Dodaj do ulubionych

skąpy okres

19.01.04, 13:00
Od ponad 2m-cy zauważyłam ze mój okres jest bardzo skąpy, normalnie trał on 5
dni, teraz w tzrecim dniu jest on już bardzo mało widoczny, minimalny.czy to
ze pale moze mieć na to wpływ,jakie mogą być tego przyczyny i czy jest to
powód do niepkoju p.s. test ciązowy robiłam -nie jestem w ciąży.
Obserwuj wątek
    • kasiulek10 Re: skąpy okres 19.01.04, 15:37
      Tribald ja Ci odpowiem tak-ja tez tak mam od paru miesięcy. Lakarka ginekolog
      nie zaniepokoiła sie tym, nie zleciła badań. Pani doktor z forum uważa, że to
      jest dobre zjawisko, że mi się wszystko wyregulowało z hormonami, że
      wcześniejsze obfitsze okresy były raczej powodem do zmartwienia niż to
      zjawisko. Staram się przyzwyczaić do tego, może faktycznie tak jest dobrze,
      dwóch specjalistów nie może się mylić. Kiedyś czytałam, że to może być
      sygnałem choroby, itd. Co o tym myślisz?
      • tribald Re: skąpy okres 20.01.04, 09:09
        nie wiem już co myśleć, od tego m-ca zaczęłam brać pigułki anty.więc może coś
        sie zmieni, pozdrawiam
        • bluey Re: skąpy okres 20.01.04, 09:38
          Ja zawsze mialam okres 5-6 dni z czego 3-4 dni byly bardzo obfite, a 2 slabe.
          Ale w pazdzierniku dostalam pierwszy raz w zyciu (poza okresami gdy bylam na
          pigulach rok temu) bardzo skapy, zaledwie 4 (wlasciwie 3,5) dniowy okres. Moja
          ginekolog stwierdzila, ze to nic powaznego, ze wielu kobietom okres sie skraca
          i "uskapia" i nie jest to zaden powod do niepokoju - raczej powinnam sie z tego
          cieszyc, bo to dlugie i bardzo obfite okresy sa "nienormalne". W nastepnym
          cyklu w listopadzie okres byl rowniez skapy i tylko 4 dniowy, ale akurat od
          tego cyklu zaczelam brac pigulki (Novynette). Teraz jestem po 3 opakowaniu
          pigulek i 1 pigulkowy okres w grudniu byl juz troche bardziej obfity (mniej niz
          normalnie bez pigulek, ale bardziej niz te 2 poprzednie) i trwal 4,5 dnia,
          teraz jestem w trakcie 2 okresu i pierwsze 2 dni byly bardzo skape, a dzisiaj
          (3 dzien) troche sie rozkrecilo wink
          Wiec raczej sie nie przejmuj skapymi okresami. Teraz jak bierzesz pigulki tez
          takie okresy mozesz miec i jest to calkiem normalne zjawisko (zazwyczaj okresy
          pigulkowe sa skape i krotkie).

Pozdrawiam!
    • lilith76 Re: skąpy okres 20.01.04, 10:06
      widzę, że to jakiś ogólny trend wink moje okresy z 7 dniowych ostatnio stają się
      3 dniowe z 3 dniami plamienia na końcu. i bardzo się z tego cieszę.
    • monika.antepowicz Re: skąpy okres 20.01.04, 19:00
      jesli miesiaczki są regularne to moze przypadek- ale moze być to tez efekt
      obnizonej produkcji estrogenów9 nie schudła pani?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka