Dodaj do ulubionych

cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka?

09.01.04, 17:36
witam! wiem, ze padaly niejednokrotnie podobne pytania, ale ciagle nie wiem
dokladnie jak powinnam zrobic. zmieniam wlasnie cilest na harmonet, jestem w
trakcie siedmiodniowej przerwy, kiedy mam wziac pierwsza tabletke harmonetu,
zebym byla zabezpieczona od pierwszej tabletki piewszego listka? z tego
wszystkiego dokladnie nie dopytalam (wiem, blad), choc pani doktor wspomniala
o wzieciu po normalnej siedmiodniowej przerwie, nie jestem jednak pewna, czy
bede caly czas bezpieczna. prosze, pomozcie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zuzanna75 Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 09.01.04, 19:50
      Witam, ja niedawno zmienialam femoden na harmonet- harmonet ma mniej hormonow-
      pani doktor na tym forum zalecila mi branie bez zadnej przerwy.(tak tez
      zrobilam).Radze Ci sprawdzic na opakowaniu dawki hormonow i porownac je!
      Pozdrawiam!
      • hokata Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 09.01.04, 19:58
        no to jestem utopiona, bo juz mam przerwe; moze mozna zaczac pierwszego dnia
        krwawienia?
        • zuzanna75 Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 09.01.04, 20:01
          Masz racje, zrob tak! Na pewno nie zaszkodzi!zu
          • hokata Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 09.01.04, 20:08
            hmm pewnie nie zaszkodzi, ale czy bede zabezpieczona??
            • mmonia74 Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 09.01.04, 21:25
              Zamieniałam Harmonet na Cilest. Lekarz nie kazał mi robić siedmiodniowej
              przerwy. Nowe tabletki zalecił zaczać brać w pierwszym dniu krwawienia.
              • hokata Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 09.01.04, 21:57
                dzieki dziewczyny, serdeczne. nie wiem jeszcze co zrobie, ale chyba zadzwonie
                do lekarki sie upewnic; a moze wiecie, czy jest jakas uniwersalna zasada - mi
                sie wydaje ze to wlasnie 1 dzien krwawienia, czy sie bralo czy nie bralo jakies
                inne pigulki, tzn ze ta zasade mozna zawsze zastosowac i czuc sie bezpiecznie,
                natomiast sa specjalne zalecenia w przypadkach konkretnych zmian dawek i
                rodzajach hormonow (z mniejszej na wieksze czy odwrotnie czy zmiana skladu) sa
                jakies zalecenia bezpieczenstwa (czyli np robimy tak czy owak przerwe albo nie
                robimy jej wcale). jak to jest? czy sa uniwersalne zasady? czy czasem zaleca
                sie w takiej samej sytuacji to albo siamto?
                • kasienka80 jest w ulotce 02.02.04, 18:26
                  Ja tez zmienialam Cilest na Harmonet i po prostu przeczytalam ulotke !! tam
                  wszystko jest dokladnie opisane!! chyba to bylo w pierwszym dniu krwawienia (w
                  czasie tej przerwy, ale nie po jej zakonczeniu!!)
    • agatka_dd Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 02.02.04, 19:37
      Ja rowniez zmienialam tabletki, tylko ze z regulon na harmonet i lekarz
      zalecil,abym normalnie dokonczyla listek regulonu, zrobila 7 dniowa przerwe i
      wziela harmonet,tak jakbym miala brac regulon i efekt antykoncepcyjny bedzie
      zachowany.pozdrawiam
    • monika.antepowicz Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 03.02.04, 12:48
      Powinna pani zacząc przyjmowac harmonet od razu, bez przerwy
      • hokata Re: cilest na harmonet - kiedy pierwsza tabletka? 03.02.04, 22:45
        dziekuje za odpowiedzi - Kasienka, tak tez w koncu zrobilam - na ulotce bylo ze
        pierwszego dnia krwawienia. najgorsze, ze opinie sa jak widac podzielone. hmm w
        koncu i tak mialam cykl z prezerwatywa, dla pewnosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka