miswaki 22.05.03, 20:25 Mam pytanie- ile kosztuje taki zabieg i jak można znaleźć lekarza wykonującego to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lady Re: Aborcja IP: 148.228.174.* 22.05.03, 20:45 juz byl ten watek jakis czas temu, ok 200 listow. pogrzeb moze lepiej w wyszukiwarce, jesli Cie to interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woitek Re: Aborcja IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.03, 04:59 miswaki napisała: > Mam pytanie- ile kosztuje taki zabieg i jak można znaleźć lekarza > wykonującego to? -------------------------------------------------------------------------------- ----Kazdy lekarz to zrobi w prywatnym gabinecie za okolo 2 tys.Jakbys miala jakies problemy to daj znac i Ci pomoge mam w rodzinie 3 ginekologow i wszyscy to robia bo jak sami mowia inaczej by nie wyzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjakol Re: Aborcja 26.05.03, 15:09 miswaki napisała: > Mam pytanie- ile kosztuje taki zabieg i jak można znaleźć lekarza > wykonującego to? dlaczego chcesz ZABIĆ NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA ty qrwo!!!Będziesz z tym życ do końca swoich dni.Kopulować to się umiało, a teraz chcę sie pozbyć dziecka , ty szmato..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka Re: Aborcja IP: *.chello.pl 26.05.03, 16:18 alicjakol napisała: > dlaczego chcesz ZABIĆ NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA ty qrwo!!!Będziesz z > tym życ do końca swoich dni.Kopulować to się umiało, a teraz chcę sie pozbyć > dziecka , ty szmato..!!! Przede wszystkim embrion to nie człowiek, ale sama możliwość. Taka samą możliwością człowieka jest twoja komórka jajowa, każda którą tak niefrasobliwie tracisz podczas miesiączki. Dlaczego nie opłakujesz każdej takiej straty? A może nie wiesz, że z samej tylko komórki jajowej też może się rozwinąć człowiek? Wystarczy mechaniczny bodziec. Plemnik nie jest wcale potrzebny. Albo jesteś nie douczona, albo chcesz innym narzucać swoje religijne poglądy i to w sposób bardzo niecenzuralny. Brzydki zwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjakol Re: Aborcja 26.05.03, 17:12 Gość portalu: miłka napisał(a): > alicjakol napisała: > > > dlaczego chcesz ZABIĆ NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA ty qrwo!!!Będziesz > z > > tym życ do końca swoich dni.Kopulować to się umiało, a teraz chcę sie pozb > yć > > dziecka , ty szmato..!!! > > Przede wszystkim embrion to nie człowiek, ale sama możliwość. Taka samą > możliwością człowieka jest twoja komórka jajowa, każda którą tak niefrasobliwie > > tracisz podczas miesiączki. Dlaczego nie opłakujesz każdej takiej straty? A > może nie wiesz, że z samej tylko komórki jajowej też może się rozwinąć > człowiek? Wystarczy mechaniczny bodziec. Plemnik nie jest wcale potrzebny. > Albo jesteś nie douczona, albo chcesz innym narzucać swoje religijne poglądy i > to w sposób bardzo niecenzuralny. Brzydki zwyczaj. po pierwsze embrion a komórka jajowa to dwa różne pojęcia.Skoro ktoś decyduje się na zabieg aborcji, to robi to ze względu na chęć powstrzymania rozwoju czegoś , a w tym przypadku kogoś, CO JUŻ ISTNIEJE I SIĘ ROZWIJA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka Re: Aborcja IP: *.chello.pl 26.05.03, 17:32 Pojęcia róznę, ale w obu wypadkach jest to ta sama i tylko możliwość człowieka. Mówisz, że już się rozwija. Prawda, ale zauważ, że nie ma gwarancji co do dalszych losów. W pierwszych tygodniach ciąży obumiera w sposób naturalny, bez ingerencji, trzydzieści procent takich embrionów. Najczęściej kobieta nawet nie wie, że była w ciąży. W dalszych tygodniach i miesiącach ten procent bardzo spada, ale nadal nikt nie zagwarantuje, że dojdzie do rozwoju i narodzin człowieka. Jeśli szczęśliwie do tego jednak dojdzie, to zauważ, że tylko i wyłącznie w ciele matki, bez której udziału nic z tego nie wyjdzie. Kobieta jest zaś w pełni ukształtowaną, myślącą istotą świadomą swego istnienia, czego nie da się powiedzieć o kilkutygodniowym embrionie i przedewszystkim jej prawa muszą być zagwarantowane. Inna jest kwestia moralna. Tę każdy rozstrzyga w swej duszy i nikt nie ma prawa narzucać mu swojego zdania i norm moralnych, szczególnie kiedy w grę wchodzą względy religijne, co podejrzewam u ciebie. Twój wybuch pełen ostrych słów sugeruje mi, że jesteś osobą młodą, albo bardzo młodą i jeszcze wiele przed tobą do przemyślenia. Teraz zapewne kierujesz się tylko tym co nakładziono ci do głowy podczas procesu wychowania. Czas na samodzielne świadome myślenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alicjakol Re: Aborcja 26.05.03, 17:56 Gość portalu: miłka napisał(a): > Pojęcia róznę, ale w obu wypadkach jest to ta sama i tylko możliwość człowieka. > Mówisz, że już się rozwija. Prawda, ale zauważ, że nie ma gwarancji co do > dalszych losów. W pierwszych tygodniach ciąży obumiera w sposób naturalny, bez > ingerencji, trzydzieści procent takich embrionów. Najczęściej kobieta nawet nie > > wie, że była w ciąży. W dalszych tygodniach i miesiącach ten procent bardzo > spada, ale nadal nikt nie zagwarantuje, że dojdzie do rozwoju i narodzin > człowieka. Jeśli szczęśliwie do tego jednak dojdzie, to zauważ, że tylko i > wyłącznie w ciele matki, bez której udziału nic z tego nie wyjdzie. Kobieta > jest zaś w pełni ukształtowaną, myślącą istotą świadomą swego istnienia, czego > nie da się powiedzieć o kilkutygodniowym embrionie i przedewszystkim jej prawa > muszą być zagwarantowane. Inna jest kwestia moralna. Tę każdy rozstrzyga w swej > > duszy i nikt nie ma prawa narzucać mu swojego zdania i norm moralnych, > szczególnie kiedy w grę wchodzą względy religijne, co podejrzewam u ciebie. > Twój wybuch pełen ostrych słów sugeruje mi, że jesteś osobą młodą, albo bardzo > młodą i jeszcze wiele przed tobą do przemyślenia. Teraz zapewne kierujesz się > tylko tym co nakładziono ci do głowy podczas procesu wychowania. Czas na > samodzielne świadome myślenie. > Pozdrawiam natomiast twój wybuch bełkotu na temat płodu i praw kobiet sugeruje, że próbujesz tłumaczyć sobie dlaczego aborcja może być o.k. , chociaż sama dobrze wiesz ,że aborcja , to zabijanie dzieci nienarodzonych.Tak więc twoje tłumaczenie się jest najlepszym dowodem na to, że nigdy sie z tym zabójstwem niewinnej istoty nie pogodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka Re: Aborcja IP: *.chello.pl 26.05.03, 18:12 Znowu nieładnie. Obrażasz mnie, chociaż ja ciebie nie obrażam. Brak kultury składam na karb silnych emocji i młodego wieku. Przypisujesz mi swoje poglądy i uczucia. W psychologii to się nazywa projekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjakol Re: Aborcja 26.05.03, 18:18 Gość portalu: miłka napisał(a): > Znowu nieładnie. Obrażasz mnie, chociaż ja ciebie nie obrażam. Brak kultury > składam na karb silnych emocji i młodego wieku. > Przypisujesz mi swoje poglądy i uczucia. W psychologii to się nazywa projekcja. to nie brak kultury, tylko umiejetność przedstawienia faktów, które dla wiekszości ludzi są oczywiste, tak jak prawo do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka Re: Aborcja IP: *.chello.pl 26.05.03, 19:18 alicjakol napisała: > to nie brak kultury, tylko umiejetność przedstawienia faktów, które dla > wiekszości ludzi są oczywiste, tak jak prawo do życia. Obrzucanie innych epitetami i nazywanie ich wypowiedzi bełkotem, to brak kultury, a nie umiejetność przedstawiania faktów, co dla wiekszości ludzi jest oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Aborcja 27.05.03, 17:15 Kobieta jest naturalnie osobą, istotą myślącą i ukształtowaną - przy czym zakładam, że przyjmujemy tu jakąś normę. Wezwany jednak przez Barbinator do boju o prawa antyfeministów, pragnę wtrącić, że skoro przyjmujemy takie założenia co do kobiety nie widzę przeciwskazań by przyjąć je także i do mężczyzny. Jeśli więc ciąża nie jest wynikiem gwałtu, to odnoszę wrażenie, że skoro rozmawiamy o odpowiedzialności dojrzałych, myślących i ukształtowanych ludzi, stawianie sprawy w sposób następujący: "kobieta powinna decydować bo to wyłącznie jej sprawa" jest nie na miejscu i dyskryminuje mężczyzn. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.K. Re: Aborcja IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 21:39 Poczytaj w podręcznikach: "Zapłodnienie to początek nowego życia". Barbara Gulewicz, Biologia. Podręcznik do klasy czwartej szkoły podstawowej, Wydawnictwo ABC, Poznań 1999, s. 77; "W ciągu dziewięciu miesięcy od momentu zapłodnienia z dwóch mikroskopijnej wielkości komórek rozrodczych pochodzących od ojca i matki, w łonie matki rozwinie się nowy, zdolny do samodzielnego życia organizm ludzki - dziecko. (...) Płeć dziecka jest określona już w momencie zapłodnienia". Wiesława Gołda, Jadwiga Wardas, Biologia. Podręcznik dla klasy siódmej szkoły podstawowej, Nowa Era, Warszawa 1998, s. 116; "Rozwój człowieka rozpoczyna się w momencie połączenia się plemnika z komórką jajową (zapłodnienie) w wyniku aktu płciowego". Barbara Gulewicz, Biologia. Podręcznik do klasy siódmej szkoły podstawowej, Wydawnictwo ABC, Poznań 1999, s. 132; "Przebieg rozwoju osobniczego człowieka jest uwarunkowany dziedzicznie i utrwalony w ciągu milionów lat ewolucji. Rozwój osobniczy rozpoczyna się od momentu zapłodnienia i składa się z następujących okresów: zarodkowo-płodowego, dziecięcego, młodzieńczego, dorosłego oraz starości". (s. 94) "Życie dziecka nie zaczyna się w chwili jego przyjścia na świat, ale w już w momencie zapłodnienia". (s. 104) Cezary W. Korczak, Lech Zdunkiewicz, Biologia i higiena człowieka. Podręcznik dla klasy siódmej szkoły podstawowej, Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, Warszawa 1994; Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria21 Re: D.K.-fanatycy won!!! 28.05.03, 11:42 Gość portalu: D.K. napisał(a): > Poczytaj w podręcznikach: > "Zapłodnienie to początek nowego życia". Barbara Gulewicz, Biologia. Podręcznik > > do klasy czwartej szkoły podstawowej, Wydawnictwo ABC, Poznań 1999, s. 77; > "W ciągu dziewięciu miesięcy od momentu zapłodnienia z dwóch mikroskopijnej > wielkości komórek rozrodczych pochodzących od ojca i matki, w łonie matki > rozwinie się nowy, zdolny do samodzielnego życia organizm ludzki - dziecko. > (...) Płeć dziecka jest określona już w momencie zapłodnienia". Wiesława Gołda, > > Jadwiga Wardas, Biologia. Podręcznik dla klasy siódmej szkoły podstawowej, Nowa > > Era, Warszawa 1998, s. 116; > "Rozwój człowieka rozpoczyna się w momencie połączenia się plemnika z komórką > jajową (zapłodnienie) w wyniku aktu płciowego". Barbara Gulewicz, Biologia. > Podręcznik do klasy siódmej szkoły podstawowej, Wydawnictwo ABC, Poznań 1999, > s. 132; > "Przebieg rozwoju osobniczego człowieka jest uwarunkowany dziedzicznie i > utrwalony w ciągu milionów lat ewolucji. Rozwój osobniczy rozpoczyna się od > momentu zapłodnienia i składa się z następujących okresów: zarodkowo- płodowego, > > dziecięcego, młodzieńczego, dorosłego oraz starości". (s. 94) "Życie dziecka > nie zaczyna się w chwili jego przyjścia na świat, ale w już w momencie > zapłodnienia". (s. 104) Cezary W. Korczak, Lech Zdunkiewicz, Biologia i higiena > > człowieka. Podręcznik dla klasy siódmej szkoły podstawowej, Wydawnictwa Szkolne > > i Pedagogiczne, Warszawa 1994; > > > fanatyków tu nie potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: D.K.-fanatycy won!!! 28.05.03, 13:11 Rzeczywiście. Fanatyków nie potrzeba. Ani tu, ani nigdzie indziej. Ale jakaś dyskusja oparta na czymś więcej niż tylko wyrażenie własnego zdania nie poparte praktycznie niczym, może się okazać jakby mniej zbędne. Odpowiedz Link Zgłoś
miswaki Re: D.K.-fanatycy won!!! 02.06.03, 13:13 wiktoria21 napisała: > fanatyków tu nie potrzeba Nareszcie jakiś głos rozsądku :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.K. Oto człowiek IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 21:49 Nawet aborterzy, którzy zabijałą dziecko w łonie matki mówią, że to mały człowiek. Jakieś zwyrodnienie każe im mimo wszystko zabijać. Wszędzie, również w środowisku lekarskim, zdarzają się najpotworniejsze zwyrodnienia. Zresztą, to nie są lekarze, tylko aborterzy - mordercy dzieci nienarodzonych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria21 Re: D.K.-fanatyzm powinno się leczyć,n/txt 28.05.03, 11:43 Gość portalu: D.K. napisał(a): > Nawet aborterzy, którzy zabijałą dziecko w łonie matki mówią, że to mały > człowiek. Jakieś zwyrodnienie każe im mimo wszystko zabijać. Wszędzie, również > w środowisku lekarskim, zdarzają się najpotworniejsze zwyrodnienia. Zresztą, to > > nie są lekarze, tylko aborterzy - mordercy dzieci nienarodzonych. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: D.K.-fanatyzm powinno się leczyć,n/txt IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 18:34 zasuwaj pierwsza do psychiatry Odpowiedz Link Zgłoś
miswaki Re: Aborcja 02.06.03, 13:11 alicjakol napisała: > > dlaczego chcesz ZABIĆ NIEWINNEGO, BEZBRONNEGO CZŁOWIEKA ty qrwo!!!Będziesz z > tym życ do końca swoich dni.Kopulować to się umiało, a teraz chcę sie pozbyć > dziecka , ty szmato..!!! Ton Twojej wypowiedzi najlepiej swiadczy o poziomie intelektualnym, jaki reprezentujesz. Nazywanie kogoś kur.., szmatą etc nie wydaje mi się na miejscu, ale cóż- najwyrażniej zamiast rzeczowych argumentów potrafisz tylko i wyłącznie używać wyzwisk. Poza tym w temacie postu ani jego treści nie prosiłam o ocenę mojej postawy moralnej więc radze wrócić do szkoły podstawowej- tam chyba jeszcze uczą czytania tekstu ze zrozumieniem treści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot_dog Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.03, 10:47 A ja sie zastanawiam, czy ten pierwszy post, to nie jest kolejna prowokacja. Sorry, za takie podejrzenie, ale wydaje mi sie, że jak ktoś ma taki problem, to nie startuje z nim na publiczne forum. Fakt, Ze w naszym kraju nie mozna tego przeprowadzic "na życzenie" nie oznacza, że nie istnieją takie mozliwości.(Tak szanowni ustawodawcy). Wystarczy uważniej poczytać ogłoszenia w codziennej prasie.A takie postawienie sprawy na forum to typowe "wywołanie wilka z lasu". Może niektórym brak aktywności naczelnego obrońcy "dziecka napoczętego" BruskaVruska??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot-dog Re: Aborcja-argumenty z podręcznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.03, 14:26 Przykro mi, ale te podręczniki zostały napisane i wydane w pewnym określonym duchu.Proszę zobaczyc daty. Sa tak samo w tej tematyce ukierunkowane, jak podręczniki do wychowania do życia w rodzine, pisane pod dyktando pewnej opcji. W tym samym czasie zniknęły z podręczników tematy związane z pochodzeniem człowieka jako gatunku.Nie jestem zwolennikiem aborcji, jako środka regulacji urodzin, ale argumenty obrońców, a zwłaszcza ubezwłasnowolnienie kobiety, tam gdzie zachodzą najrozmaitsze obawy itp. i sprowadzenie jej jedynie do roli żywego inkubatora, to zwyczajne łamanie praw człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś