Dodaj do ulubionych

przydałoby się u nas

04.08.09, 14:39
bo jakoś tak, mimo prezerwatyw w każdym kiosku, mam wrażenie, że antykoncepcja jest płci żeńskiej.

ojcierzyństwo
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: przydałoby się u nas 04.08.09, 16:56
      Swietny.

U nas widze jednak zamiast tego pana w mieszczanskim sweterku
      mlodego chlopaka w ubiorze z H&M.
      • benek231 Re: przydałoby się u nas 04.08.09, 17:06
        bene_gesserit napisała:

> Swietny.
        >
        > U nas widze jednak zamiast tego pana w mieszczanskim sweterku
        > mlodego chlopaka w ubiorze z H&M.
        >
        >
        *A ja spogladam w przyszlosc i widze ksiedza w sutannie, ktory na ochotnika
        podjal sie donoszenia embrionu w potrzebie. Z tym tylko, ze mial on bedzie o
        wiele szczesliwsza mine, jako ze ksieza masowo przystepowac beda wtedy do
        "sakramentu donoszenia embrionu w potrzebie".

• benek231 Re: przydałoby się u nas 04.08.09, 17:41
      six_a napisała:

> bo jakoś tak, mimo prezerwatyw w każdym kiosku, mam wrażenie, że antykoncepcja
      jest płci żeńskiej.
      >
      >
      *Ale chyba tylko wtedy gdy jest stosowana. Do niedawna w Stanach norma byla
      nastolatka na pigulce - wtedy to antykoncepcja byla plci zenskiej. Choc kondom
      propagowany byl rownolegle - jako awaryjne zabezpieczenie przeciwko ciazy oraz
      ochrone przed mozliwym zakazeniem. Ostatnio obserwowane jest odchodzenie od tej
      normy, a w konsekwencji wzrost ciaz u malolatek oraz alarmujacy wzros zakazen
      chorobami przenszonymi droga plciowa.

Jak na moj gust jest to skutek zwalczania srodkow antykoncepcyjnych przez
      wszelkich koscielnych - efekt wychowywania w abstynencji, przy jednoczesnej
      negacji srodkow antykoncepcyjnych i ochronnych. Mamy do czynienia ze zjawiskiem
      do ktorego - swymi slynnymi wojnami z kondomami - doprowadzil kk w Afryce.

• easz Re: przydałoby się u nas 05.08.09, 14:06
        benek231 napisał:

> > six_a napisała:
        mam wrażenie, że antykoncepcja jest płci żeńskiej.
        > >
        > >
        > *Ale chyba tylko wtedy gdy jest stosowana.

> Ostatnio obserwowane jest odchodzenie od tej normy, a w konsekwencji wzrost
        ciaz u malolatek oraz alarmujacy wzros zakazen chorobami przenszonymi droga plciowa.

Jeśli tak i jeśli prezerwatywa jako zabezpieczenie awaryjne, to tym bardziej
        potwierdza, że antykoncepcja jest płci żeńskiej.

Przeczytałam ostatni artykuł GW o niby nowinkach antykoncepcyjnych i tam też
        poza prezerwatywą zero pomysłów, propozycji, a nawet chęci takowych jeśli chodzi
        o mężczyzn, żadnych nowinek, żadnych nowin.
        Poza tym nawet w przypadku prezerwatywy jako jedyne przeciwskazanie wymieniono
        tam... niechęć mężczyzn do jej używania, za to przeciwskazania damskich metod
        opisano z rozmachem i e, naukową podwaliną (choć obiektywnie myślę).
        • benek231 Re: przydałoby się u nas 05.08.09, 17:04
          easz napisała:
          >
          > Jeśli tak i jeśli prezerwatywa jako zabezpieczenie awaryjne, to tym bardziej
          potwierdza, że antykoncepcja jest płci żeńskiej.

*Oczywiscie. Ja tez nie dyskutuje z "plcia srodkow antykoncepcyjnych", ktora
          jest jednak zenska. Po prostu facet rutynowo oczekiwal, ze dziewczyna jest na
          pigulce - po prostu "wszystkie" byly.
          Obawiam sie, ze to jednak pozostalo. Jakby w podswiadomosci zakodowane zostalo,
          ze ciaza to wasz problem a wiec to wy powinnyscie sie martwic w pierszym
          rzedzie. Generalizuje, ma sie rozumiec, gdyz sa kobiety nie stosujace srodkow
          antykoncepcyjnych a polegajace na odpowiedzialnosci i kondomie partnera. Tacy
          tez bywaja :)
          >
          > Przeczytałam ostatni artykuł GW o niby nowinkach antykoncepcyjnych i tam też
          poza prezerwatywą zero pomysłów, propozycji, a nawet chęci takowych jeśli chodz
          i o mężczyzn, żadnych nowinek, żadnych nowin.
          > Poza tym nawet w przypadku prezerwatywy jako jedyne przeciwskazanie wymieniono
          tam... niechęć mężczyzn do jej używania, za to przeciwskazania damskich metod
          opisano z rozmachem i e, naukową podwaliną (choć obiektywnie myślę).
          >
          * Kilka lat teu mowiono o majacych wejsc do dystrybucji pigulkach dla mezczyzn,
          ale nie wiem na czym sie to skonczylo. W Stanach dosc popularne jest blokowanie
          nasieniowodow, czyli antykoncepcja plci meskiej...
        • bene_gesserit Re: przydałoby się u nas 05.08.09, 17:11
          Badania trwają. Z artykulu
          wynika, ze kiedy juz te meska chemiczna antykoncepcje wymysla, to
          faceci beda mieli lepiej (zastrzyk raz na rok, a nie uciazliwosc
          wizyt u gina po recepty na piguly i pamietanie o ich braniu).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka