edytunia86 15.10.09, 12:52 Czy leki przeciwdepresyjne , albo przeciwlękowe mogą mieć wpływ na przyspieszenie miesiączki, albo na czas jej trwania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mel.la Re: pytanie 15.10.09, 13:08 Moga jak najbardziej wydluzyc miesiaczki natomiast lagodza dolegliwosci zwiazane z PSM - napiecie przedmiesiaczkowe czyli nerwowosc,hustawki nastrojow, bole brzucha itp. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: pytanie 15.10.09, 13:18 A czy czy skrócić także mogą? Pytam ponieważ od września biorę lek przeciwdepresyjny . Nawet we wrześniu brałam dwa leki przeciwdepresyjne , a w tym miesiącu lekarz zmienił mi dawke leku przeciwdepresyjnego na mocniejszą a na noc wógle zmienił lek przeciwdepresyjny na przeciwlękowy od od września od kąd biorę jeden ten lek na dzień przyspiesza mi sie trochę okres , a wtym miesiącu mi się nawet skrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: pytanie 15.10.09, 13:19 Ale te leki biore z zupełnie innego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mel.la Re: pytanie 15.10.09, 13:40 dytunia wiem, ze bierzesz na co innego ale przy okazji jesli masz bolace miesiaczki, bole brzucha itp to leki antydepresyjne z grupy SSRI lagodza te dolegliwosci ale jednoczesnie moga wywolac zmiany w miesiaczkowaniu.Za jakis czas powinno sie wszystko wyregulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: pytanie 15.10.09, 16:46 Pozostaje mieć tylko taką nadzieje. Te ostatnia dwa ciągłego chorowania od ubiegło , a ten rok jest jeszcze gorszy . Ciągle jakieś infekcje jak nie migdałki , dziąsła lbo infekcje firusowe to łapie grzybice , a i stany zaplane . Już mam organizm w takim stanie , że najchętniej nawet rechabilitacje bym żuciła nawet przy ostoporozie i zanikach mięśniowych , ale ostoporoza mi się zmniejszyła ale dopiero po tym jak pierwszy raz wylądowałam już z drugimi złamaniami , ale tym razem w wiąkszości chyba trzonów złamanych . Dopiero po tym jak zostałam wtedy przebadana i dostałam kroplówke , po których falnie się czułam jak przy grypie i ppo włączeniu leków na codzień dopierpo wtedy była poprawa , a drugie co co narazie jest lepeij to lepiej to to, że po czterech ingerencjach chirurgów z powodu kamicy, przez którą miałam dwa razy ostre zapalenie trzustki w tym raz po zabiegu , który i takmusiałam mieć miałm ostre zapalenie trzustki a już nie wspomne o tym , że jeszcze jak byłam dzieckiem w 3 klasie Podstawówki lerzałam w szpitalu ze złamaną kościąudową z przemieszczeniem i przeszłam zator i mam za sobą też wtedy zatore i pobyt na ojomie i po tym każdy pobyt w szpitalu od trzeciego pobytu w szpitalu to po takich pobyt , które nie dość , że przepłacze to jeszcze w domu po tem łapie infekcje jak nie wiem . Jestem już tak zmęczona i tak źle się czuje po tej rechabilitacji odechciewa mi się walczyć i co kolwiek robić , żeby nie było gorzej . mam już za sobą dwóch ginekologów co właściwie i tak nie za badzo mi pomogło i też mnie gastroenterolog męczy z tymi probiotykami po za lekami, które biorę na codzień i to niespecjalnie coś pomaga. Drugi razw tym roku wdała mi się anemia i już nie mam sił na to wszystko i nie wiem za co zabrać się na początku . , bo ciągle bez przerwy dwutygodniowej chodze po lekarzach i ta choroba podstawowa - choroba gentetyczna metaboliczna mnie wykańcza. To jest też bardzo żadka choroba i bardzo żadka choroba w Polsce. i do tego zaczynaq znowu dochodzić chyba coś z układem nerwowym i już nie mogę tego pomieśćić w sobie jak na moją wrażliwość jest to zbyt dużo , a dopiero pięć dni temu skończyłam 23 lata. Mam już tego dość bo tych infekcji nie mogę wyleczyć do k0ońca . Czuje się bezsilna i bezradna , a tkże taka mała wobec tego wszystkiego . Chciałabym mieć chociaż trochę tego optymizmu i takiej nadziejei i zobaczyć sensns tej walki o zdrowie i poczuć się lepeij ale nie mogę i nie wiem co robić. Bardzo mnie to męczy Odpowiedz Link Zgłoś
edytunia86 Re: pytanie 15.10.09, 16:53 Mam też okropną leków przeciwbólowych i mam też alergie i problemy z rzołądkiem i bardzo wrażliwe jelita i wątrobę już chronioną i fatalnie czuje się po doustnych lekach przewbólowych nawet po paracetomolu a po przewzapalnych jeszcze gorzej . Wógle skóre też trudną delikatną . Odpowiedz Link Zgłoś