22.05.03, 20:25
Mam pytanie- ile kosztuje taki zabieg i jak można znaleźć lekarza
wykonującego to?
Obserwuj wątek
    • Gość: lady Re: Aborcja IP: 148.228.174.* 22.05.03, 20:45
      juz byl ten watek jakis czas temu, ok 200 listow. pogrzeb moze lepiej w
      wyszukiwarce, jesli Cie to interesuje.
    • Gość: woitek Re: Aborcja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.03, 04:59
      miswaki napisała:

> Mam pytanie- ile kosztuje taki zabieg i jak można znaleźć lekarza
      > wykonującego to?
      --------------------------------------------------------------------------------
      ----Kazdy lekarz to zrobi w prywatnym gabinecie za okolo 2 tys.Jakbys miala
      jakies problemy to daj znac i Ci pomoge mam w rodzinie 3 ginekologow i wszyscy
      to robia bo jak sami mowia inaczej by nie wyzyli.
    • alicjakol Re: Aborcja 26.05.03, 15:09
      miswaki napisała:

> Mam pytanie- ile kosztuje taki zabieg i jak można znaleźć lekarza
      > wykonującego to?

dlaczego chcesz ZABIĆ NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA ty qrwo!!!Będziesz z
      tym życ do końca swoich dni.Kopulować to się umiało, a teraz chcę sie pozbyć
      dziecka , ty szmato..!!!
      • Gość: miłka Re: Aborcja IP: *.chello.pl 26.05.03, 16:18
        alicjakol napisała:

> dlaczego chcesz ZABIĆ NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA ty qrwo!!!Będziesz z
        > tym życ do końca swoich dni.Kopulować to się umiało, a teraz chcę sie pozbyć
        > dziecka , ty szmato..!!!

Przede wszystkim embrion to nie człowiek, ale sama możliwość. Taka samą
        możliwością człowieka jest twoja komórka jajowa, każda którą tak niefrasobliwie
        tracisz podczas miesiączki. Dlaczego nie opłakujesz każdej takiej straty? A
        może nie wiesz, że z samej tylko komórki jajowej też może się rozwinąć
        człowiek? Wystarczy mechaniczny bodziec. Plemnik nie jest wcale potrzebny.
        Albo jesteś nie douczona, albo chcesz innym narzucać swoje religijne poglądy i
        to w sposób bardzo niecenzuralny. Brzydki zwyczaj.
        • alicjakol Re: Aborcja 26.05.03, 17:12
          Gość portalu: miłka napisał(a):

> alicjakol napisała:
          >
          > > dlaczego chcesz ZABIĆ NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA ty qrwo!!!Będziesz
          > z
          > > tym życ do końca swoich dni.Kopulować to się umiało, a teraz chcę sie pozb
          > yć
          > > dziecka , ty szmato..!!!
          >
          > Przede wszystkim embrion to nie człowiek, ale sama możliwość. Taka samą
          > możliwością człowieka jest twoja komórka jajowa, każda którą tak
          niefrasobliwie
          >
          > tracisz podczas miesiączki. Dlaczego nie opłakujesz każdej takiej straty? A
          > może nie wiesz, że z samej tylko komórki jajowej też może się rozwinąć
          > człowiek? Wystarczy mechaniczny bodziec. Plemnik nie jest wcale potrzebny.
          > Albo jesteś nie douczona, albo chcesz innym narzucać swoje religijne poglądy
          i
          > to w sposób bardzo niecenzuralny. Brzydki zwyczaj.

po pierwsze embrion a komórka jajowa to dwa różne pojęcia.Skoro ktoś decyduje
          się na zabieg aborcji, to robi to ze względu na chęć powstrzymania rozwoju
          czegoś , a w tym przypadku kogoś, CO JUŻ ISTNIEJE I SIĘ ROZWIJA.
          • Gość: miłka Re: Aborcja IP: *.chello.pl 26.05.03, 17:32
            Pojęcia róznę, ale w obu wypadkach jest to ta sama i tylko możliwość człowieka.
            Mówisz, że już się rozwija. Prawda, ale zauważ, że nie ma gwarancji co do
            dalszych losów. W pierwszych tygodniach ciąży obumiera w sposób naturalny, bez
            ingerencji, trzydzieści procent takich embrionów. Najczęściej kobieta nawet nie
            wie, że była w ciąży. W dalszych tygodniach i miesiącach ten procent bardzo
            spada, ale nadal nikt nie zagwarantuje, że dojdzie do rozwoju i narodzin
            człowieka. Jeśli szczęśliwie do tego jednak dojdzie, to zauważ, że tylko i
            wyłącznie w ciele matki, bez której udziału nic z tego nie wyjdzie. Kobieta
            jest zaś w pełni ukształtowaną, myślącą istotą świadomą swego istnienia, czego
            nie da się powiedzieć o kilkutygodniowym embrionie i przedewszystkim jej prawa
            muszą być zagwarantowane. Inna jest kwestia moralna. Tę każdy rozstrzyga w swej
            duszy i nikt nie ma prawa narzucać mu swojego zdania i norm moralnych,
            szczególnie kiedy w grę wchodzą względy religijne, co podejrzewam u ciebie.
            Twój wybuch pełen ostrych słów sugeruje mi, że jesteś osobą młodą, albo bardzo
            młodą i jeszcze wiele przed tobą do przemyślenia. Teraz zapewne kierujesz się
            tylko tym co nakładziono ci do głowy podczas procesu wychowania. Czas na
            samodzielne świadome myślenie.
            Pozdrawiam
            • alicjakol Re: Aborcja 26.05.03, 17:56

> Pojęcia róznę, ale w obu wypadkach jest to ta sama i tylko możliwość
              człowieka.
              > Mówisz, że już się rozwija. Prawda, ale zauważ, że nie ma gwarancji co do
              > dalszych losów. W pierwszych tygodniach ciąży obumiera w sposób naturalny,
              bez
              > ingerencji, trzydzieści procent takich embrionów. Najczęściej kobieta nawet
              nie
              >
              > wie, że była w ciąży. W dalszych tygodniach i miesiącach ten procent bardzo
              > spada, ale nadal nikt nie zagwarantuje, że dojdzie do rozwoju i narodzin
              > człowieka. Jeśli szczęśliwie do tego jednak dojdzie, to zauważ, że tylko i
              > wyłącznie w ciele matki, bez której udziału nic z tego nie wyjdzie. Kobieta
              > jest zaś w pełni ukształtowaną, myślącą istotą świadomą swego istnienia,
              czego
              > nie da się powiedzieć o kilkutygodniowym embrionie i przedewszystkim jej
              prawa
              > muszą być zagwarantowane. Inna jest kwestia moralna. Tę każdy rozstrzyga w
              swej
              >
              > duszy i nikt nie ma prawa narzucać mu swojego zdania i norm moralnych,
              > szczególnie kiedy w grę wchodzą względy religijne, co podejrzewam u ciebie.
              > Twój wybuch pełen ostrych słów sugeruje mi, że jesteś osobą młodą, albo
              bardzo
              > młodą i jeszcze wiele przed tobą do przemyślenia. Teraz zapewne kierujesz się
              > tylko tym co nakładziono ci do głowy podczas procesu wychowania. Czas na
              > samodzielne świadome myślenie.
              > Pozdrawiam

natomiast twój wybuch bełkotu na temat płodu i praw kobiet sugeruje, że
              próbujesz tłumaczyć sobie dlaczego aborcja może być o.k. , chociaż sama dobrze
              wiesz ,że aborcja , to zabijanie dzieci nienarodzonych.Tak więc twoje
              tłumaczenie się jest najlepszym dowodem na to, że nigdy sie z tym zabójstwem
              niewinnej istoty nie pogodzisz.
              • Gość: miłka Re: Aborcja IP: *.chello.pl 26.05.03, 18:12
                Znowu nieładnie. Obrażasz mnie, chociaż ja ciebie nie obrażam. Brak kultury
                składam na karb silnych emocji i młodego wieku.
                Przypisujesz mi swoje poglądy i uczucia. W psychologii to się nazywa projekcja.
                • alicjakol Re: Aborcja 26.05.03, 18:18

> Znowu nieładnie. Obrażasz mnie, chociaż ja ciebie nie obrażam. Brak kultury
                  > składam na karb silnych emocji i młodego wieku.
                  > Przypisujesz mi swoje poglądy i uczucia. W psychologii to się nazywa
                  projekcja.

to nie brak kultury, tylko umiejetność przedstawienia faktów, które dla
                  wiekszości ludzi są oczywiste, tak jak prawo do życia.
                  • Gość: miłka Re: Aborcja IP: *.chello.pl 26.05.03, 19:18
                    alicjakol napisała:

> to nie brak kultury, tylko umiejetność przedstawienia faktów, które dla
                    > wiekszości ludzi są oczywiste, tak jak prawo do życia.

Obrzucanie innych epitetami i nazywanie ich wypowiedzi bełkotem, to brak
                    kultury, a nie umiejetność przedstawiania faktów, co dla wiekszości ludzi jest
                    oczywiste.
            • agrafek Re: Aborcja 27.05.03, 17:15
              Kobieta jest naturalnie osobą, istotą myślącą i ukształtowaną - przy czym
              zakładam, że przyjmujemy tu jakąś normę. Wezwany jednak przez Barbinator do
              boju o prawa antyfeministów, pragnę wtrącić, że skoro przyjmujemy takie
              założenia co do kobiety nie widzę przeciwskazań by przyjąć je także i do
              mężczyzny. Jeśli więc ciąża nie jest wynikiem gwałtu, to odnoszę wrażenie, że
              skoro rozmawiamy o odpowiedzialności dojrzałych, myślących i ukształtowanych
              ludzi, stawianie sprawy w sposób następujący: "kobieta powinna decydować bo to
              wyłącznie jej sprawa" jest nie na miejscu i dyskryminuje mężczyzn.
              pozdrawiam.
        • Gość: D.K. Re: Aborcja IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 21:39
          Poczytaj w podręcznikach:
          "Zapłodnienie to początek nowego życia". Barbara Gulewicz, Biologia. Podręcznik
          do klasy czwartej szkoły podstawowej, Wydawnictwo ABC, Poznań 1999, s. 77;
          "W ciągu dziewięciu miesięcy od momentu zapłodnienia z dwóch mikroskopijnej
          wielkości komórek rozrodczych pochodzących od ojca i matki, w łonie matki
          rozwinie się nowy, zdolny do samodzielnego życia organizm ludzki - dziecko.
          (...) Płeć dziecka jest określona już w momencie zapłodnienia". Wiesława Gołda,
          Jadwiga Wardas, Biologia. Podręcznik dla klasy siódmej szkoły podstawowej, Nowa
          Era, Warszawa 1998, s. 116;
          "Rozwój człowieka rozpoczyna się w momencie połączenia się plemnika z komórką
          jajową (zapłodnienie) w wyniku aktu płciowego". Barbara Gulewicz, Biologia.
          Podręcznik do klasy siódmej szkoły podstawowej, Wydawnictwo ABC, Poznań 1999,
          s. 132;
          "Przebieg rozwoju osobniczego człowieka jest uwarunkowany dziedzicznie i
          utrwalony w ciągu milionów lat ewolucji. Rozwój osobniczy rozpoczyna się od
          momentu zapłodnienia i składa się z następujących okresów: zarodkowo-płodowego,
          dziecięcego, młodzieńczego, dorosłego oraz starości". (s. 94) "Życie dziecka
          nie zaczyna się w chwili jego przyjścia na świat, ale w już w momencie
          zapłodnienia". (s. 104) Cezary W. Korczak, Lech Zdunkiewicz, Biologia i higiena
          człowieka. Podręcznik dla klasy siódmej szkoły podstawowej, Wydawnictwa Szkolne
          i Pedagogiczne, Warszawa 1994;

• wiktoria21 Re: D.K.-fanatycy won!!! 28.05.03, 11:42
            Gość portalu: D.K. napisał(a):

> Poczytaj w podręcznikach:
            > "Zapłodnienie to początek nowego życia". Barbara Gulewicz, Biologia.
            Podręcznik
            >
            > do klasy czwartej szkoły podstawowej, Wydawnictwo ABC, Poznań 1999, s. 77;
            > "W ciągu dziewięciu miesięcy od momentu zapłodnienia z dwóch mikroskopijnej
            > wielkości komórek rozrodczych pochodzących od ojca i matki, w łonie matki
            > rozwinie się nowy, zdolny do samodzielnego życia organizm ludzki - dziecko.
            > (...) Płeć dziecka jest określona już w momencie zapłodnienia". Wiesława
            Gołda,
            >
            > Jadwiga Wardas, Biologia. Podręcznik dla klasy siódmej szkoły podstawowej,
            Nowa
            >
            > Era, Warszawa 1998, s. 116;
            > "Rozwój człowieka rozpoczyna się w momencie połączenia się plemnika z komórką
            > jajową (zapłodnienie) w wyniku aktu płciowego". Barbara Gulewicz, Biologia.
            > Podręcznik do klasy siódmej szkoły podstawowej, Wydawnictwo ABC, Poznań 1999,
            > s. 132;
            > "Przebieg rozwoju osobniczego człowieka jest uwarunkowany dziedzicznie i
            > utrwalony w ciągu milionów lat ewolucji. Rozwój osobniczy rozpoczyna się od
            > momentu zapłodnienia i składa się z następujących okresów: zarodkowo-
            płodowego,
            >
            > dziecięcego, młodzieńczego, dorosłego oraz starości". (s. 94) "Życie dziecka
            > nie zaczyna się w chwili jego przyjścia na świat, ale w już w momencie
            > zapłodnienia". (s. 104) Cezary W. Korczak, Lech Zdunkiewicz, Biologia i
            higiena
            >
            > człowieka. Podręcznik dla klasy siódmej szkoły podstawowej, Wydawnictwa
            Szkolne
            >
            > i Pedagogiczne, Warszawa 1994;
            >
            >
            >

fanatyków tu nie potrzeba
            • agrafek Re: D.K.-fanatycy won!!! 28.05.03, 13:11
              Rzeczywiście. Fanatyków nie potrzeba. Ani tu, ani nigdzie indziej. Ale jakaś
              dyskusja oparta na czymś więcej niż tylko wyrażenie własnego zdania nie poparte
              praktycznie niczym, może się okazać jakby mniej zbędne.
            • miswaki Re: D.K.-fanatycy won!!! 02.06.03, 13:13
              wiktoria21 napisała:

> fanatyków tu nie potrzeba
              Nareszcie jakiś głos rozsądku :-).
        • Gość: D.K. Oto człowiek IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 21:49
          Nawet aborterzy, którzy zabijałą dziecko w łonie matki mówią, że to mały
          człowiek. Jakieś zwyrodnienie każe im mimo wszystko zabijać. Wszędzie, również
          w środowisku lekarskim, zdarzają się najpotworniejsze zwyrodnienia. Zresztą, to
          nie są lekarze, tylko aborterzy - mordercy dzieci nienarodzonych.
          Pozdrawiam
          • wiktoria21 Re: D.K.-fanatyzm powinno się leczyć,n/txt 28.05.03, 11:43
            Gość portalu: D.K. napisał(a):

> Nawet aborterzy, którzy zabijałą dziecko w łonie matki mówią, że to mały
            > człowiek. Jakieś zwyrodnienie każe im mimo wszystko zabijać. Wszędzie,
            również
            > w środowisku lekarskim, zdarzają się najpotworniejsze zwyrodnienia. Zresztą,
            to
            >
            > nie są lekarze, tylko aborterzy - mordercy dzieci nienarodzonych.
            > Pozdrawiam
            • Gość: Joanna Re: D.K.-fanatyzm powinno się leczyć,n/txt IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 18:34
              zasuwaj pierwsza do psychiatry
      • miswaki Re: Aborcja 02.06.03, 13:11
        alicjakol napisała:

>
        > dlaczego chcesz ZABIĆ NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA ty qrwo!!!Będziesz z
        > tym życ do końca swoich dni.Kopulować to się umiało, a teraz chcę sie pozbyć
        > dziecka , ty szmato..!!!
        Ton Twojej wypowiedzi najlepiej swiadczy o poziomie intelektualnym, jaki
        reprezentujesz. Nazywanie kogoś kur.., szmatą etc nie wydaje mi się na miejscu,
        ale cóż- najwyrażniej zamiast rzeczowych argumentów potrafisz tylko i wyłącznie
        używać wyzwisk. Poza tym w temacie postu ani jego treści nie prosiłam o ocenę
        mojej postawy moralnej więc radze wrócić do szkoły podstawowej- tam chyba
        jeszcze uczą czytania tekstu ze zrozumieniem treści.
    • Gość: hot_dog Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.03, 10:47
      A ja sie zastanawiam, czy ten pierwszy post, to nie jest kolejna prowokacja.
      Sorry, za takie podejrzenie, ale wydaje mi sie, że jak ktoś ma taki problem, to
      nie startuje z nim na publiczne forum. Fakt, Ze w naszym kraju nie mozna tego
      przeprowadzic "na życzenie" nie oznacza, że nie istnieją takie mozliwości.(Tak
      szanowni ustawodawcy). Wystarczy uważniej poczytać ogłoszenia w codziennej
      prasie.A takie postawienie sprawy na forum to typowe "wywołanie wilka z lasu".
      Może niektórym brak aktywności naczelnego obrońcy "dziecka napoczętego"
      BruskaVruska???
      • Gość: hot-dog Re: Aborcja-argumenty z podręcznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 14:26
        Przykro mi, ale te podręczniki zostały napisane i wydane w pewnym określonym
        duchu.Proszę zobaczyc daty. Sa tak samo w tej tematyce ukierunkowane, jak
        podręczniki do wychowania do życia w rodzine, pisane pod dyktando pewnej opcji.
        W tym samym czasie zniknęły z podręczników tematy związane z pochodzeniem
        człowieka jako gatunku.Nie jestem zwolennikiem aborcji, jako środka regulacji
        urodzin, ale argumenty obrońców, a zwłaszcza ubezwłasnowolnienie kobiety, tam
        gdzie zachodzą najrozmaitsze obawy itp. i sprowadzenie jej jedynie do roli
        żywego inkubatora, to zwyczajne łamanie praw człowieka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka