Dodaj do ulubionych

Pozew fundacji Gender Center

02.10.11, 07:19
"Dajemy za darmo" - to hasło kampanii reklamowej providera internetowego, w powiązaniu z ze zdjęciem panienki w kusej koszulce i z rozpiętymi spodniami sprawiło, że feministki z Gender Center poczuły się tak ciężko obrażone, że aż skierowały sprawę do sądu. Tyle streszczenia faktów. Teraz pytanie, które mi się w związku z tym nasunęło: czy powodem obrazy nie jest przypadkiem to, że panie z GC nie wyobrażają sobie, jak można (!!!) dawać za darmo?
Obserwuj wątek
    • gogimagog Re: Pozew fundacji Gender Center 03.10.11, 14:17
      skoro nick misiowy to i rozumek pewnie takoż - misiowych rozmiarów.
      jakbyś miał trochę różnorodnego życia seksualnego to byś wiedział że co jak co ale kobiety wyzwolone akurat "dają za darmo". jeszcze nie widziałem żadnego ogłoszenia kobiety o sponsoring (a widziałem ich od ch...a) w którym znalazłyby się jakiekolwiek odniesienia czy wzmianki wskazujące na genderową świadomość, feministyczne poglądy czy chociażby zanegowanie standardów estetycznych związanych ze społecznym konstruktem kobiecości. wyjąwszy puszystość.
      • misiu-1 Re: Pozew fundacji Gender Center 03.10.11, 14:30
        gogimagog napisał:

> skoro nick misiowy to i rozumek pewnie takoż - misiowych rozmiarów.

Słuszne rozumowanie. Ma tylko tę jedną wadę, że jeśli napotka się na płocie napis "dupa", to trzeba potem drzazgi z tego ch..a wyciągać.
        • agnieszkawanda Re: Pozew fundacji Gender Center 03.10.11, 18:03
          co za fantastycznie merytoryczna odpowiedź :)
    • easz Re: Pozew fundacji Gender Center 06.10.11, 23:15

Kara będzie, co więcej, wydaje mi się, że obecnie jest już tak, że nie będą więcej takie prowokacyjki skuteczne, nie jak w przypadku chwilowego nagłośnienia biznesu Debilkinga, potem jak wiemy i tak się chlapnęli. To już nudne i coraz więcej ludzi odwraca się z niesmakiem. Nie wiem czyja to sprawka, feministek, czy podróży, ale - basta. A że dla porządku trzeba zgłosić i choć poudawać, że jeszcze się te śmieci zauważa, no cóż, nikt nie mówi, że będzie tylko łatwo. Niedługo już nikt na tak wysokie dowcipy w reklamach wpadał nie będzie, nie da rady. Nie znajdzie też odbiorcy, więc.
      • mijo81 Re: Pozew fundacji Gender Center 07.10.11, 12:49
        Na wulgarnym seksizmie to tylko kretyn myśli, że interes zrobi. Jak jest ukryty, z podtekstem to co innego, nawet taki pozew może pomóc. Trzeba ludzi pobudzić a nie zniesmaczyć .... niektórzy tego nie potrafią.
        • easz Re: Pozew fundacji Gender Center 07.10.11, 20:21

Jest teraz taka reklama, 'a tu mi możesz poświecić?' i ja uważam, że fajna, a też nie bez podtekstu. Czyli o co chodzi? Że można, ino się nie chce, czy o co, bo ja na przykład nie rozumiem?
          • mijo81 Re: Pozew fundacji Gender Center 08.10.11, 00:03
            Obejrzyj :)
            www.kciuk.pl/Czy-twoja-szefowa-tez-tak-ssie-a67756
            Fińskie stowarzyszenie prawników, he he
            • easz Re: Pozew fundacji Gender Center 08.10.11, 01:23
              Link mi się nie otwiera.
              • mijo81 Re: Pozew fundacji Gender Center 08.10.11, 12:51
                Może ten
                www.youtube.com/watch?v=V6vAloJQXZg&feature=player_embedded
                Jak nie zaskoczy to wpisz sobie w wyszukiwarkę: Association of Finnish Lawyers - Popsicle
                • mijo81 Re: Pozew fundacji Gender Center 14.10.11, 19:14
                  Obejrzałaś?
                  • easz Re: Pozew fundacji Gender Center 14.10.11, 22:02
                    Link sie nie otwiera, ale bylo na glownej, hehe, wiadomo, jak to Gazeta, pretendujaca do ambitnej inforozrywki...
                    To jest nie na temat.
                    Ale jesli juz o to chodzi, to to jest z cyklu za krotka spodniczka, prowokowala, sama chciala, jest winna. Mnie sie np. kojarza wieczne piora i krawaty, no i w razie czego, co? mam pozywac? Sa granice absurdu.
                    • mijo81 Re: Pozew fundacji Gender Center 15.10.11, 14:21
                      Uważaj, bo jak zaczniesz lizać loda w pracy tak jak ona to skończysz w sądzie z pozwem o odszkodowanie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka