Gość: ciekaffska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:06 Mam tylko jedno pytanie:ile kosztuje aborcja,w jakich granicach cenowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kochanica-francuza Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 11.07.05, 20:30 Zależy od miasta i kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skp110 Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:32 niespokojne sumienie do końca życia (chba że sumienie zostało wymienione na konto w banku) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 12.07.05, 00:11 Gość portalu: skp110 napisał(a): > niespokojne sumienie do końca życia (chba że sumienie zostało wymienione na > konto w banku) moralista za dychę,hehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skp110 Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:20 Pisałem że nie każdego chce aby go było stać na posiadanie sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 12.07.05, 00:31 Gość portalu: skp110 napisał(a): > niespokojne sumienie do końca życia (chba że sumienie zostało wymienione na > konto w banku) nie wiedziałam ze jest taka mozliwość a ile trzeba miec na koncie za jedną aborcje? bo jak drogo to warto sie zebrac w grupę i hurtowo zawsze mniej kosztuje. czy w kazdym banku oferują taką usługę to bardzo wygodne myśle ze warto rozpropagowac bedzie wielu chętnych c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drinkit Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.07.05, 00:16 moze byc i 600 moze byc i 2000 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:31 nareszcie ktos,kto nie zmienia tematu:)Musze ponowic pytanie,"cennik"w Polsce....zapewne zalezy od jakośći warunkow,ale to mozna sobie dopowiedziec-mi chodzi o cene(do niewtajemniczonych-nie cene moralna,bo bo to zalezy od indywidualnego podejscia i nie sadze,by ktos kto nienawidzi dzieci,nie mogl sobie wybaczyc takiego "czynu",chodzi mi o materialne koszta...powtarzam:MATERIALNE).POZDRAWIAM WSZYSTKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 12.07.05, 14:53 W moim mieście 3 lata temu 1000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:17 skąt wiesz- zamorodowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 12.07.05, 22:53 Gość portalu: <> napisał(a): > skąt wiesz- zamorodowałaś? A co ty się rzucasz jak wesz na grzebieniu?...A może media podawały? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 12.07.05, 22:53 Gość portalu: <> napisał(a): > skąt wiesz- zamorodowałaś? Od...stosunkuj się od mamałgosi. I poczytaj dokładnie wątek "Z pamiętnika katolickiej Matki Polki". Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 14.07.05, 12:01 SKĄD jak już. Nie, nie zamordowałam. Wyobraź sobie, że nie byłąm w Warszawie, a wiem, że jest tam Pałac Kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:36 > Nie, nie zamordowałam Gratulacje Jeżeli poczułaś się obrażona to przepraszam. Logicznie myśląc to jakaś znajoma zamorodwała swoje dziecko, lub ktoś zmajomy zabija dzieci zamni zabaczą świat na własne oczy Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 18.07.05, 22:27 mamalgosia napisała: > SKĄD jak już. > Nie, nie zamordowałam. Wyobraź sobie, że nie byłąm w Warszawie, a wiem, że jest > tam Pałac Kultury Pałac Kultury? To komuniści zbudowali! Na pewno, mamałgosiu, poruszasz się w Wiadomych Kołach Niszczycieli Polski.;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wzr1 Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? 19.07.05, 18:47 napewno to kochanica-francuza kiedyś umrze Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus W piekle nieźle odpłacają 12.07.05, 22:28 Gorący kocioł u Belzebuba za produkcję następnego aniołka. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: W piekle nieźle odpłacają 12.07.05, 22:57 baltazarus napisał: > Gorący kocioł u Belzebuba za produkcję następnego aniołka. oczywiście dla tatusia ktory zostawi kobietę w ciąży, c Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: W piekle nieźle odpłacają 12.07.05, 23:14 Być może, z tymże tatuś nikogo nie zabił. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: W piekle nieźle odpłacają 12.07.05, 23:17 typowe! przyjmność owszem, konsekwencje -nie! kobiety same z siebie w ciąze nie zachodzą, przynajmniej jak dotychczas c Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: W piekle nieźle odpłacają 12.07.05, 23:40 Przestań. Ja nie popieram porzucenia matki z dzieckiem, ale czym innym jest wyniesienie się z domu, a czym innym wyrzucenie kogoś przez okno. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: W piekle nieźle odpłacają 12.07.05, 23:50 baltazarus napisał: > Przestań. Ja nie popieram porzucenia matki z dzieckiem A wychowaywałbyś SAM dziecko (WŁASNE) , porzucone przez matkę? Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: W piekle nieźle odpłacają 12.07.05, 23:51 jeżeli kobieta wyrzuca własne dziecko przez okno to musi byc jakiś powód a nie dlatego ze jej sie znudziło przewaznie jest to skutek depresji poporodowej którą może spotęgować fakt bycia pozostawioną bez środków do życia w diametralnie nowej sytuacji ktora sama w sobie jest powodem silnego stresu, kto mial malenkie dziecko to wie jaki lęk towarzyszy pierwszym tygodniom po jego urodzeniu, Kobiety u których rozpoznano depresję nie sa skazywane w przypadku popełnienia takiego czynu Lepiej sie dobrze zastanówcie zanim przyjdzie wam do glowy po prostu sie wynieść z domu... znam wiele kobiet które któe po zakomunikowaniu że sa w ciazy usłyszały I co masz zamiar zrobić? albo To masz problem! c Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: W piekle nieźle odpłacają 13.07.05, 00:13 Daj spokój, z tym wyniesieniem się i wyrzuceniem przez okno, to tylko takie porównanie mające pokazać Ci różnicę między zabiciem a opuszczeniem rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: W piekle nieźle odpłacają 13.07.05, 00:31 teoretycznie tak-to jest rożnica, ale w pewnych okolicznosciach o ktorych było wyzej to może tej różnicy nie być w koncu na swiecie co chwile jakaś samotna kobieta rodzi dziecko i nie wyrzuca go natychmiast po powrocie do domu miliony kobiet wychowują samotnie dzieci i nikt sie temu nie dziwi ani nie zachwyca, to przecież norma! natomiast o wyrzucaniu dowie sie natychmiast cały swiat c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:56 Widzę,że moje forum rządzi się własnymi prawami...zamiast cennika,bo o to mi chodziło,rozwodzicie się nad moralami:/Drodzy Parafianie...obraliście złą drogę...Można roztrząsać "za" i "przeciw"aborcji...ale tak na dobrą sprawę czy nie lepiej usunąć z siebie taki znienawidzony podmiot czy może urodzić i wyrzucić na śmietnik?Bujda,kilkutygodniowe żyjątko nie ma jeszcze poczucia świadomości,tak by móc realnie ocenić co sie z nim dzieje...za to te już narodzone,a porzucone lub(o zgrozo!)schowane do beczki( i to znamy,prawda?)owszem...I to jest prawdziwy problem.Egoiści(tu głównie do panów którzy w poczuciu moralnego "obowiązku"pragną decydować za "zdemoralizowaną"kobietę)...po 2gie...Nie kazdy lubi dzieci...Wolałabym usunąć aniżeli po narodzinach skazać na życie na ulicy,po 3cie...dziecko to mnóstwo problemów,szkodzi figurze i niech się decydują na nie Ci...naprawdę ZDECYDOWANI...inaczej...(patrz 3 linijki wyżej). Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: W piekle nieźle odpłacają 13.07.05, 00:02 Panowie uzurpują sobie prawo kontrolowania kobiet oraz karania ich przy zachowniu pelnej wolności z dodatkową nagrodą w postaci przyjemnosci c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:08 Tak jest,w pełni sę z Tobą zgodzę.Na przykład można zapodać akcję jaka rozpętała się między LPR,a "Aurorą".Kto wpadł na pomysł fotografowania kobiet wchodzących na pokład statku?Oczywiście,panowie z owej "partii":/ To podejście wynika myślę, z poza czynnikami wychowawczymi-faktem,że kobieta "istnieje"jeśli jest dobrze postrzegana w społeczeństwie,a wszelkie odchyły od normy(czyt.chęci wolnego wyboru,wolność słowa itp)są powszechnie tępione!Długo można by mnożyć przykłady...to zacofanie ludzi kiedyś doprowadzi do globalnej tragedii:/ Odpowiedz Link Zgłoś
ell.a Re: W piekle nieźle odpłacają 14.07.05, 11:08 > Panowie uzurpują sobie prawo kontrolowania kobiet oraz karania ich przy > zachowniu pelnej wolności z dodatkową nagrodą w postaci przyjemnosci > c A kto im na to pozwala? Te same kobiety, które później się budzą z ręką w nocniku i mają pretensje tylko do innych. Co nie znaczy, że bronię Piotrusiów Panów. Wręcz przeciwnie. Ale dziwię się kobietom, które najpierw hodują posożyta-reproduktora a potem skutki zrzucają na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryhill Re: W piekle nieźle odpłacają 14.07.05, 23:51 ell.a napisała: > > Panowie uzurpują sobie prawo kontrolowania kobiet oraz karania ich przy > > zachowniu pelnej wolności z dodatkową nagrodą w postaci przyjemnosci > > c > > A kto im na to pozwala? > Te same kobiety, które później się budzą z ręką w nocniku i mają pretensje > tylko do innych. > Co nie znaczy, że bronię Piotrusiów Panów. Wręcz przeciwnie. > Ale dziwię się kobietom, które najpierw hodują posożyta-reproduktora a potem > skutki zrzucają na dziecko. pisząc o panach miałam na myśli meską część spoleczenstwa pasożyt reproduktor nie zakapuje bo kto mu obiadek ugotuje i wypierze cichy. c Odpowiedz Link Zgłoś
ell.a Re: W piekle nieźle odpłacają 15.07.05, 09:49 cherryhill napisała: > pisząc o panach miałam na myśli meską część spoleczenstwa > pasożyt reproduktor nie zakapuje bo kto mu obiadek ugotuje i wypierze cichy. > c Ale to pasożyt-reproduktor jest hołubiony przez kobiety, które później odpowiedzialność zrzucają na dziecko. Z jakiej racji niewinna istota ma ponosić śmierć za to, że tatuś jest PiotrusiemPanem - pasożytemreproduktorem a mamusia mu na to pozwala? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: W piekle nieźle odpłacają 13.07.05, 00:22 "Bujda,kilkutygodniowe żyjątko nie ma jeszcze poczucia świadomości,tak by móc realnie ocenić co sie z nim dzieje" Skąd wiesz, że nie ma? Może czuje ból gdy jest zabijane? "Egoiści(tu głównie do panów, którzy w poczuciu moralnego "obowiązku"pragną decydować za"zdemoralizowaną"kobietę)" Jacy egoiści? Ci którzy chcą uratować życie temu dziecku? "Nie kazdy lubi dzieci...Wolałabym usunąć aniżeli po narodzinach skazać na życie na ulicy" Czyli lepiej zabić? A skąd wiesz, że trafi na ulicę? Albo inaczej: może w ogóle nie rodzić dzieci, bo żadne nie ma gwarancji, że nie trafi na ulicę? Nikt nie ma licencji na szczęście, nikt nie jest także skazany na wieczne nieszczęście. "dziecko to mnóstwo problemów,szkodzi figurze i niech się decydują na nie Ci...naprawdę ZDECYDOWANI" Czyli stawiasz wygodę ponad życie. Starość też szkodzi figurze, zabij się zatem po 50-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 00:43 Nie czuje...co może czuć 3-4 tygodniowe żyjątko w którym na dobre nie wykształciły sie organy?!Nie ma na dobre rozwiniętej świadomości,chociaż ma serce,ale to nie jest powód,by sprawę pozostawić do rozwiązania samoistnego...Jeszcze nie...W każdym razie-do mnie ten powód nie przemawia.Owszem-egoiści.Ci którzy chca decydować w imie kobiety,nie znając prawdziwych powodów jej decyzji.Dzieci nie usuwa sie dla checy...to tajemniczy czynnik za ktorym ona bedzie podażać(powody sa rozne:gwałt,niechec do dzieci, strach przed zaprzestaniem zyciowej szansy-gdzie dziecko moze zniszczyc plany na przyszłość itp).Twój kolejny odnośnik:"Czyli lepiej zabić? A skąd wiesz, że trafi na ulicę? Albo inaczej: może w ogóle nie rodzić dzieci, bo żadne nie ma gwarancji, że nie trafi na ulicę? Nikt nie ma licencji na szczęście, nikt nie jest także skazany na wieczne nieszczęście".Owszem nie ma gwarancji,ale może miec duże szanse,że przyjdzie na świat w rodzinie która go oczekuje i pokocha-tym samym pojawi sie jako oczekiwany nowy jej członek...Chodzi mi o te miłość własnie,dziecko znienawidzone to zniszczone dzieciństwo,nienawiść "rodziny"-jeśli się narodzi,będzie mu bardzo cieżko,nie każdy z tego jest w stanie wyjść(na dodatek z poczuciem "zwyciestwa")...Czy stawiam na wygodę.Powiem wprost:TAK.Tyle,że starość przychodzi później niż wejście w macierzyńską rolę,a pozatym..............to temat na inną dyskusję:P Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: W piekle nieźle odpłacają 13.07.05, 00:51 baltazarus napisał: > "Bujda,kilkutygodniowe żyjątko nie ma jeszcze poczucia świadomości,tak by móc > realnie ocenić co sie z nim dzieje" > Skąd wiesz, że nie ma? Może czuje ból gdy jest zabijane? > Jeśli nie ma jeszcze układu nerwowego, to nic nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:33 No właśnie,to póki co pęczek,nierozwinięty "korzeń"człowieka...Nie można decydować za kogoś,ja powtarzałam,powtarzam i będe powtarzać-aborcja(uzasadniona)na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: looney tunes Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:47 z tego co sie orientuje... dopiero chyba po 9-tym tygodniu ciazy uznaje sie ze to COŚ jest juz zywą istota... do tej pory mozna zrobic z TYM CZYMS co sie chce;)wiec nie pier*olta mnie tu o moralnosci.. a ceny usuniecia maszkary niestety nie znam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hvml Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:28 A w czym jest ukryty "pierwiastek" człowieczeństwa, albo kiedy jest ustawiany bit człowiezeństwa i czym to mierzysz, poza własną wygodą. Sąd aby skazać podsądnego chce mieć niezbite dowody, a jakie ty mas niezbite dowody że nie zaistniało to co stanowi o sensie człowieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: W piekle nieźle odpłacają 13.07.05, 19:56 > No właśnie,to póki co pęczek,nierozwinięty "korzeń"człowieka...Nie można > decydować za kogoś,ja powtarzałam,powtarzam i będe > powtarzać-aborcja(uzasadniona)na TAK. Jak wnioskuje bedzie calkowicie dobrym "uzasadnieniem" na "TAK" zarowno mozliwosc pogorszenia figury, czy tez popsucie osobistych planow. Reasumujac, aborcja zakazana tylko dla matolow, czy bezrobotnych grubasow (tym sie figura juz nie pogorszy a kariery tez nie robia) bo tylko oni nie potrafiliby jej "uzasadnic" na takich prawach o jakich piszesz. A moze chcialas napisac, tylko cos nie wyszlo: "Aborcja (chciana) na TAK"? Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 23:56 Zapewniam,że wiem co chciałam napisać i to też napisałam!Aborcja UZASADNIONA,czyli mająca swój powód.A tych jest wiele-począwszy od głebszych:gwałtów,wyników molestowań(też gwałt z resztą) na figurze i zaprzepaszczonych planach kończąc.Do wyboru,do koloru :/ Aborcja chciana na tak?!Sprostuję,bo nie wyrażasz sie jasno."Aborcja(chciana)na tak?A...hm...czyż moze być aborcja chciana na nie?Nonsens.Swoją drogą zastanawia mnie gdzie sie podziały na forum o feminizmie szeroko pojętym,kobiety-zwolenniczki aborcji...Tak dużo o tym mówia,a jak przychodzi do odpowiedzenia mi-rzeczowo-na jedno pytanie....to albo zmienia sie wątki,albo prawi mi morale:/:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: W piekle nieźle odpłacają 13.07.05, 23:59 Gość portalu: ciekaffska napisał(a): > > aborcji...Tak dużo o tym mówia,a jak przychodzi do odpowiedzenia mi-rzeczowo-na > jedno pytanie....to albo zmienia sie wątki,albo prawi mi morale:/:/ Morały. Moja zaś odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: nie wiem. I don`t know. Je ne sais pas. Ich weiss nicht. No lo se. Nie znaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.devs.futuro.pl 14.07.05, 08:53 Tak dużo o tym mówia,a jak przychodzi do odpowiedzenia mi-rzeczowo-na > jedno pytanie....to albo zmienia sie wątki,albo prawi mi morale:/:/ Ale jakiej oczekujesz odpowiedzi? Nie ma przeciez jakiegoś oficjalnego cennika. Słyszałam, ze jednej kobiecie lekarz rozłozył bodajże 1000 zł na raty. Pewnie i za 800 zrobią. A inni pewnie biora 2000 zł. Nie uzyskasz dokładnej odpowiedzi. Bo chyba nikt jej nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:52 No i o to chodziło mi właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
trevik Re: W piekle nieźle odpłacają 14.07.05, 12:38 Kazde dzialanie ma swoj powod, to jest chyba jasne. Jesli jest powod, to znajdzie sie i uzasadnienie - taki sposob definiowania uzasadnien, jak Ty to robisz, aby zawsze sie moglo znalezc to jest wymog uzasadnienia bez wymogu sensownego uzasadnienia. Co do aborcji niechcianej, to mnostwo jest takowych, gdybys chciala zauwazyc, ale tego pewnie zauwazyc tez nie chcesz - aborcja bedaca wynikiem zewnetrznych naciskow. Juz kiedys wyslalem tu link do strony nachabtreibung.de - jesli znasz niemiecki to mozesz sobie o tych przypadkach poczytac. Rowniez o syndromie poaborcyjnym, na ktory sie skarza dyskutantki - o tym, o ktorym sie w "swiatlych" spoleczenstwach nic nie mowi a o ktorym niektore feministki pieprza, ze albo nie wystepuje, albo to syndrom "postantyaborcyjny" (dziwne, ze wystepuje w niemczech, gdzie nie ma tak silnych dzialan medialnych strony pro-life, bo juz niektore lobby o to zadbaly, ale pewnych rzeczy nie pokazywano). A tak wogole, to gdy bede chcial sie budowac a sasiad mi oprotestuje decyzje o warunkach zabudowy, to go zabije, bo mi plany zepsul - chyba sie zgodzisz, ze uzasadnienie bedzie jak najbardziej ok. Gruss, T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:25 Ale co ma uzasadnić, twoja własna wygoda i nic więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:02 Podaje kilka przykładów.A jeśli o mnie chodzi-tak,wygoda...nienawidze dzieciaków(tak,tak zaraz sie zjawią ci,którzy w ramach terapii zechca mi przypomnieć:"a kim ty byłas nim sie narodziłas ?") i taka "niespodzianka"zniszczyłaby mi plany:/A do tego nie dopuszcze.Zawsze trzeba się szykować na rozmaite ewakuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: W piekle nieźle odpłacają IP: *.4web.pl 14.07.05, 14:18 Nie mam zielonego pojecia, o co chodzi w tym watku , ale cenowo to jest obecnie około 1000-1500PLN, najczęsciej 1200. Farmakologicznie to około 350-500PLN. Jesli ktoś ma ochotę zapytać skąd wiem, to odpowiem nastyepująco. Kiedyś dla glupiutkiej 15 latki obdzwaniałam pół miasta. Jakoś syndrom u niej nie wystapił, wręcz przeciwnie - wielka radość, że z zakończeniem bycia dziewicą, nie rozpoczęła bycia matką po imprezie, bo to pzrecież tak niemodne dziś stracić dziewictwo po 15 roku zycia...A jak, gdzie i z kim sie to dziewictwo traci, czy to wazne? Odpowiedz Link Zgłoś
maya2006 Re: W piekle nieźle odpłacają 15.07.05, 15:11 farmakologicznie? pigulka? i jest tansza niz mechaniczne usuwanie? Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: W piekle nieźle odpłacają 18.07.05, 13:54 1) Czy reklamowałabyś cennik zawodowego mordercy? 2) W kwestiach seksualnych reprezentujesz mentalność prostytutki, nieważne z kim, nieważne jak i gdzie 3) Poza tym potwierdzasz, że dla kobiet moda to świętość, można zeszmacić się, bo taka jest moda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abal Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:46 w usa okolo 300 dolarow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaffska Re: ILE KOSZTUJE ABORCJA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:47 uuu...do USA to trochę daleko;)Chodzi mi o Polskie realia cenowe...:) Odpowiedz Link Zgłoś