Dodaj do ulubionych

czytuję regularnie

11.09.05, 12:07
Froum o feminizmie. I zastanawiała mnie rzecz , która zauważyłem. Dlaczego kobiety , które są/uważają się za feministki stają się przedmiotami taich bezpardonowych ataków personalnych.
Jestem mezczyzną. Feminizm kjarzy mi się z walką o równouprawnienie kobiet i brak dyskryminacji ze względu na płeć. Ocenienie ludzi w sposób obiektywny , kryteriami tego co zrobiły a nie dlatego , że się takie urodziły. Feminizm nie łączył sie dla mnie z niegolonymi nogami lub bryzdotą. Przepuszcałem kobiety w windzie i całowałem je w rękę ze względu na szacunek jaki do nich żywię mn. dlatego ,że sa potencjalnymi matkami . Nie wiem nie wydaje mi się , zęby feminizm żądał zrównania płci, bo przeciez kobieta i meżczyzna sa inni lecz ząda chyba traktowania osoby ludzkiej ylącając kontekst płciowości wszędzie gdzie to tylko mozliwe.
Dlatego wracjąc do wstępu tego postu . Cała ta agresj powodowana jest chyba przez osoby o osobowości totalitarnej, którzym feminizm nie pasuje do ich czarno białego oglądu na śiwat. Widzę tych biednych sfustrowanych grubasów, którzy grzebiąc w kroku dosrywją Szcuce. To proste wytłumaczenie ale to forum to nie miejsce na wymianę poglądów i wskazanie , że w pewnym miejscu ideologia feminizmu jest dla nich nie do przyjęcia lecz ujście dla ich fustracji seksualnych .
Obserwuj wątek
    • zlotoslanos Re: czytuję regularnie 11.09.05, 12:29
      No no No Jeden glos nie czyni wiosny ale zwiastuje :-) Pieknie.
    • baltazarus Pytanko 11.09.05, 15:18
      "Cała ta agresj powodowana jest chyba przez osoby o osobowości totalitarnej
      (...)"

Czy mógłbyś wymienić cechy takiej osobowości?
    • Gość: tut turu Re: czytuję regularnie IP: *.praganet.pl 11.09.05, 15:29
      Dostrzegam w Twojej mowie to, co u wielu feministek - obalanie pewnych
      stereotypów poprzez zastępowanie innymi. Kto, jak kto, ale zFUstrowanym grubasem
      grzebiącym sobie w kroku nie jestem. To ten Maciek z plakatu o pedofilach
      ("cześć, jestem MAciek i też mam 14 lat"). Szczuki nie cierpię, istotnie... I,
      choroba, nie wiem czemu... Źle mi z tym...
      • Gość: patrycja Re: czytuję regularnie IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 11.09.05, 18:52
        Gość portalu: tut turu napisał(a):

> Dostrzegam w Twojej mowie to, co u wielu feministek - obalanie pewnych
        > stereotypów poprzez zastępowanie innymi. Kto, jak kto, ale zFUstrowanym grubasem
        > grzebiącym sobie w kroku nie jestem.

ojej, zabolalo?
    • tad9 Re: czytuję regularnie 11.09.05, 18:07
      rocco_siffredi napisał:

> Feminizm nie łącz
      > ył sie dla mnie z niegolonymi nogami lub bryzdotą. Przepuszcałem kobiety w
      wind
      > zie i całowałem je w rękę ze względu na szacunek jaki do nich żywię mn.
      dlatego
      > ,że sa potencjalnymi matkami .

Ja zaś, jako feminizmolog, wiem, że kojarzenie feminizmu z brzydotą i
      nieogolonymi nogami nie jest bezpodstawne, wiem, też, że to, co napisałeś o
      potencjalnym macierzyństwie dałoby Kindze Dunin materiał na 3 felietony.
      • Gość: patrycja Re: czytuję regularnie IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 11.09.05, 18:54
        tad9 napisał:

> Ja zaś, jako feminizmolog, wiem, że kojarzenie feminizmu z brzydotą i
        > nieogolonymi nogami nie jest bezpodstawne,

a jakie są te podstawy?
        • Gość: tut turu Re: czytuję regularnie IP: *.praganet.pl 11.09.05, 19:01
          O, patrycja, dobrze, ze wpadłaś. Własnie z chłopakami mówiliśmy o jakichś nowych
          dupeczkach. Got milk?
        • tad9 Re: czytuję regularnie 11.09.05, 19:55
          Gość portalu: patrycja napisał(a):

>
          > a jakie są te podstawy?

Jeśli chodzi o nogi - zwyczaje sióstr w latach 70-tych, jeśli chodzi o urodę -
          polecam np. zbiorowy portret czołowych polskich feministek zamieszczony ze dwa
          lata temu w "Polityce"
          • Gość: patrycja Re: czytuję regularnie IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 11.09.05, 20:54
            a coś poza stereotypami może?

• Gość: tut turu Re: czytuję regularnie IP: *.praganet.pl 11.09.05, 21:28
              Popatrz, popatrz, tad. My tu gadu, gadu, a siostry już się zrewolucjonizowały i
              porzuciły niegolenie nóg. Nie nadążysz za babami, eh, nie nadążysz...
              • tad9 Re: czytuję regularnie 11.09.05, 21:59
                Gość portalu: tut turu napisał(a):

> Popatrz, popatrz, tad. My tu gadu, gadu, a siostry już się zrewolucjonizowały
                >i porzuciły niegolenie nóg. Nie nadążysz za babami, eh, nie nadążysz...

Nie dość, że porzuciły, to jeszcze nazwały to "rozwojem feminizmu".
                :-))))))))
                • Gość: tut turu Re: czytuję regularnie IP: *.praganet.pl 11.09.05, 22:08
                  Świetne. :D
                  • Gość: patrycja Re: czytuję regularnie IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 11.09.05, 22:25
                    a coś poza bełkotem dowodzącym, że żywej, pełnoletniej kobiety panowie nie
                    widzieli już od dawna, macie coś do powiedzenia?
                    • bitch.with.a.brain Re: czytuję regularnie 11.09.05, 22:28
                      Może oni są z tych zwolenników niepełnoletnich??;)Bo najwyraźniej odrzucają ich
                      włosy ktore pojawiają się na ciele dziewczynki w okresie dojrzewania.Chetnie też
                      biorą udzial w dyskusjach z których wynika,że ładna kobieta=nastolatka.

Natomiast chętnym do wyrokowania o urodzie róznych grup polecam portrety
                      parlamentarzystow - wynika z nich,że do władzy garną się brzydale.Chca sobie
                      pewnie zrekompensowac coś.Z pewnością niepowodzenia w życiu osobistym.
                      • Gość: tut turu Re: czytuję regularnie IP: *.praganet.pl 11.09.05, 22:31
                        To wszystko się zgadza - lubię młode i eleganckie (czyli także ogolone). Gdzie
                        tu nieprawidłowość?

Parlamentarzyści są brzydcy, ale ich żony to też paskudy. Taki los...
                        • bitch.with.a.brain Re: czytuję regularnie 11.09.05, 22:37
                          Nie no,to w sumie nic,w końcu u nas za to kary nieduże.Jednak dla mnie szukanie
                          u kobiety cech małej dziewczynki (także brak owlsienia, idealnie gladka cera)
                          jest nieco podejrzane.
                      • Gość: patrycja Re: czytuję regularnie IP: *.rakowiec.waw.pl / *.crowley.pl 11.09.05, 22:38
                        bitch.with.a.brain napisała:

> Może oni są z tych zwolenników niepełnoletnich??;)Bo najwyraźniej odrzucają ich
                        > włosy ktore pojawiają się na ciele dziewczynki w okresie dojrzewania.Chetnie te
                        > ż
                        > biorą udzial w dyskusjach z których wynika,że ładna kobieta=nastolatka.

I szaleją na forum feminizm, bo nastolatki w sieci już się nie dają nabierac na
                        "14-letnich Maciusiów", a muszą gdzieś się rozładowac? :DDD

• boykotka Re: Dzięki za tę wypowiedź :)) nt 11.09.05, 21:50

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka