Dodaj do ulubionych

Stręczycielstwo i human traffiking w czasie Euro..

06.06.12, 08:32
Zauważyłem że wraz z rozpoczynaniem się Euro pojawiły się akcje promocji prezerwatyw (będą nawet rozdawane, sponsorowane przez MIASTA), zgaduję że to akcja skierowana raczej do klientów prostytutek. Pojawił się artykuł o tym jak to w domach publicznych pracownic brakuje, deficyt niemalże.

Zastanawia mnie czy ktoś w mainstreamowych mediach spyta o to ile kobiet pracuje w ten sposób bynajmniej nie na ochotnika. Bo co jak co, stręczycielstwo jest u nas ciągle karane, o handlu żywym towarem nie wspomnę. A rynek kibica trzeba zaspokoić.
Czy policja ZWIĘKSZY intensywność działań? Czy może dostała ustne polecenie aby trochę wyluzować ze względu na "szczególny charakter tego wielkiego sportowego święta?"
Na co stawiacie?
Obserwuj wątek
    • kotek.filemon Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 06.06.12, 10:26
      g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Czy policja ZWIĘKSZY intensywność działań? Czy może dostała ustne polecenie aby
      > trochę wyluzować ze względu na "szczególny charakter tego wielkiego sportowego
      > święta?" Na co stawiacie?

A jak myślisz?
      • mijo81 Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 06.06.12, 11:48
        Ja myślę, ze policja za główny cel w czasie trwania EURo powinna sobie postawić walkę ze stręczycielstwem. To będzie główny problem tego wydarzenia. Nie bójki, nie kradzieże, nie pobicia, napady ale stręczycielstwo będzie największą zmorą tych mistrzostw. Niech policja obstawi wszystkie burdele, albo lepiej .... niech obstawi każdą prostytutkę i jej pilnuje, żeby się przekonać czy aby napewno robi bez przymusu z zewnątrz ..... ehhhh, zapomniałem, przecież wszystkie prostytutki robią to z przymusu!
    • mariner4 Znany eksperyment: 06.06.12, 11:18
      W USA jakiś czas temu nauczono stado szympansów posługiwania się pieniądzem. Były do duże kolorowe żetony. Nauczono je skali wartości tych żetonów i małpich przysmaków. W końcu małpiszony to pojęły. I niemal natychmiast pojawiła się prostytucja! Samice zaczęły się domagać tych żetonów!
      W zdecydowanej większości przypadków to kobiety robią to na ochotnika. Chyba, że za zmuszanie będziemy uważać chęć posiadania gadżetów i ciuchów przez np tzw "galerianki"
      Nie dorabiaj ideologii do zjawiska starego jak ludzkość.
      M.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Znany eksperyment: 06.06.12, 11:52

> Nie dorabiaj ideologii do zjawiska starego jak ludzkość.

Ja z prostytucją jako taką problemu nie mam. Jedynie z patologiami którymi ten biznes jest nasycony - głównie ze względu na brak sensownej legalizacji.
        Na czas mistrzostw popyt się zwiększy. Są dwie opcje - albo pojawi się podaż ze strony amatorek-freelancerek, albo alfonsi sobie pracownice zaimportują.
      • kotek.filemon Re: Znany eksperyment: 06.06.12, 11:59
        mariner4 napisał:

> W zdecydowanej większości przypadków to kobiety robią to na ochotnika.

Tak, tak... A La Strada się zupełnie niepotrzebnie czepia...
        • mariner4 A czy ja powiedziałem, że nie ma 06.06.12, 13:26
          przymusu, porwań i innych przestępstw z tym związanych?
          Zalegalizowanie prostytucji to pierwszy krok do kontroli zjawiska.
          Skoro wymyślono to już w jaskiniach, to naiwnością jest oczekiwanie, że da się to zwalczyć.
          M
      • rekreativa Re: Znany eksperyment: 06.06.12, 13:12
        Tak, tak, jasne... a handel ludźmi to zapewne zjawisko wymyślone przez propagandę feministyczną.
        • bene_gesserit Re: Znany eksperyment: 06.06.12, 19:26
          Usprawiedliwiają seksualne niewolnictwo głównie ci, którzy korzystają z burdeli albo korzystaliby, gdyby ich było stać.
      • bene_gesserit Re: Znany eksperyment: 06.06.12, 19:25
        Nie pie... bo żal ściska.
        www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/slaves/etc/stats.html
    • facet123 Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 06.06.12, 13:33
      Stawiam na to, że policja będzie przymykać oczy na stręczycielstwo bardziej niż zwykle. Ale nie pod wpływem jakiegoś odgórnego zalecenia (przecież nikt by się pod num nie podpisał), ale poprostu poddając się medialno-politycznemu przekazowi jaki serwują w tej chwili wszystkie media: EURO jest ważniejsze od wszystkego: ważniejsze od szkół, ważniejsze gospodarki, ważniejsze od pracy, rodziny, moralności i prawa.
    • maitresse.d.un.francais Graf, a jak myślisz? 06.06.12, 16:56
      Koniec komentarza faceta123 starczy za odpowiedź.
    • bene_gesserit Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 06.06.12, 20:12
      Stawiam na to, że modne teraz jest wśród inteligencji i osób aspirujących wieszanie psów na ełro i obwinianie imprezy o wszystko. Tak, budeli będzie wiecej, bo sutenerzy chcą zarobić, więcej też będzie na terenie Polski niewolnic-prostytutek i to własnie z okazji ełro. Ale na jakiej podstawie mamy się zastanawiać, czy policja będzie na to przymykać oczy? Głosowanie: ile 'tak, wydaje mi się, ze tak' i 'nie, wydaje mi się, ze nie' mówi raczej o głosujących, niż o sytuacji.
      • corgan1 te niewolnice-prostytutki nie mogą się uwolnić? 08.06.12, 22:26
        Nie są chyba przywiązane smyczą czy łańcuchem do kaloryfera lub ościeżnicy, nie są w zupełnie obcym kraju (mówię o paniach zza wschodniej granicy) żeby nie spotkały tu nikogo kto by mówił w ich języku, nie mówiąc o znalezieniu konsulatu, policji lub ambasady?

Bo np. taka blondynka-niewolnica obsługująca agencję towarzyską w środku afrykańskiego kontynentu toby się mocno wyróżniała i jej ucieczka ew. powrót do rodzinnych stron byłby mocno utrudniony. A tutaj np. takie Ukrainki czy Białorusinki nie powinny mieć chyba problemów, prawda?

Bo jeśli ich niewolnictwo polega na tym, że pracują tak jak potrafią aby zarobić na chleb, wykarmić dziecko, chorą matkę czy ojca no to tak działa ponad połowa ludzi w tym kraju i jakoś nikt nie nazywa ich niewolnikami?
        • rekreativa Re: te niewolnice-prostytutki nie mogą się uwolni 08.06.12, 22:59
          Wejdź na stronę La Strady (najlepiej międzynarodową, bo tam jest więcej informacji), albo sobie wyguglaj human trafficking, sex slavery itp. i po prostu poczytaj, na czym to niewolnictwo i przymuszanie polega.
          • zak_szirak Re: te niewolnice-prostytutki nie mogą się uwolni 08.06.12, 23:35
            ciekawe kto przymusza striptizerki z FEMEN-u

ale trzeb przyznac ze maja selekcjonera z okiem do sportowych cycuszkow
            • rekreativa Re: te niewolnice-prostytutki nie mogą się uwolni 09.06.12, 00:50
              No i po co walisz tu bez sensu FEMENem? Ot tak, żeby coś se walnąć?
              • bene_gesserit Re: te niewolnice-prostytutki nie mogą się uwolni 09.06.12, 08:45
                On już tak ma, ze jak wali, to bez sensu. Dlatego powinien przejść na dietę.
                • zak_szirak striptizerki z FEMEN-u 13.06.12, 04:25
                  ciekawe kto je przymusza do tego, zeby przed meska publicznoscia (kobice, policjanci, pozadkowi, stewardzi stadionowi) trzebac zalotnie cycuszkami.

Co ciekawe FEMEN nie zatrudnia do tej pracy przecietnych kobiet, ale - jak na moje swojskie oko - do wystepu z FEMENem dopuszczone sa jedynie osobniczki o pieknych sportowych cycuszkach
                  • maitresse.d.un.francais Re: striptizerki z FEMEN-u 13.06.12, 15:52
                    trzebac

Weź to wymów. Na pewno słyszysz tam "b"?

Nie ma takiego błędu językowego, którego nie popełniłby internauta.
                    • zak_szirak Re: striptizerki z FEMEN-u 14.06.12, 02:58
                      no, dobra... wymachiwac i potrzasac cysuszkami... ja sie tylko martwie, czy ktos tych striptizerek z tego FEMEN-u przypadkiem do tego nie zmusza (silowo lub finansowo).

jak dla mnie to troche wbrew naturze w centrum miasta na wprost wpol pijanego tlumu kiboli zamiatac golymi cyckami ... to mi wyglada na przymuszanie, podobnie jak te biedne prostytutki, tez penie dziewczeta same nie zwachaly szansy na dewizy, tylko zostaly brutalnie to tego przymuszone ;)

maitresse.d.un.francais napisała:

> trzebac
                      >
                      > Weź to wymów. Na pewno słyszysz tam "b"?
                      >
                      > Nie ma takiego błędu językowego, którego nie popełniłby internauta.
                  • bene_gesserit Re: striptizerki z FEMEN-u 15.06.12, 18:02
                    Noi wlasnie dlatego akcje Femenu nie maja sensu: przez takich gosci, jak ty, ktorym wystarczy widok cyckow i przestaja myslec.
                    • mariner4 A może tak wystąpią "Ryczące czterdziestki+"? 15.06.12, 23:09
                      Te panienki nie budzą dyskomfortu estetycznego. Może nieco starsze panie tak zaprotestują?
                      Odruch wymiotny na ten widok może być skuteczniejszy.
                      M.
          • corgan1 interesuje mnie niewolnictwo w Polsce 09.06.12, 13:23
            a nie w Somalii, Indiach czy na innym krańcu świata.

> Wejdź na stronę La Strady (najlepiej międzynarodową, bo tam jest więcej informacji)

Rozumiem że chodzi o to żeby się bardziej wzruszyć, bo to jak się zmiesza do kupy wszystkie nieszczęścia świata np. Somalię, Nigerię, Indie a nawet Polskę to mamy mieć większe zrozumiałe zrozumienie i empatię i zrozumieć że laska pracująca za seks w Polsce bo nie chce być jakąś pop....loną szwaczką to takie samo nieszczęście i niewolnictwo jak los dziewczynek na indyjskiej wsi które jako nastolatki są wydawane za mąż?

> na czym to niewolnictwo i przymuszanie polega.

Chodzi o to, żeby nie kwestionować i nie oceniać wizji świata podawanej przez NGO?
            • rekreativa Re: interesuje mnie niewolnictwo w Polsce 09.06.12, 14:53
              Oj, chłopie, chłopie...
              Człowiek Ci z dobrej woli podsuwa źródła informacji, a Ty zamiast faktycznie poczytać, to jedziesz w ten swój deseń.
              Po pierwsze, co mi trujesz o Somalii, jeśli La Strada działa na terenie Europy?
              Po drugie, jest coś takiego jak Google, korzystać potrafisz? Jak wpiszesz "handel kobietami w Europie" to wyskoczy parę stron, zapewniam.
              Ot, pierwszy z brzegu artykuł z liczbami:
              www.dw.de/dw/article/0,,4082656,00.html
              Jest jeszcze Youtube, stary, poczciwy Youtube, na którym rozmaite interesujące filmy na ten temat też można znaleźć. I nie mówię o dramatach fabularnych.

I jeszcze na marginesie: oczywiście, że nie każda pani prostutuująca się robi to pod przymusem, ale czy to powód, ażeby ośmieszać problem handlu kobietami? Naprawdę uważasz, że jest to zjawisko zasługujące na lekceważenie i drwiny?
          • mariner4 Wiele z nich daje się skusić na łatwe życie. 09.06.12, 13:34
            Z lenistwa, z chciwości czy cwaniactwa i lądują w burdelu. To nie są na ogół dziewczyny uczciwe. Chcą życie przejść za friko. I nadziewają się na cwańszych od siebie. I wtedy lament o "handel niewolnicami". G... prawda. To się zdarza też, ale w większości przypadku same sobie są winne.
            M.
            • rekreativa Re: Wiele z nich daje się skusić na łatwe życie. 09.06.12, 14:59
              Jasne, najlepiej obwinić ofiarę.
              Bo to złe kobiety są...

Podejrzewam, że te dwa miliony Polaków, którzy wynieśli się do Anglii i innych krajów na zachód od Odry też wyjechało z lenistwa, chciwości i cwaniactwa?
              • mariner4 Nie, to nie tak 09.06.12, 17:43
                Ale jest wiele takich co same zapracowały na swój los.
                Masz typowo babski pogląd na ta sprawę. Wszystkie kobiety są wspaniałe i tylko bywają ofiarami podłych samców.
                M.
                • maitresse.d.un.francais Re: Nie, to nie tak 09.06.12, 17:52
                  mariner4 napisał:

> Ale jest wiele takich co same zapracowały na swój los.
                  > Masz typowo babski pogląd na ta sprawę. Wszystkie kobiety są wspaniałe i tylko
                  > bywają ofiarami podłych samców.
                  > M.

Gdzie ona to napisała? Link proszę.
                • rekreativa Re: Nie, to nie tak 09.06.12, 18:03
                  Możesz mi wskazać, w którym to miejscu wyrażam pogląd, że wszystkie kobiety są wspaniałe i tylko bywają ofiarami podłych samców?
                  Wiesz, jak to się nazywa? Wywracanie kota ogonem.
                  Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że Ty masz typowo samczy pogląd na tę sprawę, czyli że zawsze winne te puszczalskie baby, a mężczyźni aniołki wykorzystywane.

Handel kobietami to fakt. Ich cierpienie, życie w strachu i upodleniu to też fakt.
                  Proponuję popracować trochę jako wolontariusz w organizacjach typu La Strada, albo jako street worker. To by Ci może otworzyło oczy.
                  • mariner4 Nie. Nie ma wielkich grup społecznych ani 09.06.12, 19:15
                    dobrych, ani złych. To są cechy jednostek. Dotyczy to także płci. Ja tylko napisałem, że nie wszystkie prostytutki były ofiarami. Wiele z nich robi to, bo chce to robić. Nigdy nie twierdziłem, że kobiety są złe, ale czasem, że konkretna kobieta jest zła, jak np Katarzyna W. co moim zdaniem odpowiada za śmierć swojej córki. Pamiętam jak znalazły się jej obrończynie (choć obrońcy też), które współczuły tej podłej, pozbawionej ludzkich uczuć kreaturze.
                    Tak się składa, że dziewczyny co są potem "sprzedawane" do burdeli to naiwne idiotki. Normalna dziewczyna jest w minimalnym stopniu tym zagrożona. "Galerianek" nikt nie zmusza. One to robią z głupoty, chęci posiadania i innych powodów, równie idiotycznych.
                    Nie żal mi takiej jak sobie taka całkiem spapra życie. Każdy powinien odpowiadać za swoje wybory.
                    • maitresse.d.un.francais Re: Nie. Nie ma wielkich grup społecznych ani 09.06.12, 19:31
                      \
                      > Nie żal mi takiej jak sobie taka całkiem spapra życie. Każdy powinien odpowiada
                      > ć za swoje wybory.

Rozumiem, że jeśli ktoś w Twoich bliskich skoczy na główkę i zostanie sparaliżowany, powiesz to samo?
                      • mariner4 Skoczy z chęci posiadania drogich ciuchów? 10.06.12, 14:29
                        Albo innych gadżetów?
                        Porównywać wypadek z ku...twem, to dosyć karkołomne.
                        M.
                        • rekreativa Re: Skoczy z chęci posiadania drogich ciuchów? 10.06.12, 16:07
                          Porównanie wcale nie jest karkołomne. Wprawdzie sytuacje różne, ale przyczyna ta sama: głupota i brak wyobraźni.
                          Tak samo jak młode dziewczyny dają się głupio nabrać jakiemuś bandycie, który obiecuje karierę modelki, a wywozi do burdelu, tak inni młodzi ludzie, szczególnie chłopcy głupio skaczą na łeb do wody. Choć w TV i innych mediach co raz się pojawiają ostrzeżenia, żeby tego nie robić. Do tego często taki młodzieniec nad jeziorem lezie do wody po alkoholu.
                          A zatem równie dobrze można jemu powiedzieć, że sam sobie na swój wypadek i kalectwo zapracował.
                          • mariner4 Oszukal, bo obiecał pracę modelki? 10.06.12, 17:50
                            Jak by obiecał jakąś uczciwą pracę, to panienka by prychnęła z pogardą. Jej się należy praca modeliki, gwiazdy, albo celebrytki. Czyli oszukać można obiecując lekki chleb, a nie pracę.
                            M.
                            • maitresse.d.un.francais Za to panowie angażujący się w gangsterkę 10.06.12, 18:03
                              i przemyt narkotyków to zupełnie co innego, nie?

• maitresse.d.un.francais A jeśli obiecał pracę kelnerki 10.06.12, 18:05
                                to też panna jest be, czy łaskawie jednak zezwolisz, żeby nie musiała pracować w burdelu na niewolniczych zasadach?

Skąd twoja nienawiść do kobiet, o rany. UWAGA! Napisałam "twoja". NIE NAPISAŁAM "wszystkich mężczyzn", gdybyś nie zauważył.
                            • maitresse.d.un.francais Re: Oszukal, bo obiecał pracę modelki? 10.06.12, 18:07
                              mariner4 napisał:

> Jak by obiecał jakąś uczciwą pracę, to panienka by prychnęła z pogardą. Jej się
                              > należy praca modeliki

Tak, bo nastolatki są głupie, ale świat, w którym praca modelki jest warta więcej niż zwykła praca,. NIE ONE STWORZYŁY.

• mariner4 Widzisz, moja córka na takie rzeczy nie dała 10.06.12, 19:28
                                się nabrać. Skończyła politechnikę.
                                Odebrała wychowanie, że zarobić na d... to nie to, czego powinna od życia oczekiwać.
                                M.
                                • maitresse.d.un.francais To świetnie, ale nie wszyscy są twoją córką 10.06.12, 19:44
                                  Ja też się nie dałam nabrać i wiele znanych mi osób - i co z tego wynika?

Że skoro Mariner ma córkę, a córka robi X, nie robi zaś Y, to wszyscy, którzy robią Y, zasługują na piekło na ziemi? Tak?
                                  • mariner4 Dobrze o Tobie świadczy, że się nie dałaś 10.06.12, 19:57
                                    nabrać. I o to chodzi!
                                    Ale niech mi nikt nie każe szanować panienki, które z chciwości (bo do tego się to sprowadza) dają się oszukać.
                                    M.
                                    • maitresse.d.un.francais To z chciwości, naiwności czy cwaniactwa? 10.06.12, 20:28
                                      Bo już się gubisz.

Nikt ci nie każe ich szanować. Niemniej brak szacunku to coś innego niż postawa same są sobie winne, więc zasługują na KAŻDĄ karę.
                                      • mariner4 Jaka kara? 11.06.12, 10:49
                                        Każdy jest kowalem własnego losu. I tylko tyle.
                                        M.
                                        • maitresse.d.un.francais Czyl panowie skaczący do płytkiej wody 11.06.12, 16:11
                                          i angażujący się w gangsterkę też.
                                          • mariner4 Znajdź sobie w Wiki definicję wypadku. 11.06.12, 17:31
                                            Postaraj się odróżnić wypadek od działania z wolnej woli.
                                            M.
                                            • maitresse.d.un.francais Aha, samo im się skacze 11.06.12, 20:52
                                              żadnej wolnej woli broń Boże nie wykazują, a tym bardziej chęci zaimponowania kolegom!

Siła wyższa ich tak skacze. Tak?
                                              • mariner4 Znajdź sobie chłopa! 12.06.12, 09:37
                                                albo zmień. Samo przejdzie.
                                                M.
                                                • maitresse.d.un.francais Hehe nie masz argumentów 12.06.12, 17:01
                                                  Zapędzony w kozi róg, wrzeszczysz o jakichś chłopach... a argumentów ani widu, ani słychu. Znajdź sobie babę, może ci jakieś podsunie? :-PPPP

Przy okazji - też skakałam do wody. Głębokiej na 6 metrów. Na nogi.

Skakałam też na batucie, w ubranku zabezpieczającym. Żeby pan obsługujący batut dobrał ubranko, trzeba podać swoją wagę. I tak sobie myślę, że gdyby jakaś baba podała panu obsługującemu wagę zaniżoną i stało jej się coś złego, to w twoich oczach nie byłby to - broń Boże! - wypadek, ale "sama sobie winna, przez własną próżność się załatwiła".

No ale chłopcy skaczący na główkę do metrowej wody to całkiem co innego. Całkiem.
                                                  • mariner4 Po prostu piszesz bzdury, że ręce opadają. 12.06.12, 19:08
                                                    Tak ja by kobiety nie ulegały wypadkom.
                                                    M.
                                                  • maitresse.d.un.francais Ależ ulegamy, jak najbardziej 12.06.12, 19:28
                                                    Tylko widzisz - w niektórych wypadkach jest większy, a w innych mniejszy udział samodzielnych działań ofiary wypadku.

Jeśli komuś spada cegła na łeb, to nie ma on na to wpływu.

Jeśli zaś ktoś siada za kierownicą na zasadzie "koledzy pomogli wgramolić się do samochodu", to cóż...
                            • rekreativa Re: Oszukal, bo obiecał pracę modelki? 10.06.12, 21:25
                              Po pierwsze, skąd taki pogląd, że praca modelki nie jest uczciwa? Czy dziewczyna kradnie, oszukuje? Nie, chodzi po wybiegu i pozuje do zdjęć, zarabiając na swoje utrzymanie.
                              Po drugie, to był tylko przykład, jedna z wielu wędek zarzucanych przez werbujących dziewczyny bandytów. Może to być praca kelnerki, czy opiekunki do dziecka czy cokolwiek innego.
                              Chodzi o sam mechanizm wabienia.
                              Zresztą nie bardzo rozumiem, skąd ta Twoja wrogość akurat do dziewczyn, które oszuści przehandlowują do przemysłu seksualnego. Przecież również w innych branżach ludzie są identycznie robieni w bambuko. Słyszałeś o obozach pracy np. we Włoszech? Też uważasz, że Polacy tam wykorzystywani to chciwe cwaniaki, którym się zachciało gadżetów?

Trzecia sprawa: osobiście znam przypadek, gdy bandyci uprowadzili upatrzoną dziewczynę sprzed szkoły. Na szczęście jej koleżanka była kumata, zapamiętała częśc rejestracji auta i szybko powiadomiła, kogo trzeba. Bandytów udało się zatrzymać, nim przekroczyli zachodnią granicę, bo tam się kierowali. Więc i takie przypadki się zdarzają.

Ogólnie życzę więcej empatii i powściągliwości w pogardzie.
                              • mariner4 Nie mówię, ze praca modelki nie jest uczciwa 11.06.12, 11:14
                                Tylko łatwo zauważyć, że jest to często marzenie panienek pozbawionych poważnych ambicji życiowych. Marzenie o łatwym i sławnym życiu. Mężczyzn to rzadziej dotyczy, ale też się zdarza.Jeżeli trafiają do seksbiznesu tu [prawie zawsze z własnej woli. Nie mówię o nieletnich i dzieciach.
                                Różne są przyczyny trafiania do seksbiznesu. Od całkowicie świadomej decyzji do przestępczego porwania. Gdzieś pomiędzy tymi granicami jest też głupota, naiwność, marzenie o łatwym życiu.
                                Na ogół w takie tarapaty wpada określony typ dziewczyn. Werbownicy dobrze wiedzą kogo werbują.
                                Ja nie lubię jak do pewnych zjawisk na siłę dorabia się ideologię.
                                Kiedyś w Nigerii spotkałem Polkę, która wyszła za mąż za nigeryjskiego studenta w Polsce.
                                To było już dawno. Jak tam pojechała, okazała się że jest numer 3 i wszystko było nie tak jak sobie to wyobrażała. Błagała mnie, żebym ją przemycił statkiem do Europy. Oczywiście nie chciałem zgnić w tamtejszym więzieniu, bo była nigeryjską obywatelką.
                                Mówiła mi, ze nie chciała nikogo słuchać przed tym fatalnym zamążpójściem. Było mi jej żal, ale w końcu nikt jej nie zmuszał.
                                M.
                                • rekreativa Re: Nie mówię, ze praca modelki nie jest uczciwa 11.06.12, 15:39
                                  Widzisz, kiedy się z Tobą porozmawia i podrąży temat, to się okazuje, że w gruncie rzeczy masz takie samo zdanie.
                                  Bo zgadzamy się co do tego, że handel ludźmi w seksbiznesie istnieje i że należy temu zapobiegać. Zgadzamy się też, że ofiarami często pada specyficzny typ dziewczyn, które są łatwowierne, nie potrafią sobie wyobrazić konsekwencji i niebezpieczeństw płynących z pewnych sytuacji, tudzież są zdesperowane, albo rzeczywiście marzenia o wyrwaniu się z wiochy i robienia kariery w świetle fleszy całkiem zagłuszają u nich zdrowy rozsądek.
                                  Co do kobiet wychodzących za mąż za cudzoziemców, to już odrębny temat.
                                  Powiem tylko na koniec, że nawet jeśli ktoś zachowa się jak ostatnia idiotka lub idiota, to nie powód, by nie podać pomocnej ręki. No chyba że taka osoba popełnia ten sam błąd po raz któryś, wtedy trudno, niech se robi, co chce.

• mariner4 W opisanym przeze mnie przypadku 11.06.12, 17:34
                                    pomoc była dla mnie skrajnie ryzykowna. Więc nie pomogłem.
                                    M.
                        • maitresse.d.un.francais Nie, z głupoty i chęci imponowania kolegom 10.06.12, 18:02
                          Rozumiem, że chęć posiadania drogich ciuchów jest czymś tak ohydnym, że w Twoim mniemaniu usprawiedliwia każdą karę, włącznie z torturami i śmiercią.
                          • mariner4 Wcale tak nie uwazam, ale 10.06.12, 19:30
                            wszystko ma swoją cenę.
                            Ja nie potępiam dziewczyn zarabiających na d...., ale nie dorabiajcie do tego ideologii, moje panie.
                            M.
                            • maitresse.d.un.francais Jakiej ideologii? 10.06.12, 19:46
                              Twoim zdaniem nie mahandlu kobietami, a ścigający ten proceder Interpol to ideologiczne feministki, czy co?
                    • rekreativa Re: Nie. Nie ma wielkich grup społecznych ani 09.06.12, 20:07
                      Problem Twój polega na tym, że się nie trzymasz tematu. Spójrz może jeszcze raz na post tytułowy. Post wyraźnie porusza temat osób przymuszanych do prostytucji i roli policji podczas Euro 2012.
                      Wszystkie moje posty również dotyczą osób przymuszanych do prostytucji.
                      Nie rozmawiamy tutaj o kobietach prostytuujących się z własnej woli, ani o kobietach ogólnie.
                      Tymczasem Ty zdołałeś nawet wrzucić w dyskusję Katarzynę W. Możesz mi wyjaśnić, co, na Boga, ma Katarzyna W. do prostytucji, o handlu kobietami nie wspominając?
                      Bo jeśli chcesz po prostu udowodnić, że zdarzaja się ludzie popełniający podłe, niemoralne, zbrodnicze czyny, to sobie daruj. Jestem tego świadoma od jakichś 30 lat.

Widzę też, że dziewczyny sprzedawane do burdeli przekwalifikowałeś z cwanych na naiwne. Zawsze to jakiś postęp.
                      Owszem, naiwność może się źle skończyć, ale weź pod uwagę, że nie mówimy o dojrzałych kobietach, tylko o osobach bardzo młodych, często nastoletnich, często z małych miasteczek i wsi. Naiwność i brak wyobraźni są w tym wieku, niestety, powszechne.
                      Zobacz chociażby, jakie są statystyki zakażeń chorobami wenerycznymi wśród nastolatków wskutek braku używania prezerwatywy (były ostatnio podawane takie dane z Anglii na głównej). A przecież mamy XXI wiek, powszechny dostęp do Internetu i edukację seksualną w szkołach.
                      Młode osoby są według naszych kryteriów "głupie", ale tak po prostu jest, taki etap rozwoju. Dlatego właśnie my, dorośli, powinniśmy dbać o to, by okazji, gdzie młoda naiwność może się skończyć tragicznie, stwarzać jak najmniej.
                      Co do galerianek to owszem, dziewczyny robią loda czy coś tam za gadżety. Powiedz mi tylko, czy ty one są odpowiedzialne za świat, w którym liczy się mieć a nie być, a seks jest traktowany jak nic nie znacząca rozrywka? Czy to może dorośli ten świat kreują?
                      No i kto korzysta z usług tych gó...ar napędzając podaż?

• maitresse.d.un.francais Re: Nie. Nie ma wielkich grup społecznych ani 10.06.12, 18:05
                        rekreativa napisała:

> Problem Twój polega na tym, że się nie trzymasz tematu. Spójrz może jeszcze raz
                        > na post tytułowy. Post wyraźnie porusza temat osób przymuszanych do prostytucj
                        > i i roli policji podczas Euro 2012.
                        > Wszystkie moje posty również dotyczą osób przymuszanych do prostytucji.
                        > Nie rozmawiamy tutaj o kobietach prostytuujących się z własnej woli, ani o kobi
                        > etach ogólnie.
                        > Tymczasem Ty zdołałeś nawet wrzucić w dyskusję Katarzynę W. Możesz mi wyjaśnić,
                        > co, na Boga, ma Katarzyna W. do prostytucji, o handlu kobietami nie wspominają
                        > c?
                        > Bo jeśli chcesz po prostu udowodnić, że zdarzaja się ludzie popełniający podłe,
                        > niemoralne, zbrodnicze czyny, to sobie daruj.

Ja myślę, że on chciał udowodnić, że wszystkie baby to świnie i zasługują na swój los.
                        • mariner4 wcale tak nie uważam. To co piszesz to typowe 10.06.12, 19:33
                          kompleksy brzydkiej, niezaspokojonej kobiety. Żal mi Ciebie.
                          Ja jestem w stałym związku od wielu, wielu lat. I jest nam dobrze!
                          M.
                          • maitresse.d.un.francais Nie ma to jak argument ad hominem, prawda? 10.06.12, 19:47
                            Zwłaszcza że widzisz przez kompa moją urodę i przez kompa sprawdzasz częstotliwość mojego współżycia.

Poza tym według ciebie kobieta NIE MOŻE wkurzać się z innego powodu niż brak seksu. No po prostu nie może. Nie ma innych powodów.
                          • maitresse.d.un.francais Podobnie jak nie ma mężczyzn 10.06.12, 19:49
                            podkreślam, NIEKTÓRYCH mężczyzn, nienawidzących kobiet.

Nie ma. To taki wymysł. Prawda?
                            • mariner4 Dlaczego "niektórych"? 10.06.12, 20:00
                              A kto nienawidzi kobiety? Taka teza mogła powstać tylko w chorej wyobraźni.
                              M.
                              • maitresse.d.un.francais Czyli ani jeden mężczyzna na świecie 10.06.12, 20:29
                                nie nienawidzi kobiet?
                                • mariner4 Oczywiście są i tacy. 11.06.12, 10:51
                                  Jeżeli op mnie chodzi to odczuwam niechęć do konkretnych osób. W tym i konkretnych kobiet. Zawsze za coś. Choć może to być ocena subiektywna. Nie ma ludzi totalnie obiektywnych.
                                  M.
                                  • maitresse.d.un.francais Re: Oczywiście są i tacy. 11.06.12, 16:14
                                    Mam na myśli mężczyznę nienawidzącego wszystkich kobiet.

Sugerujesz, że ani jeden taki nie istnieje na ziemi?
                              • rekreativa Re: Dlaczego "niektórych"? 10.06.12, 21:35
                                Obawiam się, że policja i psychologowie policyjni pracujący przy przestępstwach seksualnych nie zgodzili by się z Tobą.
                                O Tedzie Bundy nie wspominając.
                                Mówiąc krótko: istnieją mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet.
                                • mariner4 Są rózne odchyłki od normy 11.06.12, 10:59
                                  Są ludzie, którzy nienawidzą wszystkich. Ale normalny człowiek nie nienawidzi ludzi, ani całych dużych grup społecznych, w tym kobiet, albo mężczyzn. Często jest to uczucie czasowe. Na przykład osoba zdradzona i porzucona przez partnera, może jakiś czas nienawidzieć całej przeciwnej płci. Ale to się zwykle kończy po spotkaniu kolejnego partnera.
                                  Zresztą te sprawy działają w obydwie strony. Są ludzie (w tym kobiety) którym wydaje się, że ktoś ich nienawidzi. Wszędzie widzą wrogów i zagrożenie. Jak na przykład J. Kaczyński.
                                  Są więc też kobiety, którym się wydaje, że są znienawidzone i prześladowane przez mężczyzn.
                                  To są klasyczne objawy paranoi. Przypadłość niezależna od płci.
                                  M.
                                  • rekreativa Re: Są rózne odchyłki od normy 11.06.12, 15:23
                                    I tu się z Tobą zgadzam w całej rozciągłości.
                                    Z tym że nienawiść to bardzo głębokie patologiczne uczucie i niewielu ludzi autentycznie nienawidzi (na szczęście).
                                    Na tym forum nie ma takich osobników.
                                    Natomiast panów, którzy lubią okazać troszkę wrogości, lekceważenia czy pogardy dla płci przeciwnej paru tutaj jest (tudzież na forum Kobieta).
                                    Gdyby dokładnie przeanalizować posty pań, to pewnie też by się jakaś "pożeraczka" mężczyzn znalazła.
                                    Dodam z własnej obserwacji, że te osoby zwykle prezentują identyczny stosunek do gejów, kolorowych i cudzoziemców.

• mariner4 Nienawiść bezinteresowna to jest 12.06.12, 09:35
                                      patologiczne uczucie. Istnieje jeszcze nienawiść przyczynowa. Na przykład znam kogoś, którego żona zabrała mu dorobek całego życia i poszła z innym. W tym wypadku nienawiść nie jest patologią. Jest reakcją. Na początku odsądzał od czci i wiary wszystkie kobiety, ale po paru latach już tylko uczucie nienawiści pozostało wobec byłej. Zresztą ma już inną kobietę.
                                      M.
        • bene_gesserit Re: te niewolnice-prostytutki nie mogą się uwolni 08.06.12, 23:27
          Bez obrazy, ale poważnie jesteś idiotą, czy tylko takiego zgrywasz?
          Danych masz do wypęku w necie, kicia. Poczytaj i oszczędz sobie wstydu.
    • mijo81 Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 06.06.12, 21:10
      Hej feministki. Możecie podreperować własne budżety! Niepowtarzalna szansa w związku z EURO. I wcale nie trzeba być niewolnikiem, nie trzeba być zmuszanym .... wystarczy chcieć!
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11874668,Euro_2012__Ruszaja_mistrzostwa_i_rusza_seksbiznes_.html
      • rekreativa Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 06.06.12, 21:29
        Aleś błysnął...
        • maitresse.d.un.francais Ja myślę, że mijo też może 06.06.12, 22:48
          Cudzoziemskie kibicki nie pogardzą egzotycznym Polakiem, nie mówiąc o kibicach-gejach...
          • zak_szirak Re: Ja myślę, że mijo też może 06.06.12, 23:29
            no, zeby pani Metresowa sie nie zdziwila :D

> Cudzoziemskie kibicki nie pogardzą egzotycznym Polakiem, nie mówiąc o kibicach-
            > gejach...
          • mijo81 Re: Ja myślę, że mijo też może 12.06.12, 00:18

> Cudzoziemskie kibicki nie pogardzą egzotycznym Polakiem, nie mówiąc o kibicach-
            > gejach...

Mogę ale ja nie muszę dorabiać do pensji .... starcza mi na wszystko i jeszcze zostaje ..... również na prostytutki :)
    • zak_szirak Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 06.06.12, 23:30
      graf zero, wylacz kompleks i na ten przyklad

zrob TO kiedys na stadionie :)

• mijo81 Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 09.06.12, 20:27
      Skiba wam odpowiada :)
      skiba.bloog.pl/id,331147163,title,Bez-majtek-i-bez-roboty,index.html?ticaid=5e99c
      • maitresse.d.un.francais Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 09.06.12, 21:42
        mijo81 napisał:

> Skiba wam odpowiada :)

Skibę mamy w poważaniu.
        • mijo81 Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 12.06.12, 00:02
          A kogo nie macie??? Zresztą .... was też wszyscy mają.
          • maitresse.d.un.francais Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 15.06.12, 16:44
            A kogo nie macie???

Znalazłoby się, znalazło. No... tylko że to może nie byłyby te same autorytety co twoje, a o to ci przecież chodzi, prawda?

Zresztą .... was też wszyscy mają.

Uhm, widzę właśnie tych wszystkich. Mijo and company.
            • mijo81 Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 15.06.12, 23:11
              Znalazła by się Graff, Szczuka itp. ... to są wasze autorytety.

A to jeszcze nie zauważyłaś, że u nas feministki żadnego poklasku nie mają, a tylko są obiektem kpin???
    • bene_gesserit Coś zamiast histerii nakręconej przez media: 09.06.12, 21:09

W ostatnim Przekroju wywiad z osobą z pierwszej linii frontu, czyli z Joanną Garnier z fundacji La Strada:

[Po ostatnich mistrzostwach w Niemczech] Okazało się, ze policja odkryła pięc przypadków handlu ludzmi bezposrednio związanych z mistrzostwami! Z kolei w Austrii i Szwajcarii problemem nie była prostytucja, ale zmuszanie dzieci do żebrania i kradzieży kieszonkowych.

(...)
      Podobno 40 procent osób przy kupowaniu biletów na Euro zadeklarowało się jako kobiety. Gdy jest dużo kobiet, męzczyzni mają szansę na darmowy seks, więc po co im płatny? Pracownice seksualne w Niemczech narzekały, że mężczyźni całymi dniami tylko oglądali mecze i pili piwo, i nie mieli czasu na korzystanie z ich usług.

(...)
      Spodziewamy się, ze jednak będzie więcej pokrzywdzonych kobiet, po pierwsze dlatego, ze lato to pełnia sezonu i szemrane prace sezonowe, a po drugie więcej wykorzystywania typowo seksualnego. Jest to też sezon ucieczek z domu. Dzieci trafiają w rózne miejsca, czasem i do agencji towarzyskich. Najwiekszym problemem może byc jednak żebranie (...)
      Nie wiemy też tak naprawdę, co zdarzy się na linii Polska-Ukraina. Polscy przedsiębiorcy od lat chętnie oszukują Ukraińców.

Polecam wywiad -bardzo ciekawy, a i w numerze sporo do przeczytania - rowniez o żenskiej pilce nożnej.[/b]
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Coś zamiast histerii nakręconej przez media: 11.06.12, 17:06

> [Po ostatnich mistrzostwach w Niemczech] [i]Okazało się, ze policja odkryła pię
        > c przypadków handlu ludzmi bezposrednio związanych z mistrzostwami! Z kolei w A
        > ustrii i Szwajcarii problemem nie była prostytucja, ale zmuszanie dzieci do żeb
        > rania i kradzieży kieszonkowych.

5, czyli tyle co nic. Ciekawe czy może mieć to związek z dużo większą skalą legalnej(upraszczam) prostytucji w Niemczech.

Chciałbym aby w czasie polskiego Euro wynik był równie niewielki.
        • bene_gesserit Re: Coś zamiast histerii nakręconej przez media: 11.06.12, 20:28
          Nie ma żadnego - prostytucja jest w Polsce nielegalna, ale nie aresztuje się ani prostytutek, ani alfonsów.

Z wywiadu wynika, ze wynik będzie najwyżej taki sam. A prawdziwe zagrozenie to eksploatacja dzieci, przymuszanych do zebrania.
          • mijo81 Re: Coś zamiast histerii nakręconej przez media: 12.06.12, 00:00
            Prostytucja w Polsce nie jest nielegalna sama w sobie, może sobie stać na rogu i dawać na lewo i prawo .... nielegalne są tylko zorganozowane formy z alfonsem na czele
    • black-emissary Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 11.06.12, 01:13
      g.r.a.f.z.e.r.o napisał:
      > Na co stawiacie?

Stawiamy na to, że policja będzie się przede wszystkim koncentrować na tym, co najlepiej widać - czyli burach (około)stadionowych.

Stawiamy tez na to, że gdyby zalegalizować działalność domów publicznych to znacznie łatwiej byłoby walczyć z patologiami tego biznesu.
    • mijo81 Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 13.06.12, 20:17
      A przeczytajcie to :)
      www.news.com.au/breaking-news/canadian-girls-15-charged-in-shocking-prostitution-case/story-e6frfku0-1226393652935?from=public_rss

• easz Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 13.06.12, 21:51
      g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Czy policja ZWIĘKSZY intensywność działań? Czy może dostała ustne polecenie aby
      > trochę wyluzować ze względu na "szczególny charakter tego wielkiego sportowego
      > święta?"
      > Na co stawiacie?

Ja na Tolka Banana, do przerwy zero jeden.
      Się nie zastanawiam, bo jakiś czas temu była cytowana rozmowa z jakąś szychą z policji i szycha dosyć dosadnie stwierdziła, że czas igrzysk, to czas specyficzny, a jak czas, to i cała reszta, w tym interpretacja i egzekwowanie prawa np.
      Nie mogę tego znaleźć w tej chwili, ale po szybkim googlowaniu wyskoczyło to:

- Wyłapywanie sutenerów na pewno nie będzie dla nas ważniejsze niż zapewnienie bezpieczeństwa na ulicach - mówi rzecznik wielkopolskiej policji Andrzej Borowiak.
      poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,11875701,Euro_w_klubie_go_go__Najazd_prostytutek_na_Poznan.html
      To chyba jasno i dobitnie?

A ogólnie, to w co policja w ogóle pogrywa, skoro takie agencje jak poniżej opisano istnieją przecież od zarania? Pieprzenie.

- W Poznaniu nie ma już agencji towarzyskich, działających pod przykrywką nocnych klubów, bo wszystkie zlikwidowaliśmy. Proceder funkcjonuje w wynajmowanych mieszkaniach. Obserwujemy to środowisko i gdy udaje się zebrać dowody, sutenerów wyłapujemy.
      • maitresse.d.un.francais Fajne komentarze 13.06.12, 22:09
        forum.gazeta.pl/forum/w,913,136450116,,Euro_w_klubie_go_go_Najazd_prostytutek_na_Poznan.html?v=2
      • mijo81 Re: Stręczycielstwo i human traffiking w czasie E 15.06.12, 23:09
        Żeby prostytucję wyplenić to trzeba by było ją zdelegalizować i do kicia wsadzać nie tylko sutenerów ale i prostytutki, a skoro sutenerstwo jest zakazane a prostytucja nie to nie ma bata, żeby prostytucja zniknęła. Ale w sumie to i tak nie zniknie .... jest popyt, jest podaż.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka