Dodaj do ulubionych

Problem poradźcie coś

IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.11.09, 19:52
Ech...mam problem... Boli mnie żołądek,mam nudności( od razu wyprzedzam -nie
jestem w ciąży),męczące wzdęcia,ssanie w żołądku a jak coś zjem to po godzinie
mi już niedobrze itp... sadtrwa to już jakiś czas ale nasila się.... masakra po
prostu chodzę na studia i nie wiem czy w takim stanie chodzić na zajęcia bo
jest to strasznie męczące na dodatek dojeżdżam kawałek....Miałam robione usg
jamy brzusznej wszystko okej, ale lekarz poradził gastroskopie bo możliwe że
to wrzody...Do lekarza na gastroskopie jestem umówiona dopiero na poniedziałek
bo takie są kolejki.... poradźcie coś sad Co powinnam zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Problem poradźcie coś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 20:25
      Wydaje mi się, że możesz mieć helikobakter. Też tak miałam. Przez około 2 miesiące miałam takie same dolegliwości... W trakcie gastroskopii wyszła ta bakteria w dośćdużej ilości oraz zapalenie żołądka. Obecność tej bakterii można stwierdzić przez badanie krwi, ale ew. gastroskopia sprawdzi przy okazji więcej rzeczy...
      • Gość: DeeDee Re: Problem poradźcie coś IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.11.09, 20:33
        Możliwe wszystko się okaże po badaniu.. Możesz mi przybliżyć jak wygląda
        leczenie tego, jak się wtedy czułaś, po jakim czasie poczułaś poprawe, jak się
        teraz czujesz..wiem, że tyle pytań zadaje ale naprawde jest to dla mnie
        baaaardzo męczące, szczególnie gdy jestem na zajęciach, nie da się wytrzymać
        czasami... Chyba sobie odpuszcze te zajęcia bo na sama myśl, że będę się tak
        czuć jest mi niedobrze heh...
        • Gość: Magda Re: Problem poradźcie coś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 21:34
          Gastroskopia nie jest przyjemna, ale to wkońcu tylko kilka minut... Co do objawów jaki miałam to ogólnie zaczęłam już chyba popadać w nerwicę... Lekarze dawali mi różne leki nie wiedząc co mi jest. Po dwóch miesiącach uparłam się na gastroskopię i okazało się, że to helikobakter tak się u mnie rozmnożył... Jako leczenie dostałam dwa rodzaje antybiotyków i jeszcze jakieś dwa lekarstwa (jedno osłonowe). Poza tym "sama" na podstawie wiadomości, które znalazłam, przepisałam sobie dwumiesięczną dietę. Teraz jest w porządku. CZasami boli mnie trochę żołądek, ale wtedy piję siemię lniane i pomaga. Mam nadzieję, że pomogłam.
          • Gość: DeeDee Re: Problem poradźcie coś IP: *.rzeszow.vectranet.pl 24.11.09, 22:08
            No troszkę się boje gastroskopii bo ogólnie ze mnie panikara jest... No właśnie
            ja jestem dość nerwową osobą, "lubiącą" sobie wmawiać różne rzeczy itp. ale
            teraz to na pewno jest coś nie tak...A dieta to rozumiem w miare lekkostrawna
            tak? Ech... jakoś to będzie smile Dziekuje za pomoc- bardzo ! smile
            • minniemouse Re: Problem poradźcie coś 25.11.09, 01:50
              No troszkę się boje gastroskopii bo ogólnie ze mnie panikara
              jest...

http://linemed.pl/nhealth_guide/details/cId,23,id,916

spytaj sie czy nie mogliby cie na krotko uspic jak jestes taka
              panikara.

Minnie

• minniemouse Re: Problem poradźcie coś 25.11.09, 01:53
                lepsze:

www.wsh.nhs.uk/documents/PatientLeaflets/5034-4Pl.pdf
    • azayaka Re: Problem poradźcie coś 25.11.09, 11:28
      A nie zażywasz może preparatu z żelazem? Ja miałam takie objawy po Askoferze. Po
      odstawieniu wszystko wróciło do normy.
      • Gość: DeeDee Re: Problem poradźcie coś IP: *.rzeszow.vectranet.pl 25.11.09, 12:07
        Dziękuje minniemouse!! smile

Tak zażywałam żelazo - Tardyferon przez ok 2 miesiące, ostatnio przerwałam bo
        bóle żołądka się nasiliły. Nie zażywam już jakieś 2 tygodnie ale poprawy nie ma
        żadnej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka