Dodaj do ulubionych

Bratkowska cd

28.12.13, 17:48
wyborcza.pl/1,75968,15195983,Przestac_strzelac_slowami.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk
Autorka pisze, ze Brakowska zraniła umyślnie jak poseł Pięta.
Poseł Pięta mianowicie (cytat z art.)
W tym samym czasie poseł PiS Stanisław Pięta pochwalił ugandyjski parlament za ustanowienie kary dożywocia dla homoseksualistów recydywistów.

Rozumiem, szacunek do życia poczętego, czczenie zygoty, tradycja świąt. Ale kogo rani deklaracja, że tego dnia dokona aborcji? I dlaczego dziennikarka GW porwnuje tę wypowiedź z jakimś poselkim ejakulatem na miarę XIX wieku.
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Bratkowska cd 28.12.13, 18:36
      Ależ w całej sprawie w tej chwili chodzi o kontrowersję. Im więcej ludzie będą się tym podniecać tym więcej agora i inni na wyświetleniach zarobi.
      Po stronie mediów nie ma ideologii, jest pieniądz.

A co do Bratkowskiej, to ona tam nieszczególnie nikogo nie zraniła. A już na pewno nie Polaków.
      Co najwyżej lekki dyskomfort spowodowała.
      Bo Polak jest ideologicznie leniwy. Pójdzie do kościoła, ale będzie psioczył na księży.
      Będzie twierdzić że płód to dziecko i łykać pigułki.
      Będzie deklarować ze rodzina jest najważniejsza a potem brać rozwody.
      Dlatego Bratkowska nieco uwiera bo święte święta bożego narodzenia (które z religią dla Polaka wiele wspólnego nie mają) zakłóciła. I zepsuła atmosferę.

Ale nikt się specjalnie na ulicach oburzać nie będzie.
    • bene_gesserit Re: Bratkowska cd 28.12.13, 21:52
      Jezu, trzeba mieć niezły tupet, zeby porównać faceta, który cieszy się z więzienia i mordowania homoseksualistów i lekkiej hucpy Bratkowskiej! Siedlecka pisze o wojnie kulturowej i ze nie uchodzi być tak brutalnym, a sama strzela z obrzydliwie wielkiej armaty. Kupą.
      • znana.jako.ggigus tym razem cieszyly mnie 28.12.13, 21:59
        komentarze, bo wiekszosc ludz pisala to samo - ze to przegiecie porownywac takie rzeczy. zwyczajne przegiecie. mozna sie podlizywac systemowi czarno-neoliberalnemu, ale trzeba jakos madrzej. Wielowieyska tez pisala w tym tonie. po switach podje do bibl i poczytam bo niedostepne. Neoliberalna GW chce jeszcze przy pomocy Bratkowskiej nabic kase.
        • kocia_noga Re: tym razem cieszyly mnie 28.12.13, 22:08
          Mnie też zebrało na rzyganie, ale komcie trochę odratowały mi nastrój.
        • bene_gesserit Wielowieyską ci wklejam: 29.12.13, 12:38
          - Wypowiedź Katarzyny Bratkowskiej wstrząsnęła mną i to przy wszystkich założeniach, że kobiety, które podejmują decyzje o aborcji, są w trudnej sytuacji psychologicznej i w żadnym razie nigdy bym ich nie oceniała i potępiała - mówiła w TOK FM Dominika Wielowieyska. Skomentowała wyznanie feministki, że usunie ciążę 24 grudnia.
          A chodzi o słowa Bratkowskiej, która wyznała, że jest w ciąży i zamierza ją przerwać 24 grudnia. - Jest to moja deklaracja polityczna - tłumaczyła potem w rozmowie z Gazeta.pl. Odnosiła się do proponowanych przez Komisję Kodyfikacyjną zmian, czyli zaostrzenia kar za aborcję oraz wprowadzenia pojęcia "dziecka poczętego".

- Czytając jej wypowiedź poczułam się tak, jakby mnie ktoś uderzył w twarz i nagle stałam się katolicką oszołomką - komentowała w TOK FM Dominika Wielowieyska. - Trochę mną to wstrząsnęło i to przy wszystkich założeniach, że kobiety, które podejmują decyzje o aborcji, są w trudnej sytuacji psychologicznej i w żadnym razie nigdy bym ich nie oceniała i potępiała - podkreśliła prowadząca Poranek.

"To zniechęci do feministek"
          Wielowieyska kilkukrotnie zastrzegła, że mówi to "przy założeniu, że inaczej niż wielu katolickich fundamentalistów uważa, że zarodek to początek życia, a nie dziecko". - Uważam, że to potencjalne życie. Z zarodka może się rozwinąć życie, a może się i nie rozwinąć życie. Przy wszystkich tych zastrzeżeniach mam wrażenie, że każda aborcja jest porażką, jest złem - stwierdziła Wielowieyska.

- To, że ktoś ogłasza, iż dokona takiego aktu w wigilię Bożego Narodzenia tylko dlatego, żeby sprawdzić, czy odpowiednie służby będą sprawdzać, czy doszło do przestępstwa, czy nie, jakoś mną wstrząsnęło - podkreśliła prowadząca Poranek TOK FM. - Myślę, że tu zostały przesunięte granice i że Katarzyna Bratkowska sprawiła, że ludzie zniechęcą się do środowisk feministycznych, zamiast przekonać do ich argumentów. A wiele jest poważnych i warto je rozważać - podsumowała dziennikarka.

Żródło
          • znana.jako.ggigus dzieeeki!! 29.12.13, 18:34

• aron2004 Re: tym razem cieszyly mnie 12.01.14, 19:42
          Dokładnie. Bo skoro są tabletki i prezerwatywy w aptekach, a edukacja seksualna w gazetach i internecie, to o co tu robić rewolucję?
          • bene_gesserit Re: tym razem cieszyly mnie 12.01.14, 21:51
            Nooo.
            To se poczytaj na stronie Pontona, o co pytają ich oświecone seksualnie w gazetach i internecie dzieciaki.
            • aron2004 Re: tym razem cieszyly mnie 12.01.14, 22:08
              A czy te dzieciaki mogą zrobić rewolucję bo myślą że od pocałunku z języczkiem można zajść w ciążę? Oczywiście że nie.
              Rodziców tych dzieci też niespecjalnie edukacja ich pociech obchodzi. Dominuje pogląd - nas nikt nie edukował seksualnie i jakoś daliśmy radę, to i one sobie dadzą.
      • pijatyka Re: "Jezu, trzeba mieć niezły tupet" 05.01.14, 22:39
        "(...)Nieoczekiwanie (dla mnie) Bratkowska zadeklarowała się jako komunistka.

Tak, jestem komunistką, bo wierzę, że to najbardziej proludzki, humanitarny ustrój.

Odcinając się od stalinizmu podkreśliła jednocześnie zalety komunizmu.

To bardzo pozytywna, równościowa ideologia.
        Nie było żadnych zbrodni komunizmu jako idei. […]
        Tylko najbardziej zagorzali antykomuniści wierzą w zbrodniczość komunizmu.
        Nie może być inaczej, w końcu Lenin to w sumie sympatyczny dżentelmen.
        Lenin napisał wiele wspaniałych, bardzo ciekawych rzeczy, z którymi się zgadzam!
        Lenin był orędownikiem upodmiotowienia kobiet.(...)

wpolityce.pl/dzienniki/blog-roberta-mazurka/71060-to-co-ze-sprawa-bratkowskiej-robia-media-to-arcydzielo-manipulacji-i-komizmu

Biedny Kuroń - chyba się teraz w grobie przewraca...
        • bene_gesserit Re: "Jezu, trzeba mieć niezły tupet" 06.01.14, 00:34
          Noi?
          • pijatyka Re: Noi? 12.01.14, 16:13
            I już :-P
    • magnusg Re: Bratkowska cd 29.12.13, 10:21
      Ja tez rozumiem fascynacje teczowymi wesolkami masowo zarazajacymi sie HIV,ale nie wiem jak suwerenne decyzje jakiegos Panstwa odnosnie ich mozna porownywac do woli jakiejs wariatki,ktora deklaruje wole zabicie dziecka.
    • pijatyka Re: link 29.12.13, 16:54
      A może lepiej tak bez zbędnych śmieci?

wyborcza.pl/1,75968,15195983,Przestac_strzelac_slowami.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka