27.06.05, 12:58
Maciej Giertych ma pomysł na walkę z bezrobociem. Będzie zachęcał kobiety,
żeby zostawały w domu, a wtedy więcej pracy będzie dla mężczyzn. Genialne w
swej prostocie, aż mnie ciarki przeszły.
Obserwuj wątek
    • nihiru Re: Wybory 27.06.05, 13:09
      To mnie właśnie dziwi u Giertycha - niby inteligentny facet (opinia zasłyszana
      z kilku źródeł) - a taki głupi...
      • boykotka Re: Wybory 27.06.05, 13:23
        Ktoś kiedyś o nim powiedział : Koń który mówi; pewnie przez delikatność nie
        powiedział : osioł który mówi; bo mnie p. Giertych z wyglądu z oslem się
        kojarzy. A to co mówi można ewentualnie podciągnąć pod : koń by się uśmiał :))
      • kr_kap Re: Wybory 27.06.05, 13:24
        Natura, choćby się wytężyła wielce, przez pięć tysięcy lat nie zdąży zrobić
        porządnie nawet Giertycha. A tyle według niego istnieje człowiek na ziemi.
        • Gość: trevik Re: Wybory IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 19:06
          Giertych jak rozumiem jest kreacjonista, ale w takim razie nie mozesz pisac o
          naturze, bo to sie nie trzyma kupy.

Co do R.Giertycha to nie bede sie wypowiadal - co innego konserwatyzm, co innego
          opowiadanie ekonomicznych bredni.
          • kr_kap Re: Wybory 02.07.05, 09:48
            Giertych jest kreacjonistą religijnym, jak rozumiem -co i tak ma konsekwencje
            tylko dla niego, na razie-, więc pozwoliłam sobie zasugerować, że ludzką powłokę
            ma co prawda profesorską, ale istoty duchowej w tej powłoce nie uświadczysz (tej
            duszy, nawiasem mówiąc rzeczywiście nie dostrzegam, tak czytając, co pisze), co,
            być może, ma związek z tym, że fizyczne podwaliny pod to "natchnięcie" przez
            Boga powstawały zbyt krótko...

Teraz?

• kr_kap Re: Wybory 27.06.05, 13:18
      Nie no, dlaczego od razu ciarki? To ciekawe w jaki sposób będzie zachęcał :)

- to pomysł dosyć popularny w męskich główkach w naszem pięknem społeczeństwie
      polskiem; to miłe, że został zwerbalizowany tak wprost;

- takie zachęcanie może skończyć się kajdankami; jakże radosne czasy dla kupców
      gadżetów sado-maso nastaną - knebelek i pejczyk w każdym spożywczym, łańcuchy w
      każdym kiosku :)

• boykotka Re: Wybory 27.06.05, 13:26
        kr_kap napisała:

> Nie no, dlaczego od razu ciarki? To ciekawe w jaki sposób będzie zachęcał :)
        > - takie zachęcanie może skończyć się kajdankami; jakże radosne czasy dla
        kupców gadżetów sado-maso nastaną - knebelek i pejczyk w każdym spożywczym,
        łańcuchy w każdym kiosku :)
        Ja postuluję jednak za pewną formą opodatkowania ( np. dodatkowy podatek dla
        pań chodzących do pracy) Jednak podatki przemawiają do ludzi najbardziej :)))
        • kr_kap Re: Wybory 27.06.05, 13:32
          Taki rodzaj mandatu, masz na myśli? ;) No fakt, to byłoby niezłe. I dodatkowo
          polecieć po premii za każdą nadgodzinę i przepracowane dni świąteczne. To
          mogłoby się udać...
          • boykotka Re: Wybory 27.06.05, 13:38
            Z ewentualną ulgą 4*1zł*12 miesięcy dla cotygodniowych bywalczyń na mszy :))
    • cherryhill Re: Wybory 28.06.05, 13:22
      a czy tego już nie przerabialiśmy ?
      niemieckie K K K to przecież doklaadnie to czego ten pan pragnie, widac ma
      wiele wspolnego z taką ideologią, a mnie zawsze MW sie żle kojarzyla...
      c
    • Gość: Ewa Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:51
      DLACZEGO NIE ! kobieta bedzie wypoczeta,nie narazona na molestowanie przez
      buhaji w pracy,nie bedzie wykorzystywana w pracy.bedzie swieza pachnaca na
      swego mezczyzne czekala.a kobiety,ktore chca pracowac nikt im tego nie zabroni
      ich wybor.a feministki do pracy !!!!!bo swego mezczyzne pod poduszka bedziecie
      chowaly....
      • cherryhill Re: Wybory 28.06.05, 23:55
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> DLACZEGO NIE ! kobieta bedzie wypoczeta,nie narazona na molestowanie przez
        > buhaji w pracy,
        nie musi od razu pracowac w rzeźni, są inne możliwości
        a mowią ze feministki sa agresywne
        c
    • Gość: Ewa Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:07
      mam na mysli takowych co oparci o biurko i nie tylko, slinia sie na widok
      kobiety.a ich glupawe miny i odzywki sa prymitywne.
      • cherryhill Re: Wybory 29.06.05, 00:21
        a czy to nie jakis steretyp?
        a zresztą moze tak i jest, ja nie mam kontaktu z taką rzeczywistością
        c
      • margot_may Re: Wybory 29.06.05, 00:29
        daj takiemu w pysk, a nie zmuszaj się do siedzenia przez niego w domu. boisz
        się takiego palanta czy co?
    • Gość: OLA Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:11
      A rzeznicy nie spią i są na tym forum.
    • Gość: losia Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:46
      To nie ma byc o rzezniku i przemocy tylko o wyborach,a pan Giertych taki meski
      i o kobietach pomyslal by mialy lepiej.....
    • spragnienie Re: Wybory 02.07.05, 13:15
      Swietny pomysl. Mozemy tez zrezygnowac z jedzenia, tyle glodu na swiecie
      (redukcja kleski murowana!!!!).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka