six_a 04.08.09, 14:39 bo jakoś tak, mimo prezerwatyw w każdym kiosku, mam wrażenie, że antykoncepcja jest płci żeńskiej. ojcierzyństwo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: przydałoby się u nas 04.08.09, 16:56 Swietny. U nas widze jednak zamiast tego pana w mieszczanskim sweterku mlodego chlopaka w ubiorze z H&M. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: przydałoby się u nas 04.08.09, 17:06 bene_gesserit napisała: > Swietny. > > U nas widze jednak zamiast tego pana w mieszczanskim sweterku > mlodego chlopaka w ubiorze z H&M. > > *A ja spogladam w przyszlosc i widze ksiedza w sutannie, ktory na ochotnika podjal sie donoszenia embrionu w potrzebie. Z tym tylko, ze mial on bedzie o wiele szczesliwsza mine, jako ze ksieza masowo przystepowac beda wtedy do "sakramentu donoszenia embrionu w potrzebie". Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: przydałoby się u nas 04.08.09, 17:41 six_a napisała: > bo jakoś tak, mimo prezerwatyw w każdym kiosku, mam wrażenie, że antykoncepcja jest płci żeńskiej. > > *Ale chyba tylko wtedy gdy jest stosowana. Do niedawna w Stanach norma byla nastolatka na pigulce - wtedy to antykoncepcja byla plci zenskiej. Choc kondom propagowany byl rownolegle - jako awaryjne zabezpieczenie przeciwko ciazy oraz ochrone przed mozliwym zakazeniem. Ostatnio obserwowane jest odchodzenie od tej normy, a w konsekwencji wzrost ciaz u malolatek oraz alarmujacy wzros zakazen chorobami przenszonymi droga plciowa. Jak na moj gust jest to skutek zwalczania srodkow antykoncepcyjnych przez wszelkich koscielnych - efekt wychowywania w abstynencji, przy jednoczesnej negacji srodkow antykoncepcyjnych i ochronnych. Mamy do czynienia ze zjawiskiem do ktorego - swymi slynnymi wojnami z kondomami - doprowadzil kk w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
easz Re: przydałoby się u nas 05.08.09, 14:06 benek231 napisał: > > six_a napisała: mam wrażenie, że antykoncepcja jest płci żeńskiej. > > > > > *Ale chyba tylko wtedy gdy jest stosowana. > Ostatnio obserwowane jest odchodzenie od tej normy, a w konsekwencji wzrost ciaz u malolatek oraz alarmujacy wzros zakazen chorobami przenszonymi droga plciowa. Jeśli tak i jeśli prezerwatywa jako zabezpieczenie awaryjne, to tym bardziej potwierdza, że antykoncepcja jest płci żeńskiej. Przeczytałam ostatni artykuł GW o niby nowinkach antykoncepcyjnych i tam też poza prezerwatywą zero pomysłów, propozycji, a nawet chęci takowych jeśli chodzi o mężczyzn, żadnych nowinek, żadnych nowin. Poza tym nawet w przypadku prezerwatywy jako jedyne przeciwskazanie wymieniono tam... niechęć mężczyzn do jej używania, za to przeciwskazania damskich metod opisano z rozmachem i e, naukową podwaliną (choć obiektywnie myślę). Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: przydałoby się u nas 05.08.09, 17:04 easz napisała: > > Jeśli tak i jeśli prezerwatywa jako zabezpieczenie awaryjne, to tym bardziej potwierdza, że antykoncepcja jest płci żeńskiej. *Oczywiscie. Ja tez nie dyskutuje z "plcia srodkow antykoncepcyjnych", ktora jest jednak zenska. Po prostu facet rutynowo oczekiwal, ze dziewczyna jest na pigulce - po prostu "wszystkie" byly. Obawiam sie, ze to jednak pozostalo. Jakby w podswiadomosci zakodowane zostalo, ze ciaza to wasz problem a wiec to wy powinnyscie sie martwic w pierszym rzedzie. Generalizuje, ma sie rozumiec, gdyz sa kobiety nie stosujace srodkow antykoncepcyjnych a polegajace na odpowiedzialnosci i kondomie partnera. Tacy tez bywaja :) > > Przeczytałam ostatni artykuł GW o niby nowinkach antykoncepcyjnych i tam też poza prezerwatywą zero pomysłów, propozycji, a nawet chęci takowych jeśli chodz i o mężczyzn, żadnych nowinek, żadnych nowin. > Poza tym nawet w przypadku prezerwatywy jako jedyne przeciwskazanie wymieniono tam... niechęć mężczyzn do jej używania, za to przeciwskazania damskich metod opisano z rozmachem i e, naukową podwaliną (choć obiektywnie myślę). > * Kilka lat teu mowiono o majacych wejsc do dystrybucji pigulkach dla mezczyzn, ale nie wiem na czym sie to skonczylo. W Stanach dosc popularne jest blokowanie nasieniowodow, czyli antykoncepcja plci meskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: przydałoby się u nas 05.08.09, 17:11 Badania trwają. Z artykulu wynika, ze kiedy juz te meska chemiczna antykoncepcje wymysla, to faceci beda mieli lepiej (zastrzyk raz na rok, a nie uciazliwosc wizyt u gina po recepty na piguly i pamietanie o ich braniu). Odpowiedz Link Zgłoś