Gość: gość LILA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 16:38 Proszę podajcie namiary jak trafić do General Magazine w Hammamet, a może jakieś inne ciekawe i tanie sklepy. Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elgry Re: General Magazine w Hammamet 25.05.09, 18:00 Fajne sklepy są w Hammamet Yasmin /w tym kilka ze stałymi cenami/, zarówno przy promenadzie, jak i przy ulicy równoległej, przy której znajduje się Nowa Medina. Warto zrobić spacerową 'pętlę' od rondka do rondka. Na rondzie - tym koło portu jest market Bravo - otwarty do 1 w nocy. Widać napis lodowiska Blue Ice i ta nazwa również przylgnęła do marketu. Zaraz za główną bramą (taka z czarnym wielkim koniem) na Nową Medinę, po prawej stronie dosyć fajny sklep ze stałymi cenami. Jeśli natomiast chodzi o stary Hammamet, to jeździłam tam po klapki i przyprawy, ale nie na medinę, tylko do sklepów ze stałymi cenami przy głównej ulicy. O General Magazine nie słyszałam, albo nie zwróciłam uwagi. ___________________________________ afrykamoja.bloog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość LILA Re: General Magazine w Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 18:13 Dzięki elgry. A może jeszcze ktoś coś podpowie. Jadę pierwszy raz do Tunezji i jestem zielona. A jak z zakupami w trakcie wycieczki na Saharę? Gdzie najlepiej kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: General Magazine w Hammamet 25.05.09, 18:21 W zasadzie to oprócz wody i róż pustyni, oraz dywanów w Kairuan, to niczego ludzie nie kupowali podczas tej wycieczki. Polecam na blogu dział "Tunezja", znajdziesz tam sporo informacji o Hammamet, a także mapki i zdjęcia. ________________________ afrykamoja.bloog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: General Magazine w Hammamet 25.05.09, 18:26 ...aaaaa... i w El Jem coś tam kupowali. Ja nie, bo na wycieczkach jest za mało czasu na targowanie i sprzedawcy wykorzystują to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość LILA Re: General Magazine w Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 20:15 Serdeczne dzięki elgry. Może się jeszcze ktoś odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość LILA Re: General Magazine w Hammamet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.09, 21:34 Jeszcze jedno elgry. Patrzyłam na mapę satelitarną Hammamet, wydaje mi się, że jest to spore miasto i trudno mi się zorientować, która to jest ta główna ulica, o której piszesz, że są tam sklepy ze stałymi cenami. Może jakiś namiar od mediny bo tę na mapie znalazłam. Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: General Magazine w Hammamet 25.05.09, 22:43 LILA, napisz do mnie, to wyślę Ci rysunki. Zrobiłam 'Print Screen' mapy satelitarnej, na której narysowałam "pętlę" w Hammamet Yasmin i tę ulicę w starym Hammamecie. Wiesz, Hammamet ma ze 20 km i tak trudno słowami tłumaczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdam110 Re: General Magazine w Hammamet 26.05.09, 07:17 Lila Jak będziesz na wycieczce na Saharę to chyba w El Jem wszystkie pierdołki były najtańsze. Arafatka czy parero kosztowały 1,5 dinara później to kupiłam już bardzo drogo. Także rozejrzyj się. Najtańsze zakupy robiliśmy w Hammamet Yasmin , stary Hammamet jest chyba bardziej do zwiedzania tam ceny były wysokie i tak jak Elgry w starym Hammecie bylismy tylko w knajpkach i w kościele katolickim. Nie stresuj się, że się nie połapiesz. Dwa dni wycieczek raz w Yasmin raz w Starej części i wszystko znajdziesz. Również w hotelu na pewno inni turyści Ci pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś