10.11.06, 23:00
Politycy!

Wasze poczynania napawają nas, kobiety coraz większą zgrozą. Wbrew wszelkim
obietnicom składanym przed wyborami, zamieniacie nasz kraj w poligon Waszych
prywatnych wojenek. Jesteśmy tym oburzone.

Mamy dość Waszych pomysłów na Polskę i nasze życie. Obrażacie naszą godność,
odbierając nam prawo do myślenia i decydowania o najbardziej intymnych sferach
życia. Obrażacie nas, degradując do roli bezmyślnego stada, którym kierować
trzeba z mównicy i z ambony. Mamy dość narzucania nam Waszych poglądów jako
jedynie słusznych. Żądamy poszanowania naszej osobistej wolności.

Jesteście reprezentantami narodu, wybranymi w demokratycznych wyborach. Nie po
to Was wybrano, byście się bawili naszym kosztem, ale po to, byście dobrze
rządzili tym krajem.

Zamiast zajmować się takimi problemami zastępczymi, jak antykoncepcja,
aborcja, ewolucja czy wychowanie dzieci, zajmijcie się wreszcie tym, co
naprawdę ważne - stabilizacją prawa i gospodarki, dostępem do opieki
zdrowotnej, naprawą systemu oświaty, bezpieczeństwem publicznym.

Chcecie mieć przyrost naturalny? Stwórzcie polskim rodzinom warunki do życia,
a będziecie go mieli. Żadne nakazy czy zakazy nic tu nie pomogą, a tylko
pogorszą sytuację. Chcemy żyć zgodnie z naszym, a nie z waszym sumieniem.
Żądamy szacunku dla nas i dla naszych rodzin. Chcemy mieć prawo do normalnego
życia, w bezpiecznym i demokratycznym kraju.

Jeżeli popierasz nasz protest- skopiuj go
Obserwuj wątek
    • evita_duarte Re: Protest! 10.11.06, 23:02
      popieram
      • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:09
        hahahaha
    • bleman Ale jak oni maja sie zajac gospodarka jak oni 10.11.06, 23:04
      potrafia tylko gadac...
      • forum101 Re: Ale jak oni maja sie zajac gospodarka jak oni 11.11.06, 23:10
        czyny nie slowa!!!!!!!
        Gospodarka idzie w gore - sprawdz na gpw.pl :) albo gpw.com.pl nie pamietam ;P
        wygogluj sobie wig i wig20 :P
    • gotlama Re: Protest! 10.11.06, 23:20
      Cito - czy nie zauważyłaś że pie..nie bez potomstwa zdaniem LPR oznacza
      pie..nie bez sensu? Szkoda, że w swych kampaniach medialnych LPR nie zauważa
      relacji odwrotnej - pie..nie bez sensu skutkuje brakiem potomnych skutków.
      • cito1 Re: Protest! 11.11.06, 11:30
        Taa. Darwina ze szkół wynoszą, a ja w Focusie czytałam, że kobieta po to ma
        orgazm, żeby mogła z jak największą liczbą partnerów spółkować, co zaowocuje
        potomstwem. Co na to LPR i ci co wynieśli Darwina? Może lekiem na przyrost
        naturalny byłoby wspomaganie czymś kobiet co to powyższego? :)))))
        • 0skar Re: Protest! 11.11.06, 11:41
          Takie pomysły już były wcielane za czasów III Rzeszy. Specjalne zakłady, w
          których młode kobiety rodziły dzieci przypadkowych mężczyzn - starannie
          wyselekcjowanych aryjczyków.
          • cito1 Re: Protest! 11.11.06, 12:02
            A to chyba oglądaliśmy ten sam film " Ostatnia orgia III Rzeszy " Tylko jeśli
            przespałeś końcówkę to gł bohater ginie z rąk kochanki podczas seksu przy
            ścianie. Koszmarne wspomnienia były silniejsze od popędu. Więc przykład III
            Rzeszy jest złym przykładem. Nie sprawdził się.
            • 0skar Re: Protest! 11.11.06, 12:07
              Nie oglądałem tego filmu, te pomysły nazistów znam z prasy. Oczywiście, że
              ludzkie fermy się nie sprawdziły i nie sprawdzą, to było z mojej strony jedynie
              pokazanie absurdu wszelkich sugestii w tym kierunku.
          • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:22
            Dokladnie!!!
            Zgadzam sie z Toba. Tak Feministki rodzily dzieci komuchom bo mieli kase bo
            okradali nas :).

I co mialem racje :) A Wy sie nabijaliscie :)

Wtedy Zydzi uprawiali mieli dewiacje jedzac z glodu lajno a teraz faceci mieli
            dewiacje i stawali sie homoseksualistami.
            Cos drastycznie chyba spadla liczba homoseksualistow!!!To nawiasem...

Podobienstwo bije po oczach!!!!
        • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:15
          > Taa. Darwina ze szkół wynoszą, a ja w Focusie czytałam, że kobieta po to ma
          > orgazm, żeby mogła z jak największą liczbą partnerów spółkować, co zaowocuje
          > potomstwem. Co na to LPR i ci co wynieśli Darwina? Może lekiem na przyrost
          > naturalny byłoby wspomaganie czymś kobiet co to powyższego? :)))))

Bylo spolkowac!!! Jak ja chcialem to nie chcialas mi dac ;) Wtedy tez by bylo
          zachowane prawo ze silniejsze geny czy silniejsze plemniki wygrywaja. Prawo
          naturalne byloby zachowane i nie mialbym nic przeciwko... Ale Wy lecialyscie na
          pieniadze a te kradli co po niektorzy - co udawadnia Kaczynski i Ziobro. To bylo
          zlamanie prawa naturalnego... Ale jak to z kur** bywa ;).

• tracer81 Re: Protest! 10.11.06, 23:22
      >Chcecie mieć przyrost naturalny? Stwórzcie polskim rodzinom warunki do życia,
      >a będziecie go mieli

A to już bzdura .
      • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:24
        Czemu?
        Wiele osob chcialoby miec dzieci ale nie stac ich na utrzymanie dziecka...
        Trzeba miec zabezpieczenie w postaci stalej posady ze sie jej nie straci,
        zabezpieczenia na koncie w reazie choroby czy cos...
        Dom
    • margot_may Re: Protest! 11.11.06, 00:12
      ja nie popieram tak napisanego protestu, bo nie podoba mi się to zdanie
      "zajmijcie się tym co naprawde ważne"
    • johnny-kalesony Re: Protest! 11.11.06, 01:13
      Zloto, aleś Ty się nagle społeczno-politycznie zaktywizowała ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • cito1 Re: Protest! 11.11.06, 11:26
        Nie mogłam zasnąć, tak sugestywnie opisałeś swe obcisłe kalesonki, na napiętych
        pośladkach na siodełku rowerka. Hmm
        • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:25
          seksizm?
          teraz juz nie rpzeszkadza?
          relatywizm!
    • johnny-kalesony Re: Protest! 11.11.06, 01:18
      To znowu ja.
      Wystarczy tylko obniżyć podatki, pozwolić ekspertom ekonomicznym znaleźć sposób
      na rozpędzenie złodziejskiej bandy z ZUSu, powrócić do przerwanej prywatyzacji,
      odchudzić administrację państwową o połowę. Innymi słowy: wprowadzić prawdziwy,
      liberalny kapitalizm, taki jak w Irlandii albo Estonii, a bezrobocie znacznie
      zmaleje i płace wzrosną.
      I wówczas z przyrostem naturalnym nie będzie problemów.

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • 0skar Re: Protest! 11.11.06, 09:36
        Nic dodać, nic ująć. Mnie zastanawia to, że organizacje mieniące się
        feministycznymi kojarzone są z lewicą a więc tą częścią sceny politycznej,
        która pragnie wprowadzać socjalistyczny raj. A jak to się kończy to widzimy
        patrząc na listę płac w naszym kraju.
        • hermina5 Re: Protest! 11.11.06, 09:55
          Socjalistyczny raj to wprowadzaja partie prawicowe - wystarczy sobie popatrzec
          na rozdawnictwo od roku - becikowe, podwyzki dla górników , rozdawanie kasy
          rolnikom ,podwyzki dla nauczycieli (zapowiedziane) itp . Paradoks polega na
          tym, ze lewica ma w Polsce program liberalny, a prawica - socjalistyczny, choć
          ciągle walczy z socjalizmem i komunizmem!
          • 0skar Re: Protest! 11.11.06, 09:57
            Nie wystarczy chodzić do kościoła i babrać się w narodowo-katolickim szambie by
            mienić się prawicowcem. Obecna władza to socjaliści czystej wody. Jedyną
            prawicą w Polsce jest UPR i Korwin-Mikke.
            • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:34
              No nie koniecznie socjalisci czystej wody...

strzeliles, pudlo. Przykro mi.
          • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:33
            > na rozdawnictwo od roku - becikowe, podwyzki dla górników , rozdawanie kasy

podwyzki dla gornikow podpisal Kwasniewski odchodzac wiec nie klam
            becikowe w tej bezsensowanej formie poparl Tusk! TO on ejst wi nien temu ze
            wyplacano pieniadze bogatym matkom!! PiS chcial tylko najbiedniejszym!
            Nie klam bo ogladalem tamto posiedzenie sejmu!!!! i Tusk byl przeciwny ale zeby
            dokuczyc Kaczynskim, zaglosowal za tym zeby 1000zl dawac bogatym matkom a 2000zl
            biednym. Kaczysncy chcieli 2000zl tylko dla najbiedniejszych
            kobiet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Rozdawanie kasy rolnikom to zarzyczyl sobie Lepper a Kaczysnki musial ustapic
            zeby realizowac idee solidarnego Panstwa i zaspokoic rzadania koalicjanta

> tym, ze lewica ma w Polsce program liberalny, a prawica - socjalistyczny, choć
            > ciągle walczy z socjalizmem i komunizmem!

Kaczynski powiedzial, ze od centrum jest troszke bardziej po lewo ale
            minimalnie. W komunie najgorsze bylo to ze Ci co zajeli stanowiska, kradli!!!
            Debilizmem jest odrzucac dobre postulaty socjalizmu tylko dlatego ze wprowadzila
            ja komuna. Uwazam ze dobrze robi i ze wciela dobre zasady i sie nie obraza na
            nikogo. Tusk natomiast jak pisalem o becikowym popiera nabardziej bezsensowana
            ustawe (wczesniej byl calkowicie przeciwny becikowemu ale jak na zlosc poparl
            jego najgorsza wersje - najgorsza dkla skarbu, Zyta usuwa juz chyba becikowe!
            jesli nie usunela.)
      • kot_behemot8 Re: Protest! 11.11.06, 09:47
        I wówczas z przyrostem naturalnym nie będzie problemów.
        >

Chciałabym żeby to było takie proste jak się tobie wydaje. Niestety nie jest.
        Nie istnieje prosta zależność typu więcej liberalizmu = większy przyrost
        naturalny ani nawet wieksza zamożność = większy przyrost naturalny. Proste
        recepty fajnie wyglądają tylko na papierze.
        • 0skar Re: Protest! 11.11.06, 09:51
          Faktem jest jednak, że wielu moich znajomych nie decyduje się na dziecko z
          przyczyn ekonomicznych. Nie stać ich na jedną pensję przsez jakiś czas.
          • cito1 O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 11:24
            Ja, jako najstarsza z tego wąskiego grona śmiem twierdzić, zjadłam nie tylko
            zęby na tworzeniu podstawowej komórki społecznej, rodzeniu dzieci, wychowywaniu
            samej lub z pomocą dziadzi. Przeszłam chyba wszystkie szczebla od najniższego
            kiedy tylko mąż pracował do najwyższego , kiedy pracowaliśmy oboje i wtedy
            mlekiem i miodem opływaliśmy:przedszkole za grosze, kolonie, wczasy, obozy, nowy
            fiat elegant etc. mieszkanie spółdzielcze wykupione za grosze na własność,
            piękna widokowa działka pod budowę z pola rolnego od chłopa na stoku Magurki za
            grosze. Nawet nabiał co dziś dziwi za grosze.
            Obserwując teraz młodych na starcie, przy niepewnej pozycji zawodowej a
            niewspółmiernie wysokich szkołach pokończonych, mieszkaniach tylko do kupienia i
            już nie za grosze, przedszkolu za 270 zł miesięcznie, śmiem twierdzić, że
            obecnie przyrost naturalny jest uzależniony od warunków finansowych rodziny jak
            nigdy przedtem.
            • 0skar Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 11:30
              Czy ten okres względnego dostatku twojej rodziny przypadał na lata 70te kiedy
              to Polska przejadała pożyczki uzyskane od 'zgniłego zachodu'?
            • kot_behemot8 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 11:52
              Wiem, cito wiem i wcale nie neguję, ze ekonomia ma wpływ na decyzje
              prokreacyjne. Chodzi mi tylko o to by nie wmawiac sobie, że wystarczy
              gospodarczy dobrobyt aby ludzie chcieli się rozmnazać. Przeciez gdyby to
              wszystko było takie proste, to czołówka państw pod względem zamożności byłaby
              jednocześnie czołówką pod względem dzietności, a tak nie jest. Widac to takze i
              w mniejszej skali: znam wielu ludzi naprawdę dobrze sytuowanych i mających
              tylko jedno dziecko, oraz biednych i wielodzietnych. Natomiast zupełna zgoda co
              do wpływu ilości dobrych i tanich żłobków i przedszkoli na decyzje
              prokreacyjne. Jeszcze ważniejsza jest elastyczność pracodawców umozliwiająca
              kobietom pracę na pół etatu, a w ogóle najważniejszy jest udział ojca w opiece
              nad dzieckiem - moim zdaniem rzecz jasna. Takie zasady stosuje się w
              Skandynawii i własnie tam przyrost naturalny powoli ale systematycznie rośnie.
              • cito1 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 11:59
                odp na pytanie pierwsze - w latach siedemdziesiątych dostałam rower i zegarek na
                pamiątkę pierwszej komunii św.
                odp na pytanie drugie -
                Wiadomo, że finanse to nie panaceum na wszystko . Bo oprócz środków mamy jeszcze
                świadomość trudu wychowania.
                Ale myślę, że dobre podwaliny bytowe to podstawa, żeby myśleć dziś o dzieciach
                , o rodzinie.
              • johnny-kalesony Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 12:57
                Tak, Kocie, ale te raptem kilkanaście milionów ludzi w Skandynawii zdołało w
                ciągu wielu wieków wypracować w swoich społeczeństwach mentalność kolektywną,
                czego - nie łudźmy się - próżno spodziewać się od Polaków, Anglików, Amerykanów
                albo Włochów. I dlatego też socjalizm odniósł tam sukces (jak w Norwegii) albo
                jeszcze nieźle prosperuje (jak w Szwecji). Dodatkowo - kraje te dysponowały lub
                dysponują bogatymi złożami poszukiwanych i cenionych surowców naturalnych.

Mamy więc trzy czynniki, które łączą państwa skandynawskiego socjalizmu:
                1. Niewielka liczba ludności w poszczególnych państwach (może ten właśnie
                czynnik zaważył na udanej kolektywizacji: w miasteczkach i wsiach "wszyscy się
                znają" i patrzą sobie na ręce).
                2. Bogate zasoby poszukiwanych surowców naturalnych (Norwegia - ropa i gaz;
                Neutralna podczas II wojny Szwecja również dorobiła się kokosów, handlując na
                dwa fronty miedzią i żelazem, co po wojnie pozwoliło im sfinansować pastwo
                opiekuńcze)
                3. Kolektywizm i surowa etyka konserwatywna.

Żadna z tych cech, o ile wiem, nie dotyczy społeczeństwa polskiego. Nie tylko
                zresztą polskiego. Podobnie jest we Francji, Anglii albo USA, które mają wszak
                olbrzymie złoża surowcowe.
                Jesteśmy po prostu narodem skrajnego indywidualizmu i nie da się nas przerobić
                na modłę szwedzko-norweską, niezależnie od tego, jakimi mrzonkami bombardują nas
                z mediów kościelni albo marksistowscy socjaliści.
                A skrajni indywidualiści są stworzeni, by odnieść sukces właśnie w liberalnym -
                czyli normalnym - kapitalizmie.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • kot_behemot8 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 13:23
                  johnny-kalesony napisał:

> Tak, Kocie, ale te raptem kilkanaście milionów ludzi w Skandynawii zdołało w
                  > ciągu wielu wieków wypracować w swoich społeczeństwach mentalność kolektywną,
                  > czego - nie łudźmy się - próżno spodziewać się od Polaków, Anglików,
                  Amerykanów
                  > albo Włochów. I dlatego też socjalizm odniósł tam sukces (jak w Norwegii) albo
                  > jeszcze nieźle prosperuje (jak w Szwecji). Dodatkowo - kraje te dysponowały
                  lub
                  > dysponują bogatymi złożami poszukiwanych i cenionych surowców naturalnych.
                  >
                  > Mamy więc trzy czynniki, które łączą państwa skandynawskiego socjalizmu:
                  > 1. Niewielka liczba ludności w poszczególnych państwach (może ten właśnie
                  > czynnik zaważył na udanej kolektywizacji: w miasteczkach i wsiach "wszyscy się
                  > znają" i patrzą sobie na ręce).
                  > 2. Bogate zasoby poszukiwanych surowców naturalnych (Norwegia - ropa i gaz;
                  > Neutralna podczas II wojny Szwecja również dorobiła się kokosów, handlując na
                  > dwa fronty miedzią i żelazem, co po wojnie pozwoliło im sfinansować pastwo
                  > opiekuńcze)
                  > 3. Kolektywizm i surowa etyka konserwatywna.
                  >
                  > Żadna z tych cech, o ile wiem, nie dotyczy społeczeństwa polskiego. Nie tylko
                  > zresztą polskiego. Podobnie jest we Francji, Anglii albo USA, które mają wszak
                  > olbrzymie złoża surowcowe.
                  > Jesteśmy po prostu narodem skrajnego indywidualizmu i nie da się nas przerobić
                  > na modłę szwedzko-norweską, niezależnie od tego, jakimi mrzonkami bombardują
                  na
                  > s
                  > z mediów kościelni albo marksistowscy socjaliści.
                  > A skrajni indywidualiści są stworzeni, by odnieść sukces właśnie w
                  liberalnym -
                  > czyli normalnym - kapitalizmie.

Z tą ostatnią konkluzją się zgadzam, tylko nie bardzo wiem jaki ma to mieć
                  związek z moim wcześniejszym postem. Nie pisałam przecież, ze liberalizm jest
                  dla Polski zły, tylko że nie ma bezposredniego przełozenia przemian liberalnych
                  na wzrost dzietnosci. Tego, że przemiany liberalne mogą przynieść Polsce wzrost
                  dobrobytu, zaś wzrost dobrobytu jakis niewielki wzrost dzietności wcale nie
                  neguję. Tylko ze będzie to wzrost niewielki, takie odbicie się od dna. Jeśli
                  chcemy miec dzietność na poziomie reprodukcji prostej czyli min. 2,1 potrzeba
                  nam czegoś więcej niż wzrostu zamozności. I jeszcze jedno: likwidacja systemu
                  powszechnych ubezpieczeń zdrowotnych o której pisałeś wcześniej z całą
                  pewnością wpłynełaby na _spadek_ dzietnosci, nie na wzrost. Łatwo to udowodnić,
                  więc pomyśl zanim zaprotestujesz.
                  • kot_behemot8 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 13:27
                    kot_behemot8 napisała:

Tylko ze będzie to wzrost niewielki, takie odbicie się od dna.

Tak na wszelki wypadek uściślam: "odbicie się od dna" dotyczyło wzrostu
                    dzietności, nie wzrostu dobrobytu. Liberalizacja gospodarki w Polsce dałaby nam
                    wyraźny wzrost dobrobytu, nie dający się określic "odbiciem się od dna". Choc
                    ze gospodarcze dno jest już blisko to akurat prawda;)
                    • cito1 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 13:41
                      Protest!
                      Uważam, że jednak największy wpływ na wzrost dzietności nie mają kuse , obcisłe
                      minióweczki a obcisłe kalesonki, na opiętych pośladkach osadzonych na malutkim
                      siodełku wyczynowego rowerka!
                      • kot_behemot8 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 14:10
                        cito1 napisała:

> Protest!
                        > Uważam, że jednak największy wpływ na wzrost dzietności nie mają kuse ,
                        obcisłe
                        > minióweczki a obcisłe kalesonki, na opiętych pośladkach osadzonych na malutkim
                        > siodełku wyczynowego rowerka!

Hmmmm... a ja słyszałam, że kolarze wyczynowi często cierpią na bezpłodność i w
                        ogóle, ten tego... problemy z męskością:)
                        • johnny-kalesony Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 14:33
                          Tak - ma to związek z narażeniem prostaty na mikrowstrząsy. Dlatego też
                          zwłaszcza po trzydziestce warto zaopatrzyć się w specjalne spodenki rowerowe z
                          pampersem, to znaczy z wkładką, amortyzującą "obszary niesforne".
                          Poza tym - nie jestem profesjonalistą. Mogę swoje doświadczenia w MTB opisać
                          jako na 75-80% zaawansowane amatorstwo.

Pozdrawiam
                          Keep Rockin'
                          • cito1 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 15:37
                            Z moich obliczeń porównawczodatowoharrisonowych wynika niezbicie, że Johny w
                            swych kalesonach pampersa amortyzującego " obszary niesforne " już ma. A
                            ponieważ moje doświadczenia w MTB śmiało mogę określić na poziomie 1 % zapytam:
                            czy z wiekiem niesforność obszarów się powiększa czy pomniejsza, a co za tym
                            idzie z każdym rokiem pampers mniejszy czy większy. Z góry dziękuję za
                            wyczerpującą odpowiedź .
                            • johnny-kalesony Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 22:37
                              Stopień niesforności obszarów niesfornych jest w dużej mierze uzależniony od
                              preferencji koleżanki dotyczących wyglądu. Koleżanki, która znajduje się w polu
                              widzenia narządów optycznych, zsynchronizowanych neuronowo z obszarami niesfornymi.

Współczesny stan badań naukowych, dotyczących tzw. "Gonzalezowych obszarów
                              niesfornych", nie odnotował przy tym zależności pomiędzy wiekiem posiadacza
                              Gonzaleza a poziomem aktywności tegoż we właściwych jego przeznaczeniu
                              dziedzinach. Co więcej - w ostatnich latach zaobserwowano nawet systematyczny
                              wzrost (przypominam: mówimy o ostatystyce).

Pozdrawiam
                              Keep Rockin'
                              • cito1 Jest reklama!!!! 12.11.06, 10:46
                                Wyczerpująca odpowiedź, aczkolwiek jeszcze bym popolemizowała na temat
                                zwiększenia obszaru dla niesfornych narządów, które rzecz jasna jakże są
                                uzależnione od widoku wypreferowanych już genetycznie koleżanek. Miast zwykłego
                                styropianowego pampersa pozwalającego jako tako niesfornemu obszarowi się
                                poruszać po wyżynach mózgu użyłabym styropianu z niepotrzebnego już opakowania
                                po tv 29'. Daje to niezrównane możliwości twórcze dla niesfornych obszarów,
                                zwiększa przestrzeń życiową tak przecież potrzebną by rozwijać się. Dowoli.
                                :))))
              • forum101 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 23:41

> Wiem, cito wiem i wcale nie neguję, ze ekonomia ma wpływ na decyzje
                > prokreacyjne. Chodzi mi tylko o to by nie wmawiac sobie, że wystarczy
                > gospodarczy dobrobyt aby ludzie chcieli się rozmnazać.

Ok. Ale jak pisalismy brak rozwoju hamuje prokreacje. Tu nie chodzi o
                przyspieszenie tylko o rpzywrocenie do normy. Czyli kto chce dzieci a przeszkoda
                sa pieniadze, to zlikwidowac ta przeszkode.

> Przeciez gdyby to
                > wszystko było takie proste, to czołówka państw pod względem zamożności byłaby
                > jednocześnie czołówką pod względem dzietności, a tak nie jest. Widac to takze i
                >
                > w mniejszej skali: znam wielu ludzi naprawdę dobrze sytuowanych i mających
                > tylko jedno dziecko, oraz biednych i wielodzietnych. Natomiast zupełna zgoda co
                >
                > do wpływu ilości dobrych i tanich żłobków i przedszkoli na decyzje
                > prokreacyjne. Jeszcze ważniejsza jest elastyczność pracodawców umozliwiająca
                > kobietom pracę na pół etatu, a w ogóle najważniejszy jest udział ojca w opiece
                > nad dzieckiem - moim zdaniem rzecz jasna. Takie zasady stosuje się w
                > Skandynawii i własnie tam przyrost naturalny powoli ale systematycznie rośnie.

Moze nie decyduje to, ale chodzi o to ze ejst wiele osob co chce miec dzieci ale
                sie nie decyduje z braku. Jesli wszyscy beda mieli szanse na powiekszenie
                potomstwa to pogadamy czemu Polacy nie chca miec dzieci
            • forum101 Re: O! Nie ma reklamy? 11.11.06, 23:39
              brawo
        • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:36
          Ale zle prawo moze hamowac przyrost naturalny. Wiec jesli jest zle prawo to jego
          zmiana powiedzmy nie przyspieszy tylko przywroci do normy przyrost. Chociaz
          becikowe bylo sztucznym podciaganiem przyrostu, ktore nie dalo oczywiscie
          rezultatu. Kasa ta przydalaby sie tylko typowo biednym kobieta zeby nie
          porzucaly dzieci.
        • forum101 Re: Protest! 11.11.06, 23:37

A te czesto porzucaja dzieci z braku pieniedzy nie z braku milosci
    • bengal Pytanie 11.11.06, 12:35

tylko skopiowac?
      chyba skopiowac i rozeslac? kazdemu ministrowi i poslowi co najmniej raz na
      miesiac. Zeby nie zapomnieli.

A tak na marginesie, to dyskusja o aborcji nie jest tematem zastepczym.
      To wazny temat.
      www.gazetawyborcza.pl/1,76498,3727783.html?as=1&ias=3&startsz=x
      • cito1 Re: Pytanie 11.11.06, 12:43
        Jasne, że nie tylko skopiować ale i zrobić użytek z kopii.
        Tam był dopisek " i zawiesić na blogu " co z przyczyn oczywistych wycięłam a
        dopisać mi się nie chciało. Kto chce to wie co z tym dalej zrobić, kto nie chce
        to żaden dopisek nie pomoże.
        • bengal Re: Pytanie 11.11.06, 12:45
          nie mam bloga ;-)
          • cito1 Re: Pytanie 11.11.06, 12:59
            A to błąd ;) Teraz blog trendy - po Marcinkiewiczu, Czubaszek teraz Najsztub i
            Zakowski. Zaraz będziemy komenty walić najjaśniejszemu prezydentowi lub
            dyrektorowi :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka