aelithe 18.04.07, 16:09 Odnośnie tytułu artykułu w WP.pl Czy według was powyższe zdarzenie jest molestowaniem seksualnym? Według mnie: NIE!!wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8824892&rfbawp=1176905113.587 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aelithe Re: Molestowanie 18.04.07, 16:26 Bo dla mnie to jest gwałt, a nie molestowanie. Definicje molestowania są różne. niemniej w większości chodzi o napastowanie na podłożu seksualnym; próbe wymuszenia czynności seksualnych etc. Natomiast to co zostało opisane jest gwałtem. Niezależnie od tego czy doszło do penetracji czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Molestowanie 18.04.07, 16:27 aelithe napisał: Natomiast to co > zostało opisane jest gwałtem. Niezależnie od tego czy doszło do penetracji czy > nie. No fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
1jacek Re: Molestowanie 26.04.07, 03:58 "zarzut doprowadzenia podstępem do czynności seksualnej" - czyli nie przemoca, ale podstepem wiec trudno mowic o gwalcie skoro dziewczyny nie byly do niczego zmuszane... a ze nieletnie to cala reszta konsekwencji jak bardziej na miejscu. No i chyba straszenie smiercia po fakcie podchodzi pod zastraszanie a nie ten wyssany z palca gwalt. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: Molestowanie 18.04.07, 16:14 wypowiedź uzasadnij max w 3 zdaniach Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Molestowanie 18.04.07, 16:23 Prawnikiem nie jestem, ale mi to podchodzi pod gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Molestowanie 18.04.07, 16:28 nie tylko gwałt, ale w dodatku gwałt na nieletniej czy jak to tam się zwie... Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Molestowanie 18.04.07, 17:24 Przypomniało mi się zdarzenie z czasów kiedy byłam młoda i piekna.Stałam w nocy na przystanku tramwajowym.Czekałam na nocny tramwaj,zeby pojechać do siostry obejrzeć wspólnie olimpiade.Obok przejeżdżął radiowóz,patrol.Zwolnił,a przez okienko wychylił się facet i zaproponował,że podwiezie.Ja,ze dziękuje.Oni (było ich dwóch),że mnie wylegitymują w takim razie. Żeby do mnie dotrzec musieli zawrócić.Tę czwile wykorzystałam,żeby dac noge na pobliski parking.Tam się schowałam za samochód.Podjechali,zatzrymali się,wysiedli i z latarka zaczęli mnie szukac między autami.Ja przechodziłam dla nich niewidocznie od jednego do drugiego auta.Trwało to dość długo, w końcu machnęłi ręką i odjechali.Jak odjeżdżali, nadjechał tramwaj.W środku było kilka osób,więc pzrypuszczam,że dlatego mnie nie zgarnęli z tramwaju,bo byliby świadkowie,ale jechali obok i widziałam,jak patzrą na mnie i coś do siebie gadają. Na parking uciekłam instynktownie,coś w ich głosie i minach mnie ostrzegło. Nie miałabym żadnych szans,a kto wie, czy uszłabym z zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Molestowanie 18.04.07, 17:26 Próba gwałtu czy przemocy seksualnej powinna być ścigana, szczególnie, kiedy mówimy o funkcjonriuszach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ggigus to interesujace, jak czasem pomaga intuicja, nie? 18.04.07, 22:51 mnie na srodku dolnoslaskiej metropolii Wroclaw dopadl facet, byl wysoki i dosc gruby krzyczal dopadne cie, a jedno spojrzenie w jego oczy mi wystarczylo, zeby zafundowac sobie zygzak wokol zaparkowanych samochodow wielu przechodniow myslalo, ze my sie bawimy i sie smialo,ale ja instyntkownie wiedzialam, ze on mnie chce dopasc potem wbieglam do jakiejs knajpy, poprosilam o wyjscie tylnymi drzwiami, bylam tak blada, ze mi bez slowa pokazali droge a towarzyszaca kolezanka mowila, ze przesadzam Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Molestowanie 19.04.07, 10:13 Kurczę, jak sobie wspominam swoje młode czasy to dziwię się, że jeszcze żyję. Kiedyś wracałam z jakiejś dyskoteki w nocy i czekałam na autobus. Zatrzymał się obok przystanu facet jaguarem z zagraniczną rejestracją. Najpierw się przestraszyłam ale on nie wysiadał z samochodu tylko ględził coś o zmianie stref czasowych, przez co podobno nie mógł spać. W końcu wydał mi się niegroźny. Zaproponował, że mnie podwiezie a ja się zgodziłam pod warunkiem, że da mi popoprowadzić. Zgodził nie pytając nawet czy jestem trzeźwa (nie byłam). Co gorsza samochód miał automatyczną skrzynię biegów a ja nigdy takim nie jechałam więc parę razy mi się pomyliło sprzęgło z hamulcem i lądowaliśmy z nosami na przedniej szybie. Po drodze wstąpiliśmy gdzieś na kawę, potem pojechałam do domu i dzięki dobrym duchom na tym się ta przygoda skończyła. Jak sobie pomyślę, że moja córka będzie się tak zachowywać - chyba będę ją do trzydziestki osobiście zawozić i odbierać ze wszystkich imprez. Odpowiedz Link Zgłoś
falafala Re: Molestowanie 18.04.07, 19:14 Drogie dziecko jak sie zgubisz to idz do pana policjanata on ci pomoze... Do kogo dziecko odsylac w takim wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Molestowanie 18.04.07, 19:57 Sorry, ale policjant powinien być osobą, która powinna udzielić pomocy w każdej sytuacji. Osoby niekontrolujące swoich zachowań powinny być usunięte z tamtąd. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Molestowanie 19.04.07, 07:39 aelithe napisał: > Sorry, ale policjant powinien być osobą, która powinna udzielić pomocy w > każdej sytuacji. Osoby niekontrolujące swoich zachowań powinny być usunięte > z tamtąd. aelithe 18.04.07, 17:26 + odpowiedz Próba gwałtu czy przemocy seksualnej powinna być ścigana, szczególnie, kiedy mówimy o funkcjonriuszach publicznych. My to wiemy, nawet ONI to wiedzą, ale powiązania korporacyjne, solidarność zawodowa i tumiwisizm sprawiają, że problemy zaczynają być rozwiązywane po spektakularnych wpadkach, krórych JUŻ nie da się zatuszować. Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Molestowanie 20.04.07, 15:17 Parafrazując piosenkę Kultu: Polska; mieszkasz w Polsce. Masz rację. Jednak przyjmij, że dzisiaj bardzo często policjanci narażeni są na fałszywe oskarżenia. Bardzo często kobiety aresztowane z powodu np. oszustw, oskarażają policjantów np. o gwałt; czy mężczyźni kryminaliści oskarżają o pobicie. Trudno znaleźć jest złoty środek, który pozwoli zapewnić sprawność funkcjonowania policji z jednej strony, a zapewni pełną kontrolę policji z drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Molestowanie 20.04.07, 15:48 > Jednak przyjmij, że dzisiaj bardzo często policjanci narażeni są na > fałszywe oskarżenia. Bardzo często kobiety aresztowane z powodu np. oszustw, > oskarażają policjantów np. o gwałt; czy mężczyźni kryminaliści oskarżają o > pobicie. Bardzo często te oskarżenia okazują się prawdziwe, sama nie dowierzam, że tak często Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Molestowanie 25.04.07, 18:20 czy chcesz bym przypomniał komunistyczny dowcip o pędzeniu bibru ?? Nalaży karać za złamanie prawa, a nie profilaktycznie, by ktoś nie popełnił przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: Molestowanie 20.04.07, 08:56 "tam doprowadzili do poddania się czynnościom seksualnym." co znaczy ten eufemizm? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Molestowanie 20.04.07, 15:08 to jest gwalt i pedofilia wp obraza ofiary takim tytulem Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: Molestowanie 26.04.07, 08:36 Co za ulga ;) Już obawiałam sie, że aelithe przeprowadzi wywód pod hasłem np. "Na pewno ich sprowokowały", uff. A co do stróży prawa... kilka lat temu moja nastoletnia wtedy sasiadka została zgwałcona po dyskotece, razem z mamą zgłosiła się na policję i tam w czasie przesłuchania wypytywano ją, który z napastników najbardziej jej się podobał. Bo to był gwałt zbiorowy :(( Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Re: Molestowanie 26.04.07, 18:25 Wybacz miałem kontakt z ofiarami przestępczości seksualnej: obojga płci i choć nigdy nie przeżyłem takiego wydarzenia doskonale zdaję sobie ze skutków takich działań. Rozmawiałem ze studentkami wyporowadzanymi pod wpływem kropli na gwałt z klubów studenckich by stać się ofiarami zbiorowych gwałtów przez delikwentów pozyskanych w internetowej licytacji. Czym innym jest molestowanie; czym innym gwałt. Co do pierwszego mocno zastanawiałbym się, gdzie są granice działań dozwolonych; co do drugiego te granice są jednoznacznie przekroczone. Odpowiedz Link Zgłoś