Dodaj do ulubionych

ból piersi

04.03.04, 12:42
Witam wszystkich
Od dłuższego czasu boli mnie jedna pierś. Wyczuwam takie jakby zgrubienia,
dosyć rozległe. Obawiałam się, że może to być rak. Byłam jednak u ginekologa
i niczego specjalnego nie wykryła. Kazała mi zażywać castanagus. Trochę mi
pomógł, jednak bóle znowu powróciły. Są one skorelowane z moim cyklem, tzn.
im bliżej miesiączki tym bardziej mnie boli. Zastanawiam się co jest ich
przyczyną, gdyby chodziło o zaburzenia hormonalne, to chyba by mnie bolały
obydwie piersi. Bardzo proszę o jakąś sugestię, co by to mogło być.
Obserwuj wątek
    • almerka1 Re: ból piersi 04.03.04, 13:00
      na wszelki wypadek radzilabym Ci pojść jeszcze raz jak najszybciej ale do
      innego ginekologa.
      Poproś o skierowanie na usg.
    • morfa1 Re: ból piersi 04.03.04, 19:24
      hmmm napewnoe ma to zwiazek z cyklem a dlaczego jedna piers?? moze masz tam
      jakies torbiele itp??
      zrob usg tak jak radzila poprzedniczkasmile
      pozdrawiam
      • kasia_war Re: ból piersi 05.03.04, 09:44
        Dzięki za odpowiedzi. Będę się musiała wybrać jeszcze raz do ginekologa i wziąć
        to skierowanie na usg. A swoją drogą to ciekawe czemu moja lekarka nie dała mi
        go, gdy skarżyłam się na ten ból piersi. MOże ktoś wie jak sięleczy te
        torbiele. Czy potrzebna jest interwencja chirurgiczna? Przyznam, że trochę bym
        się bała. Pozdrawiam
        • almerka1 Re: ból piersi 05.03.04, 10:55
          z torbielami nic się nie robi, no chyba , ze są duże to wtedy można opróżnić je
          z płynu, czyli tylko nakłuć

• monikaj Re: ból piersi 05.03.04, 18:56
            Mnie bola obie piersi przed okresem (przeważnie zaczyna się jakiś tydzień
            przed) ale jedna boli mnie dużo bardziej niż druga. Przeczekałam 3 cykle i
            poszłam do lekarza. Lekarka zbadała je i na wyraźne moje życzenie skierowała
            mnie na USG. Sama nic nie stwierdziła. UUSG też nic nie wykazało a ja ból mam
            dalej. Dlaczego nie wiem skoro tam nic nie ma. Może taka moja uroda.
            Nie martw się więc na zapas tylko idź na USG i wtedy bedzie jasne. Pozd
    • atyde0 Re: ból piersi 05.03.04, 19:06
      Cześć!
      Zdecydowanie polecam USG, przynajmniej wylkuczy jakieś obawy Twoje. Ja mam 5
      torbieli (w tym jedna po biopsji - nie boli trwa ok 15 sekund)i tez się
      niepokoję, a przy bólach i obrzmieniu piersi robię ciepłe okłady - pomaga,
      polecam.
      Pozdrawiam
      • shea2 ból piersi 05.03.04, 22:18
        Witam !
        Ja tez mialam bole piersi a kazda kolejna miesiaczka jeszcze je
        nasilala.Własnie wrociłam z USG piersi. Wynik: guzki dysplastyczne po jednym w
        kazdej piersi. Super ! Pamietaj jednak ze USG musi zrobic dobry specjalista.
        Skierowanie na panstwowe USG moze okazac sie bledem.Np. choruje od kilkunastu
        lat na nerki i mam widoczne blizny po licznych zapaleniach o czym informowal
        mnie kazdy dobry radiolog. A panstwowy ? Powiedzial, ze mam piekne gladkie
        nerki i jestem zdrowa /pytalam o to dwa razy/
        Tak wiec zrob USG i ruszaj na podbój swiata.
        To z pewnoscia zaburzenia hormonalne, poza tym rak nie boli chyba ze w koncowym
        etapie !
    • monika.antepowicz Re: ból piersi 05.03.04, 21:13
      bóle piersi najczęściej nie świadczxa o zmianch organicznych-np torbielkach, a
      często sa wyrazem zaburzeń hormonalnych- nie napisała pani czy ma Pani
      wydielinę z brodawek surtkowsych, można rozważyc wykonaniae badania usg
      gruczołow piersiowych- widicznie lekarka w badaniu palapcyjnym nie wykryóa
      zadnych niepokojacuych nieprawidłowsci- dlatego nie zleciła usg.
      • kasia_war Re: ból piersi 06.03.04, 20:13
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Nie mam żadnej wydzieliny z piersi. Jedyne
        objawy to ból i rozległe zgrubienie w jednej piersi. Czasem jednak ono prawie
        zupełnie zanika.
        • vecka Re: ból piersi 10.03.04, 21:25
          hej,

wlsnie mnie sie tez takie cos przytrafilo teraz, ale ja akurat mam okres, wiec
          to chyba od tego, mam nadzieje, ze tak wlsnie ejst, bo tez wyraznie mnie tylko
          jedna piers boli...i nie ejst to przyjemne....i tylko jedna..., ale na razie
          sie nie martwie, papapapa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka