dagny1001 27.06.05, 12:58 Maciej Giertych ma pomysł na walkę z bezrobociem. Będzie zachęcał kobiety, żeby zostawały w domu, a wtedy więcej pracy będzie dla mężczyzn. Genialne w swej prostocie, aż mnie ciarki przeszły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nihiru Re: Wybory 27.06.05, 13:09 To mnie właśnie dziwi u Giertycha - niby inteligentny facet (opinia zasłyszana z kilku źródeł) - a taki głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Wybory 27.06.05, 13:23 Ktoś kiedyś o nim powiedział : Koń który mówi; pewnie przez delikatność nie powiedział : osioł który mówi; bo mnie p. Giertych z wyglądu z oslem się kojarzy. A to co mówi można ewentualnie podciągnąć pod : koń by się uśmiał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kap Re: Wybory 27.06.05, 13:24 Natura, choćby się wytężyła wielce, przez pięć tysięcy lat nie zdąży zrobić porządnie nawet Giertycha. A tyle według niego istnieje człowiek na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trevik Re: Wybory IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 19:06 Giertych jak rozumiem jest kreacjonista, ale w takim razie nie mozesz pisac o naturze, bo to sie nie trzyma kupy. Co do R.Giertycha to nie bede sie wypowiadal - co innego konserwatyzm, co innego opowiadanie ekonomicznych bredni. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kap Re: Wybory 02.07.05, 09:48 Giertych jest kreacjonistą religijnym, jak rozumiem -co i tak ma konsekwencje tylko dla niego, na razie-, więc pozwoliłam sobie zasugerować, że ludzką powłokę ma co prawda profesorską, ale istoty duchowej w tej powłoce nie uświadczysz (tej duszy, nawiasem mówiąc rzeczywiście nie dostrzegam, tak czytając, co pisze), co, być może, ma związek z tym, że fizyczne podwaliny pod to "natchnięcie" przez Boga powstawały zbyt krótko... Teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kap Re: Wybory 27.06.05, 13:18 Nie no, dlaczego od razu ciarki? To ciekawe w jaki sposób będzie zachęcał :) - to pomysł dosyć popularny w męskich główkach w naszem pięknem społeczeństwie polskiem; to miłe, że został zwerbalizowany tak wprost; - takie zachęcanie może skończyć się kajdankami; jakże radosne czasy dla kupców gadżetów sado-maso nastaną - knebelek i pejczyk w każdym spożywczym, łańcuchy w każdym kiosku :) Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Wybory 27.06.05, 13:26 kr_kap napisała: > Nie no, dlaczego od razu ciarki? To ciekawe w jaki sposób będzie zachęcał :) > - takie zachęcanie może skończyć się kajdankami; jakże radosne czasy dla kupców gadżetów sado-maso nastaną - knebelek i pejczyk w każdym spożywczym, łańcuchy w każdym kiosku :) Ja postuluję jednak za pewną formą opodatkowania ( np. dodatkowy podatek dla pań chodzących do pracy) Jednak podatki przemawiają do ludzi najbardziej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kr_kap Re: Wybory 27.06.05, 13:32 Taki rodzaj mandatu, masz na myśli? ;) No fakt, to byłoby niezłe. I dodatkowo polecieć po premii za każdą nadgodzinę i przepracowane dni świąteczne. To mogłoby się udać... Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Wybory 27.06.05, 13:38 Z ewentualną ulgą 4*1zł*12 miesięcy dla cotygodniowych bywalczyń na mszy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: Wybory 28.06.05, 13:22 a czy tego już nie przerabialiśmy ? niemieckie K K K to przecież doklaadnie to czego ten pan pragnie, widac ma wiele wspolnego z taką ideologią, a mnie zawsze MW sie żle kojarzyla... c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:51 DLACZEGO NIE ! kobieta bedzie wypoczeta,nie narazona na molestowanie przez buhaji w pracy,nie bedzie wykorzystywana w pracy.bedzie swieza pachnaca na swego mezczyzne czekala.a kobiety,ktore chca pracowac nikt im tego nie zabroni ich wybor.a feministki do pracy !!!!!bo swego mezczyzne pod poduszka bedziecie chowaly.... Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: Wybory 28.06.05, 23:55 Gość portalu: Ewa napisał(a): > DLACZEGO NIE ! kobieta bedzie wypoczeta,nie narazona na molestowanie przez > buhaji w pracy, nie musi od razu pracowac w rzeźni, są inne możliwości a mowią ze feministki sa agresywne c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:07 mam na mysli takowych co oparci o biurko i nie tylko, slinia sie na widok kobiety.a ich glupawe miny i odzywki sa prymitywne. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: Wybory 29.06.05, 00:21 a czy to nie jakis steretyp? a zresztą moze tak i jest, ja nie mam kontaktu z taką rzeczywistością c Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: Wybory 29.06.05, 00:29 daj takiemu w pysk, a nie zmuszaj się do siedzenia przez niego w domu. boisz się takiego palanta czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:11 A rzeznicy nie spią i są na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: losia Re: Wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:46 To nie ma byc o rzezniku i przemocy tylko o wyborach,a pan Giertych taki meski i o kobietach pomyslal by mialy lepiej..... Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Wybory 02.07.05, 13:15 Swietny pomysl. Mozemy tez zrezygnowac z jedzenia, tyle glodu na swiecie (redukcja kleski murowana!!!!). Odpowiedz Link Zgłoś