadzieję że nie zmienią hotelu - chodzi o zjeżdżalnie i syna. Zresztą ja sam chetnie pozjeżdżam zamiast leżeć na leżaku. No i martwi mnie trochę wielkość i ilość leżaków przy basenie. Ja wolę w cienu :)
          • Gość: Robert Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.legnica.vectranet.pl 26.04.11, 12:42
            Witam tez uciekam 16.06 z Wrocławia do tego hotelu i mam nadzieje że będzie bez problemów i zmian liczę na to że mało ludzi jedzie wiec nie będzie zmian hotelu i jakiś cudów :) do zobaczenia a jedziemy 2+1(dziecko 6 letnie - nie może się doczekać)
            • Gość: Kamil Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.11, 09:16
              no ja wylatuję 22 z Katowic kolega był i poleca za tą kasę .
            • zawszerobert77 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 27.04.11, 18:27
              Witam,lecę do tego hotelu 6 czerwca o 15 30 z Katowic,z dwójką dzieci 11 i 16 lat, jak ktoś leci tym lotem proszę o kontakt.
              • zawszerobert77 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 27.04.11, 18:29
                Dzień dobry,lecę do tego hotelu 6 lipca o 15:30 z Katowic,z dwójką dzieci 11 i 16 lat, jak ktoś leci tym lotem proszę o kontakt.
                • Gość: edyta Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 14:59
                  Witam! My lecimy 06 czerwca, ale rano (podobno). Chciałam spytac tych którzy byli z dziećmi jak wygląda sprawa tzw. dostawki dla dziecka??? Jedziemy z naszą niespełna 2 -letnią córcią i trochę martwię sie czy napewno będzie dla niej łóżeczko, czy lepiej wziąć własne?. I jeszcze, czy w bungalowach są w łazienkach wanny czy prysznic???
                  Pozdrawiam, Edyta
                  • Gość: ala Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.11, 19:01
                    witam, łóżeczko na pewno się znajdzie, a jeśli nie będzie to wyśpi się przecież dzidzia z rodzicami! Po co tachać własne. Na ostatnich wakacjach byli tacy, którzy przytaszczyli łóżeczko bo córcia niespełna roku nie może spać z rodzicami - mamy takie zasady - twierdzili jej rodzice. Nie w tym rzecz, ale proszę nie martwić, dla małego dziecka wystarczy zamówić łóżeczko.
                    • Gość: GrzeH Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.silesnet.net 08.05.11, 18:00
                      Czy ktoś wie jaka jest opłata za WI-Fi w hotelu ?
                  • Gość: wsz Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 16:11
                    witam melduje ekipe 8 osobową :) młodzi piekni i zabawni:) pozdrawiam i do zobaczenia
          • Gość: salamandra_7 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 16:02
            ja z mężem lecimy 16.06 z Wrocławia,pozdrawiam Monika
        • Gość: I-I Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.icpnet.pl 22.05.11, 10:46
          Ja lecę z poznania w II połowie sierpnia do Thalass-y :)
        • anngelaaaa89 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 25.05.11, 01:09
          ja też bd pod koniec sierpnia ;)
    • alagowski Re: hotel Thalassa sousse-opinie 08.05.11, 23:14
      dla wybierających się do hotelu, można poczytać dużo opinii ciekawych :-)

www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_lti+Hotel+Thalassa+Sousse-hid_29482.html
      sam wybieram się 2 czerwca i juz niemoge się doczekac ;-)
      • Gość: Adi Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.11, 09:23
        Bardzo prosze o podpowiedz osoby znajace ten hotel. Czytajac pojawiajace sie opinie wnioskuje iz jadac 2+1 zapewne bedziemy mieszkac w bungalowie. Prosze o Wasze sugestie ktore bungalowy maja fajna lokalizacje i o ktore warto prosic wraz z Panem "$ Franklinem $" przy zakwaterowaniu. Czy warto wybrac bungalowy przy plazy czy moze lepiej gdzies zupelnie na uboczu... Czekam na Wasze podpowiedzi ;) Z gory wielkie dzieki...
        • tom644 Re: hotel Thalassa sousse-opinie 22.05.11, 14:21
          My lecimy 22.06. z Poznania,mamy nadzieję,że będą to super 2 tygodnie słodkiego lenistwa!
          • Gość: Zenek Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.jkns.pl 26.05.11, 19:45
            Kogo to obchodzi Panie kiedy Wy lecicie? Temat jest: hotel Thalassa sousse-opinie o hotelu, a nie "moja data urlopu"
            Nie da się normalnie przeczytać wątku, bo połowa ludzi pisze kiedy jedzie i ze będzie fajnie ! WTF? teraz i mój post jest nie na temat
            • Gość: ania Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 22:35
              do zenek - popieram, też denerwują mnie ci wszyscy, którzy z tymi datami odlotów posty wypisują - trzeba przebrnąć przez 10 - 15 stron, żeby coś naprawdę konkretnego znaleźć!
    • Gość: MM Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.11, 23:26
      Bylismy z mężem w tym hotelu w term 12-19.05.2011. Nie czytałam wczesniejszych wypowiedzi,wiec z góry przepraszam jezeli powtórze jakies nieprzychylne opinie. Wycieczka kosztowała nas niedrogo 1.240,ł/so za tydzień , wiec i oczekiwań nie było zbyt wiele. Pierwsze niekorzystne wrazenie to klimat hotelu. Kwadratowa, betonowa, zimna bryła-bez żadnej dbałosci o klimat. Taki hotel mozna postawić wszedzie: Zakopanem, na Majorce etc. Czysty sterylnie holl, taras za stolikami i ani jednej klimatycznej lampki, zednego kwiatka. Jedyny fajny akcent, to urocza regionalna restauracyjka na świerzym powietrzu w biało-niebieskich kolorach(polecam do zdjęć). Ale do rzeczy- na wjeździe 20$ i pokój w bungalowie-najlepsza opcja. Pokój w miare duży, czysty ale urzadzony skromnie, łazienka mocno przechodzona. Jednym słowem standard pokoju 3*. Ale w koncu nie jedziemy tam dla pokoju:). Plaża-to jedna z mocniejszych stron hotelu-ładna, piaszczysta i czysta. Oczywisci kilku lokalnych handlarzy, ale nie podchodzą zbyt blisko-ochrona hotelu działa na piatkę. W barze na plazy-piwo, cola,fanta, kawa. Moze bliżej sezonu bedzie cos wiecej, ale ktoz to wie. Dla dzieciaków fajny duzy basen (drugi mniejszy blizej plazy bez brodzika), 3 naprawde spore zjeżdżalnie, plac zabaw kids club. Uważam, ze dla rodzin z maluchami to swietne miejsca o ile tatusiowie sa amatorami drinków bezalkoholowych:) Wszystkie drinki łacznie z piwem rozcienczane na maxa. Jedynie wino (polecam rózowe i czerwone) posiada swa pierowna moc.Poczatkowo brandy była równiez jako tako, gdy jednak obsługa zorientowała sie w tym małym ,,niedociagnieciu,, szybko błąd naprawiono:). Obsługa w barze - katastrofa: ignorancja, chamstwo...jakis koszmar. W kazdym innym kraju arabskim solidny napiwek załatwia sprawę tutaj mozna o tym zapomnieć. Nic to nie daje. Dasz kelnerowi 5 DIN, naleje z usmiechem aby po chwili zapomnieć, że dostał napiwek i dalej jest arogantem. Po dwóch dniach przestalismy więc dawać napiwki, bo w niczym nie zmieniało to serisu. Jedzenie ok, choc po paru dniach staje sie monotonne-jakos wszystko podobnie smakuje. W restauracji panuje niezły rozgardziasz -za mało obsługi. Często po przyniesieniu jedzenia na stół biegalismy przez kilka minut w poszukiwaniu czystych sztućców. Pyszne ciastka-eklerki, torciki itp. Na luch bywa pizza ale trzeba odstac w długiej kolejce, bo kucharz wkłada do pieca nie wiedzac czemu po 1 sztuce. All obowiazuje do 23-ej i niestety na dyskotece ani w barze po tej godzinie nie mozna dokupic zadnego drinka. Jest to fakt zadziwiajacy a jednak:)) Wycieczke do Sousse i Port El Kantaui zrobilismy sobie sami taksówką (przy hotelu-nie płaccie wiecej niż 4 DIN za kurs). Na 2 dniowa wycieczke pojechalismy z lokalnym biurem Sahel Voyage z Sousse. Polecem, robiac przelew z Polski zaoszcedzilismy , bo przelew robilismy w/g kurs DIN. Najlepsze wsponienie z Tunezji - w goracą, gwiaździstą noc kapiel w cudownie podświetlonym basenie w hoteliku gdzieś w oazie na środku pustyni. Dla tego wspomnienia warto było :))) Generalnie jeżeli nie jesteście drobiazgowi, to hotel polecam. Tylko nie nalezy oczekiwac zbyt wiele a w ,,rozluxniacze,, radzę zaopatrzyć sie juz na lotnisku.
      pozdrawiam
      • lyann Re: hotel Thalassa sousse-opinie 03.06.11, 23:16
        Witam! Mam pytanie, lecimy do tego hotelu 8 czerwca (z Poznania) z dzieckiem, które pije jeszcze mleko i zastanawiam się, czy na wyposażenie pokoi jest może czajnik... co by było jak wodę na mleczko podgrzać;) czy lepiej brać swoją grzałkę?
        pozdrowienia
        • Gość: ted Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.tvgawex.pl 04.06.11, 15:04
          Witam
          Byliśmy w tym hotelu w drugiej połowie września ubr. W naszym bungalowie żadnego sprzętu do gotowania/podgrzewania nie było. Przy meldowaniu wsadziłem w paszport 30 USD prosząc o bungalow bliżej plaży, lecz recepcjonista stwierdził (po sprawdzeniu w komputerze), że nie ma wolnych takowych i w ogóle nie brał naszych paszportów (tego z kasą też). Dostaliśmy bungalow trochę na uboczu, bliżej budynku głównego. W sumie, nie było to żadną wadą. Jedna uwaga - chcąc sejf, po zapłaceniu za niego w recepcji, do pokoju przyjdzie technik, otworzy sejf kodem 1 1 1 1 (taki kod był przynajmniej u nas) i wychodzi. Równie dobrze mozna to zrobić samemu, bez płacenia, a później wprowadzić swój kod. Jeżeli chodzi o obsługę - zadnego chamstwa z wyciaganiem ręki po kasę (o czym pisał ktoś wyżej) nie zauważyłem. Po zameldowaniu dostaje się "kartki" na wodę mineralną - jedna butelka na pokój na dzień (my na 3 osoby dostaliśmy 2 na dzień), do odbioru w lobby barze. Nie brać taksówek stojących przed hotelem - są droższe od tych "przejeżdzających", których jest full.
          • edytafrydrych Re: hotel Thalassa sousse-opinie 05.06.11, 09:14
            Prosze o info, czy nalezy brak dolary czy euro i gdzie je najlepiej rozmienić?
            czy w razie braku DT lepiej płacić dolarami czy euro?
            • Gość: Ted Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.tvgawex.pl 11.06.11, 12:30
              Nie było istotnej różnicy, dolary czy euro. Jeżeli chodzi o wymianę - przy recepcji w określonych godzinach był facet robiący za bank. Na mieście można było płacić również w USD i Euro, z tym że było to mniej korzystne.
              Pozdrawiam.
      • Gość: ania Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 22:32
        My wróciliśmy tydzień temu z hotelu - bardzo zadowoleni. Nam hotelik się bardzo podobał - zarówno niska zabudowa jak i naszym zdaniem dużo zieleni na całym obiekcie. Nie wiem też co się Pani tak nie podobało w hollu - był całkiem ok, jak również lobby bar - zwłaszcza tylna część z mięciutkim dywanem. Ogólnie ciekawy zarzut - czysty sterylnie holl - inni by się cieszyli ;)
        Co do zamiany pokoju na bungalow - nie trzeba zaraz wyjeżdżać z 20$ - u nas wystarczyło 5 ! A potem wszędzie krążą komentarze, że zamiana to koszt 20, a nawet 40$ - ludzie sami ceny podbijają a potem narzekają.
        Co do alkoholi - przede wszystkim nie zdarzyło się nam nigdy rozcieńczone piwo! ani też ciepłe! co do reszty alkoholi - fakt, nie były najmocniejsze, ale po pierwsze - nie macie Państwo limitu więc co za problem wypić sobie kulturalnie 2-3 słabsze drinki a nie już o 11 rano chodzić wypitym. Uważam że to z korzyścią dla wszystkich - jest to hotel dla rodzin z dziećmi i nie wyobrażam sobie tych wszystkich podbitych tatusiów popisujących się jeden przed drugim, co to który potrafi, bo im słońce zaszkodziło i skaczą pijani do wody albo zaczepiają dzieciaki. Ciekawe że innym nacjom to akurat najmniej przeszkadza. Tylko nasi niezadowoleni, bo za często do baru muszą latać - a potem się wszyscy dziwią, że Polaków traktują tak a nie inaczej! Nam też nieraz było wstyd za zachowanie rodaków.
        Jeśli chodzi o narzekanie na obsługę - wszędzie znajdą się mniej i bardziej pracowici ludzie, a czasem ktoś ma swój zły dzień. Nie mogę się zgodzić z Pani opisem - żadnego chamstwa nie było!! A ignorancja czy niechęć są z reguły odzewem na zachowanie klienta.
        Nie zgadzam się też z opinią, że dawanie napiwków nic nie daje - jak już ktoś pisał - za napiwek można dostać jedzenie czy napoje podane do stolika, leżaka czy nawet pokoju. Ja nie jestem zwolennikiem dawania napiwków, dlatego też daliśmy obsłudze może 3-4 napiwki w ciągu 2tygodni - i to rzędu 1-2dinarów - i spotkaliśmy się z bardzo miłą reakcją. Zawsze niemal był uśmiech, a przy posiłkach kelnerzy pytali jedynie czy to samo co zawsze i przynosili to, co piliśmy z mężem.
        Jedzenie - nie rozumiem ludzi, którzy na nie narzekają - było smaczne, doprawione, duży wybór - no ale jeśli ktoś musi skosztować jednego dnia 10 potraw, to potem będzie narzekał, że następnego dnia jest prawie to samo. A tak naprawdę, to często potrawy wyglądały podobnie, a smakowały całkiem inaczej. Ciekawe że ludzie narzekają, że zawsze to samo, a jak dosłownie jednego dnia nie podali pizzy, to było wielkie oburzenie!
        Rozgardiasz - sami ludzie go robią ! sztućce zawsze były na stole więc nie wiem skąd problem z jego brakiem. To że czasem zabrakło talerzy, czy chwilowo jakiejś potrawy - nic dziwnego - jak 100ludzi rzuci się naraz na jedzenie to i obsługa nie nadąży z przynoszeniem!! Co do tej nieszczęsnej pizzy - u nas były 2-3 w piecu - ludzie zrozumcie, że robił je jeden człowiek - on też ma tylko 2ręce! a w kolejce czekamy kilka - nie 10minut - głównie dlatego, że większość ludzi nakłada pełne talerze, jakby tylko pizze dawali. To potem reszta czeka.
        Co do barów po godzinie 23 - ten w lobby czynny był do 1 i można tam było sobie dokupić alkohol.
        Chętnie odpowiem na pytania
        • marghot Re: hotel Thalassa sousse-opinie 13.06.11, 08:49
          witam,
          zastanawiamy się na wyborem tego hotelu
          czy teren jest b. duzy? czy mając daleko połozony bungalow trzeba długo dreptac, aby dostać się na plażę? Będziemy z małym dzieckiem i często niestety zdarza się, że krązymy pomiędzy plażą a pokojem.

a jaki jest standard pokoi? czy jest czysto?

sądząc po wysokich notach na holidaycheck, jest to hotel godny polecenia
          mnie jednak zastanowiło i nieco wystraszyło, ze biuro oasis oferuje wakacje za połowe ceny w proównaniu do tui...
          • Gość: ania Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.11, 12:05
            jeśli chodzi o kwestie ceny to często płaci się więcej za marke niestety
            my płaciliśmy koło 2000zł za 2tygodnie, byli tacy, którzy za to sami zapłacili 1600
            bo kupili wycieczkę akurat po zamieszkach
            co do czystości pokoi - codziennie przychodziła pani pościelić łóżka, wymienić ręczniki, opróżnić kosz, pozamiatać i umyć podłogę - reszta czynności typu umycie wanny, kurze - raczej rzadko robiona; nam to wystarczało a też byliśmy z małym dzieckiem
            pokoje skromnie urządzone - duże łóżko, biurko, szafa wnękowa, stolik, szafka, tv i tyle, mi niczego nie brakowało - no może poza krzesłem, ale te można było sobie zawsze wziąć z tarasu
            jeśli chodzi o rozległość terenu - są domki położone bliżej basenu oraz te bliżej plaży - ogólnie spacer od najdalszego bungalow na plaże to jakieś 5-6minut drogi, żaden problem
            • marghot Re: hotel Thalassa sousse-opinie 13.06.11, 12:09
              Dziękuję Ci bardzo za informacje

Gość portalu: ania napisał(a):

> jeśli chodzi o kwestie ceny to często płaci się więcej za marke niestety
              > my płaciliśmy koło 2000zł za 2tygodnie, byli tacy, którzy za to sami zapłacili
              > 1600
              > bo kupili wycieczkę akurat po zamieszkach
              > co do czystości pokoi - codziennie przychodziła pani pościelić łóżka, wymienić
              > ręczniki, opróżnić kosz, pozamiatać i umyć podłogę - reszta czynności typu umyc
              > ie wanny, kurze - raczej rzadko robiona; nam to wystarczało a też byliśmy z mał
              > ym dzieckiem
              > pokoje skromnie urządzone - duże łóżko, biurko, szafa wnękowa, stolik, szafka,
              > tv i tyle, mi niczego nie brakowało - no może poza krzesłem, ale te można było
              > sobie zawsze wziąć z tarasu
              > jeśli chodzi o rozległość terenu - są domki położone bliżej basenu oraz te bliż
              > ej plaży - ogólnie spacer od najdalszego bungalow na plaże to jakieś 5-6minut d
              > rogi, żaden problem
              • Gość: GrzeH Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.silesnet.pl 15.06.11, 07:19
                Wylatujemy z rodzinką dziś na 2 tygodnie, wiec po powrocie zdam relację, - a moze nawet w trakcie pobytu, o ile opisane WiFi w centrum handlowym obok hotelu bedzie mieć to smao haslo.
                • Gość: GrzeH Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.silesnet.pl 15.06.11, 07:25
                  Nasuneło mi się jeszcze jedno pytanie:
                  czy wyjeżdżając na fakultety można było zamówic w recepcji jakiś prowiant. Jezeli tak to ile wcześniej trzeba to robić , i czy wogóle warto - co tam pakują ?
                  • Gość: z oasisem NIE!!!!! Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 13:20
                    ja wróciłem z Sousse 3 tygodnie temu, nawet było ok, tylko że:
                    rezydentka niepoważna, straszyła, że nie wolno wychodzić z hotelu, na plaże też nie bardzo, bo jest niebezpiecznie - a to oczywiście nie prawda. W Sousse jest spokojnie, ale wiadomo, trzeba zawsze uważać tak samo jak w Polsce idąc po ulicy! A tak - odstraszają tylko turystów, ciekawe jaki mają w tym cel - chyba tylko to, aby jeździć z nimi na wycieczki.....
                    Do tego mówiła, że na jakąkolwiek wycieczkę - najbezpieczniej tylko z Oasis a to znowu największa ściema - rozklekotany autokar, przewodnik - Tunezyjczyk (z niebieskimi oczkami, znajomi trafili na jeszcze gorszego - Zieda, który robił animacje na wycieczce - wiedza na temat Tunezji i jej historii ZEROWA), który w ogóle nie nadawał się na przewodnika....Rok temu z nimi byłem na Saharze, pytałem czy są ci sami przewodnicy - powiedzieli, że tak, dlatego stwierdziłem, ze nie będę się denerwować drugi raz (rok temu byłem tylko z zoną, tym razem zabraliśmy znajomych i chciałem, aby byli zadowoleni!)

Następna rzecz - kłamią, że z nimi jest najtaniej na Saharę - otóż nie. SAHARA EXPLORER W OASISIE kosztuje 175dt, ale TRZEBA DOPŁACIĆ ZA JEEPY, WIELBŁĄDY, OAZĘ. całkowita cena kształtuje się na poziomie około 230 dt (nie licząc wymuszanych przez przewodnika napiwków na każdym kroku).

Rezydentka jeszcze dodała, że UBEZPIECZENIE NIE OBOWIĄZUJE, jeśli jedzie się z innym biurem - BEZCZELNE KŁAMSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sprawdźcie umowy ubezpieczeniowe, gdyby rzeczywiście tak było, to nawet nie możemy sami jechać kolejką do Monastiru, taksówką, rowerem itp.

W tym roku ze znajomymi pojechaliśmy za to z SAHEL VOYAGES (www.sahelvoyages.com) - miejscowym biurem, które prowadzą Polacy. Porównaliśmy:
                    JAKOŚĆ wycieczki - na 6
                    sposób przekazywania informacji przez przewodników - na 6 (jak się jedzie na wycieczkę, to warto się czegoś dowiedzieć - mam doskonałe porównanie obydwu wycieczek i przewodniczka z Sahela opowiada bardzo dużo, ciekawie i szczegółowo, wszystko można zapamiętać - ma ogromną wiedzę, widać, że przeczytała dużo książek, natomiast Tunezyjczyk z Oasisa - niestety wiedzy nawet ze szkoły podstawowej nie posiada!), co ważniejsze mówi czystą POLSZCZYZNĄ, a nie łamanym językiem tunezyjsko-polskim!!!!!!
                    cenę (180dt już z jeepami, dopłacić trzeba tylko za wielbłądy 19dt i zwiedzanie oazy 6dt - ale przewodniczka nikogo do niczego nie zmuszała, jak ktoś nie chciał oglądać oazy - czekał w hotelu, a gdy nie chcieli ludzie jechać na wielbłądach, mogli zapalić fajkę wodną, wypić kawkę, pojeździć quadami lub polatać na moto lotni lub normalnie odpocząć - przewodniczka w Sahel Voyages nikogo nie namawiała na siłę...za to w na wycieczce z Oasisem - niestety przewodnik cisnął i cisnął...).
                    PROGRAM MAJĄ BOGATSZY, i gdy jest czas, grupa zwiedzała dodatkowe miejsca poza planem wycieczki - czyli więcej za mniej pieniędzy!
                    Do tego w Sahel Voyages dzień na wycieczce wykorzystany jest w pełni, z OASISEM - PĘDZILIŚMY NA ZŁAMANIE KARKU - bo przewodnikowi się bardzo spieszyło (byliśmy w tym samym okresie rok temu, wschód słońca około 5:15, zachód około 19:20, my drugiego dnia,po zakończeniu wycieczki, byliśmy o 17:00 w hotelu, w el jem spędziliśmy tylko 30 minut). Czyli turysta był dla wycieczki, a nie wycieczka dla turysty!

Ogólnie - po moich doświadczeniach - nie jedźcie z nimi na żadne wycieczki, po nie dość ze znacznie więcej zapłacicie, to nie dowiecie się niczego i bardzo szybciutko wrócicie do hotelu drugiego dnia.

Aaaaaa i Sahel daje zniżki na następne wycieczki - na prawdę polecam (a jak ktoś zorganizuje grupę - jeszcze obniżają cenę!) z Oasisa nie korzystajcie
                    • Gość: salamandra_7 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetunion.pl 05.07.11, 22:08
                      my wrocilismy tydzien temu bylismy na wycieczce na Saharze z Oasis trafilismy na super przewodniczke pania Marianne kobieta rewelacyjna wiedze ma ogromna i nie przynudzala tylko bardze ciekawie nam przekazywala wszystko. Nie naciskala ze mamy korzystac z rzeczy dodatkowych, byli ludzie ktorzy nie chcieli jechac na wielbladach wiec czekali sobie w hotelu na nas. El Jam bylismy godzine i spokojnie wystarczylo a wrocilismy do hotelu ok 19.
                      • Gość: jola Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.toya.net.pl 09.07.11, 08:33
                        czy wielblady mieliscie w pierwszy czy drugi dzien wycieczki.czy pani o ktorej wspominasz to niska bladyneczka w srednim wieku?
                        • Gość: salamandra_7 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.internetunion.pl 09.07.11, 20:50
                          wielbłady byly w drugi dzien, tak to ta pani chyba taka starsza mila blondynka
                          • Gość: areq Wróciłem w zeszłym tygodniu.Moje opinie.Part 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 22:01
                            Najnowsze info lub jak kto woli hot news:)Powtórzy się parę wcześniejszych opinii.Pozwolę sobie w sposób subiektywny przedstawić moje odczucia.
                            1.Hotel.Bardzo rozległy teren z trzy-piętrowym budynkiem głównym,bungalowami o wielkości małego garażu oraz fajnymi większymi bungalowami zwanymi pokojami rodzinnymi.Polaków kwaterują różniście.My byliśmy w budynku głównym na ostatnim piętrze./Pozdrowionka dla miłych sąsiadów/.Od budynku głównego jest blisko na stołówkę ale daleko na plaże:)
                            Standard pokoi...hmmm jak ktoś mieszka w kawalerce może się przyzwyczaić.Łóżka duże ale gdzie by się miała zmieścić ewentualna dostawka?Na balkonie?Klima w pokoju?TRAGEDIA wentylator mojej babci z lat 50-tych /oczywiście wentylator nie babcia/ lepiej dmucha.W ostatnim dniu ciut mocniej dawała.Może się chciała pożegnać w dobrym stylu?:):)
                            2.Baseny
                            Główny.Duży głęboki na około 160cm /sczytałem z boku basenu nie mierzyłem:)/ z meandrami płytszymi oraz brodzikami ale ponieważ przeważnie kąpałem się w morzu nie wiem czy brodziki są połączone z basenem głównym.Na pewno przy zjeżdżalniach są dwa mini baseny w celach oczywistych.Same zjeżdżalnie "jaj nie urywają" ale potrafią przynieść frajdę i dzieciakom i dorosłym.
                            Drugi ,mniejszy basen już przy plaży powalał temperaturą i klimatem.Dla dzieciaków-raj.I ludzi mniej i woda cieplejsza i wiaterek czasem powiał znad morza.
                            Woda w basenach generalnie -Jak u mnie w wannie.Na oko z 30- i więcej stopni.Szczegółowo okiem nie mierzyłem:)Z termometrem też staram się nie chodzić:)
                            3.Morze.
                            O!Morze było zajefajne.Jak na Tunezję czyste.Parę rybek,troszkę krabów,troszkę meduz-poparzyły parę osób-uwaga!pilnować dzieciaki.Kupić na wszelki wypadek fenistil czy coś podobnego.Strachu wielkiego nie ma bo były to sporadyczne przypadki ale wolę ostrzec.
                            4.Plaża
                            Szeroka piaszczysta.Piasek jak u nas w Mielnie.W ogóle morze taż jak nasze tylko cieplejsze...Siedziałem po 5 godzin w wodzie.Nawet w egipcie tak długo się nie odmaczałem.W każdym razie czułem się jak u nas./patrz skład narodowościowy/
                            5.Skład narodowościowy
                            ca.70% Polacy 10% belgo-francuzo-holendrzy i reemigranci tunezyjscy najczęściej też z francji 10% niemiaszki i pozostałe 10%narody niezidentyfikowane /hadziabałaga i okolice Bukaresztu:)/ Rusków spotkano w ilościach śladowych i co może zaskakiwać:):):) przy barze gó...e
                            • Gość: areq Wróciłem w zeszłym tygodniu.Moje opinie.Part 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 22:20
                              6.Żarło
                              Śniadania.Przemilczę.No może dla tych dociekliwych.Jaja.Ser o smaku mleka w proszku.Para mielonka o smaku stóp beduina /nie smakowałem stóp beduina ale piszę tak by sobie mili państwo wyobrazić:)/Dziwna kapusta z parówkami o smaku kapusty z parówkami..blee.Pomidor.Łogórek.Słodkie buły a'la croissanty,chrupki i inne słodkie badziewia.W każdym razie dla chłopa który zjada lonta zwyczajnej na śniadanie nie będzie za wiele do jedzenia
                              Łobiad.Jak dla mnie nie było źle.Ba!Powiem że było nawet dobrze.Nie każdemu mogą odpowiadać piersi przepiórcze czy pieczone króliki /mało mięsa dużo kości/.Ale już smażone rybki czy gulasz wołowy w czerwonym winie był o.k.Poza tym zawsze trzaskali pizze i były 4 makarony z sosami do wyboru,można było je okrasić jakimiś pulpetami.Warzyw i surówek było też sporo,podobnie jak i wszelakich sosów i przypraw.Standard.Jak kto jeździ to wie jak to wygląda u arabusów.
                              Kolacja.
                              Smażony na grillu łosoś,miecznik w ziołach,ośmiorniczki po andaluzyjsku,zapiekane kalafiory,dorada królewska,halibucik w cieście,mięs innych też sporo,spaghetii z krewetkami małżami (w muszlach).
                              A ciasta i arbuzy rewelacyjne.
                              Oczywiście były kolejki.Oczywiście były niektóre brudne talerze czy sztućce.Przy takiej ilości gości nieuniknione.
                              Żeby nie było tak wesoło.Zupy-tragedia.Jedzenie dla maluchów-tragedia.
                              Aha dwa razy po pięć dolców dałem kelnerowi (temu samemu).Byłem obsługiwany zdecydowanie lepiej..:) pojawiały się trudne wcześniej słowa "czy wino jest dobrze schłodzone??" ":) itp itd
                              7.Chlańsko
                              Chlańsko z powodu rozcieńczonych na maksa napojów paraalkoholowych tak naprawdę było sączeniem na siłę nieco okraszonej coli czy soku.Dramat.Naprawde nie chodzi o to by się nażłopać ale drink swoją moc musi mieć.A co do wypitej ilości to każdy ma swój rozum co nie?Ja w takiej temperaturze więcej niż trzy-cztery mocne drinki nie radziłbym nikomu pić w każdym razie.W Thalassa nam nic grozi nawet po 10 drinkach:):)
                              Porada dnia:Kupcie sobie coś na wolnocłówce , bo będziecie się poźniej wnerwiać jak ja:)
                              Dla miłośników piwa.Najgorsze piwo Biedronkowe jest jakieś ochset razy lepsze od miejscowego.I żeby było śmiesznie NIE MOŻNA bliżej niż w Kantaoui kupić piwa w sklepie-drogiego i równie gów*anego jak to z lane z bata w hotelu.
                              Porada dnia:Patrz porada dotycząca mocniejszych alkoholi.
                              • Gość: areq Wróciłem w zeszłym tygodniu.Moje opinie.Part 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 22:36
                                8.Wycieczki
                                Za młody jeszcze jestem by jeździć na wycieczki fuckultatywne:) Jak będe miał pięćdziesionę na karku to wtedy zacznę zwiedzanie.Ale na pewno nie w taki sposób.Prędzej coś w rodzaju rejsu po Nilu czy wycieczki liniowcem po morzu śródziemnym aczkolwiek już w rodzaju prywatnych rejsów po Ukajali już niekoniecznie...
                                Nie polecam Mediny w Sousse.Kradną są natarczliwi i chamscy jak się odmówi.
                                Dla wycieczkowiczów-pytać się rezydenta on wszystko powie:):):)
                                Z atrakcji na miejscu polecam Parachuting na plaży , Flying Fish , banana już niekoniecznie...
                                Dla piwoszy polecam wycieczkę do Portu El Kantoui.
                                Podobno jakiś facet ,widział gościa ,który dwa tygodnie temu widział tam w JEDYNYM piwnym sklepie Becks'a i Heinekena:):) próbować warto:) NIE PRÓBOWAĆ natomiast piwa marki Celtia. Smakuje jak płyn na komary+pasta do zębów!:)
                                9.Rezydent i biuro podróży.
                                Wk*ny byłem na podróż z międzylądowaniem we Wrocku.Leciało się dłużej niż na kanary.
                                Rezydentka z biura w którym kupiłem wycieczkę /Oasis/ jak dla mnie o.k. Natomiast opinie ludzi były jednak zgoła odmienne od moich.Trudno.Ja tam nie miałem potrzeby czegokolwiek załatwiać bo załatwiałem sobie sam choć moja angielszczyzna nie jest oxfordzka:)
                                Co do biura Oasis.Zapłaciłem kasę.Dostałem wołczery:) wpakowali mnie do samolotu,zawieźli do hotelu oraz vice wersa w drugą stronę.Czegoż tu chcieć więcej:)
                                Podsumowując.
                                Za te 4300zł za tydzien pobytu w sumie dość.....fajnym hoteliku,w klimacie naszego morza tylko cieplejszego:) jestem zadowolony.
                                Pozdrawiam wszystkich współpobytowiczów.
                • Gość: mackand Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 16:45
                  Czy na terenie hotelu lub okolicy jest dostęp do wi fi nieodpłatny. I jeszcze jedno: czy to prawda, że bungalowy najlepsze są w rejonie KORSYKA? Czekam na odpowiedź
          • Gość: Maria Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 91.224.144.* 15.07.11, 13:08
            bardzo polecam hotel. Ja w tym roku po raz 7 wybieram sie w pażdzierniku i tylko Thalassa Sousse
    • Gość: xyz Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.saint-gobain.com 12.07.11, 12:43
      jedna z fajniejszych opini jaką czytałem na forum, z nutką góralszczyzny, ale te 4300 to chyba przegiołeś , czy to literówka ? hej.
      • Gość: areq Joł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 15:12
        Joł.4300zł dla dwóch dorosłych i dzieciaka w wieku 14lat na tydzień opcja all
        • Gość: oliwia Re: Joł IP: *.gl.digi.pl 12.07.11, 16:37
          Świetna relacja, super sie czytało !!!!
          I jeszcze pytania ..jeśli można :-)
          Czy jadles w restauracji a'la carte ? Gdzie się rezerwuje -zgłasza chęć spożycia tam kolacji ? Jak wygląda podział na tury jedzenia kolacji- czy obsluga sprawdza do której tury jestes przypisany ? I od czego zalezy czy zalapiesz sie na I czy II turę ?
          • Gość: areq Joł restauracje a'la carte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.11, 20:17
            Achtung! Klienci Oasis.Zapomniałem wczoraj ważnej rzeczy. Przydział pokojów jest jak gdyby odgórny zapisany w karcie przyjazdu..Nie ma sensu od razu wkładać dolcy do paszportu,dopiero iść i drzeć ryj na kolesia za ladą:) jak nam się nie spodoba lokum.
            Wracając do tematu. Nie jadłem w restauracji a'la carte.Nie czułem potrzeby.:) Rezerwuje się toto w określonych godzinach przy takim stoliku na lewo od wejścia do baru w budynku głównym.
            Obiady i kolacje są na dwie zmiany.Pierwsi idą Ci z białymi kartkami później z niebieskimi.Nie wiem od czego zależy ten podział.Wydaje mi się że w zależności jak dojadą ludzie do hotelu tak dzielą.Obiad mieliśmy jako niebieskokartkowcy od 14.00 do 15.00 a kolację bodajże od 20.15 do 21.00 Biali ludzie jadali wcześniej o godzinę. W jakimś sensie czuliśmy,że podział był rasistowski:):):):)Wydawało nam się że białasy miały więcej do wyboru ale to pewno przesądy...:)
            Śniadanie jest od 6.00 do 10.00 bez podziału na kartki.
            W sprawie udziału w kolacjach fakultatywnych:) proszę się pytać rezydenytki..ona Ci prawde powie:):)
            • Gość: salamandra_7 Re: Joł restauracje a'la carte IP: *.internetunion.pl 12.07.11, 21:07
              my mielsimy kartki białe czyli pierwsza tura, jesli chodzi o a'la carte to my bylismy w restauracji rybnej nad morzem oraz miedzynarodowej mieszczacej sie na dole pod stołówka
              • Gość: maja Re: Joł restauracje a'la carte IP: *.dynamic.mm.pl 13.07.11, 07:10
                Witam! Czy ktoś mógłby napisać, czy mężczyźni muszą mieć założone na kolację długie spodnie-bo gdzieś się z taką informacją spotkałam. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, ponieważ wkrótce wylatuję do tego hotelu.
                • Gość: salamandra_7 Re: Joł restauracje a'la carte IP: *.internetunion.pl 13.07.11, 09:04
                  Nie, nie musza miec dlugich spodni. Nie wpuszczaja tylko w strojach kapielowych a tak to nie ma znaczenia jak sie jest ubranym
                  • Gość: maja Re: Joł restauracje a'la carte IP: *.dynamic.mm.pl 13.07.11, 15:15
                    Bardzo dziękuję za odpowiedź :) Jutro wyjeżdżamy z rodzinką, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
                    • Gość: sonia Re: Joł restauracje a'la carte IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 17:11
                      Podobno na końcu stołów szwedzkich sa kociołki z tunezyjskim jedzeniem - próbowaliście ?
                      Co Wam smakowało z ichniejszej kuchni ?
                      • Gość: natka47 Re: Joł kasa IP: 195.205.12.* 29.07.11, 15:08
                        a ja mam pytanie odnośnie pieniędzy? jak taki wyjazd jest na tydzień, ile zabieracie ze soba pieniędzy? wiadomo, są wycieczki fakultatywne, jakaś taksówka, ewentualnie napoje... jaka kwota? żeby nie było za mało ani też przesadnie za dużo?
                        • Gość: ktk Re: Joł kasa IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.11, 12:32
                          ja jadę 17.08 z Katowic. Jedzie też ktoś w tym terminie ?:D
                          • Gość: aaaa Re: Joł kasa IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 14:21
                            a ja 25.08 z Katowic
                            • Gość: XSONIA Re: Joł kasa IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 13:51
                              My z rodzinką 11,08 z Warszawy:)
                            • Gość: Białystok Re: Joł kasa IP: *.231.13.13.koba.pl 09.08.11, 13:01
                              a my jedziemy 24.08.
                              jak z tym haslem wifi??
                        • Gość: maja Re: Joł kasa IP: *.tarnow.mm.pl 10.08.11, 07:44
                          Taksówka z hotelu Thalassa do centrum Sousse i El Kantaoui to koszt 5-6 dinarów-po godzinie 20 liczą sobie drożej, oczywiście trzeba się targować, bo taksówkarze wołają najpierw więcej. Wycieczki można zakupić w hotelu, ale ja kupowałam w Sousse w biurze Sahel Voyages, ponieważ oni mają polskiego przewodnika, a Oasis w hotelu tunezyjskiego, mówiącego (kaleczącego) po polsku:) Z tego co wiem, to np program wycieczki na Saharę jest bogatszy właśnie z biura Sahel. Bardzo łatwo go znaleźć, wystarczy powiedzieć taksówkarzowi, żeby zawiózł pod hotel Pallace Sousse i tam zaraz jest to biuro. Ceny z obu biur są bardzo zbliżone, i tak Sahara 2 dni 180 dinarów, Tunis-Kartagina 78 DT. Dzieci do 12 lat mają chyba 50% zniżki. W sklepiku w hotelu jest oczywiście dość drogo, jak się wyjdzie z hotelu w lewo jest chyba 4 sklepy, ten 4 jest największy. W El Kantaoui też są sklepiki, gdzie można kupić taniej pamiątki, no i jest wesołe miasteczko-ceny wejść od 2 do 7 dinarów. Życzę wszystkim udanego wypoczynku-na pewno taki będzie :)
    • Gość: Stanisław Kostka Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: 83.1.135.* 05.08.11, 16:29
      O jejku jaki wielki ten hotel !!!
      Ludzie z Katowic grupujmy się!!! Nie dajmy się obcym. W grupie będziemy w kupie :) :)
      • Gość: aga Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.11, 21:45
        czekam jak z tym wifi, ja jadę 25 z Katowic, czy ktoś jeszcze w tym samym czasie leci?
        piszcie ludziska!!!
        • Gość: rer34 Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 11:53
          Wifi tylko w lobby - hotel jest duży - kilkadzięsiat bungalołów ale beznadziejnie brudny i stary.
          Nie liczcie na udany urlop!
          • Gość: aaa Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 07:54
            no to niedobrze, ale jedni mówią, że jest fajnie, a inni, że masakra. Gusta i upodobania są odmienne i zawartość portfela każdego z nas jest inna. Jeżeli oczekuje się luksusów to należy wykupić wczasy za kilkanaście tysięcy, a nie za parę.
          • Gość: ggg Re: hotel Thalassa sousse-opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.11, 20:39
            a ja jednak będę liczyła na udany urlop z rodzinka! I tyle!!!
    • Gość: jwo Re: hotel Thalassa sousse IP: *.icpnet.pl 12.10.11, 12:08
      witam kto może ma chęć jechać do thalassa sousse 26/04/2012 ja z rodziną rezerwuję
      • Gość: gabi Re: hotel Thalassa sousse IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.11, 22:17
        W kwietniu chcę kupić fortunę Thalassa, ale jestem nie zdecydowana .Czy będzie się można kąpać w morzu.Czy Fortuna to dobry pomysł. Proszę o podpowiedź. PA.
        • Gość: jwo Re: hotel Thalassa sousse IP: *.icpnet.pl 28.10.11, 21:50
          ja bym wybrał thalassa w sousse lepsze warunki a woda w morzu jak w bałtyku
          • Gość: Ridick26 Re: hotel Thalassa sousse IP: *.minolta.pl 22.11.11, 13:22
            Rozważamy pobyt w tym hotelu w czerwcu 2012 - poprosze o najświeższe info - czytam komentarze na wielu stronach i juz sam nie wiem :) raz pisza ze brudno w pokjach,ze jedzenie be,ze obsluga be, a raz ze super itp - jedziemy 2+1 więc dostaniemy bungalow a ponadto wiem ze wiele z tych opini jest od ludzi ktorzy jadac na wakacje jada szukac mankamentów i trzeba brac na nie poprawke.w tym roku bylismy w Turcji i tez w wielu komentarzach bylo ze jest be ze brudno ze zle itp a pojechalismy z polecenia i okazalo sie ze wszytko bylo super,teraz rowniez jedziemy z polecenia wiec sam sie gubie w opiniach :)
            • Gość: gość.1 Re: hotel Thalassa sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.11, 15:44
              JA też się zdecydowałam na ten hotel. Dużym plusem tej oferty jest cena, a warunki na miejscu ocenimy sami.
              Moja znajoma była w tym hotelu i bardzo sobie chwaliła ten pobyt.
              Pozdrawiam
              • Gość: Ridick26 Re: hotel Thalassa sousse IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 05.12.11, 21:53
                My juz dzis wplacilismy zadatek wiec jeszcze pol roku i wakacje :)
                • krolis11 Re: hotel Thalassa sousse 25.12.11, 18:57
                  Witam
                  rozwarzam zakup wycieczki Thalassa Fortuna z Krakowa, chciałabym się dowiedzieć czy w terminie od
                  końca maja są już animację dla dzieci oraz kids club w języku polskim, sprawa dla mnie bardzo ważna ponieważ wybieram się tamn z dzicekime 8 letnim.
                • Gość: dominika Re: hotel Thalassa sousse IP: *.toya.net.pl 04.01.12, 14:50
                  wiem że hotel talasa souse jest super ,znajoma poleciła ale niepokoi mnie biuro oasis tour,bardzo mzłe opinie .Wpłaciłam już zadatek,strasznie sie denerwuję,może ktoś jechał ztym biurem i może cos powiedzieć
                  • Gość: tom644 Re: hotel Thalassa sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 19:21
                    Hej! dwukrotnie bylem w Tunezji z Oasis,pierwszy raz w 2007 i drugi w 2011, co roku latam na wakacje z różnymi biurami podróży i uwierz mi oasis nie jest nic gorszy od innych.Co do thalassa Sousse to beda napewno fajne wakacje bo hotel jest fajny,a wakacje w nim za taka cene(ja płaciłem za 2 tyg.al 2150zł) to naprawde super wybór.Jak zawsze znajda sie narzekacze moim zdaniem sa to ludzie którzy mysla ze za tak smieszna kase beda noszeni na rekach.Co do rezydentki p. Grazyny dwukrotnie mialem z nia do czynienia i uwazam ja za mila osobe z ktora idzie wszystko załatwic jesli podchodzi sie z kultura i usmiechem na twarzy.Pozdrawiam i zycze miłych wakacji!
                    • Gość: Ona Re: hotel Thalassa sousse IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 00:42
                      Poogladajcie hotel na zdjeciach- zobaczycie sami .Mi się szalenie podobał .
                      Bardzo duży basen , zjeżdżalnie, drugi basen ( gdyby brakło leżaków - ja byłam od 1 ,09 - więc nie było z tym problemu ) i piękna piaszczysta plaża - sprzątana codziennie ,woda cieplutka . Plaża najładniejsza w okolicy - więc warunki do odpoczynku świetne.( Mi jedynie te "parasole " przy basenach nie bardzo pasowały bo dawały za mało cienia- ale i na to była rada :-) )
                      Od rana do wieczora personel sprzatający chodził i sprzatał - mieszkaliśmy w budynku- było czyściutko . Pani myła na mokro podłogi , łazienkę sprzatała- reczniki były wymieniane - w miarę potrzeb ,( nie codziennie) - nie wiem czemu niektórzy narzekali na czystość - u nas sprzatała bardzo miła pani i byliśmy zadowoleni .

• Gość: Hallogen Re: hotel Thalassa sousse IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.12, 21:55
                        Witam
                        Nie wiem czy to ktoś czyta bo posty troche stare i szczerze to nie mam pojęcia gdzie o to zapytać ale szukamy ludzi którzy lecą z Krakowa 29 08 lub jakieś rodziny najlepiej z maluchami które będą przebywały w tym hotelu w terminie 29.08 - 12.09.
                        Bardzo chętnie się zapoznamy .... nasz maluch który leci z nami ma 2 latka.
                        Jak coś proszę o wiadomość hallogen@wp.pl
                        • Gość: mlynek Re: hotel Thalassa sousse IP: *.mofnet.gov.pl 31.08.12, 12:53
                          Witam, my lecimy z Rzeszowa 1 września na 7 dni z 20 miesięczną córcią i czterolatkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka