Dodaj do ulubionych

Kim sa wieczni chlopcy?

17.07.06, 17:52
Fragment artykulu sprzed lat, jakze nadal aktualnego:
'
Dla wiecznego chłopca znamienne jest "życie prowizoryczne". Boi się
realnego "tu i teraz", unika związków i sytuacji, z których trudno mu się
będzie uwolnić. Mówi, że nie może się związać na stałe z kobietą, bo musi się
opiekować mamusią. Gdy trzeba podjąć decyzję, rzuca monetą. Odrzucony,
usilnie chce się dowiedzieć "kim był ten drugi, w czym był lepszy". Brakuje
mu godności, aby odejść z klasą - tupie, tuli się i płacze jak dziecko,
któremu odmówiono zabawki. "Przeciętny Piotruś zapewnia, że jest
zdeklarowanym heteroseksualistą, w rzeczywistości jednak czuje się bardzo
niepewnie wobec kobiet. Odcina się od wszystkiego i wszystkich lekceważy.
Wmawia sobie satysfakcję z pracy zawodowej. Utrzymuje wiele powierzchownych
przyjaźni, które uważa za głębokie. I tak jak za młodu nie przepuszcza żadnej
okazji do zabawy" - tak charakteryzuje wiecznego chłopca Dan Kiley
w "Syndromie Piotrusia Pana". Lekkomyślność, ciągłe poszukiwanie seksualnych
przygód, alkoholizm i nieustanną chęć zabawy wieczny chłopiec tłumaczy
potrzebą "odprężenia się". Na trudnej zawodowej naradzie obmyśla plan budowy
lotniska dla szybowców, doczepia wagonik do ukochanej kolejki albo planuje
wypad z jeszcze nie spotkaną panną do pubu, do którego pierwszy raz
zaprowadził go ojciec. '

Calosc tu:
www.survival.infocentrum.com/krisek/dorosledzieci.html
Obserwuj wątek
    • zdanka1 Re: Kim sa wieczni chlopcy? 17.07.06, 17:55
      A czy to nie ejst może o pewnym Jarku, premierze?:))Tylko plan lotniska nalezy
      zamienić na uklad i walkę z nim:)
    • bleman Re: Kim sa wieczni chlopcy? 17.07.06, 18:01
      > Odrzucony,
      > usilnie chce się dowiedzieć "kim był ten drugi, w czym był lepszy".

A co w tym zlego ? Chyba kazdy chce wiedziec jakie ma wady.

> Brakuje
      > mu godności, aby odejść z klasą - tupie, tuli się i płacze jak dziecko,
      > któremu odmówiono zabawki.

No tak, mezczyzna nie moze okazywac uczuc.

> Wmawia sobie satysfakcję z pracy zawodowej. Utrzymuje wiele powierzchownych
      > przyjaźni, które uważa za głębokie. I tak jak za młodu nie przepuszcza żadnej
      > okazji do zabawy"

Opis wilczycy z korporacji ?
      • illiterate Re: Kim sa wieczni chlopcy? 17.07.06, 18:26
        Uderz w nozyce, stol sie odezwie.
        • bleman No i ? 17.07.06, 19:27
          Ja jakos do wiecznego chlopca nie pasuje ;-)

juz od czasow podstawowki powtazaja mi koledzy ze jestem zbyt powazny ;-)
    • heretic_969 Na pewno nie ja n/t 17.07.06, 18:23

• bleman Ty ty :P,nie ja wcale nie pokazuje palcem ;-) 17.07.06, 19:44

• wasza_bogini to sa zmutowani samce alfa 17.07.06, 18:41
      maja niskie poczucie wlasnej wartosci. nigdy nie beda zadowoleni z siebie,
      zawsze bedzie im malo, nigdy nie dosc pieniedzy itp.

maja bardzo zly stosunek do kobiet, bo mamusia ich tak nauczyla, ze oni sa
      mescy ale nigdy ich matki nie byly z nich w pelni zadowolone.
      szukaja milosci bezwarunkowej i to jest ich najwiekszym problemem.
      • illiterate Re: to sa zmutowani samce alfa 17.07.06, 19:00
        Jacy 'alfa'? Alfa to jest osobnik dorosly i dojrzaly.
        • johnny-kalesony Re: to sa zmutowani samce alfa 17.07.06, 19:04
          Alfa romeo!

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • illiterate Re: to sa zmutowani samce alfa 17.07.06, 19:06
            Jest cos takiego jak 'samiec alfa romeo'?
            • stephen_s ROTFL :))) 17.07.06, 19:12
              Może to taka odmiana samca alfa - z romantyczną duszą :)
          • wasza_bogini Re: to sa zmutowani samce alfa 17.07.06, 19:30
            johnny-kalesony napisał:

> Alfa romeo!

no i mamy poziom dyskusji wysokich lotow, dojrzalego mezczyzny z aspiracjami..
        • wasza_bogini Re: to sa zmutowani samce alfa 17.07.06, 19:29
          illiterate napisała:

> Jacy 'alfa'? Alfa to jest osobnik dorosly i dojrzaly.

a ci sa zmutowani, tak jak napisalam powyzej czyli niedojrzali z wysikimi
          aspiracjami.
          • bleman Dlatego powinni zmniejszyc aspiracje ;-) ? 17.07.06, 19:30

• wasza_bogini Re: Dlatego powinni zmniejszyc aspiracje ;-) ? 17.07.06, 19:37
              gdzies w tekscie jest napisane, ze maja drogie zabawki a psychike na poziomie
              15 latka.
              • bleman No...i ? ;-), poza tym to raczejnie ich wina ze 17.07.06, 19:38
                maja taka a nie inna psychike.

To tak jakby kogos w depresji oskarzyc ze to jego wina ze ma depresje.
                • wasza_bogini ale co i? 17.07.06, 19:40

• wasza_bogini Re: ale co i? 17.07.06, 19:41
                    po prostu okazuje sie, ze nie ma facetow do wspolnego zycia i jest nadprodukcja
                    samotnych matek..
                    • bleman Tak, ale z czego to wynika ? 17.07.06, 19:43
                      Bo kosmici chyba nie zeslali, calego pokolenia takich faceto...
                      • wasza_bogini Re: Tak, ale z czego to wynika ? 17.07.06, 19:45
                        jest napisane- z odchodzenia od pewnych wzorcow stalosci, honoru itp, a z
                        drugiej utrzymywania wzorcow patriarchalnych.
                        bycie dupkiem tez jest trendy.

nie wiem czy to jest kwestia pokolenia.
                        • wasza_bogini ps. 17.07.06, 19:49
                          to sie bezwzglednie bierze z ogladania mtv.
                          • bleman Tak MTV jest skzodliwe :/ 17.07.06, 19:54
                            Kreuje wzorzec faceta, kretyna taplajacego sie w gó..e
                            oraz dziewczyny, laleczki mazacej zeby wygladac jak dżej lo

żałosne :((
                        • bleman Re: Tak, ale z czego to wynika ? 17.07.06, 19:53
                          > jest napisane- z odchodzenia od pewnych wzorcow stalosci, honoru itp, a z
                          > drugiej utrzymywania wzorcow patriarchalnych.

Ale za razem, pojawia sie druga skrajnosc, wzorce matriarchalne, przy
                          jednoczesnej negacji tego co bylo kiedys meskie.

Np. kobieta sukcesu cacy(niezalezna, ambitna walczaca ze stereotypami
                          pspoleczenstwa patriarchalnego), mezczyzna sukcesu fee(zły pracocholik, nie
                          dbajacy o rodzine, wspinajacy sie po szczeblach kariery tylko dlatego ze ejst
                          facetem)

POjawia sie sytuacja w ktorej :
                          facet wrazliwy = mdły nieudacznik
                          facet macho = damski bokser
                          facet sukcesu = macho pracocholik
                          facet podrywacz = bezduszny seksistowski cham, ktory chce rpzeleciec wszystko co
                          sie da

kobieta sukcesu = wyzwolona, ogolnie pozytywna
                          kobieta wamp = wyzwolona, naturalnie podchodzaca do swojej seksualnosci

feministki powinny walczyc z takim oczernianiem wszystkiego co robia mezczyzni.
                          A oczerniaja w sumie nie koniecznie feministki(chociaz niektore napewno to
                          robia), ale media :/

> bycie dupkiem tez jest trendy.

Hmm, ale z czegos to wynika, bo gdyby bycie dupkiem dyskwalifikowalo np. w
                          kontaktach z kobietami, to by nie bylo trendy.

> nie wiem czy to jest kwestia pokolenia.

aktualni nastolatkowie i mlodzi 20'to latkowie, robia sie bardziej
                          odpowiedzialni ;-)

Kiedys jakas dziewczyna kolo 30'tki(a moze po 30'tce) napisala , ze 20'paro
                          latkowie sa bardziej odpowiedzialni i "dorosli" niz jej rowiesnicy.
                          • stephen_s Re: Tak, ale z czego to wynika ? 17.07.06, 20:47
                            > POjawia sie sytuacja w ktorej :
                            > facet wrazliwy = mdły nieudacznik
                            > facet macho = damski bokser
                            > facet sukcesu = macho pracocholik
                            > facet podrywacz = bezduszny seksistowski cham, ktory chce rpzeleciec wszystko c
                            > o
                            > sie da

Tu się zgadzam. Też mam wrażenie, że ostatnio w sumie nie wiadomo, jaki powinien
                            być facet, by kobiety zadowolić. Facet męski - źle, bo prymityw ograniczony
                            przestarzałymi rolami. Facet kobiecy - teź źle, bo "kobiecie potrzebny jest
                            mężczyzna, nei duże dziecko"...

Więc o co chodzi?
                • illiterate Re: No...i ? ;-), poza tym to raczejnie ich wina 17.07.06, 19:40
                  A to jest ktos, kto jest odpowiedzialny za ich zycie?
                  • bleman Hmmm, byl ktos odpowiedzialny za ksztaltowanie ich 17.07.06, 19:41
                    psychiki.

np. ... rodzice
                • bleman Mialo byc nie ich wina* 17.07.06, 19:41

• bleman illiterate ma racje 17.07.06, 19:28

• bleman No wlasnie, czyli mialem racje 17.07.06, 19:30
      "Samodzielne i zdecydowane panie nie zdają sobie pewnie sprawy, że skarżąc się
      na partnera-chłopca, często same reprezentują wieczną dziewczynkę, wyrachowaną i
      drapieżną businesswoman, niedojrzałą do roli matki i opiekunki rodziny - mówi
      Zenon W. Dudek. Specjalizują się one w oswajaniu wiecznych chłopców, w pewnym
      momencie jednak słyszą: "Jesteś miła, ale nie zasłużyłem na ciebie". To je
      zaboli bardziej niż fakt, że ich chłopiec odejdzie do kobiety-wampa. "

A ty mnie od razu wyzywasz od "wiecznego chlopaca" ;-/
      • illiterate Re: No wlasnie, czyli mialem racje 17.07.06, 19:34
        Widzisz, ja sie nie skarze, nie reprezentuje, nie oswajam i nie jestem mila ;)
        Po prostu rzucilam pewien interesujacy opis w powietrze zeby zobaczyc co sie
        bedzie dzialo.
        • bleman Re: No wlasnie, czyli mialem racje 17.07.06, 19:36
          > Widzisz, ja sie nie skarze, nie reprezentuje, nie oswajam i nie jestem mila ;)

Super ;-) moj ideal ;-))))))))))))

> Po prostu rzucilam pewien interesujacy opis w powietrze zeby zobaczyc co sie
          > bedzie dzialo.

Pewne elementy tego opisu sa zbyt ogolne.

np. wrazliwy facet nie musi byc wiecznym chlopcem.

Poza tym zwroc uwage ze w tym opisie wrazliwosc traktuje sie jako oznake
          niedojrzalosci...
          • illiterate Re: No wlasnie, czyli mialem racje 17.07.06, 19:40
            Zwroc uwage na to, ze cytat byl wyrwany z kontekstu, a caly artykul jest proba
            streszczenia pewnych tresci z o wiele dluzszej ksiazki.
            • bleman Co nie zmienia faktu ze to troche nie wyszlo ;-) 17.07.06, 19:42
              bo do worka "wieczny chlopiec" mozna czesciowo lub w calosci wrzucic kazdego faceta.
    • dziewice poprosze o streszczenie 17.07.06, 19:49

• bleman Duzo jest facetow niedojrzalych 17.07.06, 19:55
        ktorzy nie chca sie ustabilizowac.
        • dziewice Re: Duzo jest facetow niedojrzalych 17.07.06, 19:56
          to zrozumialem i kawalek przeczytalem, ale gdy doszlo do ruszenia polowy swiata
          wokol to zwiatpilem :-).
    • dziewice faceci nie chca sie.. 17.07.06, 19:57
      poniewaz uznajemy, ze Kobieta nie spelnia elementarnych oczekiwan takich jak:

- zapewnienie elementarnego przetrwania podstawowym formom zyjacym we wlasnym domu,

- czy dalsze maja sens? chyba nie.
      • bleman Znowu cie twoja nie nakarmila ? ;-) 17.07.06, 19:58

• dziewice ho ho ho ho.. chyba bleman nie dostaniesz od Mikol 17.07.06, 20:05
          od mikolaja prezentu w tym roku.
          • illiterate Re: ho ho ho ho.. chyba bleman nie dostaniesz od 17.07.06, 20:06
            Nie robi Ci jedzenia kobieta i dlatego nie chcesz dorosnac?
            Moze dorosnij, to Ci zrobi?
            Moze tez naucz sie gotowac?
            • dziewice Re: ho ho ho ho.. chyba bleman nie dostaniesz od 17.07.06, 20:09
              illiterate napisała:

> Nie robi Ci jedzenia kobieta i dlatego nie chcesz dorosnac?
              > Moze dorosnij, to Ci zrobi?
              > Moze tez naucz sie gotowac?

Czy ja powiedzialem, ze nie chce dorosnac? doroslem gdy mialem 14 lat, co
              mozesz wiedziec o moim zyciu. NIC.

Jak znajde odpowiednia to bedziemy razem gotowac i to bedzie niezla gra wstepna :-).

Umiem gotowac, ale szkoda mi na to czasu, wlasnie zamawiam sobie 2 pizze to bede
              mial co jeszcze jutro w pracy.
              • illiterate Re: ho ho ho ho.. chyba bleman nie dostaniesz od 17.07.06, 20:12
                Da Grasso saks, dziewice nie klajstruj sie tym. Jesli mieszkasz na Mokotowie,
                to moge Ci podac telefony do ciekawych alternatyw.
                Dlaczego nie gotujesz ze swoja obecna tylko czekasz na jakies gastronomiczne
                romanse na emeryturze?
                • bleman Re: ho ho ho ho.. chyba bleman nie dostaniesz od 17.07.06, 20:13
                  > Da Grasso saks, dziewice nie klajstruj sie tym. Jesli mieszkasz na Mokotowie,
                  > to moge Ci podac telefony do ciekawych alternatyw.

a cos ciekawego na ochocie ? :)
                • dziewice Re: ho ho ho ho.. chyba bleman nie dostaniesz od 17.07.06, 20:25
                  illiterate napisała:

> Da Grasso saks, dziewice nie klajstruj sie tym. Jesli mieszkasz na Mokotowie,
                  > to moge Ci podac telefony do ciekawych alternatyw.
                  > Dlaczego nie gotujesz ze swoja obecna tylko czekasz na jakies gastronomiczne
                  > romanse na emeryturze?

hmmmmmmmm. Dominium nie trawie, tzn trawie, ale kumpel kiedys zamieszkal w kiblu
                  po "frutti di mare", mnie nic nie bylo. ale to bylo 4 lata temu, Telepizza jest
                  jakas nie dla mnie, cos w niej jest nie "halo". Pizzahut to tez mnie nie kreci
                  za duzo oliwy - pizza w proszku. kiedys jeszcze byla spoko Pizza Time, ale jak
                  pod owocowa mialem "sos pomidorowy" to wymieklem. :-).

Nie mieszkam na mokotowie.

A bo niby dlaczego zawsze ja mam wszystko robic? bez jaj :-).
                  • illiterate Re: ho ho ho ho.. chyba bleman nie dostaniesz od 17.07.06, 21:26
                    Jak nie mieszkasz na Mokotowie, to nie zdradze, gdzie sa moje meliny :P

To jak to - Ty robisz wszystko, a ona nic? Spokojnie Ci nie uwierze, chociaz o
                    Twoim zyciu NIC nie wiem :)
                    • bleman Re: ho ho ho ho.. chyba bleman nie dostaniesz od 17.07.06, 21:28
                      > To jak to - Ty robisz wszystko, a ona nic? Spokojnie Ci nie uwierze, chociaz o
                      > Twoim zyciu NIC nie wiem :)

ponoc ona go nawet do zmywania zmusza! ;-)
                • dziewice i wlasnie tu pokazalas, ze jestes Kobieta! 17.07.06, 20:37
                  a nie tylko Feministka, zastanowilas sie nad moim marnym losem i cierpieniu w
                  jakim bede wykitowywal po takim jedzeniu :-).
                  • illiterate Re: i wlasnie tu pokazalas, ze jestes Kobieta! 17.07.06, 21:28
                    Kitujesz na wlasne zyczenie.

Nic mnie nie obchodzi Twoj los i Twoj wymeczony zarciem na telefon zoladek.
                    Obchodzi mnie natomiast fakt gwalcenia szlachetnej sztuki kulinarnej w
                    przybytkach typu da Grasso (dojadanych nastepnego dnia na zimno, brr).
                    • bleman Ale zimna pizza jest niezla :) 17.07.06, 21:29
                      szczegolnie jak ma duzo sera :)
                      • dziewice Re: Ale zimna pizza jest niezla :) 17.07.06, 23:03
                        wlasnie
                    • dziewice Re: i wlasnie tu pokazalas, ze jestes Kobieta! 17.07.06, 22:19
                      zaraz sama zobaczysz
                    • dziewice tak bylo !! 18.07.06, 08:48
                      nic to poszedlem do sklepu, dobrze ze minieuropa jest tak blisko bo bym tak
                      szedl szedl az bym umarl z glodu. Jakos dzisiaj dosc normalnie po drodze kolejny
                      wyglodnialy Aniol mi sie objawil (gdy wracalem z pracy byl pierwszy, ten mial
                      spodnice w krate i najwyrazniej sygnalizowal mi ze to juz bliski koniec i abym
                      sie przygotowal). Koszyk ciach i po jedzenie, Pani od pierogow jakos milo po
                      Rasyjsku zaciagala i generalnie wszystko x2 pakowala, to pewnie przez to cos
                      gigantyczne x2 co miala na przedzie. Pozniej wymarzone ogoreczki i od razu
                      zobaczylem zza plecow ze jakas Kobieta chce mi zjesc ogorki. Radosny i pelny
                      kefierk, 1kg mlodej kapusty, ogorki malosolne, kiszone, pierozki Rasyjsku i cos
                      tam jeszcze czekam sobie w kolejce. A ta ubrozowiona blond skrytozerczyni 35~
                      zawaj mnie deptac i chyba chce mnie zmeczyc, a chyba widzi ze z glodu mam juz
                      majaki. Na szczescie w kolejce nie zjadla mi ogorkow i szczesliwie wrocilem do domu.
                      uff

Na szczescie ta co prawie wrocila nad ranem bardziej zainteresowal kefir niz ja
                      wiec jeszcze jenda noc przetrzymam.

coztacipka.blox.pl/resource/virginbreakfastdinnersupper.jpg
                      • illiterate Re: tak bylo !! 18.07.06, 10:20
                        W zyciu bym nie pomyslala, ze w kuchni masz kafelki z rozyczkami.
                        Niniejszym zmieniam o Tobie zdanie.
                        • dziewice Re: tak bylo !! 18.07.06, 13:27
                          illiterate napisala:

> W zyciu bym nie pomyslala, ze w kuchni masz kafelki z rozyczkami.
                          > Niniejszym zmieniam o Tobie zdanie.
                          ale ja to mieszkanie tylko wynajmuje i nie mam wplywu na to co jest na scianach :-) swoja droga nie sadzilem ze ktos zwroci uwage na to co jest poza talerzem, hm.
                        • pavvka Re: tak bylo !! 18.07.06, 13:48
                          illiterate napisała:

> Niniejszym zmieniam o Tobie zdanie.

Na jakie?
                          • illiterate Re: tak bylo !! 18.07.06, 14:44
                            Nie wiem, nie wiem - po dziewicach bym sie spodziewala jakiegos techno w
                            kuchni, stalowych powierzchni i matowego szkla, taki raczej prosektoryjny
                            klimat, a tu rozyczki na brazowych kafelkach. Wsiowy kicz w miejsce
                            oczekiwanego minimalizmu. Bym zmienila na takie, ze jest jeszcze bardziej
                            nieprzewidywalny. Moje szczescie, ze mieszkanie jest wynajete.
                            • pavvka Re: tak bylo !! 18.07.06, 14:46
                              Dziewic powinien raczej mieć płytki w lilije, nie w różyczki.
                              • illiterate Re: tak bylo !! 18.07.06, 16:05
                                Mhm, i haftowana serwetka z mottem: 'Dobra zona tym sie chlubi, ze gotuje co
                                maz lubi'.
                                • pavvka Re: tak bylo !! 18.07.06, 16:11
                                  Ooo, chyba sobie taką kupię... albo nie, samoręcznie sobie wyhaftuję.
                                  • illiterate Re: tak bylo !! 18.07.06, 16:17
                                    Przyjaciel moj, przeuroczy czlowiek od lat poszukujacy kobiety, na stronie na
                                    portalu randkowym umiescil informacje, ze od kobiety oczekuje, aby - miedzy
                                    innymi - prasowala mu koszule. I wyobraz sobie, ze znalazl w ciagu miesiaca.
                                    • pavvka Re: tak bylo !! 18.07.06, 16:23
                                      Też nie lubię prasować, chyba dam takie samo ogłoszenie. Tylko mam dylemat -
                                      czy jeśli napiszę, że zmywać naczynia mogę sam, to obniży to moje szanse na
                                      znalezienie wybranki?
                                      • illiterate Re: tak bylo !! 18.07.06, 16:37
                                        Moze skonfudowac.
                                        Moze lepiej haftuj te serwetke. No nie wiem.
                            • bleman Re: tak bylo !! 18.07.06, 20:01
                              > Nie wiem, nie wiem - po dziewicach bym sie spodziewala jakiegos techno w
                              > kuchni, stalowych powierzchni i matowego szkla, taki raczej prosektoryjny
                              > klimat,

ehehe, prosektoryjny klimat jest super :)
                              minimalizm tez :)

Jak mi sie podobaja, te mieszkania urzadzane w bylych halach przemyslowych
                              Ach :) chektar parkietu i dwa meble :), cudo :)
                              • bleman aaaaaaaaaa, :/ cholera mnie wezmie 18.07.06, 20:01
                                hektar*
                            • dziewice Re: tak bylo !! 18.07.06, 21:11
                              illiterate napisała:

> Nie wiem, nie wiem - po dziewicach bym sie spodziewala jakiegos techno w
                              > kuchni, stalowych powierzchni i matowego szkla, taki raczej prosektoryjny
                              > klimat, a tu rozyczki na brazowych kafelkach. Wsiowy kicz w miejsce
                              > oczekiwanego minimalizmu. Bym zmienila na takie, ze jest jeszcze bardziej
                              > nieprzewidywalny. Moje szczescie, ze mieszkanie jest wynajete.

Czemu Twoje?

zamierzam wlasnych miec kilka i szczerze to mnie nie interesuje jak je Kobieta z
                              ktora bede wtedy urzadzi, jezeli nie bedzie mnie za bardzo walilo po oczach to
                              bedzie jak dla mnie ok.
                              • illiterate Re: tak bylo !! 18.07.06, 22:57
                                A po co Ci kilka mieszkan?
                                • dziewice Re: tak bylo !! 18.07.06, 23:08
                                  lepsze to niz nadskakiwac nad jednym i zeby bylo moim jakims wydarzeniem
                                  zyciowym ;-).
            • bleman Ja sie ucze gotowac. :) 17.07.06, 20:11
              W koncu jak bede starym kawalerem, to nie chce zywic sie smieciami.

Chociaz, chyba dzisiaj tez "zwiazany" facet powinien umiec gotowac ?
              • johnny-kalesony Re: Daj spokój - to nic trudnego! 17.07.06, 21:51
                bleman napisał:

> Ja sie ucze gotowac. :)
                > W koncu jak bede starym kawalerem, to nie chce zywic sie smieciami.

Wszystkie potrawy przygotowuje niemalże tak samo: wystarczy zalać zawartość
                wrzątkiem, przykryć i poczekać pięć minut. Stanowczo - uważam, że sztuka
                kulinarna jest ostatnimi czasy zbytnio demonizowana.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • pavvka Re: Daj spokój - to nic trudnego! 18.07.06, 10:00
                  johnny-kalesony napisał:

> Wszystkie potrawy przygotowuje niemalże tak samo: wystarczy zalać zawartość
                  > wrzątkiem, przykryć i poczekać pięć minut.

Zwłaszcza w przypadku sałatek.
    • tomekpk Kim są wieczne dziewczynki? 17.07.06, 20:15
      Księżniczkami szukającymi całe życie księcia by zgarnąć jego miliony? Dziećmi
      które w imię wygody potrafią usunąć ciąże i stwierdzić że to w brzuchu to tylko
      kijanka? Księżniczkami ubierającymi się i kupującymi niepotrzebne kiecki by
      wyglądać jak swoja lalka z dzieciństwa?
      Można by wymieniać...
      • dziewice Re: Kim są wieczne dziewczynki? 17.07.06, 20:26
        racja Tomek. Kobiety sa bezwzgledne :-) i mysla tylko o sobie. Ale niektore nie
        i trzeba takiej szukac ktora ma dobre serduszko :-).

tomekpk napisał:

> Księżniczkami szukającymi całe życie księcia by zgarnąć jego miliony? Dziećmi
        > które w imię wygody potrafią usunąć ciąże i stwierdzić że to w brzuchu to tylko
        >
        > kijanka? Księżniczkami ubierającymi się i kupującymi niepotrzebne kiecki by
        > wyglądać jak swoja lalka z dzieciństwa?
        > Można by wymieniać...
    • dziewice zadna Kobieta nie da Ci tego co moga dac ci klocki 18.07.06, 08:47
      LEGO
      • illiterate Re: zadna Kobieta nie da Ci tego co moga dac ci k 18.07.06, 22:57
        Ja mysle, ze to nawet lepiej, ze tak jest.
        • dziewice Re: zadna Kobieta nie da Ci tego co moga dac ci k 18.07.06, 23:15
          ja ostatnio wolalbym nie myslec.
    • micra Kim są wieczne dziewczynki? 19.07.06, 09:27
      Takich tekstów jest na kopy o wadach mężczyzn, o tym jacy to oni są nie dorośli,
      nie dojrzali. O ich marzeniach z lat szczenięcych, że nie chcą się wiązać, że
      mają dziwne hobby, że nie interesują się rodzinami, że żyją niebezpiecznie.

Tomekpk zaczął o wiecznych dziewczynkach, ale takie pojęcie nie funkcjonuje.
      Dlaczego nie funkcjonuje? Bo kobiety są doskonałe, by takie pojęcia mogły
      funkcjonować. W ich postępowaniu nie trzeba nic korygować, wszystko jest ok,
      wszystko doskonałe - nikt nie waży się rozważać wad kobiet, by nie zostać
      uznanym za kogoś z szeregu PiS, LPR, by nie stanąć w równym szeregu z oszołomami
      lub antysemitami.

Prawidłowy kierunek rozwoju mężczyzny to dryfowanie w kierunku wyznaczanego
      przez zachowania kobiet. Wszelkie odstępstwa od tego kierunku uznawane są za
      skrzywienia emocjonalne, za dziecinadę.
      • wasza_bogini Re: Kim są wieczne dziewczynki? 19.07.06, 09:33

> Prawidłowy kierunek rozwoju mężczyzny to dryfowanie w kierunku wyznaczanego
        > przez zachowania kobiet. Wszelkie odstępstwa od tego kierunku uznawane są za
        > skrzywienia emocjonalne, za dziecinadę.

a prawidlowy kierunek rozwoju kobiet w kierunku wyznaczanego przez zachowania
        mezczzyn to kobieca natura ;)
        • micra Re: Kim są wieczne dziewczynki? 19.07.06, 10:00
          to zdanie kobiet chcących upodobnić się do mężczyzn, by niczym się od nich nie
          różnić poza cechami płciowymi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka