pavvka 01.04.08, 15:23 www.sport.pl/sport/1,74696,5073164.html A tak a propos (albo i nie), kobiecą koszykówką w USA podobno interesują się głównie lesbijki: www.tampabay.com/news/business/economicdevelopment/article436883.ece Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocia_noga Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 15:55 Zobaczymy jutro, czy to nie primaaprilisowy njus. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 15:59 To o lesbijkach nie jest primaaprilisowe, czytałem ten tekst już ze 2 dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:04 No, ok.To z rozróbami też przecież może być faktem,nie widze w tym nic dziwnego.Chyba każdy spotkał w zyciu miłośniczkę rozróby. Ciekawa tylko jestem, czy GW wstawiła to jako żart 1 kwietniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:06 Ale czy cokolwiek w ogóle wynika z tego tu oto tematu, tak pracowicie zalozonego? Równie ten temat sensowny jak zapytanie z glupia frant "a slyszalam, ze ponoc chlopy to brzydkie jajka maja" ;> Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:10 Mogłoby coś wynikać dla zwolenników teorii, że kobiety są z natury łagodne. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:08 jak taka kobieta nie ma skarpet do cerowania to i agresja sie w niej budzi Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:21 Halo, czy mówie z redakcja "Spóznione Wiadomosci"? Pan pavka od teraz chce zmienic swój abonament na "Odgrzewane Zbuki Antyczne", w promocji z pakietem "Zwolennicy Lagodnych Teorii" Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:16 A jak to jest np z pilka nozna? W USA jest zawodowa liga kobiecej pilki noznej. Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:26 bene_gesserit napisała: > A jak to jest np z pilka nozna? W USA jest zawodowa liga kobiecej > pilki noznej. W innych cywilizowanych krajach tez, ale patriarchat nawet i na Zachodzie wypycha wszystkie kobiece ligi na margines i fetuje tylko panów - za to z taka moca, jakby sport byl sakramentem kazdego tworu zwanego "Prawdziwym Facetem". Kobiece ligi pilki noznej kilka miesiecy temu rozegraly swoje mistrzostwa swiatowe, ale o tym nikt ani widu ani slychu, nie wiadomo kto wygral. Wiecej miejsca poswieca sie "meskiemu" golfowi, pingpongowi i innym wazkim swietosciom. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:44 W Polsce ani widu ani słychu. Ale też i nasza kobieca reprezentacja piłkarska się kompletnie nie liczy. A w niektórych krajach kobiecy futbol jest w miarę popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:47 pavvka napisał: > Ale też i nasza kobieca reprezentacja > piłkarska się kompletnie nie liczy. W odróznieniu oczywiscie od naszych meskich orlów, ach ach, tych zlocistych zwyciezców? Odpowiedz Link Zgłoś
tracer81 Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:54 >W odróznieniu oczywiscie od naszych meskich orlów, ach ach, tych >zlocistych zwyciezców? Męskie "orły" w IV ligi bez trudu radzą sobie z kobiecą reprezentacją. Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:59 tracer81 napisał: > Męskie "orły" w IV ligi bez trudu radzą sobie z kobiecą reprezentacją. Bijac je czy kopiac? ;P Badz laskaw podac linka do zawodów lig mieszanych polskich, bo nie wiedzialam o nich :) Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 02:18 > tracer81 napisał: > > Męskie "orły" w IV ligi bez trudu radzą sobie z kobiecą > reprezentacją. > > Bijac je czy kopiac? ;P Ogrywając je na boisku. AZS Wrocław, druzyna, która od siedmiu lat zdobywa co sezon mistrzostwo Polski kobiet i w której gra chyba ze 6 reprezentantek kraju, rozegrala swojego czasu parę meczow towarzyskich z czwarto- i piątoligowymi druzynami z Wrocławia i okolic. Sparingi konczyły się porażkami dziewczyn przy wynikach oscylujących gdzieś w okolicach 0:6, 0:8... Mistrzynie świata w piłce nożnej w meczu z jakąkolwiek polską pierwszoligową męską druzyną byłyby kompletnie bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 02:30 Aha, a druzyny koedukacyjne jak najbardziej istnieją. Mozna wstawiać dziewczęta do skladu w kategorii żaków i bodajże młodzików i to w regularnych rozgrywkach. Pozwalają na to przepisy. Pozniej niestety fizjologia robi swoje i regulaminy nakazują rodzielać futbolowych adeptów obu płci - roznice obu płci w dynamice, sile, szybkości w wieku mniej więcej 12 lat to juz jest przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 03:16 strusi_ogon napisał: > Mistrzynie świata w piłce nożnej w meczu z jakąkolwiek polską >pierwszoligową> męską druzyną byłyby kompletnie bez szans. No bez przesady, smiem mniemac, ze Brazylijki jednak dalyby popalic polskim druzynistom, a kto wie, czy by i nie wygraly. A zreszta tak to sobie mozemy gdybac do blogiej smierci - tylko empiria to moze rozsadzic :) Zreszta.. mnie to malo wzrusza, czy wygraja mezczyzni, czy kobiety. O cos innego mi tu chodzi a mianowicie o transmisje i czas w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 11:53 Nie mniemaj, Brazylia w kobiecej piłce nożnej nie znaczy tyle co w męskiej. Prędzej porażki spodziewałbym się po meczu z Niemkami czy Amerykankami, ale to i tak jest dość wątpliwe. Pewnych rzeczy się nie przeskoczy, jak na przykład warunków fizycznych. > O cos innego mi tu chodzi a mianowicie o transmisje i czas w > mediach. Na szlagierowe mecze w kobiecej ekstraklasie, typu AZS Wrocław - Czarni Sosnowiec przychodzi mniej niż 100 osób. Tylu kibiców ogląda szlagierowe pojedynki rezerw Muchoboru Wrocław z LZS Magnice, liderów klasy C (VIII Liga). Zainteresowanie mediami jest mniej więcej proporcjonalne do zainteresowania kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 11:58 lezbobimbo napisała: > pavvka napisał: > > Ale też i nasza kobieca reprezentacja > > piłkarska się kompletnie nie liczy. > > W odróznieniu oczywiscie od naszych meskich orlów, ach ach, tych > zlocistych zwyciezców? Złocistych jak złocistych, ale do MŚ i ME się zakwalifikowali, a kobietom się jeszcze nigdy nie udało tej sztuki dokonać. A w ogóle z tymi pretensjami to nie do mnie, bo ja piłki kopanej nie lubię w wykonaniu żadnej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
tracer81 Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:49 >Kobiece ligi pilki noznej kilka miesiecy temu rozegraly swoje >mistrzostwa swiatowe, ale o tym nikt ani widu ani slychu, nie >wiadomo kto wygral. Wiecej miejsca poswieca sie "meskiemu" golfowi, >pingpongowi i innym wazkim swietosciom. No bo kto by to oglądał w telewizji? Sportowo to co kobiece na dużo słabszym poziomie. W WNBA któraś wsad wykona tylko od święta a taktyka w grze wydaje się dla kobiet czymś strasznie trudnym. Nawet polska reprezentacja kobiet w piłce kopanej jest tak słaba, że ogranie grupy facetów z tych najniższych lig jest dla nich czymś nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 16:57 tracer81 napisał: >No bo kto by to oglądał w telewizji? Ach, moze jakies kobiety by to ogladnely? A moze nawet i jacys mezczyzni? Tylko nie wiem, czy w takich przypadkach nie usycha mezczyznom przyrodzenie? Czy naprawde tak trudno sobie to wyobrazic w patriarchacie, biegajace sportowczynie w telewizji? Ja bym bardzo chetnie obejrzala transmisje, jak to Brazylijki wszystkim wlepiaja bramke za bramka :)))) >Sportowo to co kobiece na dużo słabszym poziomie. >Nawet polska >reprezentacja kobiet w piłce ko>panej jest tak słaba, że ogranie >grupy facetów z tych najniższych >lig jest dla nich czymś nie do >przejścia. A skad o tym wiesz, kto by kogo ogral? Takich zawodów o ile wiem, jeszcze nie bylo. Zreszta nawet "najslabsza", "najbardziej sie nie liczaca" druzyna polskich kobiet ogralaby Cie, ekspercie, w 3 minuty - one w koncu trenuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
tracer81 Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 17:06 > A skad o tym wiesz, kto by kogo ogral? Takich zawodów o ile wiem, > jeszcze nie bylo. Panie grają sparingi z męskimi drużynami. Szans nie mają żadnych- ktoś tu już pisał o przegrywanych przez "reprezentantki" sparingach z najniższymi ligowcami. A poza tym kobiety są dużo słabsze fizycznie od mężczyzn a ich organizmy mniej wydolne. Odpowiedz Link Zgłoś
tracer81 Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 17:08 >A moze nawet i jacys >mezczyzni? Tylko nie wiem, czy w takich przypadkach nie usycha >mezczyznom przyrodzenie? A dużo takich masochistów? Polską ligę trudno oglądać po zobaczeniu meczu ligi angielskiej a co dopiero patrzeć na dużo słabsze w tym rzemiośle kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 18:44 lezbobimbo napisała: > Ach, moze jakies kobiety by to ogladnely? A moze nawet i jacys > mezczyzni? Ja bardzo lubię oglądać koleżankowe łyżwiarstwo figurowe ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 12:00 > Ach, moze jakies kobiety by to ogladnely? A moze nawet i jacys > mezczyzni? Jaki więc problem? W internetowych telewizjach pełno było relacji z MŚ 2007. Czyżby kobiety nie wpadły na pomysł by oglądać relację z meczu przez internet? Niemożliwe. > Ja bym bardzo chetnie obejrzala transmisje, jak to Brazylijki > wszystkim wlepiaja bramke za bramka :)))) To nic dziwnego, że telewizja nie transmitowała tego. Nie można pokazać czegoś co nie istnieje:) > Zreszta nawet "najslabsza", "najbardziej sie nie liczaca" druzyna > polskich kobiet ogralaby Cie, ekspercie, w 3 minuty - one w koncu > trenuja Taaak, trening czyni mistrza?:) Wątpię by "najsłabsza", "najbardziej się nie licząca" drużyna polskich kobiet ograłaby amatorów. Tytuł najsłabszych do czegoś zobowiązuje, a warunków fizycznych nawet trenujące piłkarki nie przeskoczą. Tak przecież jest choćby w koszykówce. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 17:06 lezbobimbo napisała: > bene_gesserit napisała: > > > A jak to jest np z pilka nozna? W USA jest zawodowa liga kobiecej > > pilki noznej. > > W innych cywilizowanych krajach tez, ale patriarchat nawet i na > Zachodzie wypycha wszystkie kobiece ligi na margines i fetuje tylko > panów - za to z taka moca, jakby sport byl sakramentem kazdego tworu > zwanego "Prawdziwym Facetem". > Kobiece ligi pilki noznej kilka miesiecy temu rozegraly swoje > mistrzostwa swiatowe, ale o tym nikt ani widu ani slychu, nie > wiadomo kto wygral. Wiecej miejsca poswieca sie "meskiemu" golfowi, > pingpongowi i innym wazkim swietosciom. Zawodowa liga jest w innych niz USA krajach? Nie wydaje mi sie. W USA noga zyskala popularnosc wsrod dziewczyn glownie dlatego, ze jest o wiele mniej brutalna i kontaktowa niz amerykanski futbol - dlatego jest sportem dziewczynskim. No a wyniki, ligi itd kobiecej nogi moze dlatego nie sa takie wazne, bo malo kogo interesuja. Ja to np mam w nosie, chociaz kibicuje jedynej w lidze mojego chlopa druzynie mesko-damskiej, zeby sie dostali do pierwszej trojki. Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 17:35 bene_gesserit napisała: > Zawodowa liga jest w innych niz USA krajach? Nie wydaje mi sie. Oczywiscie ze jest! We wszystkich krajach swiata, w których uznaje sie sportowczynie. W Skandynawii, Niemczech, Anglii, Francji, Czechach, Rumunii, Wloszech, Hiszpanii, Chorwacji, Grecji, Rosji etc - slowem w calej Europie, nawet z Klechistanem - i w polowie Azji, i w Australii, Kanadzie, Meksyku no i oczywiscie w Brazylii i Argentynie i innych krajach amerykanskich. O dziwo, sa tez nawet Iranki i Egipcjanki w tej lidze :) > No a wyniki, ligi itd kobiecej nogi moze dlatego nie sa takie > wazne, bo malo kogo interesuja. Ja to np mam w nosie, chociaz > kibicuje jedynej w lidze mojego chlopa druzynie mesko-damskiej, > zeby sie dostali do pierwszej trojki. Ja wlasciwie nie kibicuje, bo wole sport uprawiac czynnie niz przygladac sie w tivi. Ale kobiecy sport interesuje mnie przed wszystkim ze wzgledu na niejaka "swiezosc" czyli rzadkie wystepowanie w massmediach. Ja sie tutaj rozpisuje "dla zasady" bo mnie dziwi, ze o kobietach malo co slychac, nawet w skali swiatowej, a o facetach zawsze, nawet o tym golfie czy lokalnych zaglówkach. Jesli przestrzen publiczna juz tak zapchana tym sportem, to dlaczego tylko facetami? O to mi biega (na tych boiskach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 17:43 Amatorskie albo pol-profesjonalne kluby i rozgrywki kobiece sa rowniez w Polsce. A skoro cywilizowany swiat ma juz dla kobiet kluby profesjonalne, to znaczy, ze to sie oplaca, a jesli sie oplaca, to znaczy, ze jest coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lezbobimbo Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 17:54 bene_gesserit napisała: > Amatorskie albo pol-profesjonalne kluby i rozgrywki kobiece sa > rowniez w Polsce. A skoro cywilizowany swiat ma juz dla kobiet > kluby profesjonalne, to znaczy, ze to sie oplaca, a jesli sie > oplaca, to znaczy, ze jest coraz lepiej. Amen i enter :) Aczkolwiek z obecnoscia w mediach potrafi nadal byc dziwnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 12:14 > Oczywiscie ze jest! We wszystkich krajach swiata, w których uznaje > sie sportowczynie. E tam, przesadzasz. Lig zawodowych nie ma aż tylu co wymieniłas. Nie ma ich w Stanach Zjednoczonych bo tam zawodowa liga zbankrutowała kilka lat temu i obecna jest amatorska, a w Anglii liga jest pół-amatorska. W Brazylii zaś nie ma klasycznej ligi, są turnieje, których zwycięski zespół od biedy można nazwać mistrzem kraju. W Polsce też kluby zasadniczo nie są zawodowe, na czele z mistrzem kraju AZS AWF Wrocław. > Ja sie tutaj rozpisuje "dla zasady" bo mnie dziwi, ze o kobietach > malo co slychac, nawet w skali swiatowej, Może przestań słuchać, zacznij czytać? W gazetach sportowych jest bardzo dużo o kobiecym sporcie. W przypadku siatkówki czy koszykówki przegrywają jedynie z piłką nożną. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Agresywne kobiety 01.04.08, 18:22 Bzdury tu gadacie o tym ideologicznym dyskryminowaniu kobiecego sportu. Tenis kobiecy jest na równi popularny z męskim, siatkówka też, lekka atletyka tak samo, Yelena Isinbayeva jest megagwiazdą. A piłka nożna kobiet nie zdobyła popularności bo jest koszmarnie nudna i powolna. Sport musi się podobać wtedy jest popularny - ja np. wolę kobiecą siatkówkę, bo jest bardziej finezyjna a mniej siłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
strusi_ogon Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 02:36 Jeśli rozgrywanie akcji w spacerowym tempie nazywasz finezją to tak, zgadzam się, jest bardziej finezyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 09:08 i teraz te 2 ze zdjęcia przyjadą do sejmu protestować przeciwko osmieszaniu zdrowej zeńskiej rywalizacji:) a w sumie to co z tego ze spała z asystentem? Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 10:09 > a w sumie to co z tego ze spała z asystentem? Absolutnie nic, zwlaszcza, ze to problem asystenta. "Tak zażyłe relacje między nauczycielami, a uczennicami uznano za kontrowersyjne. Ów trener, David Slaughter podczas konfrontacji na dywaniku u przełożonych przyznał się do winy i zrezygnował z pracy." Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: Agresywne kobiety 02.04.08, 13:04 moze bardziej w kontekscie samej zadymy? Odpowiedz Link Zgłoś