Dodaj do ulubionych

Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:((((

09.09.05, 13:04
Hej! Pracuje już 5 lat w jednym z urzędów ,od 2 lat moją szefową jest kobieta
(ok. 50 lat).Rok w temu przyszedł do pracy nasz kolega. Problem polega na tym
że jestem wściekła po staram się , wyprówam sobie flaki, jeśli chodzi o
obsługe klienta jestem lepsza od tego kolegi.Tearaz zgadnijcie kto jest
bardziej doceniany i awansuje już po roku pracy. Różnica między nami jest
taka że on wszystkim włazi w tyłek i się podlizuje przy czym jest cholernie
sprytny i wyrachowany ale nikt tego nie widzi wszyscy go lubią bo wie co komu
powiedzieć by się przypodobać. Co mam zrobić by zauważono i doceniono moje
starania bo obecnie z koleżankami czujemy ze nawet jeśli będziemy się
niewiadomo jak starały nikt tego nie doceni. Dodam że jestem od niego młodsza.

Dodam jeszcze że u nas kobiety są do ciężkiej charówy i nikt ich nie docenia
a
faceci tworza pozory że pracują a traktuje się ich z pobłażaniem i jeszcze
dostają więcej. Fajnie nie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: trevik Re: Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:(((( IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.05, 13:13
      Z tego co mi sie widzi, to zwykly problem z d*powlazami a nie zadna
      dyskryminacja kobiet. Tak, jak przedstawiasz problem, to ci faceci sa lubiani
      przez wasze szefowe i stad bierze sie gorsze polozenie. Ale juz teraz
      odpowiadam, ze gdyby w urzedzie zamiast szefowych szefowie, ktorzy awansowaliby
      was, bo bylybyscie ich oczkiem w glowie (wchodzac umiejetnie do tylka, bo to
      chyba jasne, ze starac sie trzeba, co tez oczywiscie nie byloby fair) to od razu
      inna grupa krzyknelaby, ze jest dyskryminacja kobiet, bo kobiety pracuja na
      nizszych stanowiskach a mezczyzni na wyzszych.

Warto jednak nie widziesz wszedzie tylko dyskryminacji plciowej, ale przede
      wszystkim brak profesjonalizmu i nepotyzm, bo to mi sie widzi jest glownie wasz
      problem,

Gruss, T.
    • bitch.with.a.brain Re: Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:(((( 09.09.05, 13:24
      Może po prostu zacznij stwarzać pozory,zadbaj bardziej o to co i do kogo
      mowisz,krotko mówiąc pobij wroga jego bronia!:)
      • kocia_noga Re: Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:(((( 09.09.05, 13:57
        bitch.with.a.brain napisała:

> Może po prostu zacznij stwarzać pozory,zadbaj bardziej o to co i do kogo
        > mowisz,krotko mówiąc pobij wroga jego bronia!:)

He he , nie takie to proste.Kiedyś pracowałam z takim typkiem .On jUż zajął
        pozycję dupowłaza , ktos jednak musiał harowac , nie? Przeniosłam się do innej
        roboty , a po mnie nastał kolega. Przez jakiś czas spotykaliśmy się żeby wylać
        trochę żółci i ulżyć sobie .Kolega nie miał takiej cierpliwości jak ja i w
        końcu wywołał większa awanturę , po której musiał też zmienić prace.
        Ten nasz dupowłaz był artystą .Nic nie robił.Kręcił szefowa jak chciał.Jednym z
        jego ulubionych numerów było dzwonienie o 10 -11 rano , że może "się trochę
        spóźni" - praca zaczynała się od 8...

Pamiętacie historię transwestyty udającego psychiatrę? Robił dokładnie to samo.
        I nie było na niego mocnych.
        • bitch.with.a.brain Re: Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:(((( 10.09.05, 11:50
          Naczelny genetyk tego forum na pewno by stwierdzil,że mam zmutowane geny;)Ja w
          pracy mam identyczną technike: lenię się jak tylko moge,a pracuję jak wiem,że
          szefowa moze skontrolowac.Poza tym nie zapominam,zeby zapytać o jej
          samopoczucie, podsunąć krzesło "bo jest taka przemęczona". Koleżanki tyrają,ale
          i tak mnie ceni bardziej.Cóż, to taka sama umiejętność jak każda inna:)
    • Gość: gotlama Re: Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:(((( IP: *.proxynet.local / *.167.broadband2.iol.cz 09.09.05, 13:50
      Jest od Ciebie lepszy z "inteligencji emocjonalnej" :/
      • kochanica-francuza Re: Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:(((( 09.09.05, 15:05
        Gość portalu: gotlama napisał(a):

> Jest od Ciebie lepszy z "inteligencji emocjonalnej" :/
        To się nazywa inteligencja emocjonalna? A ja myslałam, że EQ to co innego...;-)
        • Gość: gotlama Re: Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:(((( IP: *.proxynet.local / 195.47.36.* 09.09.05, 15:29
          "Inteligencja emocjonalna wg Daniela Golemana są to zdolności rozpoznawania
          przez nas naszych własnych uczuć i uczuć innych, zdolności motywowania się i
          kierowania emocjami zarówno naszymi własnymi, jak i osób, z którymi łączą nas
          jakieś więzi"
          Ten pan najwyraźniej opanował te zdolności ;)
    • dokowski Mężczyźni są genetycznie przystosowani do ... 09.09.05, 15:32
      astra21 napisała:

> on wszystkim włazi w tyłek i się podlizuje przy czym jest cholernie
      > sprytny i wyrachowany ale nikt tego nie widzi wszyscy go lubią bo wie co komu
      > powiedzieć by się przypodobać. Co mam zrobić

... walki o pozycje w hierarchii. To są instynkty i umiejętności odziedziczone
      po praszympansach i są to męskie cechy. Jeżeli kobieta próbuje rywalizować z
      mężczyzną na polu, na którym ma on naturalną przewagę, to musi o wiele więcej
      trenować i się starać. Podobne problemy mają kobiety, które próbują być lepsze
      od mężczyzn w walce na pięści czy w bieganiu lub w sztuce
      • kochanica-francuza Re: Mężczyźni są genetycznie przystosowani do ... 09.09.05, 15:49
        , to musi o wiele więcej
        > trenować i się starać. Podobne problemy mają kobiety, które próbują być lepsze
        > od mężczyzn w walce na pięści czy w bieganiu lub w sztuce

O, a w sztuce dlaczego?
        • Gość: kwiat paprotki Re: Mężczyźni są genetycznie przystosowani do ... IP: 195.205.97.* 09.09.05, 16:02
          w sztuce biegania
          • kochanica-francuza Re: Mężczyźni są genetycznie przystosowani do ... 09.09.05, 20:44
            Gość portalu: kwiat paprotki napisał(a):

> w sztuce biegania
            no chyba że tak
        • Gość: Bleman Re: Mężczyźni są genetycznie przystosowani do ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 16:24
          A ile znasz kobiet zajmujacych sie muzyka(20 wieczna, nie biore pod uwage
          wczesniejszych okresow z oczywistych wzgledow) ,ktorych tworczosc wniosla cos
          nowego, zpowodowala rewolucje w sztuce ?

W sztuce 20 wiecznej najwazniejsze jest nowatorswo, a wtym nadal mezczyzni sa
          poprostu lepsi.

• Gość: gotlama Re: Mężczyźni są genetycznie przystosowani do ... IP: *.proxynet.local / 195.47.36.* 09.09.05, 16:58
            HANNA KULENTY
            • Gość: Bleman Re: Mężczyźni są genetycznie przystosowani do ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:56
              Cała jedna ;-)
              Ja ci moge wymienic z 50 takich muzykow 20 wiecznych(muzyka powazna, rozrywkowa
              itd.) z ktorymi rownac sie moze conajwyzej pare kobiet.
        • dokowski Darwinowski dobór płciowy wyjaśnia funkcje sztuki 09.09.05, 17:01
          kochanica-francuza napisała:

> a w sztuce dlaczego?

Pierwotnie chodziło o pokazanie kobietom, ile czasu mężczyzna może poświęcić na
          bezproduktywną dłubaninę, a mimo to mieć na tyle dużo siły i zręczności, żeby w
          krótkim czasie upolować, zdobyć i wytworzyć tyle dóbr, aby utrzymac siebie i
          rodzine w dobrym zdrowiu. Gorszych mężczyzn nie było stać na marnowanie czasu.
          Kobiety wybierały na ojców swoich dzieci tych, którzy mieli dość czasu, żeby
          wytwarzać rzeczy piękne.

Można więc powiedzieć, że kobiety wyhodowały sobie rasę pracowitych artystów,
          którzy mają instynktowne zamiłowanie do dłubania w wolnycyh chwilach.
          • kochanica-francuza Re: Darwinowski dobór płciowy wyjaśnia funkcje sz 09.09.05, 20:55
            dokowski napisał:

> kochanica-francuza napisała:
            >
            > > a w sztuce dlaczego?
            >
            > Pierwotnie chodziło o pokazanie kobietom, ile czasu mężczyzna może poświęcić na
            >
            > bezproduktywną dłubaninę

Pierwotnie sztuka była bardzo związana z kultem wyznawanym przez dane plemię i
            np. robienie maski orła nie było bynajmniej bezproduktywną dłubaniną, a
            zajmowała się nim ODDZIELNA GRUPA.

Dokowski, Twoja teoria jest o kant d...y potłuc, i do tego jest wytworem Twojej
            wyobraźni.

,
            >
            > Można więc powiedzieć, że kobiety wyhodowały sobie rasę pracowitych artystów,
            > którzy mają instynktowne zamiłowanie do dłubania w wolnycyh chwilach.

A dlaczego "sztuka" to dla ciebie "dłubanie"? Masz jakąś konkretną dziedzinę
            sztuki na myśli?

• kochanica-francuza Generalnie biorąc, dokowski... 09.09.05, 20:59
              radziłabym Ci , zanim wypiszesz dalsze rewelacje na temat rzekomego znaczenia
              sztuki w społeczeństwie, zapoznanie się z historią sztuki. Jakiejś takiej, która
              sięga korzeniami społeczności pierwotnych (z tych względów odpada np. film, hehe).

Może być taniec, może być rzeźba, może być malarstwo.Uprzedzam, że ja mam takową
              (historię sztuki) za sobą.
              • Gość: tut turu Re: Generalnie biorąc, dokowski... IP: *.praganet.pl 09.09.05, 21:40
                Pod tym względem dokowski swietnie tu pasuje. Snuje teorie na tematy o których
                nie ma pojecia. Czase sie noz w kieszeni otwiera, gdy czytam niektóre wypociny.
              • dokowski Historia (sztuki) to nie to samo co ewolucja 12.09.05, 12:39

> Może być taniec, może być rzeźba, może być malarstwo

Umiejętności tańca ewoluowały też wg mechanizmu doboru płciowego, jednak nie
                jest to klasyczny przykład doboru płciowego, gdyż taniec pierwotnie był
                współzawodnictwem, który mężczyzna dłużej wytrzyma kondycyjnie wykonując
                trudniejsze ruchy niż konkurenci - to była również cecha preferowana przez
                selekcję naturalną, gdyż taki mężczyzna był też sprawniejszy w polowaniu i
                biciu się z rówieśnikami.

Ja piszę o prawdziwej sztuce, czyli rzeźbie i malarstwie. Archeolodzy odkopują
                coraz starsze dzieła sztuki, sprzed setek tysięcy lat, a więc z czasów, o
                których historia nie ma nic do powiedzenia, czasów, które są domeną
                paleontologii. Twoje wykształcenie dla tego tematu jest prawdopodobnie
                bezużyteczne, bo nie przypuszczam, żeby wykładali wam na historii sztuki
                ewolucjonizm lub psychologię ewolucyjną dla poszerzenia horyzontów.
            • dokowski Nie jesteś na bierząco, tak jakbyś wierzyła w ... 12.09.05, 12:26

> Pierwotnie sztuka była bardzo związana z kultem wyznawanym przez dane plemię i
              > np. robienie maski orła nie było bynajmniej bezproduktywną dłubaniną, a
              > zajmowała się nim ODDZIELNA GRUPA

... geocentryzm. Wypisujesz archaizmy.

> Twoja teoria jest o kant d...y potłuc, i do tego jest wytworem Twojej
              > wyobraźni

Trudno cię rozszyfrować, czy to co piszesz jest objawem kompletnej ignorancji z
              biologii, czy to tylko takie pajacowanie w intencji chamstwa?

Tak czy inaczej potrzebujesz sporo przeczytać.

Naprawdę mnie dziwi, że tego rodzaju odkrycia nauk przyrodniczych, które nagle
              rozjaśniają mroki, czynią zrozumiałym to, co dotychczas było niezrozumiałe, są
              dla niektórych umysłów czymś w rodzaju trudnej zagadki, której rozwiązania sie
              nie rozumie, nawet wtedy, gdy zostanie ono już podane.

Gdy kaczki idą gęsiego, czyli jedna za drugą, to ile ich jest?
              • svistak dokowski... 13.09.05, 22:58
                ...z ciebie jest pół...brak ci piątej,bo klepiesz trzy...

s.

PS. Ortografia leży, chłopie, na bieżąco!
    • muszek0 Re: Dyskryminacja kobiet w pracy!!!:(((( 10.09.05, 08:27
      i gdzie tu widzisz dyskryminację?
    • Gość: menista Re: To się zwolnij jak się nie podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:58
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka