Dodaj do ulubionych

Legalna aborcja? To jakiś absurd!

18.10.08, 21:36
Mamy być tacy postępowi. Nowocześni. Nasz kraj się rozwija. Jesteśmy
przeciwko karze śmierci dla pedofili i morderców. Przecież nie wolno
zabijać! Fanatyczne matki nie dadzą nawet klapsa swoim dzieciom, bo
to już przemoc.
Zabić nienarodzone dziecko? Czemu nie?

Wszyscy ci, którzy głoszą te hasła o wolności, równości, prawie do
tego i tamtego, nagle popierają mordowanie nienarodzonych dzieci.

OK - pozwólcie na to, ale tylko w jeden sposób:
Matka w ciąży, która chce "usunąć ciążę" idzie do lekarza. Siada na
fotelu. Zostaje podłączona pod USG. Na wielkim ekranie przed sobą
widzi swoje dziecko jak rusza miniaturowymi rączkami. Nadzorujący
zabieg lekarz daje jej joystick, za pomocą którego ona sama
kontroluje mechaniczne ramie wprowadzone do jej macicy, którym sama
musi rozerwać swoje dziecko, po czym wyjąć je kawałek po kawałku.
Ciekawe ile byśmy mieli wtedy aborcji i jej zwolenniczek.

PS. Zabieg "usunięcia" ciąży wygląda właśnie w ten sposób, a dla
tych którzy wyobrażają sobie to jako wyjęcie jakiejś galaretkowatej
papki pokazuję film ze zdjęciami z zabiegów.
(Komentarz jest czysto religijny więc ateiści mogą wyłączyć odrazu
fonię gdyż najważniejsza jest tutaj tylko wizja)

pl.youtube.com/watch?v=U_wJ-XZbquU
Obserwuj wątek
    • dzikowy Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 18.10.08, 22:54
      Aborcja w większości krajów jest legalna tylko do czasu ukształtowania się
      układu nerwowego, a co dopiero rączek, a co dopiero ruszania nimi. \
      • ekomazowsze2 [...] 18.10.08, 23:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mazda25 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 19.10.08, 15:34
        Aburdem jest jezeli zgwalcona kobieta musi urodzic dziecko,a jezeli
        jeszcze nie jest kobieta,a zgwalconym dzieckiem,to jak mozna to
        nazwac?! Nie jestesmy maszynkami do rodzennia.A ponadto,jaki los
        czeka w ten sposob poczete dzieci,kto zapewni im nalezyta opieke i
        matczyna milosc ? Ile z nich trafi do rodzin zastepczych ? A ile
        bedzie chorowalo na sieroca chorobe?
        Uwazam ,ze kobiety maja prawo do aborcji.Gdyby mezczyzni czesciej
        siegali po prezerwatywy,to uniknelybysmy tych klopotow z niepozadana
        ciaza.
        • kadanka przeciez rudolf.ss to troll 20.10.08, 17:51
          wiec po co takiemu odpowiadac, naprawde.
          • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 20.10.08, 18:11
            Nie zapominajmy,ze wiekszosc takich zabiegow jest robionych bez konkretnych
            przyczyn tzn:"bo nie jestem gotowa na dziecko"czytaj"chce zeby bylo mi dobrze i
            jestem samolubna egoistka"A co do mlodych matek,ktore nie sa jeszcze gotowe
            naprawde na bycie mama...coz ogladaliscie kiedys film "Juno"?Jak nie to
            obejrzyjcie.Dziewczyna postapila najbardziej odpowiedzialnie jak tylko byla w
            stanie to zrobic.Nie chodzi mi o to,ze zaszla w ciaze tylko o to co zrobila gdy
            sie dowiedziala o niej.Ale najlatwiej jest ZABIC.Czy wy wiecie,ze te embriony
            wydaja z siebie odglosy kiedy sa zabijane?Mieszkam w Anglii.Tutaj aborcja jest
            na porzadku dziennym.Jest legalna.Moja ciaza byla nieplanowana.Kiedy moja
            lekarka zapytala czy napewno chce tego dziecka,bo jesli nie to mozemy cos z tym
            zrobic to patrzylam uwaznie w jej oczy.Nawet przez mysl jej nie przeszlo,ze
            aborcja jest zabijaniem.A legalna jest nie dlatego,ze "to nic zlego"tylko
            dlatego,ze za duzo dzieci sie rodzi na wyspach.Zasilki dla tych dzieci drogo
            kosztuja to panstwo.Smutne.Ale wiecie...CZEGO OCZY NIE WIDZA TEGO SERCU NIE ZAL
            prawda?Gardze wszystkimi ktore nie potrafia udzwignac,nie umieja przyjac tego co
            im los daje i mysla tylko o wlasnej dupie...
            • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 03:04
              noprosz, pogarda - cnota prawszych i sprawiedliwszych
              gratuluję coming-outu
              • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 18:35
                I nie jestem prawa ani sprawiedliwa rowniez nie jestem nie bylam i nigdy nie
                bede MORDERCZYNIA.Nie chcesz dziecka to przynajmniej urodz je i oddaj do
                adopcji.Dla takiego malutkiego dziecka rodzice znajda sie bardzo szybko.Bo to
                tych starszych nikt nie chce brac.Ale lepiej zabic.Lepiej zeby wogole nie zylo
                jesli ma zyc bez Ciebie.Egoizm wieka geba.To by bylo za trudne.Lepiej pojsc na
                latwizne.I nie pisz mi tutaj "dziecko drogie"bo swoje przezylam i swoje
                wiem.Sama jestem matka i ciaza przyszla w bardzo nieoczekiwanym momencie.Przez
                mysl mi nie przeszlo zeby to dziecko usunac.Patrzy sobie teraz na mnie i slodko
                gaworzy.A kiedy urosnie to bedzie wiedzialo,ze zyje bo tego chcialam.Jak nie
                chcesz miec dziecka to sie zabezpieczaj,a jak zaszlas bo sie nie zabezpieczylas
                to nie zwalaj winy na partnera,bo sam nie zrobil tego dziecka tylko z toba.I
                oboje powinniscie byc odpowiedzialni.Aborcja to jest brak odpowiedzialnosci.
                • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 22:53
                  ja nie pisałam 'dziecko drogie' coś sie ciebie pomieszało?
                  nie zapomnij dzieciątku tej pogardy zaszczepić w każdem bądź co bądź.
                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 23:01
                    Tak bo to nie mialo byc do Ciebie.A dzieciatku zaszczepie milosc do nowego
                    zycia,nawet jesli jego jeszcze nie widac.
                    • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 23:03
                      aha, a czego nie widać? tego życia?
                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 23:08
                        Tak zycia.Chyba sie juz dowiedzialas skads,ze zycie poczyna sie w macicy,ktorej
                        zawartosci nie jestes w stanie zobaczyc golym okiem.Chyba,ze Ty do swojej mozesz
                        zagladac.
                        • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 23:14
                          wiesz co?
                          zajmij się lepiej dzieckiem, OK? większy pożytek z tego będzie.
                          powodzenia.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=41741240&a=85335280
                          • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 23:22
                            Wiesz dzieci spia juz o tej porze;)
                            • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 00:10
                              teoretycznie tak
                              chyba że się obudzą
                              wtedy już nie
                          • kocia_noga Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 09:40
                            six_a napisała:

> wiesz co?
                            > zajmij się lepiej dzieckiem, OK? większy pożytek z tego będzie.
                            > powodzenia.
                            >
                            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=41741240&a=85335280
                            >
                            >
                            >

Ech, a więc trafiłam w dziesiątkę. Obecność dziecka ożywiła
                            doświadczenia z dzieciństwa i wyzwoliła drzemiącą złość.Wywalanie
                            jej na tym forum, zamiast argumentacji NIE POMOŻE!
                            Nawet tu nie bardzo potrafisz kontrolować swoją agresję - pleciesz
                            jakeiś nienawistne treści a potem żałujesz.
                            Bardzo ci współczuję, coś takiego przeżywa wiele matek i w ogóloe
                            wielu rodziców. Ukryte w nich wewnętrzne dziecko zaczyna płakać,
                            miotać się, złościć a oni zwykle kierują te uczucia przeciwko
                            własnemu dziecku. Ty kierujesz przeciwko kobietom decydujacycm się
                            usunąć ciążę. Agresja i jej źródło są w tobie i tylko ty, z pomocą
                            innych ludzi możesz sobie z nią poradzić. To poważna sprawa, bo im
                            twoje dziecko będzie starsze, tym będzie gorzej, wierz mi. Dojdą
                            wyrzuty sumienia z powodu zachowań wobec dziecka, a wcale nie musi
                            tak się stać. POSZUKAJ POMOCY niekoniecznie na forach, a z całą
                            pewnością nie na dyskusyjnych, bo tu się liczą argumenty i wiedza.
                            Mieszkasz w GB, a tam jest wspaniała pomoc dla matek, również
                            psychoterapeutyczna.
                        • kocia_noga Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 09:30
                          agsa22 napisała:

> Tak zycia.Chyba sie juz dowiedzialas skads,ze zycie poczyna sie w
                          macicy,

To twój oryginalny pogląd; zwykle uważa się,że zapłodnienie jest
                          procesem dokonującym się w jajowodzie.A więc ustaliłaś sobie na
                          własną rękę wersję autorską.
                          • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 10:48
                            O prosze:)Pani profesor cholera jasna.Oczywiscie Ty wiesz najwiecej o aborcji i
                            o tym,ze kazda kobieta ma prawo do decydowania o wlasnym ciele bla bla bla.Jak
                            tego slucham to mi sie noz w kieszeni otwiera.A gdybys byla normalna to bys mi
                            tu o moim dziecku nic nie wypisywala.
                            • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 11:37
                              sama o swoim dziecku piszesz, to co się dziwisz, że inni czytają?
                              a w kontekście tego pisania, ujadanie na aborcjonistki trochę
                              osobliwie wygląda. takie szukanie zasług na siłę, nie?
                              patrzcie na mnie, nigdy bym nie zabiła dziecka. i co z tego? jak
                              widać, nic.
                              • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 15:18
                                A co z Twojego?Tez nic.Chcialam tylko napisac,ze wasze poglady(aborcja na tak)sa
                                zwierzece;)I ja sie nie szczyce tym,ze sie nie wyskrobalam czy cos w tym stylu
                                albo,ze mam zal ze tego nie zrobilam i teraz zaluje(jak to opisala ktoras madra
                                glowa).Ja sie ciesze,ze mam dziecko.Mam gdzies czy te wypowiedzi wygladaj mniej
                                czy bardziej osobliwie.I nie rozumiem o jakich zaslugach mowisz.Chyba uzylas
                                niewlasciwego slowa:)

>...nigdy bym nie zabiła dziecka. i co z tego? jak
                                > widać, nic.

Moj syn nie jest niczym.Wszystko w temacie dziecka.
                                • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 17:03
                                  nie rozumiesz? a zajrzałaś do linka parę postów wyżej? no to zestaw
                                  sobie "nasz" "zwierzęcy" stosunek do aborcji ze swoim własnym
                                  stosunkiem do narodzonego.

i dajmy se już spokój, bo żenada.
                                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 19:02
                                    Ktora Ty sama ciagniesz.Nie moja wina,ze mialam takie a nie inne
                                    dziecinstwo.Przynajmmniej cos ze soba robie.A moje zdanie na temat aborcji to
                                    juz inny temat.Dowidzenia.
                • seattle92 Same jestescie egoistkami decydując za kogoś! 23.10.08, 01:01
                  Skończcie z tym egoizmem! Skoro mężczyzna ma prawo do egoizmu, tzn. do
                  nieprzyznawania się do dziecka i do nie brania za nie jakichkolwiek
                  odpowiedzialności, to kobieta również do tego ma prawo! Tylko, że kobieta ma o
                  tyle gorzej, że to w niej rośnie nowe życie. Ale co jeśli kobieta nie tylko nie
                  chce dziecka, ale tez nie chce przechodzić przez traumę porodu?
                  Same jesteście egoistkami, narzucając i podejmując decyzje za inne kobiety.
                  Każda kobieta powinna mieć prawo wyboru i jeśli któraś zdecyduje się na aborcję,
                  to widocznie miała ku temu powód, a wam nic do tego!!!
                  • agsa22 Re: Same jestescie egoistkami decydując za kogoś! 23.10.08, 17:01
                    Ty tez masz prawo do zostawienia go w szpitalu i oddaniu do domu dziecka.Wiele
                    par bezskutecznie stara sie o dziecko.Mozesz zrzec sie praw wobec dziecka.Za to
                    nie karaja.
            • bene_gesserit Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 12:42
              Zniwo ogladania 'niemego krzyku' na lekcjach religii w szkole.
              Dziecko drogie - nie wszystko, co ci zamigocze na ekranie - czy to
              telewizyjnym, czy kinowym - jest prawda.
              • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 18:19
                Nie opieram swojego zdania na podstawie lekcji religii(na ktore zreszta nie
                chodzilam).Nie zamigotalo mi to paniusiu na ekranie ani nic z tych waszych
                bredni.Ja w Boga widzisz chcialabym wierzyc ale jakos logika mowi mi co
                innego.Nie jestem Bogobojna.Ty pewnie tak.Pewno chodzisz do kosciola.A jednak
                mowisz tak aborcji.Paradoks.Moim skromnym zdaniem jesli juz cos ma serce i to
                serce bije to jest nowe zycie.I nikt nie ma prawa zycia odbierac.Jestesmy ludzmi
                cywilizowanymi.A jednak zachowujemy sie jak zwierzeta.Aborcja jest obrzydliwa.
                • kocia_noga Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 18:49
                  Paniusiu agsa, weź coś na uspokojenie, kup sobie worek treningowy
                  alboco, bo inaczej zaczniesz wyładowywać agresję na swoim
                  słodziutkim dzidziusiu.
                  Życzę skutecznej antykoncepcji również na przyszłość.
                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 20:06
                    Z mojego slodziutkiego dzidziusia zejdz.Moze masz jakas traume z przeszlosci,ze
                    czepiasz mi sie dziecka.Zycz sobie troche rozumu.Obys nigdy dzieci nie
                    miala.ZebyCi na starosc szklanki wody nie podal.KROWO
                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 22:23
                    Pozatym to Twoja wypowiedz byla agresywna a nie moja.Ja nazywam tylko rzeczy po
                    imieniu:)Prawda w oczy kole.A moze masz na sumieniu jakis usuniety
                    plod...ktoremu na Twoje niewybredne zyczonko zatrzymali bicie serca?Ty mnie
                    antykoncepcji zyczyc nie musisz zycz sobie lepiej zebys moze i drugi raz nie
                    zabila.Ja swoje zawsze urodze jesli juz sie pocznie nieplanowanie.
                    • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 22:59
                      siwy dym normalnie, mózg staje i tramwaje
                      na miejscu życia poczętego sama bym się abortowała z takiej macicy w
                      te pędy.
                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 23:05
                        No blyszczysz gwiazdo...dech mi zaparlo Twoja wypowiedzia.Szkoda,ze sie nie
                        abortowalas mimo wszystko.
                        • six_a Re: nie ma za co 21.10.08, 23:08
                          a podobno jesteś przeciw aborcji, nieładnie tak źle ludziom życzyć.
                          co nie?
                          • agsa22 Re: nie ma za co 21.10.08, 23:09
                            To sa tylko slowa.Ja nimi nikogo jeszcze nie zabilam;)A aborcja...tam sie zabija
                            naprawde.
                    • kocia_noga Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 09:46
                      agsa22 napisała:

> Pozatym to Twoja wypowiedz byla agresywna a nie moja.Ja nazywam
                      tylko rzeczy po
                      > imieniu:)

Widzisz agresję tam gdzie ci pasuje - moja wypowiedź była życzliwą
                      poradą, z resztą bardzo trafną. Oczywiście nie musisz skozrystać,
                      tym bardziej postzregając nas jako dobry cel swoich ataków, ale
                      skończy się to zbanowaniem, ponieważ jest to forum dyskusyjne, a ty
                      nie masz ani wiedzy, ani argumentów, jedynie silne emocje prowadzące
                      do chamskich wypowiedzi.
                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 10:55
                        Nie do chamskich.Moze i bylo w tym duzo emocji.Twoja wypowiedz zyczliwa
                        porada?Dobre sobie.Wiesz co nie lubie takich ludzi jak Ty.Jestes tak pewna
                        siebie,ze az bezczelna.
                    • seattle92 Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 01:07
                      Te poczęte w efekcie gwałtu też powinnaś urodzić. Tylko nie zapomnij jeszcze
                      pokochać gwałciciela, za to jak cię pięknie "obdarował" boskim stworkiem ;)
                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 11:12
                        Zycie bywa okrotne.Czasami nic nie mozemy na to poradzic.A tam gdzie mozemy to
                        sobie radzimy.
                • bene_gesserit Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 18:55
                  Jak na szczesliwa mamusie to jestes nadto zajadla. Nie podoba ci
                  sie aborcja, to jej sobie nie rob i laskawie daruj sobie
                  podniecania sie zyciem innych.
              • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 21.10.08, 20:02
                Oczywiscie bene_gesserit Ci ktorzy sa przeciw sa klamcami...
                Tylko zauwazyl ktos kiedys,ze zwolennikami aborcji sa Ci ktorzy juz zyja...
                • idziejoannaoch Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 11:03
                  agssa22, to nie jest tak, że ten płód sobie siedzi w macicy i myśli "o, jak fajnie, niedługo wyjdę i będzie super" on nie ma przyjaciół ani planów na przyszłość, a przede wszystkim nie ma jeszcze mózgu, więc po pierwsze nie jest mu jakoś specjalnie żal jak go wyskrobią a po drugie nawet nie wiedział, że istnieje, równie dobrze możesz twierdzić, że plemnikowi i komórce jajowej jest żal, że nie mieli okazji się połączyć, bo z tego też potencjalnie mógł wyjść jeden, niepowtarzalny człowiek. Aborcję wykonuje się na zlepku komórek, który nie myśli i nie czuje. A takie filmy i zdjęcia są żenujące, gdyby pokazano zdjęcia nowotworów albo innych niesmacznych wnętrzności wrażenie byłoby równie odpychające. Generalnie w środku wyglądamy dość nieładnie, tak jest po prostu
                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 14:20
                    ziejoannaoch napisała:

> agssa22, to nie jest tak, że ten płód sobie siedzi w macicy i myśli "o, jak faj
                    > nie, niedługo wyjdę i będzie super" on nie ma przyjaciół ani planów na przyszło
                    > ść, a przede wszystkim nie ma jeszcze mózgu, więc po pierwsze nie jest mu jakoś
                    > specjalnie żal jak go wyskrobią a po drugie nawet nie wiedział, że istnieje, r
                    > ównie dobrze możesz twierdzić, że plemnikowi i komórce jajowej jest żal, że nie
                    > mieli okazji się połączyć, bo z tego też potencjalnie mógł wyjść jeden, niepow
                    > tarzalny człowiek. Aborcję wykonuje się na zlepku komórek, który nie myśli i ni
                    > e czuje. A takie filmy i zdjęcia są żenujące, gdyby pokazano zdjęcia nowotworów
                    > albo innych niesmacznych wnętrzności wrażenie byłoby równie odpychające. Gener
                    > alnie w środku wyglądamy dość nieładnie, tak jest po prostu

Moze i nie mysli ale czuje.To ma rece i nogi i serce mu bije.Widok
                    porozrzucanych malusienkich nog i raczek na monecie(bo takie malutkie)jest dla
                    Ciebie zenujace.Urywane glowki(na nich widac wlosy,oczy,usta)i te wykrzywione
                    malusienkie twarze.Ty chyba nigdy czegos takiego nie widzialas skoro uwazasz to
                    za zenujace.
                    • bene_gesserit Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 15:07
                      Agsa, to nie jest tak, ze od momentu zaplodnienia embrion ma
                      raczki, nozki, glowke, wloski, oczka, paznokietki i zycie
                      wewnetrzne, nie mowiac juz o UN i wyglada jak mikromilimetrowa
                      miniaturka czlowieka. Przez jakis czas ciazy plod w ogole nie
                      wyglada - przypomina krwawy strzepek, potem wyglada bardziej jak
                      malusienki krokodyl.
                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 15:35
                        Ja wiem jak sie rozwija plod:)
                • 2_sara Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 11:20
                  agsa22 napisała: > Tylko zauwazyl ktos kiedys,ze zwolennikami aborcji sa Ci
                  ktorzy juz zyja...

Hmm,wydaje mi się,że przeciwnikami aborcji są też tylko ci którzy żyją.
                  Wynika to z niemiłego być może faktu,że żeby mieć jakąkolwiek opinię trzeba
                  żyć.I żaden głęboki sens się za tym nie kryje...
                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 14:06
                    2_sara napisała:

> agsa22 napisała: > Tylko zauwazyl ktos kiedys,ze zwolennikami aborcji sa Ci
                    > ktorzy juz zyja...
                    >
                    > Hmm,wydaje mi się,że przeciwnikami aborcji są też tylko ci którzy żyją.
                    > Wynika to z niemiłego być może faktu,że żeby mieć jakąkolwiek opinię trzeba
                    > żyć.I żaden głęboki sens się za tym nie kryje...

Widzisz innaczej postrzegamy sens tego cytatu.Ja go rozumiem w ten sposob,ze
                    Gdyby Ciebie np wyskrobano kiedys to bys nigdy nie zyla.Lubisz zyc?Ale tak
                    naprawde to mama Cie urodzila i teraz jestes tak madra,ze popierasz aborcje.Nie
                    rozumiesz zapewne.
                    • kropka_bordo Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 14:16
                      No widzisz, ja też jestem za oddaniem wyboru co do ciąży kobiecie, a mnie też
                      kiedyś mama urodziła. A kiedy podejmowała decyzje o utrzymaniu ciąży wcale nie
                      miała widoków na wygodne życie, raczej na odwrót. I wiesz co jeszcze? Aborcja
                      była w tamtych czasach całkowicie legalna. No i jak się z tym czuję? Ano tak, że
                      wiem że moja mama chciała mnie, jestem chcianym dzieckiem, nawet jeżeli
                      popełniała błędy, to wiem że mimo wszystko mnie chciała, i nie jestem wynikiem
                      restrykcyjnej ustawy tylko jej wyboru.
                      Nie mam pojęcia jak "się czuje" wyabortowany płód. Ale dopóki nie przyjmie się
                      jakiś pozanaukowych opinii typu nieśmiertelna dusza i inne aniołki, dopóty
                      trzeba przyjąć że płód bez działającego układu nerwowego i mózgu, nic sobie nie
                      pomyśli ani nawet nie poczuje w tej kwestii. I to by było na tyle.
                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 15:03
                        Wiem,ze byla legalna:)Mojej mamie moj ojciec proponowal,zeby mnie usunela:)Wiesz
                        co mysle,ze nawet jakbym byla niechcianym dzieckiem to zawsze lepsze to niz
                        jakbym nigdy nie istniala.
                        • bene_gesserit Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 15:08
                          Wiele zalezy, co zrobisz ze swoim zyciem.
                          Jesli bedziesz bila swoje dziecko, jak bylas bita ty - dziecko
                          chciane, bo byc moze lepiej, zebys sie nie urodzila. Ty albo ono.
                          • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 15:29
                            Posluchaj.Po pierwsze to troche jestes nie w tym topiku.Po drugie jakim prawem
                            wypowiadasz sie tutaj opierajac sie na moim poscie w innym topiku skoro nawet
                            nie potrafilas mi tam udzielic pomocnej odpowiedzi?Wiesz,ze to podle?Napewno,bo
                            tego wlasnie chcialas:)Splynelo...
                            • bene_gesserit Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 15:42
                              Odpowiedz jest prosta.
                              Jak wiele dzieci bitych i naduzywanych w inny sposob, masz problem
                              z agresja. To nie jest cos, co ci przejdzie od jakiejs madrej rady
                              z forum. To jest cos, nad czym nalezy pracowac - i to bardzo
                              ciezko - na terapii. Kocia juz ci o tym pisala. Inaczej przekazesz
                              to zatrute dziedzictwo swojemu synkowi. O ile go wczesniej nie
                              zabijesz. Potrzasanie niemowlakiem tak bowiem moze sie skonczyc.
                              • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 17:00
                                Tak mam problem z agresja jak zreszta wieksza polowa naszego spoleczenstwa.Taki
                                incydent potrzasniecia zdarzyl sie tylko raz,a z racji tej ze jestem osoba
                                nerwowa i szybko sie denerwuje jak i rowniez kocham swoje dziecko umiescilam
                                tamten post tam gdzie trzeba ale wszyscy mieli go i przede wszystkim mnie i moje
                                dziecko w dupie.Poszlam wiec do psychologa i chodze regularnie na wizyty
                                prywatnie bo to wydaje mi sie najrozsadniejsze.Najlepiej jest osadzac kogos nie
                                widzac swego.Ty w podly sposob wykorzystalas mojego posta w ktorym prosilam
                                kogokolwiek o pomoc i skierowalas go przeciwko mnie tutaj.Szczyt podlosci.W ten
                                oto sposob blysnelas na forum.Brawa dla tej pani.A ja jestem przeciw aborcji i
                                bede.Jest takze wolnosc slowa.I jesli chcesz ze mna porozmawiac odnosnie mojego
                                problemu z agresja to mozesz to zrobic tam gdzie umiescilam niegdys tamtego
                                posta.I cholender dziekuje za zainteresowanie mimo wszystko.Czuje sie dobrze i
                                panuje nad soba:)Mam nadzieje,ze taka sytuacja nigdy sie w moim zyciu nie
                                powtorzy.I tak.Ciezko nad soba pracuje:)Przynajmniej cos z soba robie,a nie
                                usuwam ciaze dla jej dobra:/
                                • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 17:18
                                  przede wszystkim to ciągle mylisz osoby:)
                                  to ja umieściłam Twojego posta, bo w kontekście wściekło-
                                  nienawistnych wynurzeń na temat aborcji wygląda interesująco. post
                                  jest zamieszczony na forum ogólnodostępnym i wykorzystanie go nie
                                  jest żadną podłością, tylko przysługą - może jak sobie zestawisz
                                  swoje wypowiedzi z tam i tu, zaświta Ci jakiś związek, a może i nie.

znalazłaś sobie temat zastępczy "straszna i obrzydliwa aborcja" i
                                  przyszłaś tu sobie popluć zastępczo.

to, jak nad sobą panujesz, pięknie pokazują posty, w których
                                  wyzywasz kompletnie nieznane sobie osoby od krów, albo w mało
                                  zawoalowany sposób sugerujesz, ile to płodów sobie pousuwały.

a pomocy nie znalazłaś, bo trafiłaś na niewłaściwe forum, nie
                                  opisuje się swoich problemów w komentarzu do artykułu z DF.
                                  i nikt by Cię w dupie nie miał, jak to ładnie ujęłaś, gdybyś się
                                  pofatygoawała na forum psychologia.
                                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 18:04
                                    Wiesz co nie chce mi sie juz z wami gadac.Nie rozmawiam z ograniczonymi
                                    egoistkami do tego podlymi;)Spadam z tad,bo tylko trace czas.A krowa byla za te
                                    podlosc wlasnie za nic innego.Myslisz,ze mozna dawac ciosy ponizej pasa i nic w
                                    odwecie nie dostac?A tak na marginesie ja moge to wszystko powiedziec na realu
                                    co o was sadze,o tym co mysle o dziewczynach ktore usuwaja ciaze;)ABORCJA JEST O
                                    B R Z Y D L I W A i narka do zobaczenia mile rozmowczyni... P.S A co to
                                    znaczy,ze przyszlam tu sobiepopluc zastepczo?Jakos tego nie rozumiem.Ja tu kogos
                                    wedlug Ciebie zastepuje??
                                    • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 21:48
                                      >Nie rozmawiam z...
                                      jak nie, jak tak.

>Myslisz,ze mozna dawac ciosy ponizej pasa i nic w odwecie nie
                                      dostac?
                                      wsadź sobie swoje mądrości i nie wyjmuj ich przy dzieciach, bo
                                      straszno się robi.

>Ja tu kogos wedlug Ciebie zastepuje??
                                      To, kto, mówisz, jest ograniczony???

no pa:)
                                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 22:12
                                        Ty.No pa..............
                                • dzikowy Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 03:11
                                  A powiedział Ci psycholog, że Twoje posty na forum FDu i tutaj także to
                                  scedowanie poczucia winy? Chcesz się podzielić odpowiedzialnością i znaleźć
                                  rozgrzeszenie (nie jesteś wszak bogobojna, zatem musi starczyć ramię świeckie).
                                  Tutaj natomiast dowartościowujesz się. Ty nigdy nie zabijesz embrionu, dlatego
                                  jesteś lepsza, mimo swoich wad, których nie zaobserwowałaś u rozmówczyń i
                                  rozmówców (ale mam dziś gest :). Twój sprzeciw wobec aborcji (i imputacja
                                  wszystkim tu obecnym, że skrobią się przy byle okazji) to Twoje poczucie winy
                                  względem dziecka. Czemu, nie wiem, potrząsanie niemowlakiem nawet jednorazowe
                                  nie jest normalne, ale przecież aborcjonistki są jeszcze bardziej nienormalne,
                                  czyli wg wypadkowej jesteś w porządku.
                                  Ty się boisz :P
                                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 11:25
                                    Wiesz co?Nie twierdze,ze jestem najlepsza.Moze to Ty masz jakies poczucie winy?I
                                    sie uczepilyscie mojego zycia osobistego(trzeba mi bylo nie wypisywac i nie
                                    prosic o pomoc w jakims forum-bylo do przewidzenia)To,ze moje zycie osobiste
                                    jest takie czy inne nie oznacza,ze nie moge miec oddmiennego zdania od was.Z
                                    impultacja to przesadzilas.Moze dosyc dosadnie napisalam ale to raczej Wy
                                    chisteryzujecie:)Co Ty mnie tu o wadach.Mnie Twoje nie interesuja.Alez mi
                                    diagnoze wystawilas...Mozesz mi jeszcze napisac czego ja sie boje????Bo jakos
                                    nie odczuwam strachu.Widzisz ja o Twoim zyciu osobistym nie wiem i tylko dlatego
                                    sie tak wymadrzasz.Bo jakbym Cie dobrze znala to innaczej bys spiewala:P
                                    • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 15:22
                                      >Mozesz mi jeszcze napisac czego ja sie boje????Bo jakos nie
                                      odczuwam strachu

z tym psychologiem, co do niego regularnie chodzisz, to też bujda na
                                      resorach, nie?
                                      załatw sobie pomoc, mówię jak najzupełniej poważnie i nie odpowiadaj
                                      mi jazgotem, tylko sobie to spokojnie przeżuj, posmakuj, przełknij i
                                      zrozum, że sama nie dasz rady - coś tak czuję, że jesteś sam na sam
                                      z tym maleńkim dzieckiem, za granicą i jedynym sensownym kontaktem
                                      przez fora - to nie jest komfortowa sytuacja - i żadne tam
                                      zapewnianie świata w każdym poście, że jest OK nie pomoże, bo sama
                                      najlepiej wiesz, że nie jest OK. Inaczej, nie pisałabyś postów,
                                      jakie piszesz. tu, tam czy gdziekolwiek.

pozdrowienia, powodzenia i kończę na tym.
                                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 17:04
                                        Posluchaj.Nic o mnie nie wiesz.Podsumowalas mnie przez jeden post.Nie zbyt madrze.
                                        • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 19:11
                                          napisałaś tu masę postów, prawda?
                                          ale tak to jest: najpierw narzekanie, że nikt się nie interesuje,
                                          potem, jak się zainteresuje, to za wszelką cenę pokazać, że ma się
                                          cały świat w dupie.
                                          no powodzenia z takim podejściem. a jeśli czepiasz się formy...
                                          wszystko to, co tu, mogłabym Ci napisać tam. czy to by coś zmieniło?
                                          nie sądzę.
                                          dychę daj na tacę rydzykowi, przyda mu się na alpagę z jego własnym
                                          wizerunkiem;)
                                  • six_a Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 15:10
                                    patrzaj, dzikowy, nie tylko jesteś feministą, ale awansowałeś na
                                    kobietę;)))
                                    • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 17:32
                                      mowilam o tobie i kociej dobrze wiesz o kim mowa:)A teraz cie zegna ozieble
                                      psycholozko za dyche
            • pan_i_wladca_mx Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 16:14
              agsa22 napisała:

Czy wy wiecie,ze te embriony
              > wydaja z siebie odglosy kiedy sa zabijane?

6 tydzień ciąży
              Cewa nerwowa zaczyna się rozwijać dając początek tworzenia się rdzenia
              kręgowego. W górnej części zarodka zaczynają się skupiać komórki
              przekształcające się w tkanki dające PRZYSZŁE podłoże pod rozwój brody,
              policzków i szczęk. Powstaje zalążek małżowiny oraz pojawia się barwnik
              siatkówki. Obecnie zarodek ma długość około 12 mm.

to takie cos krzyczy? łał, nie ma nawet aparatu mowy, ale spoko, dla ciebie ma
              juz oczy po tatusiu i mruga do ciebie porozumiewawczo.
              polecam rade jednej z forumek - nie chcesz aborcji, to jej sobie nie rob, zycie
              innych ludzi powinno cie nie obchodzic.
              p.s. dla wegetarian hamburger, ktory radosnie wcinasz to szczyt zbydlecenia
              czlowieka, mordercy!!!! ale jakby mi ktos podszedl i wyrwal burgera to by dostal
              po papie, bo co twoje wartosci to nie moje. zapamietaj i ucz tego swojego dziecka.
              • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 16:33
                Bardzo ciekawe porownanie czlowieka do hamburgera wow
                • pan_i_wladca_mx Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 16:39
                  czy ty przetwarzasz dane, ktore dostarcza ci lektura czegokolwiek? chyba nie, bo
                  gdyby tak bylo, domyslilabys sie dosc szybko, ze chodzilo mi o to, ze twoje
                  poglady na zycie to TYLKO twoje poglady i nazywajac kobiety, ktore dokonaly
                  aborcji (z miliona powodow, nie musisz ich znac, chociaz sobie je projektujesz z
                  tego co widze) morderczyniami, osmieszasz sie.

ciekawe ile kobiet po aborcji znasz? pewnie setki co? czy tylko czytasz forumowe
                  wpisy nawrocnych i zalujacych? podjecie decyzji o aborcji jest najtrudniejsza
                  decyzja na swiecie, ZADNEJ kobiecie nie przychodzi to ot tak, a ze tobie sie tak
                  wydaje, no coz, przezyje.
                  • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 17:08
                    Wiesz co ja uwazam,ze nawet jesli to jeszcze nie czuje to juz otrzymalo
                    zycie.Nie chodzi o to,ze to boli ten zarodek ale o to,ze nie bedzie kogos kto
                    mial byc.Znam kilka dziewczyn ktore dokonaly aborcji.Nie rozumiem ich i nigdy
                    ich nie zrozumiem.Bo to bylo ich widzi mi sie.I wybacz nie bede tutaj pisala o
                    osobach ktore znam z zycia.
                    • pan_i_wladca_mx Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 20:39
                      alez ja nawet nie chce sluchac historii ich zycia. to, ze twierdzisz, ze aborcja
                      byla dla nich widzimisie oznacza, ze chyba nie byly to bliskie kolezanki. dla
                      kazdej kobiety to pewnego rodzaju tragedia, dla innych to pyrussowe zwyciestwo.
                      a dla mnie jest to ich decyzja, one je odczuja (albo i nie), ale jezeli je
                      podjely same (bez naciskow z zewnatrz) nalezy to uszanowac jako ich wybor.
                      rozumiem, ty myslisz inaczej, ty bys tak nie zrobila, gratuluje, choc pewnie
                      wiesz, ze takie gdybanie gdy nie bylo sie w danej sytuacji, to nic innego jak
                      slepe rachowanie tudziez domniemanie swojego postepowania. osobiscie nie
                      potrafie byc w ocenach wyborow tak radykalna jak ty, poniewaz nigdy nie wiem co
                      by mi do glowy wlazlo gdybym przed takim wyborem (aborcja-donoszenie) stanela.
                      • agsa22 Re: przeciez rudolf.ss to troll 22.10.08, 22:20
                        Glupias.Znalam dobrze.Taka decyzja nie jest godna uszanowania.
                        • pan_i_wladca_mx Re: przeciez rudolf.ss to troll 23.10.08, 13:36
                          a masz na nia jakis wplyw teraz? oprocz obrzucania blotem? i widzisz w takim
                          dzialaniu jakikolwiek sens? tak szczerze.
            • delayla Re: przeciez rudolf.ss to troll 06.11.08, 20:12
              > te embriony wydaja z siebie odglosy kiedy sa zabijane

Haha :DD
              A takie nowinki medyczne to skąd się bierze :D???
    • rudolf.ss Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 22.10.08, 20:58
      Chcesz aby zabili za ciebie inni (lekarze)? Zabij sama!
      A później zrób sobie pamiątkowe zdjęcie ze szczątkami swojego
      zamordowanego dziecka.
      • bene_gesserit Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 22.10.08, 21:46
        Zamiast produkowac histeryczne wpisy postaraj sie albo dotrzymac
        abstynencji seksualnej, albo/i uzywac gumki. I bedzie o pare
        szczatek mniej - bo dzieci nie robia sie same.
        • agsa22 Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 22.10.08, 22:17
          Wiecie co?Pousuwajcie sie nawzajem;)Wasze argumenty sa beznadziejne.Aborcja jest
          przeciwko ludzkosci moim zdaniem.Czy dzieci rodzi sie naprawde az tak duzo zeby
          ciaze usuwac?
          • six_a Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 22.10.08, 22:33
            ple, ple, ple
            zwulgaryzowana gó...ara z ciebie, panienko z dzieciątkiem.
            a z gó...arami ciężko dyskutować
            bier sztandar i hopla na barykady bronić ludzkości

[wieczorem to zawsze jakiś kabaret, lepiej niż w tiwi]
            • agsa22 Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 11:29
              A zebys wiedziala:P Najlepiej sadzic kogos nie widzac siebie kochana:)Obejrzyj
              sobie film "Juno" moze cos Ci w glowie sie pouklada-albo i nie.Swoja droga to ta
              gowniara troche wiecej widziala od Ciebie.
              • six_a Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 15:04
                może mogłabyś napisać jakiegoś posta, w którym nie wyłazi ci z butów
                samozachwyt nad swoją maleńką w sumie osóbką?
                czy to za trudne?

juno to fabuła, nie życie, taka bajeczka na dobranoc, w sam raz dla
                dziewczyneczek jak Ty: z dzieckiem, bez pojęcia o świecie, za to z
                klapkami antyaborcyjnymi na oczach.
                Proponuję mniej youtube i fascynacji horrorem, a więcej wiedzy i
                przede wszystkim mniej wpieprzania się w czyjeś życie. jak
                zapanujesz nad własnym, będziesz się wypowiadać o innych, a na razie
                to jakby podstaw brak.

>Swoja droga to ta gowniara troche wiecej widziala od Ciebie.
                skąd wiesz? napisałam ci o tym, co widziałam? chiiiiiiba nie. to nie
                wiesz, a jak nie wiesz, to nie zmyślaj, a jak zmyślasz, to się licz
                z konsekwencjami.

bycie wulgarnym nie ogranicza się do produkcji wulgaryzmów, a
                wulgarność "krowy" zrozumiesz, jak własne dziecko się do ciebie tak
                kiedyś zwróci, albo tatuś dziecka na przykład. pasuje?
                • agsa22 Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 17:30
                  Boshe co Ty piszesz jaki zachwyt.Przez mysl mi nie przeszlo moze z Toba jest cos
                  nie tak.Ej powaznie hie hie dobre.Widze,ze Ty tez masz jakies problemy ze
                  soba.Ale wybacz nie chce mi sie z Toba juz gadac:)

"Juno"to angielski film.Wywolal wiele kontrowersji tu gdzie mieszkam.Chodzi o
                  to,ze bardzo duzo dziewczyn w jej wieku zachodzi tutaj w ciaze.I co ona zrobila
                  gdy zaszla w ciaze jest istotne:)To nie jest nierealne,to nie sa opowiesci o
                  ufoludkach kochana.

Wlasnie jesli nie wiesz to nie zmyslaj liczy sie rowniez Twojej osoby.To dziala
                  w dwie strony wiesz?(na podstawie jakiegos postu to sobie mozesz gdybac)

Ty sie wreszcie moze zajmij swoja psycha bo chyba tez cos z toba nie tak i nie
                  wypisuj mi tu bredni.Jestes takim psychologiem?Tak sie sklada,ze oni najczesciej
                  tez maja w glowach nasrane:))))))))))I zejdz ze mnie.
                  • six_a Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 19:23
                    >nie chce mi sie z Toba juz gadac:)
                    ale nawijasz jak najęta, jak mi kiedyś nie odpowiesz, to będzie
                    znaczyło, że nie chcesz ze mną gadać, rozumiesz to?

film mi chcesz opowiedzieć? po co Ci filmy, posłuchaj sobie, z
                    jakich powodów kobiety chcą ciążę usunąć, to są horrory życia
                    codziennego, a nie jakieś bajeczki ze szkółki niedzielnej. ktoś już
                    się pytał, czy chciałabyś urodzić dziecko gwałciciela, jakoś
                    ominęłaś ten niewygodny temat...

w przeciwieństwie do Ciebie, nie zmyślam. ale zakładam, że i ty nie
                    zmyślasz w swoich postach. a jak zmyślasz, to mnie wyprowadź z błędu.

> Tak sie sklada,ze oni najczesciej tez maja w glowach
                    nasrane:)))))))))
                    i co z tego, kochanieńka, ważne żeby innym nie srali, prawda? co
                    kogo obchodzi, co psycholog robi z własnym życiem.
                    po tym zdaniu widać, że a) żaden psycholog się Tobą nie zajmuje,
                    czyli jesteś kłamczucha i kolorantka rzeczywistości b) do żadnego
                    psychologa się nie udasz, bo wiesz lepiej.
            • agsa22 Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 12:24
              A tak na marginesie to Ty chyba wulgaryzmow jeszcze nigdy nie slyszalas i
              chisteryzujesz,bo slowo KROWA bylo dla Ciebie tak bardzo wulgarne(baaaaardzo
              drastyczne te moje wypowiedzi)
              • gotlama Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 22:29
                Słowo krowa jest bardzo pospolite (vulgaris). Na orta spuszczam zasłonę
                miłosierdzia.

A tak na marginesie tej dyskusji - moja Mama miała odwagę powiedzieć mi, że
                skrobanka była brana pod uwagę. No i co? No i nic. Ani nie mam z tego powodu
                kompleksów, ani nie żywię do Mamy jakiejś urazy. Wiem w jakiej była sytuacji co
                do stanu zdrowia.
                Owszem - mam niezłe życie i jestem zadowolona, że zdobyła się na to ryzyko
                (jeszcze bardziej jestem zadowolona, iż okazało się iluzoryczne i nie stałam się
                półsierotą lub nie umarłam razem z moją Mamą podczas porodu już jako płód zdolny
                do odczuwania bólu.)

Pozujesz tu na kandydatkę do beatyfikacji z powodu urodzenia dziecka???????
                Matek jest ci jest tu dostatek, tylko że żadna nie ma tyle tupetu, by żądać
                aureoli za to, że nie wyskrobała.
                • kocia_noga Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 25.10.08, 18:04
                  gotlama napisała:

> Słowo krowa jest bardzo pospolite (vulgaris). Na orta spuszczam
                  zasłonę
                  > miłosierdzia.

Słowo 'krowa' jest niewyszukanym wyzwiskiem; w tym przypadku tylko i
                  jedynie wynikającym z niehamowanej agresji i braku dobrego
                  wychowania.Liczne orty wymagają zasłony wielkości kurtyny teatralnej.
          • dzikowy Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 03:16
            Mylisz się, to nieograniczana płodność jest przeciwko ludzkości.

Czy dzieci rodzi sie naprawde az tak duzo zeby
            > ciaze usuwac?

Tak, nie tu to gdzie indziej, myśl globalnie. Jedna trzecia ludzkości żyje za
            mniej niż dolara dziennie. To płodzenie kolejnych jest niemoralne - Bogata
            półkula północna powinna wziąć pod skrzydła umierające z głodu dzieci z południa.
            • agsa22 Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 11:41
              Ok:)Myslac globalnie i wprowadzajac aborcje do Polski spowodowalabym niski
              przyrost naturalny(a moze wogole by go nie bylo)Co prowadziloby stopniowo do
              wyginiecia Polakow.Jest nas naprawde nie duzo chyba wszyscy o tym wiecie:)Chcesz
              myslec globalnie ok ale chyba zapominasz,ze panstwa maja granice.To nie jest
              tak,ze jak w Chinach jest za duzo ludzi to sobie przyjada do Polski zyc,bo u nas
              duzo miejsca.My nie zyjemy w Afryce.Przykro mi bardzo zal mi tych dzieci(kupuje
              nawet pampersy sponsorujace szczepienia przeciwtezcowe w Afryce)Bo te dzieci nie
              tylko z glodu tam umieraja.Nic wiecej nie zrobilam.A TY?Zrobilas cos?Cokolwiek...
              • pan_i_wladca_mx Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 13:51
                agsa22 napisała:

> Ok:)Myslac globalnie i wprowadzajac aborcje do Polski spowodowalabym niski
                > przyrost naturalny(a moze wogole by go nie bylo)Co prowadziloby stopniowo do
                > wyginiecia Polakow.

twoj face jest z NOP-u nie? :)
                sluchaj, za PRL-u aborcja byla legalna, ostatnio wpadla mi `przyjaciolka` z lat
                50 czy 60, i miedzy pytaniami o przepis na idealny zurek bylo pytanie o domowa
                aborcje, lekarz poradzil zeby jednak na zabieg umowila sie z ginekologiem.
                aborcja odbywala sie wtedy dosc masowo, nie byla zadnym problemem, nawet kosciol
                spuscil z tonu i co? nie powiesz mi, ze pokolenie naszych rodzicow wlasnie z
                tamtego okresu to NIZ DEMOGRAFICZNY? uwazasz, ze nizowe tendencje w europie
                zachodniej to efekt dostepnej aborcji? czy raczej popularyzacji modelu 2+1,
                nowej roli kobiety w spoleczenstwie, dluzszym czekaniem na slub/wlasne
                mieszkanie/potomka, nowymi modelami zycia (single, DINK?), zapracowaniem czy
                brakiem regulacji zawodu pod tytulem opiekunka do dziecka (w tym ceny za jej
                uslugi)?
                jakbys byla tak zatroskana o polskie geny to tepilabys podziemie aborcyjne, bo
                mimo obecnej ustawy nikt chyba nie wierzy, ze w tym kraju dokonanuje sie 120
                aborcji rocznie?
                • kocia_noga Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 15:10
                  Spróbujmy odtworzyć tzw tok myslenia: jesli przerywanie ciąży będzie
                  dostępne, to wszyscy będa z niego korzystać, a więc żadna kobieta
                  nie chce sama z siebie rodzić; autorka tego ciągu myślowego urodziła
                  jednak, a toby oznaczało,że jest osobą niezwykłą,wybitną, inną od
                  innych.Czerpie z tego satysfakcję. Dąży przy tym do bezwzględnego
                  zakazu przerywania ciąży dla innych kobiet, bo tylko przymus
                  spowoduje że wszystkie inne (oprócz niej) kobiety będą rodzić.
                  • pan_i_wladca_mx Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 15:21
                    dokladnie, dla mnie to troche brzmi jak typowe mesko-katolskie spojrzenie,
                    puszczala sie-niech urodzi-niech cierpi, czasami zastanawiam sie czy tu chodzi
                    tylko i wylacznie o ta swietosc zycia poczetego, ale genialny post, bodajze
                    kropki-bordo, rzucil troche nowego swiatla (a to mila odmiana na jakimkolwiek
                    forum).
                    dodatkowo nie wierze w to, ze wiekszosc kobiet podda sie aborcji, niezaleznie
                    czy zgodza sie, ze mialaby ona byc powszechnie dostepna. Na kilka znajomych mi
                    femisiks (:P) kazda urodzila, choc nie zawsze w dobrym momencie.

ta obawa, ze jak aborcja zostanie zalegalizowana to kobiety beda walic dzwiami i
                    oknami jest smieszno-straszna. kazda srednio rozgarnieta kobieta wie, jakie to
                    moze miec skutki i zanim podejmie decyzje zsumuje `plusy ujemne i plusy dodatnie`.

dla mnie aborcja powinna zostac w gestii kobiety bo wierze w jej rozum i rozsadek.
                  • agsa22 Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 17:20
                    Wez prosze Cie juz nic nie pisz.Bo musze sobie ciagle liczyc do dziesieciu.JA
                    JESTEM NA NIE I BEDE.Mam nadzieje,ze jest duzo osob ktore podobnie jak ja
                    uwazaja,ze aborcja jest obrzydliwa.A i feministki to najgorsze babsztyle jakie
                    kiedykolwiek chodzily po kuli ziemskiej.Do tego wmieszalyscie
                    tutaj(niektore-wiadomo o kim mowa) moje zycie osobiste co jest podle i bez klasy
                    przedewszystkim.Zycze wam wiele wytrwalosci jesli juz bedziecie kiedys mamami,a
                    jesli nie to mi przykro.Zrozumiecie po trzydziestce.A ja juz definitywnie koncze
                    te dyskusje,bo ona niczego dobrego do zycia mi nie wnosi,a wrecz przeciwnie
                    uwiera mnie ciagle mysl,ze na swiecie zyja tacy bezwartosciowi ludzie.
                    • pan_i_wladca_mx Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 19:03
                      obawiam sie, ze skonczyly sie twoje argumenty, jak to zwykle bywa zreszta. i
                      jedyne co ci zostalo to panikarski ton i proba obrazania innych ludzi.

"pustka i nic swietego"
                      • dzikowy Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 19:41
                        ... i potwierdzenie mojej wcześniejszej opinii. Proczojsowcy są bezwartościowi,
                        w przeciwieństwie do antyaborcjonistów, którzy mimo swoich wad posiadają
                        poglądy, które stawiają ich ponad tym feministycznym bagnem. Aha, drugi awans,
                        teraz na babsztyta.
                      • agsa22 Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 05.11.08, 01:16
                        Jestes w stanie uslyszec moj ton glosu w poscie?Geniusz...
                    • six_a Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 19:52
                      a kto Cię w ogóle namawia do zmiany zdania w sprawie aborcji,
                      zapytam jeszcze z ciekawości?

Twoje zdanie i masz do niego prawo, tylko jeszcze opanuj sztukę
                      argumentowania, bo na razie to wydaje Ci się chyba, że osoby będące
                      za prawem do aborcji to te same, które aborcję wykonują regularnie
                      dwa razy w tygodniu i na dodatek obrzydliwe feministki po
                      trzydziestce, bezdzietne i wąsate.
                      nie dość, że jest to głupie, to jeszcze paść ze śmiechu można, jak
                      się to czyta.
                      do piaskownicy z taką argumentacją, będziesz mogła przyłożyć komuś
                      łopatką za nieprawomyślność, no same zalety.

a dyskusję skończysz, jak przestaniesz odpowiadać.
                      proste?
                      • dzikowy Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 19:54
                        six_a napisała:

obrzydliwe feministki po
                        > trzydziestce, bezdzietne i wąsate.

Ha, a więc się przyznałaś, ale w ramach szerzenia feminizmu ja też się nie golę,
                        nawet nóg.
                        • dzikowy Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 19:55
                          A jeszcze po nocach czaicie się w zaułkach i napadacie mężczyzn, żeby im wyssać
                          testosteron i przerobić na macę.
                        • six_a Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 20:14
                          >ja też się nie golę, nawet nóg.
                          to może chociaż depilujesz? wosk? laser? nic?
                          fuuuuj!;)
                  • kadanka Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 18:21
                    nie na temat ale nawiazujac: jak myslicie, ile GROSZY ze sprzedazy
                    pampersow trafia do fundacji polsatu, i ile groszy z tych groszy
                    trafia do afryki. he he:/ fundacje...:(
                    • bene_gesserit Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 19:07
                      Straszny mam problem z tego typu wspieraniem 'biednych dzieci'.
                      Bo z jednej strony wiemy wszyscy, ze chodzi o reklame -
                      najobrzydliwsza, bo wykorzystuajca cierpiacych. Szczyt cynizmu -
                      podwyzszanie sobie wynikow sprzedazy dzieckiem z porazeniem
                      mozgowym. Z drugiej strony - jakiejs liczbie dzieci te cyniczne
                      fundusze pomogly.
                      • dzikowy Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 19:43
                        Niekoniecznie. Popatrz z drugiej strony: gdyby nie ta reklama parę dzieciaków
                        więcej nie dostałoby pomocy. To niczym nie różni się od wpłaty na WOŚP. Kiedy
                        wpłacamy, odczuwamy satysfakcję z pomocy bliźnim. Inni zamiast tej satysfakcji
                        uprawiają branding. Tyle.
                        • bene_gesserit Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 20:33
                          dzikowy napisał:

> Niekoniecznie. Popatrz z drugiej strony: gdyby nie ta reklama
                          parę dzieciaków
                          > więcej nie dostałoby pomocy. To niczym nie różni się od wpłaty na
                          WOŚP. Kiedy
                          > wpłacamy, odczuwamy satysfakcję z pomocy bliźnim. Inni zamiast
                          tej satysfakcji
                          > uprawiają branding. Tyle.

Ano wlasnie - wole wplacic na jakas fundacje, niz napychac kabze
                          pracodawcom specjalistow od marketingu, ktorzy chorymi dziecmi
                          podwyzszaja sobie slupki sprzedazy.
                      • six_a Re: Chcesz aby zabili za ciebie inni? Zabij sama! 23.10.08, 20:05
                        strrrrasznie mi się podoba katalog unesco, mnóstwo pomysłów na
                        prezenty pod choinkę dla dzieci, upominki, ozdóbki choinkowe, a
                        wszystko ładne, edukacyjne i oryginalnego pomysłu.
                        jestem też skłonna odwdzięczyć się za niezamawiane kalendarze z
                        malunkami stopą albo inne wytwory osób niepełnosprawnych. mogę
                        wpłacić na fundację, dać na wośp.

ale viziru i innych tam, w tym konkretnym celu nie kupuję.
        • rudolf.ss Głupi argument - głupia odpowiedź 27.10.08, 02:22
          bene_gesserit napisała:

> Zamiast produkowac histeryczne wpisy postaraj sie albo dotrzymac
          > abstynencji seksualnej, albo/i uzywac gumki. I bedzie o pare
          > szczatek mniej - bo dzieci nie robia sie same.

Na tak wyjatkowo głupi argument odpowiem równie głupim argumentem:

Zamiast produkowac histeryczne wpisy postaraj sie albo nie wychodzić
          z domu, albo/i kupić sobie pas cnoty. I bedzie o pare gwałtów mniej -
          bo do gwałtu trzeba conajmniej dwojga.
          • kocia_noga Re: Głupi argument - głupia odpowiedź 27.10.08, 12:15
            rudolf.ss napisał:

> > Zamiast produkowac histeryczne wpisy postaraj sie albo dotrzymac
            > > abstynencji seksualnej, albo/i uzywac gumki. I bedzie o pare
            > > szczatek mniej - bo dzieci nie robia sie same.
            >
            > Na tak wyjatkowo głupi argument odpowiem równie głupim argumentem:

Wpis był rozsądny, a twój argument- cóż, sam go oceniłeś; o ile na
            gwałt nie masz wpływu (chyba że jesteś gwałcicielem), to na
            założenie gumki - masz.

A co do abstynencji seksualnej, to zalecasz ją wyłącznie kobietom,
            bo nie rozumiem? Skoro nie ma idealnego środka antykoncepcyjnego a
            na przerywanie ciąży absolutnie się nie zgadzasz, to wniosek jest
            jeden - tylko abstynencja seksualna a seks jak u królików - kiedy
            chcesz mieć potomstwo.

A może ty nie musisz ani zakładać gumek, ani trwać w
            stzremięźliwości, ani uprawiać seks za każdym razem będąc gotowym
            (realnie i koniecznei) do utrzymywania i wychowywania dziecka
            przynajmniej przez te 26 lat, natomiast kobieta - o, to co innego!
            Jeśli tak, to nie jesteś ani żadnym moralistą, ani myslicielem tylko
            zwykłym zakłamanym pętakiem jakich wielu.
            • rudolf.ss Re: Głupi argument - głupia odpowiedź 27.10.08, 14:16
              kocia_noga napisała:
              >
              > Wpis był rozsądny, a twój argument- cóż, sam go oceniłeś; o ile na
              > gwałt nie masz wpływu (chyba że jesteś gwałcicielem), to na
              > założenie gumki - masz.

Widzę, że twoje możliwości logicznego rozumowania się wyczerpały i
              niestety nie potrafisz nawet zrozumieć czegoś takiego jak ironia.

Porównanie jest bardzo trafne, dlatego przytoczę je jeszcze raz abyś
              po kolejnym przestudiowaniu tego jednego zdania zrozumiała cokolwiek.

Zamiast produkowac histeryczne wpisy postaraj sie albo:
              1A. dotrzymac abstynencji seksualnej,
              2B. nie wychodzić z domu
              Oba założenia łatwo spełnić przy odrobinie samozaparcia

2A. albo/i uzywac gumki.
              2B. albo/i kupić sobie pas cnoty

Obydwa produkty można nabyć w polskich sklepach - wystarczy poszukać

3A. I bedzie o pare szczatek mniej - bo dzieci nie robia sie same.
              3B. I bedzie o pare gwałtów mniej - bo do gwałtu trzeba conajmniej
              dwojga.

Zarówno gwałt jak i dzieci nie robią się same, zawsze potrzeba z
              drugiej strony tej drugiej osoby i sprzyjających okoliczności.
              Generalizując można to podsumować:

4A. Lekkich obyczajów zapłodnionej lub niewiedzy na temat
              antykoncepcji
              4B. Bywania w różnych miejscach o dziwnych porach w dziwnych
              strojach.
              • kocia_noga Re: Głupi argument - głupia odpowiedź 27.10.08, 16:22
                Rudolf ss skup się, bo będzie do ciebie:
                tylko gwałciciel jest sprawcą gwałtu i tylko on jest za to
                odpowiedzialny.Przeczytaj to jeszcze raz i jeszcze, aż dotrze.

Tylko ty masz wpływ na to, czy założysz gumkę i niezapłodnisz
                nikogo, nikt inny ci jej na siłę nie wciśnie.
                To jest twoja część całej sprawy, twoja działka. Jak staniesz się
                odpowiedzialny za swoje życie seksualne to wtedy dopiero możesz
                zacząć dyskutować o zagadnieniach dotyczących innych osób.
    • gotlama Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 23.10.08, 22:05
      Matka w ciąży do drugiego miesiąca - bierze RU lub coś podobnie działającego.
      To co wypłynie - nie ma jeszcze rączek ani nóżek, nie ma układu nerwowego - więc
      NIE MOŻE ODCZUWAĆ BÓLU w ssaczym znaczeniu tego słowa.
      Uświadom sobie ILE ZARODKÓW spływa (niezauważonych)zgodnie z naturą w terminie
      pierwszej miesiączki nie zakotwiczywszy się w macicy, potem uświadom sobie, ile
      embrionów zostaje przez organizm matki ODRZUCONYCH (czasem jest to
      interpretowane jako mocno opóźniona menstruacja), a dopiero potem pisz swe
      fantasmagorie o mordowaniu zaawansowanych w rozwoju ludzkich płodów
      • rudolf.ss Co ma naturalne poronienie do morderstwa? 27.10.08, 02:18
        Co ma naturalne poronienie do zaplanowanego morderstwa?

12 tygodniowy mały człowieczek ma już 10cm i jego palce są w pełni
        wykształcone.

Po 16 tygodniach od zapłodnienia mały człowieczek zaczyna wykonywać
        pierwsze ruchy. Zaczyna też ssać palec i połykać płyn owodniowy.
        Pojawia się u niego zmysł smaku. Płód potrafi już robić różne miny
        np. marszczy czoło, wydyma policzki. Posiada też linie papilarne –
        oznakę jego niepowtarzalności.
        • kocia_noga Re: Co ma naturalne poronienie do morderstwa? 27.10.08, 12:18
          rudolf.ss napisał:

> 12 tygodniowy mały człowieczek ma już 10cm i jego palce są w pełni
          > wykształcone.
          >
          > Po 16 tygodniach od zapłodnienia mały człowieczek zaczyna
          wykonywać
          > pierwsze ruchy. Zaczyna też ssać palec i połykać płyn owodniowy.
          > Pojawia się u niego zmysł smaku. Płód potrafi już robić różne miny
          > np. marszczy czoło, wydyma policzki. Posiada też linie papilarne –
          > oznakę jego niepowtarzalności.

No i? Takie i późniejsze płody są usuwane w drodze naturalnej, a
          niepowtarzalnośc może się jeszcze do 3 miesiąca rozdwoić albo
          roztroić ha ha.
          • rudolf.ss Re: Co ma naturalne poronienie do morderstwa? 27.10.08, 14:06
            kocia_noga napisała:

> No i? Takie i późniejsze płody są usuwane w drodze naturalnej, a
            > niepowtarzalnośc może się jeszcze do 3 miesiąca rozdwoić albo
            > roztroić ha ha.

No i mamy przykład twojego wyczerpania argumentów.
          • agsa22 Re: Co ma naturalne poronienie do morderstwa? 05.11.08, 02:07
            kocia_noga napisała:

kocia_noga napisala:
            >
            > No i? Takie i późniejsze płody są usuwane w drodze naturalnej, a
            > niepowtarzalnośc może się jeszcze do 3 miesiąca rozdwoić albo
            > roztroić ha ha.

Kobiety,ktore kiedys poronily czytajac Twoj poscik moga Ci zyczyc na Twej drodze
            zyciowej duzo rozumu i mniej przesiadywania na forach...
            • kocia_noga Re: Co ma naturalne poronienie do morderstwa? 05.11.08, 09:44
              agsa22 napisała:

> Kobiety,ktore kiedys poronily czytajac Twoj poscik moga Ci zyczyc
              na Twej drodz
              > e
              > zyciowej duzo rozumu i mniej przesiadywania na forach...

Argumenty, a raczej 'argumenty' ad hominem nie zastąpią odpowiedzi.
              Owszem, mozna roniąc nawet najwcześniejszy płód przeżywać pogrzeb
              swoich nadziei ale w niczym to nie zmienia tego, czym jest płód,
              lecz odnosi się tylko i wyłącznie do psychiki tych kobiet.
              • agsa22 Re: Co ma naturalne poronienie do morderstwa? 05.11.08, 11:44
                kocia_noga napisała:

> Argumenty, a raczej 'argumenty' ad hominem nie zastąpią odpowiedzi.
                > Owszem, mozna roniąc nawet najwcześniejszy płód przeżywać pogrzeb
                > swoich nadziei ale w niczym to nie zmienia tego, czym jest płód,
                > lecz odnosi się tylko i wyłącznie do psychiki tych kobiet.
                >

Dla mnie plod jest nowym zyciem,dla Ciebie poki nie widac,ze on jest nie
                istnieje.Ja swoja odpowiedz mam i zawsze ja mialam.

> > Kobiety,ktore kiedys poronily czytajac Twoj poscik moga Ci zyczyc
                > na Twej drodz
                > > e
                > > zyciowej duzo rozumu i mniej przesiadywania na forach...

Chyba zle mnie zrozumialas.Spodziewalam sie tego.Chodzilo mi o to,ze niektore
                kobiety bardzo przezywaja swoje poronienia,a dla Ciebie plod nic nie znaczy,bo
                opisujesz wysmiewajac sie jednoczesnie,ze plod moze sie rozdwoic albo
                roztroic.No rzeczywiscie cholernie smieszne.A tak wogole ja mam pytanko.Gdzie
                nie zajrze na tym forum wszedzie Twoje wyowiedzi(i wielu innych ale teraz o
                Tobie).Ja na tym jednym forum dluzej sie zatrzymalam.Ogolnie nie interesuja mnie
                na dluzsza mete takie pogawedki.Ja sie chcialam Ciebie zapytac czy Tobie starcza
                dnia na odpisywanie na te wszystkie posty.Internet tez uzaleznia:)Jestem ciekawa
                czy oprocz tego forum tez gdzies sie tak aktywnie udzielasz.Bo jesli siedzisz
                tylko na forum to wybacz ale Twoje rzycie osobiste musi ubogo wygladac...I czemu
                ciagle wymieniacie slowo argumenty.To jest argument a to nie jest.Ja tylko
                wypowiadam swoje zdanie.To nie sa argumenty,bo argumenty do czegos przekonuja,a
                ja nie chce Cie przekonywac,bo to jest tylko forum i jestem w stanie wpisac tu
                tylko to co mysle.
                • kocia_noga Re: Co ma naturalne poronienie do morderstwa? 05.11.08, 12:03
                  agsa22 napisała:

> Dla mnie plod jest nowym zyciem,dla Ciebie poki nie widac,ze on
                  jest nie
                  > istnieje.

Nic podobnego. Widzę,że niezbyt rozumiesz tego co tu sie pisze, ale
                  to powyżej to twoje fantazje na temat moich poglądów. To mało -
                  nierozumieć i wstawiać fantazje w puste miejsca.

Chodzilo mi o to,ze niektore
                  > kobiety bardzo przezywaja swoje poronienia,a dla Ciebie plod nic
                  nie znaczy,bo
                  > opisujesz wysmiewajac sie jednoczesnie,ze plod moze sie rozdwoic

Cięzko będzie, ale popróbuję.
                  Wiem,że niektóre kobiety bardzo pzreżywają kres swoich nadziei na
                  dziecko i pisaŁam o tym, nawet nie musisz daleko szukać - w poscie,
                  na który odpowiadasz.
                  To nie ma nic wspólnego z moim stosunkiem do płodów w ogóle.
                  Wysmiewanie się z płodów sa tworem twojej wyobraźni, a zmiany w
                  życiu płodowym trwające do 3 miesiąca - faktem.

Niegrzeczxna uwaga osobista, z której się teraz tłumaczysz i ja
                  rozszerzasz nadal jest niegrzeczna i , powiedzmy - żałosna:

Bo jesli siedzisz
                  > tylko na forum to wybacz ale Twoje rzycie osobiste musi ubogo
                  wygladac...

:)))

I czem
                  > u
                  > ciagle wymieniacie slowo argumenty.To jest argument a to nie
                  jest.Ja tylko
                  > wypowiadam swoje zdanie.To nie sa argumenty,bo argumenty do czegos
                  przekonuja,a
                  > ja nie chce Cie przekonywac,bo to jest tylko forum i jestem w
                  stanie wpisac tu
                  > tylko to co mysle.

No własnie. Wpisujesz tu to co myslisz, a to nie idzie ci najlepiej.
                  I nieprawdą jest, że w ten sposób nie chcesz nikogo pzrekonywać -
                  robisz to, ale ale trudno ci powiązać mysli i fakty.
                  A argumenty sa istotne na forum DYSKUSYJNYM.
                  Fora dla raz pzrekonanych znajdziesz sobie bez trudu.
                  Raz w życiu pzrekonanych do czegos lub przeciw czemuś i nie
                  używających już potem rozumu danego od Bogini w tej sprawie.
                  To forum nie służy do potakiwania, tu się rodzą wciąż i wciąż
                  poglądy.
                  • agsa22 Re: Co ma naturalne poronienie do morderstwa? 05.11.08, 12:17
                    "ponad 11tys postów, o Bogini!"

Rzeczywiscie osiagniecie.Order dla Tej Pani heheh dobre

"A argumenty sa istotne na forum DYSKUSYJNYM."

Chyba mam racje z tym forowaniem...Dobra ja spadam wiec juz sie nie wysilaj i
                    nie pisz swoich niby argumentow.Piekna dzis pogoda nie zamierzam marnowac dnia:)))
    • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 23.10.08, 23:27
      A co Wy na to??????Takich dziewczyn jest mnostwo...

Kobieta
      Pomocy: Przyjaciółka chce aborcji! =(
      Autor: dottka_wrocek☺ 21.10.08, 10:13

Mam bardzo trudną sytuacje i dość niezręczną.
      Moja przyjaciółka jest w ciąży i chce ją usunąć. Tłumaczy się tym, że ma
      ciężką sytuacje, ale to nie prawda. Na każdy jej argument mam kontrę:
      - sąsiedzi będą się śmiać i plotkować, że panna z dzieckiem - moje zdanie: nie
      żyjemy w średniowieczu, ona nie ma 16lat a 24, jest tysiące jak nie miliony
      panien z dzieckiem.
      - studia - moje zdanie: kończy w tym roku, właśnie pisze prace mgr.
      - praca - moje zdanie: ma państwową, dobrze płatną (ponad 2tys + premie i to
      nie małe)
      - nie będzie mieć alimentów a dziecko ojca - moje zdanie: nie ona pierwsza i
      nie ostatnia, a to jest akurat mały problem.
      - koniec z imprezami - moje zdanie: tu ją chyba najbardziej boli.
      - nie chce skończyć jak XYZ(nasza przyjaciółka, samotnie wychowująca dziecko)
      - moje zdanie: XYZ, była w dużo gorszej sytuacji, a poradziła sobie dobrze
      dzięki wsparciu mamy oraz nas jej przyjaciółek. Tylko, że właśnie XYZ nie
      chodzi już tak często na imprezy, ma obowiązki, część znajomych się odsunęła,
      ojciec dziecka nie interesuje się, nie płaci alimentów, a ona nie ma pracy,
      nie ma z kim zostawić dziecka, robi studia zaocznie. Ale cieszy się, że urodziła.

Prawdę powiedziawszy byłam w szoku, gdy się dowiedziałam o ciąży a jeszcze
      większy szok, gdy powiedziała, że usunie.
      Zawsze miałam ją za osobę inteligentną, mądrą, odpowiedzialną. Widziałam jak
      opiekuję się dzieckiem XYZ, sama mówiła, że kocha dzieci. A nawet sama
      wspomniała, że chciała by już mieć!!
      O tym, że lubi flirtować przez internet wiedziałam od dawna. Często tylko
      gadała, kogo ona poznała, z kim się umówiła itp...
      Myślałam, że to tylko niegroźna zabawa...
      Choć to moja przyjaciółka jestem na nią zła, bo zachowała się jak zwykła
      puszczalska dziewczyna, no cóż... nie idzie się do łóżka z chłopakiem, którego
      widzi się pierwszy raz dopiero, w dodatku nie zna się nazwiska i adresu (bo
      seks uprawiali w hotelu), koleś na wieść o ciąży zmienił nr gg i telefonu.

Moim zdaniem powinna urodzić to dziecko. Znam ją dobrze i wiem, że jest bardzo
      uczuciowa dlatego myślę, że później wpadnie w depresje i będzie żałować aborcji.

Nie mam pojęcia jak ją odsunąć od pomysłu z aborcją.
      Wiem, że to jej życie, jej decyzja.

Nie jestem, żadną dewotką i przeciwniczką aborcji, bo uważam, że powinna być w
      Polsce legalna aborcja, ale tylko w przypadku zagrożenia życia i zdrowia matki
      bądź upośledzenia dziecka!! I oczywiście dla ofiar gwałtu.

Ale aborcja bo 'nie chce mieć drzazgi na całe życie' i 'bo mam ciężką' sytuacje??

Już nie wiem jak mam z nią rozmawiać :(
      A może jednak ona ma racje a nie ja?
      Nie chce by popełniła największy błąd w swoim życiu.
      • six_a Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 24.10.08, 09:40
        spamerski temat, tendencyjna "dyskusja" i autorka - pisacielka
        melodramatów forumowych.

z innej beczki: masz tu swój przyrost naturalny:
        blindspot.blox.pl/2008/10/Ciarki-na-plecach.html
        • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 24.10.08, 12:26
          Ja nie popieram gwaltow i zabijania tylko jestem przeciw aborcji.Pomijam tutaj
          sytuacje szczegolne(np gwalt albo kiedy matka jest zagrozona smiercia przez
          plod).Ale nie potrafie zrozumiec jak mozna usonac ciaze,bo:przyjaciele,plany na
          przyszlosc,imprezy itp.My nie zyjemy w afryce.Tam zreszta niemozliwe jest teraz
          i jeszcze dlugo wykonywanie aborcji ze wzgledu na warunki szpitalne.
          • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 24.10.08, 12:34
            Pozatym mysle,ze Ci ludze tam cierpiacy pragna bardziej swietego spokoju niz aborcji
            • six_a Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 24.10.08, 13:06
              myślisz, że wiesz, co oni myślą? ja myślę, że nawet nie mogłabyś
              sobie tego wyobrazić, podobnie jak żadna osoba, która tego nie
              przeżyła, więc lepiej nie gdybać.

zamordyści zresztą zawsze wiedzą lepiej, szkoda im czasu myślenie, a
              tym bardziej wczuwanie się.
              • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 01:25
                Bosche ale glupi post...Juz nie wiedzialas co napisac.
                • kocia_noga Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 09:46
                  agsa22 napisała:

> Bosche ale glupi post...Juz nie wiedzialas co napisac.

Agsa, znów to samo. Brak argumentu i niegrzeczne uwagi osobiste.
                  • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 12:12
                    Nie pisz bzdur bo szkoda Twojej klawiatury i cennego czasu.I nie rob z igly
                    widel kochana.A pozatym to coz chyba mialam racje jest rano,a Ty juz siedzisz
                    przy kompie.(Zupelnie jak"bys byla podpieta przez USB,wiesz gdzie wcisnac,by
                    blysnac na jakims forum i przylaczyc swoj glos do jakiegos horu...")hie hie nie
                    moglam sie oprzec to tak tutaj pasuje,a ja kocham lone poprostu:)))Wracajac do
                    tematu bedziesz tam siedziala dopoki nie odpiszesz zlosliwie na wszystkie moje
                    posty.Znaj me dobre serce i posluchaj dobrej rady.Ogranicz swoje FOROWANIE,bo to
                    moze nie koniecznie korzystnie sie na Tobie odbic.Skoro mama juz Cie urodzila to
                    zajmij sie realnym zyciem,bo tracisz czas bezsensu,a drugiego zycia juz miec nie
                    bedziesz:)))
                    • kocia_noga Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 12:14
                      agsa22 napisała:

szkoda Twojej klawiatury i cennego czasu. Co racja, to racja.
                      Głos rozsądku, bez względu skąd pochodzi, zawsze cenny.
          • six_a Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 24.10.08, 13:02
            dopiero co mówiłaś, że należy każde dziecko bez wyjątku urodzić, a
            potem można zostawić w szpitalu.
            nastąpiła jednak zmiana zdania w kwestii dopuszczalności?

>My nie zyjemy w afryce
            i co, problemu ciąż z gwałtów w związku z tym u nas nie ma?

>Tam zreszta niemozliwe jest teraz i jeszcze dlugo wykonywanie
            aborcji ze wzgledu na warunki szpitalne
            zanim do zjawiska przypisano mądre słowo aborcja, usuwano ciążę
            różnymi sposobami i nie były do tego potrzebne żadne szpitale.
            • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 01:38
              >Tam zreszta niemozliwe jest teraz i jeszcze dlugo wykonywanie
              aborcji ze wzgledu na warunki szpitalne
              zanim do zjawiska przypisano mądre słowo aborcja, usuwano ciążę
              różnymi sposobami i nie były do tego potrzebne żadne szpitale.

Tak.Tylko wiele kobiet w efekcie tez umieralo.Zanim nastepnym razem uciekniesz
              sie do takiego nie madrego argumentu to poczytaj albo poogladaj troszke wiecej
              na temat takich warunkow,ktore tam wystepuja.Ciekawe czy dalabys sie wyskrobac
              na zywca w lepiance w ktorej sklepienie podczas deszczu zamienia sie w
              bloto.Madroscia nie swiecisz...
              • kocia_noga Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 09:48
                agsa22 napisała:

> >Tam zreszta niemozliwe jest teraz i jeszcze dlugo wykonywanie
                > aborcji ze wzgledu na warunki szpitalne
                > zanim do zjawiska przypisano mądre słowo aborcja, usuwano ciążę
                > różnymi sposobami i nie były do tego potrzebne żadne szpitale.
                >
                > Tak.Tylko wiele kobiet w efekcie tez umieralo.Zanim nastepnym
                razem uciekniesz
                > sie do takiego nie madrego argumentu to poczytaj albo poogladaj
                troszke wiecej
                > na temat takich warunkow,ktore tam wystepuja.Ciekawe czy dalabys
                sie wyskrobac
                > na zywca w lepiance w ktorej sklepienie podczas deszczu zamienia
                sie w
                > bloto.Madroscia nie swiecisz...

Potwierdziłaś to, co napisała poprzedniczka i znów dodałaś porcję
                aroganckich uwag osobistych.
                • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 11:58
                  "Potwierdziłaś to, co napisała poprzedniczka i znów dodałaś porcję
                  aroganckich uwag osobistych."

Ze co niby potwierdzilam?Musze jednak przedstawic to jasniej,a myslalam,ze
                  chociaz to zrozumiesz.Wiec tak:

> > >Tam zreszta niemozliwe jest teraz i jeszcze dlugo wykonywanie
                  > > aborcji ze wzgledu na warunki szpitalne(moje slowa)

> > zanim do zjawiska przypisano mądre słowo aborcja, usuwano ciążę
                  > > różnymi sposobami i nie były do tego potrzebne żadne szpitale.(slowa kolezanki)

> > Tak.Tylko wiele kobiet w efekcie tez umieralo.Zanim nastepnym
                  > razem uciekniesz
                  > > sie do takiego nie madrego argumentu to poczytaj albo poogladaj
                  > troszke wiecej
                  > > na temat takich warunkow,ktore tam wystepuja.Ciekawe czy dalabys
                  > sie wyskrobac
                  > > na zywca w lepiance w ktorej sklepienie podczas deszczu zamienia
                  > sie w
                  > > bloto.Madroscia nie swiecisz...(moje slowa)

Ktora porcje aroganckich uwag osobistych masz na mysli?WYSKROBANIE?Przeciez to
                  wyraz bilskoznaczny ABORCJI.Profesor miodek powiedzial kiedys,ze kwiaty trzeba
                  poznawac i te pieknie pachnace i te smierdzace(chodzi o jezyk),bo to wszystko
                  jednak jest jezyk polski.Pozatym zawsze dziwil mnie fakt,ze dziewczyny
                  ktorekiedys usunely ciaze tak bardzo boja sie slowa SKROBANKA.Usunac czemu
                  nie.Ale wyskrobac?Ojojoj.Gdzie jeszcze widzisz porcje arogancji??Bo ja
                  nigdzie.Jedynie dobra rade na samym poczatku postu(MOJEGO).Pozdrawiam
                  serdecznie:))))))
                  • kocia_noga Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 12:10
                    agsa22 napisała:

> Ze co niby potwierdzilam?

Potwierdziłaś,że osoby chcące spędzić płód zawsze dokmonywały tego,
                    jednak kiedy to było nielegalne dokonywały w okropnych, nieludzkich
                    warunkach z narażeniem życia.

Musze jednak przedstawic to jasniej,a myslalam,ze
                    > chociaz to zrozumiesz.

"Chociaz to zrozumiesz" to stwierdzenie,że niczego nie zrozumiałam -
                    nie tylko niegrzeczne, ale nieprawdziwe.

Madroscia nie swiecisz...(moje slowa)
                    >
                    > Ktora porcje aroganckich uwag osobistych masz na mysli?

Powyższe - i to o mądrości i to o zrozumieniu.

To ,że pisząc aroganckie teksty nie masz świadomości,że są nie na
                    miejscu świadczy o tobie, to, że dyskutujesz z kmis powtarzając jej
                    argumenty a nawet je rozszerzając jest śmieszne :)
                    • dzikowy Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 06.11.08, 21:36
                      Kocia, ja naprawdę nie rozumiem o czym ta dyskusja? Masz w opozycji kobietę
                      sfrustrowaną, próbującą inwektywami przekonać do swojego niezachwianego choć
                      ulegającego zmianie (sic!) stanowiska, bez argumentów, jedynie na postawie
                      własnych przekonań (ja nigdy... wg mnie...), co jakiś czas rezygnującą i
                      powracającą.
            • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 01:41
              six_a napisała:

> dopiero co mówiłaś, że należy każde dziecko bez wyjątku urodzić, a
              > potem można zostawić w szpitalu.
              > nastąpiła jednak zmiana zdania w kwestii dopuszczalności?
              >

W kwestii dopuszczalnosci nie wypowiadalam swojego zdania co nie oznacza,ze go
              nie mialam:) (bez wyjatku????nic takiego z mojej strony nie padlo)
            • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 01:55
              I poczytaj sobie o akcji UNICEF osoba,ktora tak bardzo lituje sie nad losem
              dzieci z Afryki,a gardzi tego typu dzialalnosciami...Ty bys wiecej zrobila
              prawda?Wedlug Ciebie te dzieci nigdy nie powinny egzystowac.Ci ludzie sa zreszto
              bardzo religijni i nawet jak aborcja bylaby tam to chetnych by brakowalo.Apropo
              UNICEF-biznes is biznes tak bylo jest i bedzie.
              • kocia_noga Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 09:50
                agsa22 napisała:

> I poczytaj sobie o akcji UNICEF osoba,ktora tak bardzo lituje sie
                nad losem
                > dzieci z Afryki,a gardzi tego typu dzialalnosciami...Ty bys wiecej
                zrobila
                > prawda?Wedlug Ciebie te dzieci nigdy nie powinny egzystowac.

To już nie tylko praktykowane przez ciebie obelgi, ale oszczerstwo.
                • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 11:47
                  "To już nie tylko praktykowane przez ciebie obelgi, ale oszczerstwo."

Praktykujesz to Ty na tym forum:)Pozdrawiam nawet,bomam swietny dzis chumor.U
                  mnie piekna pogoda:)))))))))
                  • kocia_noga Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 12:12
                    agsa22 napisała:

> "To już nie tylko praktykowane przez ciebie obelgi, ale
                    oszczerstwo."
                    >
                    > Praktykujesz to Ty na tym forum:)Pozdrawiam nawet,bomam swietny
                    dzis chumor.U
                    > mnie piekna pogoda:)))))))))

Obelgi i oszczerstwa wprawiają cię więc w chumor.Rzyczę leprzego
                    chumoru bez obrarzania lódzi i na tym koniczem.
                    • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 12:25
                      Bez urazy ale:Humor,lepszego,obrazania,ludzi.Zanim zaczynasz intensywnie madrze
                      wypowiadc sie na forum zajrzyj pare razy do slownika.Jejku tyle madrych rad Ci
                      dzis udzielilam.:)))
                    • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 12:29
                      Ale sie nie przejmuj tylko zrob testy na dyslekcje.A widzisz ja tez byka
                      walnelam w humorze.No ale co jeden to nie piec:)))Bo
                      dokladnie:humor,zycze,lepszego,obrazania,ludzi.
                      • piekielnica1 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 13:11

> A widzisz ja tez byka
                        > walnelam w humorze.No ale co jeden to nie piec:)))

A przy okazji wertowania slownika do ortografii poczytaj w
                        encyklopedii co to jest ironia.

Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.
                        Ignacy Paderewski
                        • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 15:36
                          > A widzisz ja tez byka
                          > walnelam w humorze.No ale co jeden to nie piec:)))

To najlepszy dowod na to,ze wiem co to jest ironia.A tak na powaznie to wstydem
                          jest takie bledy ortograficzne strzelac.Ja rozumiem jak komus sie zdarzy ale
                          piec bledow ortograficznych w dwuch krotkich zdaniach to mi zakrawa na
                          analfabetyzm.Albo co tez mozliwe piszac tego posta kolezanka byla bardzo
                          zdenerwowana i te bledy sa tego wynikiem.
                          • piekielnica1 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 16:16
                            > Ja rozumiem jak komus sie zdarzy ale
                            > piec bledow ortograficznych w dwuch

Ja, prostaczka zrozumialam, ze to piec razy uzyte slowo w dwOch
                            krotkich zdaniach, zostalo wlasnie uzyte w celu unaocznienia ci
                            twojej ortografii.
                            A ty wyszydzajac w nastepnym poscie ortografie forumowiczki sadzisz
                            nastepny blad ortograficzny. Nie widzisz roznicy w pisowni miedzy
                            slowem "dwu" a "dwoch"

> dwuch krotkich zdaniach to mi zakrawa na analfabetyzm.

Tak nisko oceniasz swoje umiejetnosci?

Ja oczywiscie dosc czesto popelniam bledy, ortograficzne rowniez,
                            ale nie moglam sobie odmowic komentarza do twojego posta.
                            Zabraklo ci argumentow merytorycznych to czepiasz sie bledow, ale
                            okazuje sie, ze one sa twoje wlasne.
                        • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 15:43
                          A Ty dowiedz sie skads co to jest prowokacja:)
                    • agsa22 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 12:30
                      A w dobry humor wprawila mnie pogoda:))))No to buy buy:)))
                      • piekielnica1 Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 05.11.08, 17:23
                        No to buy buy:)))

A co chcesz kupowac? ;-)
    • rudolf.ss Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 27.10.08, 02:10
      legalna aborcja tylko i wyłącznie w przypadku zagrożenia życia matki.

W każdym innym przypadku jak np. gwałt kobieta powinna rodzić i co
      najwyżej zostawiać dziecko w szpitalu - ŻYWE!
      • pan_i_wladca_mx Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 27.10.08, 14:28
        jestes facetem, pewnie nigdy nie zgwalconym :) wiec blagam, nie kaz niczego
        kobietom po gwlacie ok? nie wiesz jak to jest, tak jak pewnie 95% tego forum ze
        mna wlacznie, wiec polecam wstrzymanie sie w tym temacie. zeby kobieta zgwalcona
        (czyli zapoldnienie powstalo wskutek czynu karalnego) MIALA rodzic? a kto jej
        kaze? ty?
        • rudolf.ss Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 06.11.08, 12:06
          Tak - ja jej każę rodzić, a raczej zabraniam zabijać.
          Bo to nie dziecko jest winne tego, że ma takiego ojca i że zostało
          spłodzone w takich a nie innych okolicznościach.
          • bene_gesserit Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 06.11.08, 12:10
            rudolf.ss napisał:

> Tak - ja jej każę rodzić, a raczej zabraniam zabijać.
          • dzikowy Re: Legalna aborcja? To jakiś absurd! 06.11.08, 21:39
            Posuńmy się o jeden zaledwie krok dalej. Masz oszczędzać nasienie, bo to nie
            jest wina dzieci nie(na)poczętych, że nie zostały spłodzone w takich czy innych
            okolicznościach, np. z powodu samolubności lub nieudolności ojca.
    • labanba Kolejny dowód 07.11.08, 16:27
      Znalazłam to na forum kobieta, ale pasuje do wątku więc wrzucam:

"Dla tych wszystkich, którzy wciąż jeszcze uważają, że aborcja powinna być legalna:

Moja koleżanka w wieku 17 lat, w drugiej klasie liceum zaszła w ciąże ze swoim
      chłopakiem, z którym była pół roku. Pękła im prezerwatywa. Nie wiedział o tym
      nikt oprócz mnie i jeszcze jednej koleżanki. W każdym razie dziewczyna
      zdecydowała się na usunięcie ciąży, jakoże nie wyobrażała sobie jeszcze
      takiego kroku, chłopak jej znalazł miejsce gdzie mogła to zrobić. Po zabiegu
      dziewczyna wpadła w depresję. Planowała samobójstwo, robiła sobie sznyty na
      rękach, trafiła w końcu na terapię. Trwało to około roku. Nie podeszła do
      matury (potem to nadrobiła). Chłopak ją rzucił.

Było minęło. W wieku 22 lat zaszła w ciąże (tym razem świadomie), niestety po
      jakimś czasie okazało się, że ciąża jest zagrożona i że może poronić. Przez
      około 4 miesiące, żyła w ciągłym stresie, ciągle odwiedzając lekarza. Jak u
      mnie raz była to zaczęła płakać. Okazało się, że żałuje tamtej decyzji i że
      boi się, że jeśli to straci też to dziecko to się nie pozbiera. Na szczęście
      udało jej się urodzić je zdrowe, jednak stres z okresu depresji poaborcyjnej
      jak i zagrożonej ciąży (notabene pewnie też związanej ze wcześniejszą
      skrobanką) spowodował u niej szereg dolegliwości. Dziewczyna w wieku 30 lat ma
      ogromne problemy z nadciśnieniem. Musi brać aż 3 różne leki, które pomagają
      jej z tym walczyć. aldan, cilan, diuresin- tzw. terapia złożona, przeznaczona
      głównie dla 50 latków. W wieku 30 lat! Jak naprawdę będzie miała 50 lat to
      będzie brała leki dla 70?

Przemyślcie sobie czy aby na pewno usunięcie ciąży jest rzeczywiście czymś co
      robicie przez chwilę i nie ma wpływu na wasze dalsze życie. Czy nie jest to
      coś co może mieć znacznie większy wpływ na przyszłość niż ten bobasek, którego
      zawsze może pomóc utrzymać rodzina. Aborcja to nie jest moment i już. Zostawia
      na kobiecie piętno przez całe życie."
      • kocia_noga Re: Kolejny dowód 07.11.08, 18:30
        labanba napisał:

> Znalazłam to na forum kobieta, ale pasuje do wątku więc wrzucam:
        /..../ Przemyślcie sobie

Po pierwsze - dowód na co?
        Po drugie - jaki ma związek z wątkiem? Co mamy przemyśleć, czy
        zabraniać wszystkim innym ludziom decydować o swoich sprawach, czy
        cxo innego?
      • bene_gesserit Re: Kolejny dowód 07.11.08, 22:42
        Rownie dobrze moglabys zlinkowac post, w ktorym ze szczegolami
        jakas zrozpaczona matka opisuje dlugie miesiace borykania sie z
        silnymi objawami depresji poporodowej. I konczac
        przestroga 'zastanowcie sie, bo jak urodzicie, moga zaczac sie
        klopoty, naznaczajace was na cale zycie'.
      • znana.jako.ggigus depresja powoduje 07.11.08, 23:05
        nadciśnienie? ej, ciekawe
        • rudolf.ss Re: depresja powoduje 13.11.08, 01:17
          depresja powoduje chorobę zwaną feminizmem
        • rudolf.ss Re: depresja powoduje 13.11.08, 01:18
          depresja powoduje chorobę zwaną feminizmem

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka