niedowiarek1 04.04.06, 22:10 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3260665.html?skad=rss&wv=0000 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stephen_s Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:13 Na moje wyczucie sąd miał prawo odrzucić pozew, bo chyba nie jest organem właściwym do takiej sprawy? Ów pan powinien złożyć protest do swojego biskupa... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Stephen!!! 04.04.06, 22:15 Po pierwsze, spytałam cię, co to za tajemnicze sytuacje, w jakich znaleźć się może czytelniczka pisma "Joy", a ty nic. Po drugie, widziałam dziś reklamówkę "Logo" - znowu musisz mieć 421 jakichś rzeczy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Stephen!!! 04.04.06, 22:23 > Po pierwsze, spytałam cię, co to za tajemnicze sytuacje, w jakich znaleźć się > może czytelniczka pisma "Joy", a ty nic. No wiesz, ja sam nie wiem. Kup "Joy", a się dowiesz :) > Po drugie, widziałam dziś reklamówkę "Logo" - znowu musisz mieć 421 jakichś > rzeczy. ;-) I skąd ja na to wsyzstko kasę wezmę... :\\ Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Stephen!!! 04.04.06, 22:26 > I skąd ja na to wsyzstko kasę wezmę... :\\ Ukradnij, pożycz, zarób, albo kontestuj kulturę konsumpcyjną. Tylko ostentacyjnie, bo inaczej nie ujdziesz za kontestatora , tylko za biedaka! ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiarek1 Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:15 Masz rację,ale ale po co ten cały cyrk.Facet ma pełne prawo tak postapić ale widzać statystyka jest ważniejsza .95% obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:22 Oczywiście, jeśli ksiądz robi obstrukcję, to jest to debilne. Cóż, bywa - pełnym prawem katolika jest np. wziąść ślub "mieszany" z niekatolikiem, a też są księża, co to próbują uniemożliwić. Tym niemniej - wydaje mi się, że sąd nie jest właściwym organem do rozsądzania takiej sprawy. Czy na to jest jakikolwiek paragraf..? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:24 Paragraf to jest w konstytucji - o wolnosci wyznania. Mamy prawo wystapic z KK i mamy prawo domagania sie nieuwzgledniania w statystykach. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:33 > Paragraf to jest w konstytucji - o wolnosci wyznania. Mamy prawo wystapic z > KK > i mamy prawo domagania sie nieuwzgledniania w statystykach. Jasne, ale to nie oznacza, ze gdy jeden proboszcz głupio się zachowuje, to od razu angażuje się w to cywilny sąd. KK ma swoje procedury na takie wypadki i naprawdę na tym etapie jeszcze dla procesu powodu nie ma. To tak, jakby np. procesować się z szeregowym policjantem o to, że nie przyjmuje zgłoszenia o kradzieży. Zamiast iść do sądu, piszesz skargę do zwierzchników... Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiarek1 Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:36 Tak,zwierzchnik policjanta przeczyta, ale czy to samo zrobi zwierzchnik proboszcza o to jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:38 To idziesz wtedy do zwierzchnika zwierzchnika :) A dopiero potem chyba jest sens uderzać do sądu, RPO itd... Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiarek1 Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:44 I wszystko ma trwać tak długo bo ktoś kieruje się zasadą nie bo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiarek1 Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:26 stephen_s napisał: > Oczywiście, jeśli ksiądz robi obstrukcję, to jest to debilne. Cóż, bywa - > pełnym prawem katolika jest np. wziąść ślub "mieszany" z niekatolikiem, a też > są księża, co to próbują uniemożliwić. > > Tym niemniej - wydaje mi się, że sąd nie jest właściwym organem do rozsądzania > takiej sprawy. Czy na to jest jakikolwiek paragraf..? > I o to mi chodzi ,nie ma prawa odmówić przyjecia dokumentu.Robiąc to pokazal tylko gdzie ma prawo kościelne.Jest po prostu panem i władzca na parafii.A przez swoje postępowanie zrobił niepotrzebny cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:18 Sprawa raczej dla sądów kościelnych , kurii czy coś a la. Odpowiedz Link Zgłoś
niedowiarek1 Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:22 Jakie sądy? Proboszcz ma przyjąć odpowiedni dokument,ale nie zrobił tego.Proboszcz ma gdzieś sądy bo odmawiajac pokazał kto tu rzadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Kto ma rację? 04.04.06, 22:23 No to donieść do biskupa do niego. Przecież biskup to zwierzchnik tego księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Polskie katolickie sądy jawnie już popieraja zło 05.04.06, 10:51 Czy tacy sędziowie boją się władzy Kościoła czy sami są fanatykami? Odpowiedz Link Zgłoś